Türkiye’nin turizm kapsamında önde gelen şehirlerinden olan Muğla, özellikle doğal güzellikleri ile birlikte her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Birçok turistik tatil merkezini sınırları içerisinde bulunduran Muğla’nın Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi popüler ilçeleri de gezilecek yerler bakımından son derece zengindir.
Muğla’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında plajlar, koylar, şelaleler, ormanlık alanlar, mağaralar, vadiler ve kanyonlar bulunmaktadır. Muğla tatilinde, doğayı keşfetmek ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bu doğal güzelliklerin birçoğu ,aynı zamanda dünya çapında da üne sahiptir.
Muğla’nın öne çıkan doğal güzellikleri arasında; Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu, Ekincik Koyu, Uyku Vadisi, Dalaman Çayı, Kargı Koyu, Gizlikent Şelalesi, Gemiler Adası, Sandras Dağı, Fosforlu Mağara, Bafa Gölü Milli Parkı, Ula Kanyonu, İncirliin Mağarası, Turgut Şelalesi, Güllük Ormanı, Datça Bükleri ve Akvaryum Koyu yer almaktadır.
Doğal güzellikleriyle, tarihi yapılarıyla, eşsiz plajlarıyla ve birbirinden lüks konaklama tesisleriyle ziyaretçilerine birçok farklı seçenek sunan Muğla, gece hayatıyla da oldukça renkli görüntülere tanıklık etmektedir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Muğla, özellikle sınırları içerisinde bulunan Marmaris, Bodrum, Fethiye gibi turistik ilçeleriyle birlikte gece hayatı bakımından oldukça zengin alternatifler sunmaktadır.
Gece kulüplerinden barlara, meyhanelerden butik restoranlara kadar geniş seçenekler bulunan Muğla’da keyifli bir şekilde vakit geçirip, uzun sohbetler edebileceğiniz ve aynı zamanda sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz pek çok mekan hizmet vermektedir.
Muğla’da tercih edebileceğiniz gece hayatına yönelik mekanlar arasında; Club Areena, Vittoria Restaurant Club, Deep Blue Bar, Kule Rock City, Mabolla Performance Club, Alone Bar, Hüsnü’nün Yeri, Paradise Restaurant Cafe Bar, Crazy Daisy ve Deli Memet Cocktail Bar & Bistro yer almaktadır.
Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve eşsiz plajları ile birlikte her yıl yerli ve yabancı olmak üzere milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir tatil merkezidir. Sınırları içerisinde birçok popüler turizm merkezi bulunan Muğla, özellikle yaz aylarında ilgi gören şehirler arasındadır.
Birbirinden huzurlu şirin tatil kasabalarından, kalabalık ilçe merkezlerine kadar birçok farklı seçenek sunan Muğla, gezilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Buna bağlı olarak il sınırları içerisinde mutlaka görülmesi gereken çok sayıda doğal güzellik ve tarihi yapı bulunmaktadır.
Muğla’da gezilecek yerler arasında; Bodrum Kalesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Pedasa Antik Kenti, Bodrum Antik Tiyatro, Kaunos Kral Mezarları (Dalyan Kral Mezarları), Bedri Rahmi Koyu, Kleopatra Hamamı, Kapıkargın Kükürt Kaplıcası, Eski Datça, Ovabükü, Kelebekler Vadisi, Likya Yolu, Saklıkent Kanyonu, Kayaköy, Selimiye, Kleopatra Plajı – Sedir Adası, İçmeler, Uyku Vadisi, Bafa Gölü Milli Parkı, Boğaziçi Tuzla Gölü, Kyon Antik Kenti, Yerküpe Yaylası ve Köyceğiz Gölü yer almaktadır.
Muğla'da satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar listesine göz atmadan önce tatilinizi planlamak istiyorsanız Muğla Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.
Muğla'nın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Muğla Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Şarkılara konu olan ve yaz denince akla ilk gelen tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, sadece güzel denizi için değil, eğlence dolu gece hayatı için de en çok tercih edilen yazlık beldelerden bir tanesidir. Hatta birçok tatilcinin vazgeçilmez turizm noktaları arasında yer almaktadır.
Gündüz vaktinin doğal güzelliği ve sakinliği, geceleri yerini eğlencenin hiç bitmediği bir ritme bırakıyor Bodrum’da… Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlenceler, ay ışığı altında yapılan plaj partileri ve canlı müzik şölenleri, Bodrum’u en dinamik ve en seçkin tatil merkezlerinden biri olmasını sağlamaktadır.
Dev katamaranda yer alan gece kulüpleri, marinaya bakan samimi güverte barları, her kesime hitap eden restoranları, canlı müzik ve karaoke yapılan eğlence mekanları ve ünlü sanatçıların sahne aldığı lüks gece kulüpleri ile Bodrum, sunduğu zengin eğlence seçenekleriyle gerek yerli gerekse yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.
Bodrum’da en popüler gece kulüpleri denilince ilk akla gelen mekanlar ise; Moonlight, Marina Yacht Club, Mandalin Sound, Kâtip Cocktail Bar, Maça Kızı, Off Gümüşlük, Adamik, Kavanoz, Gekko Cocktail & Whisky Karpuz Bar, Sess ve Miam Restaurant’tır.
Yeşil ağaçların, masmavi denizle birleştiği bir konumda yer alan Bodrum, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere milyonu geçen ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil merkezlerindendir.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Bodrum'da tatilinizi planlamak için Bodrum Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Ege Bölgesi’nin incisi olarak kabul edilen Bodrum, yemek kültürü olarak da Ege mutfağının farkını hissettirilir. Farklı bölgelerinde her damak zevkine uygun restoranları ile oldukça ilgi odağıdır.
Yaz aylarında gelen yerli ve yabancı turistlerin gidebileceği birçok alkollü ve alkolsüz mekan mevcuttur. Lüks restoranlarından, salaş kent restoranı konseptine kadar her türlü damak zevkinize uyacak birçok farklı seçenekte işletme bulabilirsiniz.
Bodrum kentinde bulunan canlı müzikli mekanlar ile de akşamları yemek yerken eğlenceli vakit geçirebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır.
Türkiye'nin güneybatı Ege kısmında yer alan yeşil ve mavi tonlarının yeniden hayat bulduğu Dalaman, Muğla şehir merkezinin 88 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır.
Dalaman her ne kadar yaz turizmi imkanları ile ön plana çıksa bile tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 1983 yılında ilçe statüsü kazanan Dalaman; tarihte Lukkalar, Solymoslular, Kavalılar, Persler, Helenler, Atinalılar, Romalılar, Araplar, Bizanslılar, Menteşeoğulları ve Osmanlıları ağırlamıştır. Bu bölgede birçok tarihi kalıntı bulunması bölgenin farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını kanıtlar niteliktedir.
Burada görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Kapıdağ Yarımadası, Kalynda Antik Kenti, Demirciler Çarşısı, Hippokome Antik Kenti, Kleopatra Hamamı, Dalaman Tren Garı, Oktapolis Antik Kenti ve Hisar bulunmaktadır.
Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Muğla iline bağlı olan Dalaman, bölgenin popüler tatil destinasyon alanlarından biridir. İzmir, Muğla ve Fethiye gibi önemli tatil yerlerini birbirine bağlayan bu ilçe hem ulaşım açısından hem de tatil için yapabileceğiniz aktivite sayısının fazla olmasıyla oldukça fazla tercih edilmektedir.
Yaz aylarının popüler etkinliklerinden biri olan su sporlarını bölgenin görülmesi gereken doğal güzelliği Dalaman Çayı'nda gerçekleştirebilirsiniz. Bu çay özellikle rafting etkinliklerinin vazgeçilmez durağıdır.
Dalaman ilçesinde gerçekleştirebileceğiniz onlarca farklı aktivite bulunmaktadır. Bu aktivitelerden bazıları ise şu şekilde; Akkaya Vadisi'nin kano ile keşfedilmesi, Demirciler Çarşısı'nın hem mimarisini keşfedip hem de sevdikleriniz için süs eşyalar satın alınması, Sarsala Plajı'nın eşsiz doğasında güneşlenirken kitap okuyabilirsiniz.
Yeşil ağaçların Akdeniz ile birleştiği eşsiz bir konumda bulunan Datça, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen tatil merkezlerinden biridir. Etkileyici koyları, yeşil tepeleri, mandalina ve badem bahçeleri ile ünlü Datça’da doğa yürüyüşleri yaparak keyifli vakit geçirebileceğiniz pek çok destinasyon bulunmaktadır.
Datça’da görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında etrafı eşsiz koylarla çevrili Palamutbükü Adası, şifalı sularıyla Ilıca Gölü, etkileyici manzarasıyla Hayıtbükü Koyu ve kamp yapılabilecek alanlarıyla ünlü Ovabükü yer almaktadır. Bunların yanı sıra Daçta tatilinde Kargı Koyu, Kargı Koyu, Kızılbük, Hacetevi Tepesi ve Domuz Bükü de bölgede gezilebilecek destinasyonlar arasındadır.
Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen Datça, sakin bir atmosfere sahiptir. Gündüz saatlerinde sıcak plajlarında huzurla vakit geçiren tatilciler, akşam Datça’nın gece hayatına yönelik hizmet veren işletmelerinde günün yorgunluğunu atmaktadır.
