Marmaris’te Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler


Marmaris’te Gezilecek Birbirinden Güzel Yerler

Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesi, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda turistin ziyaret ettiği tatil merkezlerindendir. Muğla’dan Marmaris’e ulaşımlar özel araçla veya otogardan hareket eden Marmaris minibüsleriyle yapılabilmektedir. Etkileyici doğal güzelliklere sahip olan Marmaris, eşsiz koyları, temiz sahili, berrak denizi ve çam ağaçlarıyla örtülü ormanlarıyla birlikte ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir konumda tatil yapma olanağını sunmaktadır. Bunun yanı sıra tarihe tanıklık eden çok sayıda yapıya da ev sahipliği yapan Marmaris’te gezilecek pek çok destinasyon bulunmaktadır.

Marmaris tatilinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında;  Marmaris Kalesi ve Müzesi, Eski Çarşı, İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, Saklıgöl, Günnücek, Turgut Şelalesi, Kleopatra Plajı ve Bördübet Koyu yer almaktadır.

Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris’in sembolik yapılarından olan, bölgenin tarihine tanıklık etmiş Marmaris Kalesi, ilçe merkezinde, şehrin neredeyse her tarafından rahatlıkla görünebileceği bir konumda yer almaktadır. Deniz kenarında bulunan kaleye ulaşımlar, ilçe merkezinden kolaylıkla yürünerek yapılabilmektedir. Bölge tarihine ait önemli eserlerin sergilendiği müze ise, kale sınırları içerisindedir.

Tarihi boyunca birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Marmaris, Karya Uygarlığı’na ait önemli şehirlerden biri olmuştur. Bölgenin Büyük İskender tarafından istila edilmesi üzerine kalenin aslı yıkılmıştır. Yapı, kentin Osmanlı hakimiyeti altına girmesinden sonra Kanuni Sultan Süleyman tarafından tekrar inşa ettirilmiştir. Böylelikle 1557 yılında devasa görünümüyle tekrar inşa edilen kale, Marmaris’in sembolik yapıları arasında öne çıkmıştır.

Surlarla çevrili olan kalenin kapısı, yapıldığı dönemdeki sağlamlığı ile günümüze kadar ulaşmıştır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de adı geçen kale, kare planlı olup; içerisinde 4 tabya ve ambar bulunmaktadır.

Kalenin içerisinde yer alan müzede ise 2 arkeoloji, 1 etnografya galerisi bulunmaktadır. Arkeoloji galerilerinde özellikle Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait eserler yer alırken; etnografya bölümünde Osmanlı devrine ait olan çok sayıda, günlük kullanılan araç gereçler ve silahlar sergilenmektedir.

Pazartesi hariç, haftanın her günü 08:30 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Marmaris Kalesi ve Müzesi’ne giriş ücreti 8 TL’dir.

Muğla’nın ışıldayan cenneti Marmaris'te tatilinizi planlamak için Marmaris Otelleri sayfamızı inceleyebilir, kendinize en uygun oteli seçerek hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Eski Çarşı

Marmaris’in cazibe merkezlerinden biri olan Eski Çarşı, İstanbul Kapalı Çarşı’yı aratmayacak bir tasarıma sahiptir. İlçe merkezinin en kalabalık bölgesinde, Tepe mahallesi sınırları içerisinde yer alan çarşıya, yürüyerek ulaşımlar rahatlıkla yapılabilmektedir.

Marmaris tatilinde, bölgeyi tanımak ve dar sokaklarında dilediğiniz gibi gezebileceğiniz destinasyonlardan olan Eski Çarşı’yı gezerken, bölgenin samimi atmosferini daha yakından tanıyabilme fırsatına sahip olabilirsiniz. Oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz çarşıda, Marmaris’e özgü otantik ve yöresel hediyelik eşyalar satın alabilir veya el yapımı ürünlere göz gezdirebilirsiniz.

Bunların yanı sıra yöresel gıda ürünlerinin de satışının yapıldığı çarşı içerisinde turunç reçeli veya Marmaris Balı gibi öne çıkan lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.

Haftanın her günü 08:00 ile 24:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Eski Çarşı’ya girişler ücretsizdir.

İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı

Marmaris’te gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz destinasyonlardan olan İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı, ilçe merkezinde Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nin karşısında konumlanmaktadır. Ulaşımların, ilçe merkezinden kolaylıkla sağlanabildiği park, Kemeraltı mahallesi sınırları içerisindedir.