Datça’da gece hayatı, genellikle manzara eşliğinde keyifli sohbetler edebileceğiniz mekanlardan oluşmaktadır. Datça sahiline yakın lokasyonlarda hizmet veren birçok bar, restoran, kulüp ve meyhane bulunmaktadır. Gençlerin tercih ettiği Club Barcode, etkileyici atmosferiyle Eclipse Bar, caz müzik severlerin buluşma noktası “A” Jazz Bar, nostaljik dokusuyla Antik Cafe Bar, sanat sohbetlerinin yapıldığı Dadyadost Kültür Sanat Evi, rakı-balık ikilisinin yapılabildiği Hüsnü’nün Yeri ve Mayistra bölgede hizmet veren mekanlar arasındadır.
Etkileyici doğası, masmavi denizi ve tarihe tanıklık eden yapılarıyla birlikte huzur ve sakinliğin abidesi Datça’yı keşfedebileceğiniz pek çok destinasyon bulunmaktadır. Özellikle doğada vakit geçirmek isteyenlerin buluşma adresi olan Datça, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.
Datça, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine birçok seçenek sunmaktadır. Bunların başında ilk yerleşimlerin yapıldığı antik kentler, mavinin yeşile çaldığı koylar ve tarihi günümüze taşıyan Eski Datça Mahallesi yer almaktadır. Datça’da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel’in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır.
Türkiye’nin Ege Bölgesinde yer alan ve Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri olan Datça, gezilecek yerleri ve eşsiz doğasıyla bölgenin ön plana çıkan tatil merkezleri arasındadır.
Yarımada sınırları içerisinde bulunan ilçe, ismini de bu yarımadadan almaktadır. Datça yarımadası, Muğla’nın diğer kalabalık ilçelerinden biraz daha farklı bir özelliğe sahiptir. Muğla - Datça daha çok sakin ve huzurlu bir tatil yeri arayanlar için ideal destinasyonlar arasında yer almaktadır.
9 tane kasabası olan bu ilçeye günlük turlar ile Yunanistan’da turistler gelmektedir. Doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçenin en çok bilinen ve sevilen kasabası Mesudiye kasabasıdır. Mesudiye’ye kadar gittiyseniz, mutlaka Palamutbükü Koyu’na da gidebilirsiniz. Tatilcilerin gözdesi olan koyda sizi masmavi bir deniz karşılamaktadır.
Datça Muğla'nın düşük nüfuslu tatil beldelerinden bir tanesidir. Tarihi olarak M.Ö 2000’li yıllara dayanır. Adını aldığı Datça Yarımadası’nda bulunan bu ilçenin etrafı dağlık arazilerle çevrilidir. Akdeniz ikliminin etkisiyle yılın %85’i güneşlidir. Fakat yarımadanın etkisi ve dağlarla çevrili olması sebebiyle esintili bir havaya sahiptir.
Datça’nın nüfusu tatil sezonlarında dahi 50 bini geçmez. Tatilde kafa dinlemeyi seven kalabalıktan uzak bir tatil isteyen tatilciler için Datça listenin ilk sırasına yazılabilir. Datça, yarımadanın uzun sahil şeridinde onlarca koy ve tarihi dokusuyla size unutamayacağınız bir tatil yaşatabilir.
Güzel ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden birini oluşturan Datça, Muğla’nın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. En özel tatil rotalarının başında yer alan Datça plajları ve koyları tatilcilere unutamayacakları bir tatil yaşatmaktadır.
Datça Yarımadası, eşsiz güzellikleriyle, Ege Denizi ve Akdeniz’in bütünleşmekte olduğu bir alanda yerde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 235 km’yi bulan sahili ile en uzun sahiller arasındaki yerini almaktadır
Doğa ile iç içe geçmiş bir tatil merkezi olan Datça aynı zamanda berrak denizi, turkuaz renkli koyları, cenneti andıran doğal güzellikleri ile tatil için düşünülebilecek en özel yerlerden birini oluşturmaktadır.
Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Datça, il merkezine yaklaşık 122 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İl merkezinden Datça’ya ulaşımlar, özel araçla sırasıyla Akyaka, Marmaris ve Datça tabelalarını takip ederek, taksiyle veya otogardan saat başı hareket eden Datça minibüsleriyle yaklaşık 2 saat içerisinde yapılabilmektedir.
Tarihi boyunca birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan Datça’da ilk yerleşimler M.Ö. 2000 yıllarına kadar dayanmaktadır. İlçede hakimiyet kuran büyük medeniyetler arasında Persler, Büyük İskender İmparatorluğu, Roma, Bizans ve Osmanlı Devleti bulunmaktadır. 19. yüzyılın başlarında Reşadiye olarak bilinen bölge günümüzde tarihi ve turistik geziler bakımından oldukça zengin bir ilçe olarak varlığını sürdürmektedir.
Datça’da gezilecek tarihi yerler arasında birçok önemli yapı bulunmaktadır. Eski konaklardan, antik kentlere; kiliselerden kalelere kadar keşfedilecek pek çok destinasyon bulunan Datça’yı ortalama 2 gün içerisinde gezebilirsiniz.
Datça tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılar arasında;Knidos Antik Kenti, Knidos Feneri, Eski Datça, Mehmet Ali Ağa Konağı, Değirmen Deresi, Hızırşah Kilisesi, Papazın İni ve birçok tarihi su sarnıcı bulunmaktadır.
Muğla iline bağlı Datça ilçesi, doğal güzellikleri, eşsiz koyları ve tarihe tanıklık eden yapılarıyla birlikte her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Datça, gezilecek yerler bakımından da ziyaretçilerine birçok alternatif sunmaktadır.
Etkileyici doğası, Antik Çağ’dan günümüze ulaşan tarihi eserleri, antik kentleri, huzurlu atmosferi ve sakin yapısıyla beraber Datça’da keyifli bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Muğla’nın bir ilçesi olan Fethiye, eşsiz koyları, uzun sahilleri, kültürel mirası ve muhteşem doğasıyla sadece ülkemizin değil, Dünyanın sayılı turistik yerleşim bölgelerinden bir tanesidir. Tüm bu özellikleriyle Fethiye yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiştir.
Fethiye’deki doğal güzellikler bir tatile sığdırmakta zorlanabileceğiniz kadar fazladır. Turkuaz mavisi rengiyle ünlü Ölüdeniz, heyecan dolu yürüyüş yoluyla Saklıkent Kanyonu, 80’den fazla kelebeğe ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi bunlardan sadece birkaç tanesidir.
Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Fethiye’de yoğunluk yaşanır. Kalabalıktan uzak bir tatil yapmak isteyen tatil severler Eylül ya da Haziran ayını tercih edebilir ve Fethiye’ye bir minibüs uzaklığında olan bu doğa harikası yerlerin tadın çıkarabilirler.
Sıcak kumsalları, benzersiz koyları ve tarihine ışık tutan yapılarıyla birlikte gündüz saatlerinde yapılabilecek aktiviteler bakımından oldukça zengin olan Fethiye, gece hayatı anlamında da ziyaretçilerine birçok seçenek sunmaktadır. Eğlenceli bir gece hayatına sahip olan Fethiye’de Hisarönü ve Paspatur’da bulunan barlar sokağı, sabahın ilk ışıklarına dek konuklarını ağırlamaktadır.
Gece kulübü, bar, restoran ve meyhane gibi işletmelerin hizmet verdiği barlar sokağı, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasındadır. Fethiye’de, manzaraya karşı uzun sohbetler edebileceğiniz barlardan, pistlerinde dans edebileceğiniz kulüplere kadar birçok seçenek bulunmaktadır.
Fethiye tatilinde tercih edebileceğiniz mekanlar arasında öne çıkanlar; Deep Blue Bar, Time Out Bar, Barrumba Bar, Zombie Bar, Green House Garden Bar, Mejnun Club, Kum Saati Lounge Bar ve Agora Restaurant & Meyhane olarak sıralanmaktadır.
Muğla iline bağlı Fethiye, doğal güzellikleri, tarihe tanıklık eden yapıları, eşsiz koyları ve sahil boyu sıralanan plajları ile birlikte her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin tatil cennetlerinden olan Fethiye, gezilecek yerler bakımından da ziyaretçilerine birçok alternatif sunmaktadır.
Ünü dünyalara yayılan Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’in bulunduğu Fethiye, özellikle yaz aylarında yamaç paraşütü gibi ekstrem sporların da yapılabildiği eşsiz bir konumda yer almaktadır. Fethiye’de gezilmesi gereken yerler arasında yer alan, Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu olan Likya Yolu ve devasa büyüklüğüyle Saklıkent Kanyonu, bölgenin öne çıkan destinasyonları arasındadır.
Muğla iline bağı Fethiye ilçesi, etkileyici doğal güzellikleri ve birbirinden güzel plajlarıyla beraber her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Huzurlu bir coğrafya üzerinde kurulmuş olan ilçe, aynı zamanda tarihi boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bu bağlamda Fethiye, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine oldukça geniş seçenekler sunmaktadır.
Fethiye’de tatil yapmak isteyen tatilciler için, ilçede geniş konaklama alternatifleri bulunmaktadır. 5 yıldızlı otellerden, ekonomik pansiyonlara kadar her bütçeye uygun konaklama tesislerinin hizmet verdiği Fethiye’de aynı zamanda kamp yapılabilecek birçok bölge bulunmaktadır.
Fethiye, bir kısmı Akdeniz’de olmak üzere Ege Bölgesi’nin en önemli tarihi ve turistik yerlerinden bir tanesidir. Yüzölçümü olarak Muğla'nın en büyük ilçesidir. 150 bini aşan ve her yıl giderek artan nüfusuyla 12 ilçe arasındaki en kalabalık ilçe olma özelliğini taşır. İl merkezi ile Fethiye arasında 125 km mesafe vardır.
Fethiye’nin tarihinin milattan önce 3000’li yıllara dayandığı düşünülmektedir. Osmanlı hakimiyetine 1424’te girmiştir. Eski adı olan Meğri, 1914 yılında Tayyareci Fethi Bey’in şehit olmasıyla Fethiye olarak değiştirilmiştir.
Muğla iline bağlı Fethiye ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra eşsiz plajlarıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin popüler tatil merkezlerinden olan Fethiye’de birbirinden güzel mavi bayraklı plajların yanı sıra etkileyici güzelliğiyle sıralanan koylar da bulunmaktadır.
Fethiye’de denize girecek yerlerin başında Ölüdeniz gelmektedir. Hem doğal güzellikleri, hem sunduğu imkanlarla birlikte tam bir tatil cenneti olan Ölüdeniz, Türkiye’nin yanı sıra dünyada da ayrı bir öneme sahiptir. Fethiye tatilinizde tercih edebileceğiniz plajlar; Ölüdeniz Plajı, Çalış Plajı, Belcekız Plajı, Kumburnu Plajı, İnlice Halk Plajı, Kabak Koyu, Günlüklü Koyu ve Gemiler Adası Koyu olarak sıralanmaktadır.
Fethiye; Muğla’nın en büyük ilçesi ve Türkiye’nin önemli turistik bölgelerinden bir tanesidir. Muğla il merkezine 140 kilometre uzaklıkta bulunan Fethiye’ye ulaşımlar, il merkezinden özel araçla D-400 karayolunu güneye takip ederek, taksi veya Fethiye dolmuşlarıyla yapılabilmektedir. Tarihinin M.Ö. 3000’li yıllara dayanması ve tarihinde birçok imparatorluk ve uygarlığa ev sahipliği yapması sebebiyle Fethiye, birbirinden güzel tarihi mirası bünyesinde barındırmaktadır.
Tlos, Araxa ve Pınara başta olmak üzere antik kentleri, Telmessos Antik Tiyatrosu, Likya döneminden kalan antik mezar ve lahitleri, dünyanın en eski yürüyüş yollarından olan Likya Yolu ve Rum mimarisi ve esrarengizliği ile dikkat çeken Kayaköy, Fethiye’deki en önemli tarihi mekanlardır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarırken aynı zamanda tarihi ve kültürel açıdan zengin bir tatil yapmak istiyorsanız, Fethiye en ideal bölgelerden biridir.
Muğla’nın tatil merkezlerinden olan Fethiye, yeşil ormanlarla çevrili doğal güzellikleri, Antik Çağ’dan günümüze ulaşan tarihi yapıları ve sıcak kumsallarıyla beraber her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktaları arasındadır.
Gezilecek yerler bakımından da ziyaretçilerine pek çok seçenek sunan Fethiye’de yamaç paraşütü, tekne turları, doğa yürüyüşleri, tarihi geziler ve deniz turizmi açısından yapılabilecek birçok aktivite mevcuttur. Sadece Türkiye için değil, dünya çapında da ayrı bir üne sahip Fethiye, sıcak iklimi ve eğlenceli atmosferiyle beraber ziyaretçilerine oldukça keyifli bir tatil sunmaktadır.
Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, doğal güzellikleriyle beraber Türkiye’nin popüler tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Muğla il merkezinden Marmaris’e ulaşımlar özel araçla veya otogardan hareket eden Marmaris minibüsleri ile yapılabilmektedir.
Tarihi yapıları, eşsiz doğası, berrak denizi ve eğlenceli atmosferiyle birlikte her yaz, yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Marmaris’te gezilebilecek pek çok doğal güzellik sıralanmaktadır.
Geniş ormanlık alanları, koyları, şelaleleri, mağaraları ve birbirinden güzel plajlarıyla ziyaretçilerine birçok alternatif sunan ilçede başlıca görülmesi gereken destinasyonlar arasında Saklıgöl, Turgut Şelalesi , Selimiye Köyü, Fosforlu Mağara ve Dişlice Adası yer almaktadır.
Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesi, çam ağaçlarının yeşilliğinin, masmavi deniz ile birleştiği eşsiz bir konumda yer almaktadır. Yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın birçok yerinden turistin her yaz ziyaret ettiği Marmaris, doğal güzelliklerinin, tarihi yapılarının ve plajlarının yanı sıra gece hayatıyla da oldukça popülerdir.
Marmaris tatilinde gece hayatı, genel olarak renkli görüntülere sahne olmaktadır. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenip, dans edebileceğiniz gece kulüplerinden, uzun sohbetler gerçekleştirebileceğiniz restoran, meyhanelere ve arkadaş gruplarınızla keyifli saatler geçirebileceğiniz barlara kadar geniş bir skalaya sahip olan Marmaris gece hayatı, genel olarak Marmaris Barlar Sokağı ve Uzunyalı bölgelerinde daha aktiftir.
Marmaris tatilinde gece hayatı bakımından tercih edebileceğiniz mekanlar arasında Backstreet, Club Areena, Crazy Daisy ve Davy Jones’s Locker öne çıkmaktadır. Bunların yanı sıra Marmaris’de manzaraya karşı rakı-balık ikilisinin keyfini çıkarabileceğiniz Balıkçıl Balık Meyhanesi ve Kalabalık Meyhane gibi mekanlar da hizmet vermektedir.
Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda turistin ziyaret ettiği tatil merkezlerindendir. Muğla’dan Marmaris’e ulaşımlar özel araçla veya otogardan hareket eden Marmaris minibüsleriyle yapılabilmektedir. Etkileyici doğal güzelliklere sahip olan Marmaris, eşsiz koyları, temiz sahili, berrak denizi ve çam ağaçlarıyla örtülü ormanlarıyla birlikte ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir konumda tatil yapma olanağını sunmaktadır. Bunun yanı sıra tarihe tanıklık eden çok sayıda yapıya da ev sahipliği yapan Marmaris’te gezilecek pek çok destinasyon bulunmaktadır.
Marmaris tatilinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında; Marmaris Kalesi ve Müzesi, Eski Çarşı, İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, Saklıgöl, Günnücek, Turgut Şelalesi, Kleopatra Plajı ve Bördübet Koyu yer almaktadır.
Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden olan Muğla iline bağlı Marmaris ilçesi, her yıl milyonu bulan yerli ve yabancı turist sayısıyla ön plana çıkan destinasyonlar arasında yer almaktadır. Eşsiz doğası, tarihe tanıklık eden yapıları ve berrak deniziyle birlikte ziyaretçilerine birçok imkanı bir arada sunan Marmaris, konaklama bakımından da pek çok alternatif sunmaktadır.
Uzun bir sahil şeridi olan Marmaris’de, el değmemiş koylardan, popüler plajlara kadar, denizin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda tesis hizmet vermektedir. Buralarda aileniz veya arkadaş gruplarınız ile birlikte gün boyu deniz, kum ve güneşe doyabilir, piknik, doğa yürüyüşü ve kamp gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.
Muğla iline bağlı Marmaris ilçesi, etrafını çevreleyen yeşil ormanlık alanlarıyla, eşsiz koyları ve tarihi yapılarıyla birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin popüler tatil merkezlerinden olan Marmaris, birçok yönüyle dünya çapında da ayrı bir üne sahiptir.
Batıda Datça, kuzeyde Ula, doğuda Balan Dağı ve güneyinde Akdeniz ile çevrili olan ilçedeki en eski yerleşim yeri, günümüzde de aktif olarak kullanılan Kale mahallesidir. Denize kıyısı olan ilçede genel itibariyle Akdeniz iklimi hakimdir. Sıcak mevsimlerin uzun sürdüğü Marmaris’te yaz ayları sıcak ve kurak olurken; kış ayları ılık ve yağışlı geçmektedir. Çok yağış almasından ötürü geniş ormanlık araziler bulunan Marmaris, Türkiye’nin en zengin bitki örtüsüne sahip kentler arasında yer almaktadır.
Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve eşsiz koyları ile birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, popüler tatil merkezleri arasındadır. Muğla’nın tam güneyinde yer alan Marmaris, il merkezine ortalama 60 kilometre uzaklıkta olup; bölgeye il merkezinden ulaşımlar özel araçla veya Muğla Otogarı’ndan saat başı hareket eden Marmaris minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Yeşil ormanlarla çevrili Marmaris’te tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve beach bulunmaktadır. Marmaris’te öne çıkan plajlar; Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Plajı, Cennet Adası Plajı ve İçmeler Plajı olarak sıralanmaktadır.
Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, Antik Dönem’den günümüze kadarlık süreçte birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle bölgede birçok gezilecek tarihi yapı yer alırken, bölge tarihini keşfedebileceğiniz pek çok destinasyon da bulunmaktadır.