Toplamda 8 bin 342 metrekarelik bir alana kurulu olan park, Marmaris ve çevresinde, günümüze kadar gerçekleştirilmiş arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği bir müze görevi üstlenmektedir. Özellikle M.Ö. 4. yüzyıla ait birçok eserin sergilendiği parkta, günümüze kadar kullanılmış çok sayıda para, lahit, yazıt ve mutfak araç gereçleri ve savaş aletleri incelenebilmektedir.

Pazartesi günleri kapalı olan park, haftanın diğer tüm günlerinde ziyarete açıktır.

İyilik Kayalıkları Arkeoloji Parkı’na girişler ücretsizdir.

Saklıgöl

Marmaris, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine pek çok seçenek sunmaktadır. Bunlar arasında yer alan Saklıgöl, aynı zamanda bölgenin öne çıkan doğal güzellikleri arasındadır. İlçe merkezine 17 kilometre mesafede, Çamlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bölgeye ulaşımlar özel araç, taksi veya Çamlı minibüsleriyle yapılabilmektedir.

Marmaris’in bitki örtüsünde büyük bir payı olan çam ağaçlarının çevrelediği Saklıgöl, adından da anlaşılacağı üzere gizli bir cennet görünümdedir. Sınırları içerisinde mesire alanı bulunan Saklıgöl’de piknik ve kamp aktivitelerine uygun, doğa ile iç içe birçok alan yer almaktadır. Doğa yürüyüşlerini keyifle yapabileceğiniz bölgede öğle ve akşam yemeklerini yiyebileceğiniz restoran da hizmet vermektedir.

Marmaris tatilinde, özellikle hafta sonu kahvaltıları için de tercih edebileceğiniz Saklıgöl’de tüm gün doğayı keşfedebilir, çevrede düzenlenen ATV safari turlarına katılabilir veya kano gezileriyle tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Haftanın her günü 08:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Saklıgöl’e girişler ücretsizdir.

Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

Marmaris’in doğal güzelliklerini yakından inceleyebileceğiniz noktalardan olan Günnücek (Marmaris Milli Parkı), ilçeye bağlı Sarıana mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Mustafa Münir Elgin Bulvarı üzerinde bulunan milli parka ulaşımlar, yürüyerek, özel araç, taksi veya Sarıana dolmuşlarıyla yapılabilmektedir. Park, ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır.

1996 yılında milli park özelliğine sahip olarak ziyarete açılan park, Marmaris tatilinde ziyaret edilmesi gereken destinasyonlar arasındadır. Bölgenin meşhur Sığla ağaçlarının bolca görülebildiği park, bitki çeşitliliği açısından çok büyük bir zenginliğe sahiptir.

Günnücek, içerisinde 50’den fazla kuş türü barındırırken, yaban domuzu, sincap ve domuz gibi hayvanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Çevresinde birçok kamp, piknik ve doğa yürüyüşüne elverişli alan bulunan parkta, doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Hafta sonları kapalı olan park, hafta içi hergün 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Günnücek (Marmaris Milli Parkı)’e giriş ücreti, otopark hizmeti dahil olmak üzere 2,5 TL’dir.

Turgut Şelalesi

Marmaris’in doğal güzellikleri arasında yer alan Turgut Şelalesi, ilçe merkezine 9 kilometre mesafede bulunan Turgut Köyü’ndedir. Bölgeye ulaşımlar özel araç, taksi veya Turgut Köyü dolmuşlarıyla sağlanabilmektedir. Özel araçla Turgut Köyü sınırları içerisinde yer alan Piramit Mezarlığı’nı geçerek ulaşılabilen şelale, ferahlatıcı etkisiyle Marmaris tatilinin vazgeçilmezleri arasındadır.

Yeşil ağaçların çevrelediği bir bölgede bulunan şelale, özellikle Marmaris tatilinde düzenli olarak gerçekleştirilen safari turlarının da sık ziyaret ettiği noktalardandır. Etrafında piknik ve  kamp yapılabilecek alanların da bulunduğu şelale, yeşil ağaçların mavi renkle birleştiği eşsiz bir atmosfere sahiptir.

Şelaleyi gezdikten sonra civarda hizmet veren restoranlarda öğle yemeklerini yiyebilir, Marmaris gezinize küçük bir mola verebilirsiniz.