Antik Dönem’de Physkos adıyla bilinen ilçe, Karya Uygarlığı’na bağlı bir kent olarak varlığını sürdürmüştür. Rodos Adası ile Mısır kenti arasında bir liman kent görevi üstlenen bölge, özellikle M.Ö. 334 yılında Büyük İskender’in bölgeye gerçekleştirdiği seferler sırasında tahribat görmüştür. Bu saldırılar sırasında halkın, ordu ile birlikte savaştığı bilinmektedir.
Tarihi boyunca Roma, Bizans, Menteşe Beyliği ve Osmanlı Devleti’nin himayesi altına giren Marmaris, tarihi yapılar bakımından oldukça zengin bir bölgedir. Marmaris’te gezilebilecek tarihi yapılar arasında ise Bedesten, Marmaris Kalesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, İbrahim Ağa Camii, İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı ve birçok antik kent yer almaktadır.
Muğla’nın Marmaris ilçesi, gerek doğal güzellikleriyle, birbirinden güzel plajlarıyla; gerekse tarihine ışık tutan yapılarıyla beraber Türkiye’nin tatil merkezleri arasında öne çıkmaktadır. Muğla il merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Marmaris’e il merkezinden ulaşımlar özel araçla, taksiyle veya otogardan hareket eden Marmaris minibüsleriyle ortalama 30 - 35 dakika içerisinde yapılabilmektedir.
Birbirinden etkileyici koyları, berrak denizi, antik kentleri, doğal güzellikleri ve eğlenceli gece hayatıyla birlikte yapılacak birçok aktivite bulunan Marmaris’te koyları keşfedebilir, doğa gezileri yapabilir, antik kentleri inceleyebilir veya bölgede düzenlenen festivallere katılabilirsiniz.
Muğla’nın Milas ilçesi, tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkmaktadır Muğla’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Milas, Muğla il merkezine 65 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Muğla il merkezinden Milas’a ulaşımlar, Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Milas dolmuşlarıyla, taksi veya özel araçlarla yapılabilmektedir.
Yeşil zeytin ağaçlarıyla çevrili Milas, temiz doğası ve zengin bitki örtüsü ile dikkat çekmektedir. Özellikle doğa ile iç içe konumlarda tatil planlaması yapan tatil severler için oldukça ideal olan Milas, otantik dokusunu koruyabilmiş ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçedir.
Muğla’nın Milas ilçesi, yeşil zeytin ağaçlarının kapladığı ormanlık alanlarıyla, doğal güzellikleriyle, tarihe tanıklık eden yapılarıyla ve zengin bitki örtüsüyle her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. Muğla il merkezine yaklaşık 64 kilometre uzaklıkta yer alan Milas’a ulaşımlar, il merkezinden özel araçla Aydın - Muğla yolunu takip ederek Yatağan kavşağından sola dönerek, taksiyle veya Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Milas dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.
Milas tatilinde gece hayatı, bölgedeki diğer popüler tatil merkezlerine nazaran daha sakin bir atmosfere sahiptir. Arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte uzun sohbetler yapabileceğiniz birçok bar, kafe, meyhane ve restoranın hizmet verdiği Milas’ta yüksek sesli bir şekilde dans edebileceğiniz gece kulübü sayısı, neredeyse yok denilecek kadar azdır. Milas gece hayatı, keyifli sohbetler eşliğinde eğlenceli ortamlara sahne olmaktadır.
Milas tatilinde tercih edebileceğiniz gece hayatına yönelik mekanlar arasında; Lucca Cafe & Bar, Jovi Jazz Club, Artemis Cafe Pub, 48 Cafe & Pub ve Meyhane 48 öne çıkmaktadır.
Muğla’nın Milas ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihe tanıklık eden eşsiz yapılarıyla birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Milas, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir ilçedir. Bunun yanı sıra Milas’ta gezilecek yerler alternatiflerini genişletebileceğiniz günübirlik destinasyonlar da bulunmaktadır.
Bafa Gölü gibi eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Milas içerisinde gezilecek birçok antik kent, doğal güzellik ve tarihi bakımdan öne çıkan yapı yer almaktadır. Milas’ta gezilecek yerler arasında öne çıkanlar ise; Uyku Vadisi, Beçin Kalesi, Herakleia Antik Kenti, Bafa Gölü Milli Parkı, Şeytan Yalısı, Euromos Antik Kenti, Milas Müzesi ve Boğaziçi Tuzla Gölü’dür.
Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Milas, bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Bünyesinde birçok antik kent ve tarihi yapı bulunan ilçe, birbirinden güzel doğal güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Turizm anlamında da özellikle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Milas, Muğla il merkezine yaklaşık 64 kilometre uzaklıktadır. Muğla il merkezinden Milas’a ulaşımlar, özel araç, taksi veya Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Milas minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Yeşil ağaçların kapladığı Milas, zengin bitki örtüsü ve sıcak havasıyla birlikte yaz aylarının en çok tercih edilen tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Bununla beraber Milas, bölgede günübirlik ziyaretler düzenleyebileceğiniz, popüler turizm merkezlerine de oldukça yakın mesafede bulunmaktadır.
Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Milas, il merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. Muğla il merkezinden yaklaşık 64 kilometre uzaklıkta bulunan Milas, doğal güzelliklerle çevrili, birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bir bölgede kurulmuştur. Geçmişi Helenistik Dönem’e kadar uzanan Milas, düz bir ova üzerinde yer almaktadır.
Milas, ulaşım bakımından rahatlığı, benzersiz doğal güzellikleri ve tarihe tanıklık eden yapılarıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın birçok noktasından gelen turistlere ev sahipliği yapmaktadır.
Muğla’ya bağlı Milas ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra plajları ile de öne çıkmaktadır. Yeşil ağaçların çevrelediği Milas, sıcak iklimi, gezilecek yerleri ve koyları ile birlikte her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Oldukça zengin bir tarihi olan Milas’ta denize girilebilecek yerler, bölgedeki antik kent ve tarihi yapılara da yakın mesafede bulunmaktadır.
Milas’ta denize girebilecek plajlar, bölgedeki tekne turlarının da uğrak noktasıdır. Aynı zamanda plaj ve beachler çevresinde çok sayıda konaklama tesisi de hizmet vermektedir. Milas tatilinde tercih edebileceğiniz popüler plajlar; Akbük Koyu, Ören Halk Plajı, Zeytinlikuyu Plajı, Güllük Halk Plajı, Manastır Halk Plajı olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın kuzeybatısında konumlanan Milas ilçesi, il merkezinden yaklaşık 64 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Milas’a ulaşımlar, Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Milas minibüsleriyle veya özel araçlarla yapılabilmektedir. Bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Milas, bu nedenle zengin bir tarihe sahiptir. Tarihi boyunca birçok medeniyetin etkisi altında kalmış olan ilçede görülecek pek çok tarihi yapı bulunmaktadır.
Milas, geçmişten günümüze Roma, Bizans, Selçuklu, Menteşe Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bölgede tarih boyunca Rumlar, Türkler ve Yahudiler uzun süreler boyu yaşamlarını sürdürmüşlerdir. 5 bin yıllık tarihe sahip Milas, bu anlamda gezilecek yerler bakımından da ziyaretçilerine pek çok alternatif sunmaktadır.
Milas tatilinde ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler; Beçin Kalesi, Gümüşkesen Anıtı, Euromos Antik Kenti, Yediler Manastırı, Milas Müzesi, Keramos Antik Kenti, Herakleia Antik Kenti ve Baltalı Kapı’dır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Milas, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kendine has atmosferi ile birlikte sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler tarafından her yaz tercih edilmektedir. Doğal bir yaşam tarzının sürdüğü Milas, otantik yapısını koruyan ve ziyaretçilerin bu atmosfer içerisinde yapabileceği birçok aktiviteye ev sahipliği yapan bir tatil merkezidir.
Çok sayıda antik kent, doğal güzellik, tarihi yapı ve koyun bulunduğu Milas, gezilecek yerler bakımından da oldukça zengindir. Milas tatilinde yapılması gerekenler arasında; Uyku Vadisi’ne ziyaret, flamingo seyri, Beçin Kalesi gezisi, Milas Müzesi turu, festivallerde eğlence, antik kent keşfi, tekne turları ve yamaç paraşütü keyfi yer almaktadır.
Muğla’nın öne çıkan tatil merkezlerinden olan Ortaca, doğal güzellikleriyle birlikte oldukça etkileyici bir atmosfere sahiptir. Muğla il merkezine ortalama 80 kilometre uzaklıkta yer alan Ortaca’ya ulaşımlar, il merkezinden özel araç, taksi veya Muğla Otogarı’ndan saat başı hareket eden Ortaca minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Fethiye ile Marmaris arasında konumlanan Ortaca, Muğla’nın doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerindendir. Oldukça doğal ve sakin bir yapıya sahip olan Ortaca’daki tatilinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında; Yuvarlak Çay, Sülüngür Gölü (Dalyan Gölü) ve Radar Tepesi yer almaktadır.
Sakin atmosferi, etkileyici doğası ve birbirinden güzel plajları ile birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin gözde tatil merkezlerinden olan Muğla’nın Ortaca ilçesi, gece hayatı ile de öne çıkan destinasyonlar arasındadır. Muğla il merkezine yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta yer alan Ortaca’ya ulaşımlar, özel araçla D-400 karayolunu güney yönüne takip ederek, taksiyle veya Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Ortaca minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Muğla’nın diğer popüler ilçelerine nazaran gece hayatı bakımından daha kısıtlı imkanlar sunan Ortaca’da aileniz ve arkadaş gruplarınız ile birlikte keyifle vakit geçirebileceğiniz pek çok mekan hizmet vermektedir. Özellikle Barlar Sokağı bölgesinde yoğunlaşan mekanlarda, Ortaca tatilinizin tadını çıkarabilir, günün yorgunluğunu atabilirsiniz.
Ortaca tatilinde tercih edebileceğiniz mekanlar arasında öne çıkanlar; Jazz Bar, Ottoman Cocktail & Karaoke Bar, Vizyon Baron Bar, Green Bar, Club Sweet, ve Gel Gör Balık Restaurant yer almaktadır.
Muğla ilinin popüler turizm merkezleri arasında yer alan Ortaca, il merkezinin doğusunda yer almaktadır. Doğuda Dalaman, güneyde Akdeniz ile komşu olan Ortaca, Muğla ile Fethiye arasında konumlanmaktadır. Muğla il merkezine 75 kilometre uzaklıkta yer alan Ortaca’ya il merkezinden ulaşımlar, özel araçla Köyceğiz – Ula yolunu takip ederek, taksiyle veya Muğla Otogarı’ndan hareket eden Ortaca minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Ortaca, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Muğla’nın doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Ortaca, her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapmaktadır. Marmaris ile Fethiye arasında konumlanan ilçe, Muğla şehir merkezine yaklaşık olarak 80 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ortaca’nın popüler tatil beldelerinden Dalyan ise ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktadır. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları, ünlü plajları ve yapılacak aktiviteleri ile birlikte Muğla’nın popüler tatil merkezlerinden biri olan Ortaca, ziyaretçilerine keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır.
Muğla’nın öne çıkan tatil merkezlerinden biri olan Ortaca, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla birlikte her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Deniz turizminin de aktif bir şekilde yapılabildiği Ortaca’nın Dalyan beldesi, birbirinden güzel plaj ve koylara sahiptir. Muğla il merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaca’ya il merkezinden ulaşımlar, özel araçla, taksiyle veya Muğla Otogarı’ndan saat başı hareket eden Ortaca minibüsleriyle gerçekleştirilebilmektedir.
Ortaca tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar, Dalyan ve Sarıgerme mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ortaca’nın popüler tatil bölgelerinden olan Dalyan’da deniz keyfi yapabileceğiniz birçok plaj bulunmaktadır. Ortaca’nın en ünlü ve popüler plajları; İztuzu Plajı, Sarıgerme Plajı, Aşı Koyu ve Sarçed Plajı’dır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Ortaca, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihe tanıklık eden yapılarıyla da ünlüdür. Muğla il merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaca’ya ulaşımlar, il merkezinden özel araç, taksi veya Muğla Otogarı’ndan hareket eden Ortaca minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Tarihi boyunca birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ortaca, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Likya Uygarlığı’nın önemli kentlerinden olan Ortaca’da mutlaka gezilmesi gereken turistik ve tarihi yapılar arasında; Kaunos Antik Kenti, Kaunos Kral Mezarları, Karia Yolu bulunmaktadır.
Muğla’nın popüler ilçelerinden Ortaca, doğal güzellikleri ve tarihe tanıklık eden yapılarıyla birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Gezilecekler yerler bakımından da oldukça zengin seçenekler sunan Ortaca’da yapılacak birçok aktivite bulunmaktadır. Muğla il merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaca’ya ulaşımlar, Muğla’dan özel araçla, taksiyle veya otogardan her saat başı hareket eden Ortaca minibüsleriyle yapılabilmektedir.
Ortaca tatilinde yapılacak aktiviteler arasında antik kent gezileri, caretta caretta keşfi, tekne turları, çamur banyosu ve doğa gezileri bulunmaktadır.
Muğla’nın sessiz ve sakin ilçelerinden biri olan Ula, birbirinden güzel doğal güzellikleriyle öne çıkmaktadır. Muğla şehir merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta yer alan Ula ilçe merkezi, Muğla’nın güneyinde konumlanmaktadır. Muğla’dan Ula’ya özel araçla sırasıyla Kötekli, Marmaris yolunu takip ederek ulaşılabilmektedir. Dilerseniz taksi veya Muğla Şehir Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Ula minibüslerini tercih edebilirsiniz. Muğla’dan Ula’ya 20 dakika içerisinde ulaşım sağlayan minibüsler, 15 dakikada bir hareket etmekte olup; bilet ücretleri 3,5 TL’dir.
Ormanlık alanları, nehirleri, temiz havası ve etkileyici doğasıyla beraber, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Ula ilçesi, özellikle sakin bir tatil geçirmek isteyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Ula gezinizde ziyaret edebileceğiniz doğal güzellikler; Azmak Nehri, Akbük Koyu, Ula Göleti, Geyik Kanyonu ve Damla Deresi olarak sıralanmaktadır.
Ula, Muğla’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden biridir. Muğla şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Ula’ya özel araçla ulaşımlarda D550 karayolu güney yönüne takip edilmelidir. Ortalama 20 dakika içerisinde ulaşılabilen ilçeye, taksi veya Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Ula minibüsleriyle 4,5 TL karşılığında seyahat edebilirsiniz.
Ula, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine birçok alternatif sunarken; renkli gece hayatıyla da keyifli bir tatil deneyimi yaşamanıza olanak tanımaktadır.Ula’da gece hayatı genellikle Akyaka beldesinde yoğunlaşmaktadır. Birbirinden güzel kafe, bar, gece kulübü, restoran ve meyhanelerin sıralandığı Akyaka, gece hayatı bakımından oldukça keyifli alternatifler sunan, Ula’ya bağlı bir tatil beldesidir.
Ula’da hizmet veren gece hayatına yönelik mekanlar; Deli Memet Cocktail Bar & Bistro, No 22 Riders' Inn, Poison Pub, HoTsHot Bar, U2 Akyaka ve Cycle Bar olarak sıralanmaktadır.
Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Ula, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok destinasyon sunmaktadır. Muğla şehir merkezinden 16 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye ulaşımlar, özel araçla D550 karayolunu güney istikametine devam ederek yapılmaktadır. İl merkezinden taksi veya yarım saatte bir hareket eden Ula minibüsleriyle de ilçeye yarım saat içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Ula, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçedir. Denize kıyısı bulunan birçok tatil beldesine ev sahipliği yapan Ula’da gezilecek yerler, genellikle doğal güzellikler ve tarihi yapılardan oluşmaktadır. Ula’yı keşfetmek ve ilçede görülmesi gereken destinasyonları ziyaret edebilmek için ortalama 2 gününüzü ayırmanız yeterli olmaktadır.
Ula’da gezilecek yerler arasında; Azmak Nehri, Akbük Koyu, Ula Göleti, Geyik Kanyonu, Akyaka Halk Plajı, Çınar Plajı, Thera Antik Kenti, Koçarlı Camii, Yedi Delik Mağarası ve Kerimoğlu Türküsü Evi yer almaktadır.
Ula, Muğla’ya bağlı, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve Akyaka Beldesi İle ünlü bir ilçedir. Huzurlu, sessiz ve sakin bir şekilde tatil yapmak isteyenlerin favori destinasyonlarından olan Ula, Muğla il merkezine 16 kilometre uzaklıktadır. Muğla il merkezinden Ula’ya ulaşımlar, özel araçla Kötekli – Marmaris yolunu devam ederek, taksi veya Ula dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.
Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz çok sayıda noktası ve özellikle Akyaka Beldesi İle ön plana çıkan Ula, yerli ve yabancı olmak üzere her yıl on binlerce turisti ağırlamaktadır. Azmak Nehri’nin buz gibi sularında ferahlayabileceğiniz, Akbük Koyu’nda kendinizi Ege’nin serin sularına bırakabileceğiniz ve Geyik Kanyonu’nda doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz Ula, doğal güzellikler bakımından oldukça zengindir.
Ula, Muğla şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Doğusunda Köyceğiz, batısında Gökova Körfezi, kuzeyinde Menteşe ve güneyinde Marmaris bulunan Ula, doğal güzellikleriyle birlikte her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
Ormanlık alan yoğunluğu oldukça fazla olan Ula ilçesi, Akyaka ve Akçapınar gibi popüler tatil beldelerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Bulunduğu konum itibariyle yılın uzun bir dönemi havaların oldukça sıcak olduğu Ula’da Akdeniz İklimi hakimdir. Huzurlu ve sakin yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Ula, birbirinden güzel doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve plajlarıyla birlikte ziyaret edilmektedir.
Muğla’ya bağlı Ula ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra plajlarıyla da öne çıkmaktadır. Ula’da denize girilebilecek birçok plaj yer almaktadır. Sessiz ve huzurlu bir yapıya sahip olan Ula’da yeşil ağaçların çevrelediği plajlarda gün boyu deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Ula ilçesinde denize girilebilecek noktalar genellikle Akyaka beldesi sınırları içerisindedir. Popüler bir tatil beldesi olan Akyaka’da plajları çevreleyen çok sayıda restoran, bar, kafe ve konaklama tesisi hizmet vermektedir.