Haftanın her günü ziyarete açık olan şelaleye girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Kleopatra Plajı

Marmaris’in en ünlü plajı olan Kleopatra Plajı, ünü dünyaya yayılmış eşsiz bir güzelliğe sahiptir. İlçe merkezine ortalama 20 kilometre uzaklıkta Çamlı mahallesine bağlı sahilde yer alan plaja ulaşımlar özel araç, taksi veya Çamlı minibüsleriyle ortalama 15 dakika içerisinde yapılmaktadır.

Berrak bir denize sahip olan plaj, altın rengi kumları ve bitki örtüsünün denizle birleştiği bir konumda yer almaktadır. Plaja ait bir rivayete göre, Mısır kraliçelerinden Kleopatra’nın burada yüzmüş olduğuna inanılmaktadır.

Ünü tüm dünyaya yayılmış olan Kleopatra Plajı, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. Doğal bir havuz görünümüne sahip, sığ bir denizi olan plajda, yılın belirli dönemlerinde çeşitli festivaller ve aktiviteler düzenlenmektedir.

Haftanın her günü 08:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Kleopatra Plajı’na giriş ücreti 30 TL’dir.

Marmaris Denize Sıfır Oteller arasından seçiminizi yaparak tatilinizi Marmaris'in eşsiz sahillerinin yanı başında planlayabilirsiniz.

Bördübet Koyu

Marmaris’in “Amazon Koyu” olarak da bilinen meşhur Bördübet Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta Hisarönü mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Koya ulaşımlar özel araçla Marmaris - Datça yolunu Gökova yönüne takip ederek, taksi veya ilçe otogarından hareket eden Hisarönü dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Marmaris tatilinde huzur ve sakinlik arayan ziyaretçiler tarafından tercih edilen koy, doğa ile iç içe bir konumda yer almaktadır. Sınırları içerisinde kamping hizmeti veren bir işletmenin de bulunduğu koy, çok titiz bir şekilde korunup, temizlenmektedir.

Koyda aynı zamanda 1 kilometre uzunluğa sahip Bördübet Plajı bulunmaktadır. Burada deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilir, berrak denizinde su altı canlıların renkli dünyasına tanıklık edebilirsiniz.

Haftanın her günü ziyarete açık olan Bördübet Koyu’na girişler ücretsizdir.

Marmaris Günübirlik Gezilecek Yerler

Marmaris, gezilecek yerler bakımından pek çok farklı destinasyonu bir arada bulundursa da bulunduğu konumdan ötürü bölgedeki diğer popüler tatil merkezlerine oldukça yakın bir mesafede yer almaktadır. Marmaris tatilinde, bunu bir fırsata çevirerek gezebileceğiniz destinasyon sayısını artırabilir, böylece bölgenin doğal güzelliklerini, tarihi yapılarını ve birbirinden güzel plajlarını kapsamlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Köyceğiz Gölü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Köyceğiz Gölü, Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 74 kilometre uzaklıktadır. Ulaşımların Marmaris – Gökova yolunu takip ederek, buradan da doğu istikametine yaklaşık 20 kilometre devam edilmesiyle yapılan bölgeye, ilçe otogarından hareket eden Köyceğiz minibüsleriyle de gidilebilmektedir.

Etkileyici doğal güzelliğe sahip olan göl, aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı eşsiz bir su kaynağıdır.

Akyaka

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka, Marmaris ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktadır. Marmaris – Muğla yolunu takip ederek ulaşabileceğiniz Akyaka’ya ilçe merkezinden hareket eden minibüsler ile de gidilebilmektedir.

Yamaç paraşütü, kitesurf ve kamp etkinliklerinin düzenli olarak yapıldığı Akyaka’da Azmak Nehri’nin buz gibi suyunda ferahlayabilir veya nehir üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz.

Akyaka'nın akıllara kazınacak güzellikteki doğasıyla ve mavilikleriyle iç içe olacağınız tatilinizi Akyaka Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek planlayabilirsiniz.

Knidos Antik Kenti

Muğla iline bağlı Datça ilçesinde yer alan Knidos Antik Kenti, bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Marmaris ilçe merkezine 75 kilometre uzaklıkta yer alan kente ulaşımlar özel araç, taksi veya Datça minibüsleriyle yapılabilmektedir.

M.Ö. 4. yüzyıla ait olan kent içerisinde denize nazır konumda sıralanan tarihi yapıları inceleyebilir, antik tiyatrosunda anı ölümsüzleştirebileceğiniz güzel kareler yakalayabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.