Ula’nın popüler plajları; Akyaka Halk Plajı, Albay Koyu, Çınar Plajı, Akçapınar Plajı, Çınar Beach Club ve Kite Beach olarak sıralanmaktadır.
Ula tatilinde ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Özellikle doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçe, Muğla il merkezine yaklaşık 16 kilometre mesafede konumlanmaktadır. Muğla il merkezinden Ula’ya yapılacak olan ulaşımlar, özel araçla Kötekli – Marmaris yolunu takip ederek, taksiyle veya otogardan binebileceğiniz Ula dolmuşlarıyla gerçekleştirilmektedir.
Ula’da gezilecek tarihi yerler, Thera Antik Kenti başta olmak üzere Koçarlı Camii, Yedi Delik Mağarası ve Kerimoğlu Türküsü Evi olarak sıralanmaktadır.
Muğla iline bağlı, huzurlu atmosferi ve sakin yapısıyla dikkat çeken bir ilçe olan Ula, doğal güzellikler bakımından oldukça zengin alternatiflere sahiptir. Muğla il merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ula’ya, şehir merkezinden ulaşımlar, özel araçla Aydın – Muğla yoluna çıkarak, buradan Ula Göleti’ni geçtikten sonra Gazi M. Kemal Bulvarı yönüne doğru devam edilmesiyle yapılmaktadır. Ayrıca Muğla Otogarı’ndan taksi veya yarım saatte bir hareket eden Ula minibüsleriyle de bölgeye gidilebilmektedir.
Yeşil ağaçların, Ege Denizi’nin maviliği ile birleştiği, huzurlu bir belde olan Akyaka’ya sahip olan Ula’da yapılacak birbirinden güzel aktivite sıralanmaktadır. Ula şehir merkezini gezdikten sonra bu aktivitelere katılım sağlayabilir, tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ula Göleti çevresinin doğal güzelliklerini keşfedebilir, buralarda uzun yürüyüşler yaptıktan sonra, Akyaka’ya geçerek kitesurf gibi ekstrem sporlara dahil olabilirsiniz.
Muğla iline bağlı Fethiye ilçesi, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin tam kesiştiği bir konumda yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle zengin Köyceğiz, genel itibariyle sakin atmosferi ve huzur dolu doğasıyla her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. Muğla il merkezine 60 kilometre uzaklıkta olan Köyceğiz’e özel araçla Muğla - Fethiye yolunu takip ederek gidebilirsiniz. Aynı zamanda taksi veya Köyceğiz dolmuşlarını da tercih edebilirsiniz.
Adını, sınırları içerisinde bulunan Köyceğiz Gölü’nden alan ilçede keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik yer almaktadır. Birbirinden güzel, etkileyici manzaralara tanıklık edebileceğiniz Köyceğiz tatilinde, uzun yürüyüşler yaparak huzur bir şekilde vakit geçirebileceğiniz destinasyon sayısı oldukça fazladır.
Köyceğiz’in öne çıkan doğal güzellikleri arasında; Köyceğiz Gölü, Yuvarlakçay, Ağla Yaylası, Ekincik Koyu, Sultaniye Kaplıcaları ve Sandras Dağı yer almaktadır.
Muğla iline bağlı Köyceğiz, doğal güzellikleri, eşsiz doğası ve tarihi yapılarıyla beraber her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İlçe, genel olarak sakin bir atmosfere sahip olmasından ötürü gece hayatı bakımından da genellikle uzun sohbetler edebileceğiniz mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.
Köyceğiz tatilinde gece hayatına yönelik hizmet veren mekanlar, bar, cafe, restoran ve meyhanelerden oluşmaktadır. Bu mekanların birçoğu sahil kenarında; bir kısmı ise ilçe merkezinde hizmet vermektedir.
Köyceğiz’de gece hayatına yönelik hizmet veren mekanlar arasında öne çıkanlar ise; Avangart Café Restaurant, Tuana Restaurant Bistro, Bekilli Şarap Evi, Yakamoz Restoran ve Şamdan Deluxe Restaurant Cafe & Bar olarak sıralanmaktadır.
Doğal güzelliklerle çevrili, tarihe tanıklık eden yapıları, eşsiz koyları ile her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Köyceğiz, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok seçenek sunmaktadır.
Huzurlu ve sessiz bir tatil geçirmek isteyenler için ideal noktalardan olan Muğla iline bağlı Köyceğiz ilçesi, etkileyici güzelliğiyle Köyceğiz Gölü’nün kıyısında konumlanmaktadır. İlçe merkezinde gezilecek birçok önemli destinasyon bulunmasının yanı sıra, çevredeki belde ve mahallelerde de pek çok ziyaret edilmesi gereken noktalar yer almaktadır.
Muğla iline bağlı Köyceğiz ilçesi, sunduğu doğal güzellikler, eşsiz koylar ve tarihine ışık tutan yapılarıyla her yaz yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Gezip, keşfedilecek birçok destinasyona sahip olan Köyceğiz, konaklama bakımından da ziyaretçilerine bol alternatif sunmaktadır.
Son yıllarda Köyceğiz, artan popülaritesi nedeniyle, konaklama açısından da büyük bir talebe neden olmuştur. Her geçen sene artan konaklama tesisinin hizmet verdiği Köyceğiz, bu bakımdan her yıl gelen turist sayısını yeterli kapasitede ağırlayacak sayıda işletmeye ev sahipliği yapmaktadır.
Köyceğiz tatilinde tercih edebileceğiniz konaklama tesisleri arasında öne çıkanlar; Calypso Lakeview Villas, Panorama Plaza, Kaunos Hotel, Alila Hotel, Begonville Apart Pansiyon ve Ege Pansiyon Köyceğiz olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, Akdeniz ve Ege’nin tam kesiştiği bir noktada yer almaktadır. Bulunduğu konum itibariyle, bölgenin birçok önemli tatil merkezine de yakın olan Köyceğiz’e Türkiye’nin her noktasından ulaşımlar rahatlıkla yapılabilmektedir.
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Köyceğiz, yeşil ormanları, kıyısında birçok sahilin bulunduğu gölü, kayak sporuna elverişli Sandras Dağı ve etkileyici koyları ile birlikte her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği tatil merkezlerindendir. Doğal güzelliklerin yanı sıra birçok tarihi yapının da bulunduğu Köyceğiz, yapılacak aktiviteler bakımından da ziyaretçilerine birçok alternatif sunmaktadır.
Muğla’nın tatil merkezlerinden olan Köyceğiz, sakin atmosferi, etkileyici doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla birlikte her yıl binlerce turist tarafından tercih edilmektedir. Yemyeşil ağaçların çevrelediği ilçe, bölgedeki diğer popüler turizm merkezlerine göre daha sakin bir yapıya sahiptir.
Tatilini huzur dolu bir şekilde geçirmek isteyen tatilciler tarafından tercih edilen Köyceğiz’de güneşin, kumun ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz plaj sayısı oldukça sınırlıdır. Genel itibariyle kalabalık olmayan plajlarda, günlük ihtiyaçların karşılanabilmesi adına çeşitli işletmeler de hizmet vermektedir.
Köyceğiz tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Ekincik Halk Plajı, Delta Plajı, İztuzu Plajı, Kargıcak Koyu olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Köyceğiz, Muğla ile Fethiye arasında yer almaktadır. İl merkezinden özel araç veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Köyceğiz minibüsleri ile ulaşım sağlayabileceğiniz Köyceğiz, bölgenin ünlü tatil merkezleri arasındadır. Doğal güzellikleri, sakin atmosferi ve huzurlu doğasıyla ön plana çıkan Köyceğiz, tarihi yerler açısından ziyaretçilerine sınırlı seçenekler sunmaktadır.
Köyceğiz’in geçmişi M.Ö. 2000 yıllarına dayanmaktadır. Yunanlar ve Akalar’ın bölgeye koloni kurması ile Köyceğiz’de başlayan yerleşik hayat, günümüze dek devam etmiştir. Köyceğiz Gölü’nün de yer almasıyla beraber oldukça verimli doğal güzelliklere sahip olan ilçe, birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır.
Köyceğiz’in öne çıkan tarihi ve turistik yerleri; Kaunos Antik Kenti, Kaunos Kral Mezarları, Karia Yolu ve Sait Bey Konağı olarak sıralanmaktadır.
Sakin atmosferi ve etkileyici doğası ile birlikte yaz tatillerinin vazgeçilmez noktalarından olan Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Tarihi oldukça eskiye dayanan ilçe, özellikle doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır.
Doğa ile iç içe vakit geçirmeyi seven ziyaretçiler için yapılabilecek pek çok aktivite bulunan ilçeyi keşfetmeye Köyceğiz Gölü’nden başlayabilir, Sultaniye Kaplıcaları’nda şifalı sularla vücudunuzu yenileyebilir veya Ekincik Koyu’nun berrak denizinin tadını çıkarabilirsiniz. Bunların yanı sıra Köyceğiz tatilinde keyifli vakit geçirebileceğiniz ve uzun geziler düzenleyebileceğiniz pek çok destinasyon bulunmaktadır.
Muğla iline bağlı popüler tatil merkezlerinden olan Ortaca, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve eşsiz konumuyla birlikte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Muğla il merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta yer alan Ortaca’ya ulaşımlar, il merkezinden özel araçla, taksiyle veya otogardan saat başı hareket eden Ortaca minibüsleriyle gerçekleştirilebilmektedir.
Ortaca, gezilecek yerler bakımından pek çok destinasyona sahiptir. Tatilinizde, bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını keşfedebileceğiniz birçok özel nokta ve tesis bulunmaktadır. Ortaca tatilinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Kaunos Antik Kenti, Kaunos Kral Mezarları, Yuvarlak Çay, Radar Tepesi ve Sülüngür Gölü bulunmaktadır.
Yatağan, her ne kadar tarihi yapılarıyla öne çıkan bir ilçe olsa da, sınırları içerisinde ziyaret edebileceğiniz birtakım doğal güzellikler bulunmaktadır. Muğla il merkezine ortalama 27 kilometre uzaklıkta bulunan Yatağan’a özel araçla ulaşımlar, Aydın – Muğla yolundan yapılabilmektedir. Muğla’dan Yatağan’a yarım saatte bir hareket eden ilçe minibüsleri veya taksi ile de ilçeye ulaşım yapılmaktadır.
Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Yatağan, verimli toprakları, ılıman iklimi ve zengin bitki örtüsüyle birlikte yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sınırları içerisinde birçok antik kent bulunan Yatağan’da, görülmesi gereken doğal güzellikler, her ne kadar sınırlı sayıda olsa da, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.
Yatağan’da gezilecek doğal güzellikler arasında; Kül Dağı Göleti (Mavi Göl), Bozüyük Güzelköy ve Dipsiz Çayı bulunmaktadır.
Sakin doğası ve huzurlu atmosferiyle ön plana çıkan Muğla’nın Yatağan ilçesinde yapacağınız tatillerde, günün yorgunluğunu atabileceğiniz birçok mekan hizmet vermektedir. Gece hayatı bakımından, Muğla’nın diğer turistik ilçelerine göre, sınırlı sayıda seçenek sunan Yatağan; Muğla il merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Muğla’dan Yatağan’a özel araçla ulaşımlar Atatürk Caddesi üzerinden yapılmaktadır. İl merkezinden taksi veya Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Yatağan minibüsleriyle de ilçe merkezine ulaşım rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Yatağan’da gece hayatını oluşturan etmenler arasında kafe, bar ve restoranlar yer almaktadır. Genellikle ilçe merkezinde yer alan mekanlarda, gündüz doğal güzellikleri ve tarihi yapıları gezdikten sonra günün yorgunluğunu atabilir ve keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.
Yatağan’da tercih edebileceğiniz gece hayatına yönelik mekanlar arasında; Eylül Cafe & Bistro, Yatağan Çamlık Restaurant, Carizma Cafe Bar ve Yörük Birahanesi bulunmaktadır.
Muğla’nın sakin ve huzurlu ilçelerinden biri olan Yatağan, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine sınırlı da olsa etkileyici destinasyonlar sunmaktadır. Muğla şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta yer alan Yatağan’a özel araçla yapılacak olan ulaşımlarda, Atatürk Caddesini kuzeybatı yönüne yaklaşık 20 dakika takip etmek gerekmektedir. Aynı zamanda Muğla il merkezinden taksi veya yarım saatte bir hareket eden Yatağan minibüsleriyle de ilçeye yarım saat içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Yatağan, denize kıyısı olmadığı için turizm anlamında yatırımların daha az olduğu ilçelerden biridir. Buna rağmen, gezilecek pek çok tarihi yeri bulunan Yatağan, doğal güzelliklerle çevrili ve oldukça sakin bir ilçedir. Tarihi boyunca pek çok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yatağan’da gezilecek birçok antik kent bulunmaktadır.
Yatağan'da gezilecek yerler arasında; Stratonikeia Antik Kenti, Osman Hamdi Bey Konağı, Lagina Antik Kenti, Kül Dağı Göleti (Mavi Göl), Bozüyük Güzelköy, Dipsiz Çayı, Panarama Antik Kenti ve Yaylaköy Kilisesi yer almaktadır.
Muğla’nın ilçelerinden biri olan Yatağan, il merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıktadır. Muğla şehir merkezinin kuzeybatısında konumlanan Yatağan, batısında Milas, kuzeyinde Çine, doğusunda Kavaklıdere ve güneyinde Muğla il merkezi ile komşudur.
Tarihi yapılarıyla öne çıkan Yatağan, verimli toprakları ve eşsiz doğası ile birlikte sessiz ve sakin bir şekilde tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında bulunmaktadır. Muğla’nın denize kıyısı olan turistik ilçelerine de oldukça yakın konumda bulunan Yatağan, Bodrum’a 90, Akyaka’ya 55, Ören’e 80 kilometre uzaklıktadır.
Muğla’nın sakin tabiatı ve tarihi yapılarıyla öne çıkan ilçesi Yatağan, bölgedeki diğer ilçelere nazaran turizm sektöründe daha sınırlı imkan sunmaktadır. Muğla şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta yer alan Yatağan’a, il merkezinden özel araçla ulaşımlar Aydın – Muğla yolu üzerinden yapılmaktadır. Muğla otogarından yarım saatte bir hareket eden Yatağan minibüsleri veya taksi ile de bölgeye ulaşım sağlanabilmektedir.
Yatağan, sınırları içerisinde bulunan antik kent, ormanlık alan ve eşsiz tarihi yapılar ile birlikte gezilecek çeşitli destinasyonlar sunmaktadır. Muğla’nın saklı cennetlerinden olan Yatağan’da gezip keşfedebileceğiniz tarihi yapılar arasında; Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Antik Kenti, Osman Hamdi Bey Konağı, Yaylaköy Kilisesi, Gerga Antik Kenti ve Panarama Antik Kenti yer almaktadır.
Yatağan, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra sakin tabiatıyla ön plana çıkan, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Keşfedilmesi gereken birçok antik kente ev sahipliği yapan Yatağan, Muğla il merkezine ortalama 27 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Muğla şehir merkezinden Yatağan’a ulaşımlar, özel araçla Atatürk Caddesini kuzeybatıya doğru takip ederek yapılmaktadır. Muğla Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Yatağan minibüsleri veya taksi alternatifleriyle de bölgeye kısa sürede ulaşım sağlanabilmektedir.
Yatağan tatilinde yapılabilecek aktiviteler arasında genellikle doğa ve tarihi yapılar keşfi yer almaktadır. Sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunan Yatağan’da, bölge tarihine tanıklık eden yapıları inceleyebilir ve çevresinde yer alan doğal güzelliklerin arasında yürüyüş, piknik ve kamp gibi aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Muğla’nın merkez ilçesi olan Menteşe, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve popüler tatil merkezlerine olan yakınlığı ile özellikle yerli turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Ulaşımların, Türkiye’nin dört bir yanından karayolu araçlarıyla kolaylıkla yapılabildiği Menteşe’ye yurt içi ve yurt dışı uçak seferleri, Milas - Bodrum Havalimanı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Menteşe, Milas - Bodrum Havalimanı’na yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Menteşe, Muğla’nın merkez ilçesi olduğundan ötürü, yerleşimin yoğun bir şekilde yapıldığı bir bölgede yer almaktadır. İlçe, doğal güzellikleri bakımından ziyaretçilerine kısıtlı imkan sunsa da Menteşe’de görüp, keşfedebileceğiniz birkaç doğal güzellik bulunmaktadır.
Menteşe’de keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında; Asar Dağı, Karabağlar Yaylası ve Yılanlı Dağ bulunmaktadır.
Muğla’nın merkez konumundaki ilçesi Menteşe, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra gece hayatıyla da öne çıkan tatil merkezlerindendir. Muğla’nın merkezi olduğu için yerleşmelerin daha fazla olduğu Menteşe, diğer popüler ilçelerdeki turist popülasyonuna göre daha düşük sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle Menteşe’de gece hayatına yönelik hizmet veren mekanlar, genellikle bölge halkını veya yerli turistleri konuk etmektedir.
Menteşe’de gece hayatına yönelik hizmet veren işletmeler, bar, gece kulübü, restoran ve meyhane olarak ayrılmaktadır. Özellikle Muğla Üniversitesi’ne yakın olması sebebiyle yaz - kış açık olan mekanlardaki yaş kitlesi 20 ile 30 arasında değişebilmektedir.
Menteşe’de hizmet veren mekanlar; Mabolla Life & Art, The Wind Club, Terrace Bar, Alone Bar, Pub Uç Garage ve Küçük Ev At Geç Meyhanesi olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın merkez ilçesi olan Menteşe, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve bölgenin popüler tatil merkezlerine olan yakınlığı ile birlikte her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum, Marmaris, Akyaka gibi, Türkiye’nin turizm alanında gelişmiş merkezlerine oldukça yakın bir konumda yer alan Menteşe, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok seçenek sunmaktadır.
Sırtında Asar Dağı ve Yılanlı Dağ, yakınlarındaki Karabağlar Yaylası ile çevrili Menteşe’de gezilecek yerler arasında; Muğla Müzesi, Menteşe Belediyesi Kültür Evi, Arasta Çarşısı, Yağcılar Hanı ve Zahire Pazarı yer almaktadır.
Muğla’nın merkez ilçesi olan Menteşe, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve popüler tatil merkezlerine olan yakınlığı nedeniyle tercih sebebi olan yerler arasındadır. Geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanan ilçe, keşfedilmeyi bekleyen birçok önemli yapıları bünyesinde barındırmaktadır. Menteşe, gezilecek yerler bakımından, ziyaretçilerine çeşitli alternatifler sunarken, ilçede konaklama yapılabilecek birçok tesis de hizmet vermektedir.
Menteşe, Muğla’nın merkez ilçesi olması nedeniyle, Muğla’ya bağlı Datça, Marmaris ve Bodrum gibi turizm anlamında oldukça popüler olan tatil merkezlerine yakın mesafede bulunmaktadır. Menteşe tatilinde günübirlik bir şekilde geziler düzenleyebileceğiniz Dalyan, Çeşme ve Fethiye gibi farklı destinasyonları da tercih edebilirsiniz.
Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe, doğal güzellikleri, tarihini günümüze taşıyan yapıları ve çevresindeki popüler tatil merkezlerine olan yakınlığı ile birlikte her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bir ilçedir. Renkli gece hayatı, konaklama bakımından sunduğu çeşitlilik ve yapılacak birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Menteşe, Muğla’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Batısında Milas, kuzeybatısında Yatağan, güneyindede Ula, güneydoğusunda Köyceğiz ilçelerine sınır olan Menteşe, doğusunda Denizli ile komşudur. 110 bini aşan nüfusuyla çevresindeki ilçelere göre daha kalabalık olan Menteşe, 1.669 kilometre karelik bir yüzölçüme sahiptir.
Muğla’nın merkez ilçesi olan Menteşe, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da gezilecek birçok destinasyona ev sahipliği yapmaktadır. Muğla’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Menteşe, bu kapsamda birçok tarihi yapıyı da bünyesinde barındırmaktadır.
Antik çağlardan günümüze kadar birçok medeniyetin yaşam merkezi olan Muğla’nın Menteşe bölgesi, Türklerin hakimiyetine 1284 yılında Menteşe Beyliği ile geçmiştir. Bu tarihten sonra Menteşe adı verilen bölge, daha sonra Osmanlı’ya dahil edilmiştir.
Menteşe’de gezilecek tarihi ve turistik yerler; Muğla Müzesi, Menteşe Belediyesi Kültür Evi, Arasta Çarşısı, Kurşunlu Cami, Yağcılar Hanı , Zahire Pazarı, Şeyh Bedrettin Cami, Muğla Saatli Kule ve Konakaltı Kültür Merkezi olarak sıralanmaktadır.
Menteşe, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve popüler tatil merkezlere yakın konumundan ötürü her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. Muğla’nın merkez ilçesi olan Menteşe, aynı zamanda Muğla’nın en eski yerleşimlerinden biridir. Bu nedenle Menteşe’de tarihi anlamda ziyaret edilebilecek birçok yapı ve destinasyon bulunmaktadır. Tarihi yapıların yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkan Menteşe, yılın büyük bir bölümü sıcak havasıyla ve doğa ile iç içe olan konumuyla ziyaretçilerine keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır.
Menteşe tatilinde yapılacak aktiviteler arasında başlıca, ilçenin tarihini keşfedebileceğiniz yapıları incelemek, doğa ile iç içe konumdaki destinasyonları ziyaret ederek trekking, doğa yürüyüşü veya piknik gibi etkinlikler düzenlemek, kitesurf gibi ekstrem sporlara katılmak yer almaktadır.
Muğla’nın doğal güzellikleri ve antik kentleriyle ünlü ilçesi Seydikemer, il merkezinin güney doğusunda yer almaktadır. Muğla il merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan Seydikemer’e ulaşımlar, Muğla şehir merkezinden özel araçla Muğla – Fethiye yolunu doğu yönüne takip ederek veya otogardan saat başı hareket eden Seydikemer minibüsleriyle yaklaşık 1 buçuk saat içerisinde yapılabilmektedir.
2012 yılında alınan karar doğrultusunda Fethiye’den ayrılarak ayrı bir ilçe olan Seydikemer, adını Seydiler ile Kemer beldelerinin isimlerinin birleşmesinden almıştır. Denize uzaklığı 50 kilometre olan ilçe merkezinde gezilecek birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Seydikemer’de görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Saklıkent Kanyonu (Saklıkent Milli Parkı), Gizlikent Şelalesi, Eşen Çayı ve Girdev Yaylası bulunmaktadır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Seydikemer, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ziyaretçilerine gezilecek birçok destinasyon sunarken; gece hayatı ile de günün yorgunluğunu atabileceği pek çok mekana ev sahipliği yapmaktadır. Muğla il merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta bulunan Seydikemer’e ulaşımlar, özel aracınız ile Muğla’dan hareket ederek Fethiye yönüne doğru yapılacak olan karayolu seyahatleriyle, taksi veya Muğla Otogarı’ndan hareket eden Seydikemer dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.
Gece hayatı bakımından çevresindeki popüler tatil merkezlerine göre daha sakin bir yapıya sahip olan Seydikemer’de, genellikle arkadaş gruplarınız veya aileniz ile birlikte uzun sohbetler edebileceğiniz mekanlar hizmet vermektedir. Bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını keşfettikten sonra soluklanabileceğiniz mekanlar, konuklarına birbirinden farklı alternatifler sunmaktadır. Seydikemer tatilinde tercih edebileceğiniz mekanlar arasında; Fatih’s Bar and Restaurant, Barracuda Restaurant and Bar, Ören Park Restaurant ve Yaka Gizlivadi Restaurant bulunmaktadır.
Muğla’nın doğal güzellikleriyle ön planda olan ilçelerinden Seydikemer, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok alternatif sunmaktadır. Antik kentleriyle, doğal güzellikleriyle ve birbirinden güzel plajlarıyla her yıl binlerce turistin gözde tatil merkezlerinden olan Seydikemer, Muğla il merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Muğla şehir merkezinden, özel araçla Seydikemer’e ulaşımlar Muğla – Fethiye yolunu takip ederek yapılırken; taksi veya otogardan hareket eden Seydikemer dolmuşlarıyla da ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir.
Gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olan ilçe, sakin doğasıyla, tarihe tanıklık eden yapılarıyla ve eşsiz destinasyonları ile öne çıkmaktadır. İlçede gezilecek yerler arasında; Tlos Antik Kenti, Saklıkent Kanyonu, Gizlikent Şelalesi, Pınara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti ve Girdev Yaylası bulunmaktadır.
Muğla’nın ilçelerinden olan Seydikemer, Muğla ile Antalya il sınırına yakın bir konumda bulunmaktadır. Daha önce Fethiye ilçesine bağlı Kemer beldesinin ilçe olarak kabul edilmesi sonucunda Seydiler ile Kemer köylerinin birleşmesiyle oluşmuştur.
Muğla’nın güneydoğusunda, Fethiye’nin ise doğusunda bulunan ilçe, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. Özellikle doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçenin denize kıyısı bulunduğu için deniz turizmi açısından da tercih edilen tatil merkezleri arasında yer almaktadır.
Muğla’nın Seydikemer ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla birlikte sakin bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Sakin atmosferi, etkileyici doğası ve antik kentleriyle öne çıkan ilçede tercih edebileceğiniz birçok plaj bulunmaktadır.
Seydikemer, plaj ve beach bakımından çevresindeki popüler tatil merkezlerine göre daha kısıtlı imkanlar sunmaktadır. Seydikemer tatilinde gidebileceğiniz plajlar; Karadere Plajı, Kumluova Plajı ve Polis Ahmet Çelik Burnu olarak sıralanmaktadır.
Muğla’nın doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle öne çıkan ilçeleri arasında olan Seydikemer, il merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Muğla şehir merkezinden Seydikemer’e ulaşımlar, özel araçla Muğla - Fethiye yolunu takip ederek, taksiyle veya otogardan saat başı hareket eden Seydikemer minibüsleriyle gerçekleştirilebilmektedir.
Tarihi boyunca birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Seydikemer’de gezilecek yerler kapsamında görülebilecek pek çok antik kent bulunmaktadır. Eşsiz doğası ve birbirinden eski antik kentleri sayesinde gezilecek yer bakımından oldukça zengin olan Seydikemer tatilinde görülmesi gereken yerler; Tlos Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti ve Sidyma Antik Kenti’dir.
Muğla’nın sakin doğası ve etkileyici atmosferine sahip ilçesi Seydikemer, özellikle yerli ziyaretçiler tarafından yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Muğla il merkezine ortalama 140 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Muğla – Fethiye yolunu takip ederek, taksiyle veya otogardan saat başı hareket eden Seydikemer otobüsleriyle yapılabilmektedir.
Seydikemer tatilinde yapılabilecek birçok seçenek bulunmaktadır. Eşsiz doğasını keşfedebileceğiniz geziler düzenleyebileceğiniz ilçenin antik kentlerine yolculuk yapabilir, Gizlikent Şelalesi’nde huzurlu bir şekilde doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz.