Akdeniz ikliminin hakim olduğu İzmir’in Çeşme ilçesi, dört mevsim ılık ve sıcak havası ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Masmavi denizi, ince kumları, koylarının zikzakları, şirin tepeleri ve denize dik inen dağlarının yarattığı doğal güzelliklerinin dışında, sahil şeridini süsleyen birbirinden güzel koyları ile de görülmeye değerdir.
Türkiye’de yaz turizminin önemli bir destinasyonu olan Çeşme; her biri kendine özgü dokusu olan yerleri, termal tesisleri, sığ denizi, altın rengi kumu ve yaz aylarında dopdolu olan koyları ve plajları ile görülmesi gereken doğal güzellikler ile doludur. İzmir şehir merkezinden 1 saatlik araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz
Çeşme’de keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında; Delikli Koyu, Altınkum Plajı, Aya Yorgi Koyu, Ilıca Plajı, Sakızlı Koy, Pırlanta Plajı, Boyalık Koyu ve Çeşme Ilıcaları yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan İzmir için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz İzmir Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Muhteşem, masmavi, berrak Ege Denizi’nin hemen yanı başında yer alan ve Türkiye’de tatil denince ilk akla gelen turizm bölgelerinden biri olan Çeşme; tarihi yerleri, doğal güzellikleri, sahili, lezzetli yemekleri ve keşfedilecek sayısız şeyinin dışında, tüm gece boyunca yoğun bir eğlence sunan çok sayıda bar, disko ve eğlence mekanına ev sahipliği yapmaktadır.
Çeşme’de; beach club olarak hizmet veren ve gece kulübe dönüşen mekanlardan açık hava kulüplerine, sahil şeridini süsleyen harika barlarından canlı müzik mekanlarına, plaj kulüplerinden müzik festivallerine; farklı ruh hallerine ve zevklere hitap eden onlarca farklı mekan seçeneği bulunmaktadır.
Çeşme’ye tatile gelindiğinde, burada mutlaka yapılması gerekenlerden biri gece dışarı çıkmaktır. Sabahın ilk ışıklarına kadar hareketin ve eğlencenin devam ettiği Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi de çok sayıda bar, meyhane ve kulüp ile mükemmel bir gece hayatı sunmaktadır.
Çeşme tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Çeşme Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Ege sahillerine uzanan muhteşem konumu ile Çeşme, Türkiye’nin en batı ucunda yer almaktadır.
Upuzun sahili, rüzgarlı bir koya bakan kalesi, dolambaçlı ve hareketli sokakları, tarihi, doğal güzellikleri, spor olanakları, beach club’ları, termal suları ve çok daha fazlası ile huzuru ve canlılığı bir arada sunan seçenekleri ile popüler bir tatil destinasyonudur. Kaplıcaları ve yüzlerce rüzgar sörfçüsünü fırlatacak kadar güçlü Ege esintileri ile Çeşme, uzun bir zamandır İzmir ve İstanbulluların gözdesidir. Harika plajları, canlı gece hayatı, tertemiz korunmuş mimarisi de bölgenin cazibesine katkıda bulunmaktadır. Adını, ilçenin dört bir yanına dağılmış sayısız Osmanlı çeşmesinden alan Çeşme, aynı zamanda gezilecek ve keşfedilecek yerler ile de doludur.
Çeşme tatilinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Alaçatı, Çeşme Marina, Çeşme Kalesi, İnkilap Caddesi, Paşa Limanı, Alaçatı Antika Pazarı, Sakız Ağacı Koruluğu, Germiyan Köyü ve Ildır Köyü yer almaktadır.
Çeşme için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Çeşme Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ege Denizi sahillerine uzanan konumu, berrak ve tertemiz denizi, muhteşem koyları, enfes lezzetleri ve yerel nüfusu ile Çeşme, Türkiye’nin önde gelen tatil destinasyonlarından biridir.
Özellikle, yaz tatilini denildiğinde ilk akla gelen seçeneklerden biri olan Çeşme, Yunanistan’ın Sakız Adası’na yalnızca 8 km uzaklıkta bulunur. İlçe, aynı zamanda uzun bir sahile, tarihi yapılarak, çok sayıda restoran ve dükkanın yer aldığı hareketli bir merkeze de sahiptir.
Tatil ya da iş seyahati için geldiğiniz Çeşme’nin merkezi ve turistik köylerinde, her bütçeye ve ihtiyaca uygun konaklama seçenekleri mevcuttur.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Çeşme’de tatilinizi planlamak için Çeşme Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Hareketli ve eğlenceli bir tatil için Türkiye’nin en iyi destinasyonlarından biri olan Çeşme, doğal güzellikleri, masmavi denizi, popüler beach clubları ve eğlence hayatı ile ünlüdür.
Unutulmaz bir tatil deneyimi sunan Çeşme’nin dikkat çeken yönlerinden biri de, geleneksel Ege ve modern Türk mutfağının cezbedici bir karışımını sunan işletmeleridir.
Çeşme’de birçok yemek seçeneği olsa da, bazıları oldukça pahalıdır. Ancak, Çeşme’nin yerlileri tarafından bilinen bütçe dostu mekanlar da bulmak mümkündür.
Çeşme; İzmir kumrusu, taze ve nefis balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, döneri, pidesi, serpme kahvaltısı, damla sakızlı dondurması, kabak çiçeği dolması ve çok daha fazlasının yer aldığı mutfağı ile damaklara da hitap etmektedir.
İlçenin meşhur lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz restoran ve kafeler arasında; Fava, Ferdi Baba Restaurant, Roka Bahçe, Kolburano’s, Seyfi Usta’nın Midye Dolması, Asude ve Reyhan Pastanesi yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 85 km uzaklıktaki Çeşme; Urla ilçesi ile komşudur ve ünlü Yunan adası Sakız Adası’na giden feribotlar için bir limandır.
Alaçatı ve Ilıca semtleri ile popüler bir tatil destinasyonu olan Çeşme, Türkiye’nin Ege Bölgesi’ndeki İzmir ilinin batısında yer almaktadır.
Seyahat rotanızı oluşturduktan sonra konaklama yapacağınız oteli belirlemek için birbirinden farklı hizmet seçeneklerine sahip Çeşme Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Çeşme, gündüzleri güneşlenmek ve denize girmek, geceleri de muhteşem partilere katılmak için tercih edilebilecek beach club’lara ev sahipliğini yapmaktadır. İzmir şehir merkezine yaklaşık 1 saatlik sürüş mesafesindeki Çeşme; çok sayıda çarpıcı plajlara, parlak ve berrak sulara sahiptir.
Çeşme’nin ünlü tatil beldeleri ve gizli kalmış koylarında yer alan plajlar arasında, hem halk plajları hem de özel işletmeler tarafından işletilen beach club’lar bulunmaktadır.Çeşme’nin en popüler plajları arasında; Alaçatı Plajı, Ilıca Plajı, Pırlanta Plajı, Altınkum Plajı, Dalyan Plajı, Mavi Koy, Boyalık Plajı, Aya Yorgi Koyu yer almaktadır. En ünlü beach club’ları ise; Sole Mare, Paparazzi, Before Sunset, Fly-Inn Beach Club, Babylon’dur.
Çeşme’nin en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Çeşme Otelleri sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
İzmir’in batısındaki Karaburun Yarımadası’nı çevreleyen kusursuz plajları ve Ege Denizi’nin masmavi suları ile Çeşme, Türkiye ve dünyanın en iyi tatil destinasyonlarından biri olarak tanınmaktadır.
Çeşme, Asya ve Avrupa arasında önemli bir ticaret merkezi olduğu için, 14. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Eski çağlarda Cyssus olarak bilinen ve Ege Denizi’ne doğru uzanan ilçe, nefis kesici bir deniz ve dağ manzarasının harika bir kombinasyonunu sunmaktadır.
Denizi ve plajlarının yanı sıra, çok kültürlü mirası, su sporları, lezzetli Ege mutfağı, manzaraları, susam ve enginar tarlaları, incir ve sakız ağaçları ile de mükemmel bir tatil için ideal bir yerdir. Çeşme, her yıl Alaçatı’da düzenlenen Ot Festivali ve rüzgar sörfü için de her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
Çeşme için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Çeşme Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Tarihte İyon Uygarlığı’na bağlı 12 İyon Kenti’nden biri olan Çeşme, İzmir ilinin bir ilçesidir.
Son yıllarda İzmir’in yükselen değeri Alaçatı’nın da bağlı olduğu Çeşme ilçesinde, yerleşimin Giritliler tarafından başlatıldığı düşünülmektedir. Önce Tiranlar ve ardından Lidyalılar tarafından yönetilen bölge, daha sonra Pers Uygarlığı tarafından yönetilmiş ve ardından Türk egemenliği ile tanışmıştır. Daha sonra Yunanlılar tarafından işgal edilse de; bugün artık, tarih boyunca ev sahipliği farklı medeniyetlerden izler taşıyan tarihi ve turistik bir İzmir ilçesidir.Çeşme, uzun ve farklı medeniyetlerden izler taşıyan tarihi ile, burada görülecek tarihi ve turistik yerlerin sayısı da oldukça fazladır.
Çeşme’de mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Çeşme Kalesi, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Arkeoloji Müzesi, Germiyan Köyü, Hacı Memiş Ağa Cami, Pazaryeri Cami, Ayios Haralambos Kilisesi ve Kanuni Kervansaray yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan Çeşme için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Çeşme Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Muhteşem gün batımı manzaraları, turkuaz rengi eşsiz berraklıkta suları, uzun mavi bayraklı plajları, yüzyıllardır şifa veren termal suları ile Dikili, benzersiz bir coğrafyaya sahiptir.
Dikili tatiline gelindiğinde, görülmesi gereken yerler arasında muhteşem doğal güzellikler de vardır. Gizli kalmış koyları, sahilin hemen yanı başındaki adaları, efsanelere konu olmuş şelalesi, mağaraları ve 3000 yıldan daha uzun bir süredir kendine has çamur üreten çamur ılıcaları ile hem denizi hem de şifalı kaynakları ile çok özel bir yerdir.
Dikili’de mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Çandarlı Körfezi, Garip Adası, Kalem Adası, Aşıklar Şelalesi, Çamurlu Ilıcası, Bademli Deniz Ilıcası yer almaktadır.
Ege’nin en sevimli ve büyüleyici güzellikteki beldesi Dikili için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Dikili Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Dikili, İzmir’in kuzeyinde, Ege Denizi’nin yanı başında sakin ve şirin bir ilçedir. El değmemiş koyları ve tertemiz denizi ile ünlü bu şirin ilçe, gündüzleri olduğu kadar geceleri de oldukça hareketli ve güzeldir.
Dikili, İzmir’de gece kulüpleri için en iyi seçenek olmasa da; ailece deniz kenarında güzel bir akşam yemeği yemek, canlı müzik eşliğinde şarabınızı yudumlamak, fasıl gecelerine katılmak ya da sohbet ederken biranızı yudumlamak için tercih edebileceğiniz bolca mekan seçeneği sunmaktadır.Dikili’de gece hayatının en hareketli olduğu bölge, sahil şeridindeki yoldur. Arabalara kapalı olan yol üzerinde restoran ve cafelere ek olarak bar, pub ve canlı müzik konseptiyle hizmet veren mekanlar bulunmaktadır. Bu mekanlarda, muhteşem gün batımı eşliğinde, deniz kenarında bir içki ve yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.Daha çok ailelerin ve emeklilerin tercih ettiği bir tatil rotası olmasına rağmen, Dikili’de hareketli bir gece geçirmek için de seçenekler mevcuttur.
Dikili tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Dikili Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde İzmir’in sahil şeridinde yer alan bir ilçesi olan Dikili; hem kıyı şeridi hem de iç kesimlerinde etkileyici manzaralar sunmaktadır. Sessiz, sakin ve huzurlu atmosferi ile Dikili, İzmir şehir merkezine ortalama 120 km uzaklıkta yer almaktadır.
Ege Denizi’nin yanı başında, geniş bir körfezin kıyısına yayılan ilçenin merkezi, sokaklarını süsleyen çam ağaçları ile etkileyicidir. Ayrıca, sahil şeridini süsleyen kum plajları da tatil severlerin uğrak noktalarından biridir.
Dikili’ye ortalama 10 km uzaklıktaki Çandarlı Köyü’nün Orta Çağ’dan kalma kalesi, Merdivenli Köyü’ndeki krater gölü, köylerinde bulunan antik mağaraları, Madra Çayı’na doğru uzanan çam ormanları, yine Dikili’ye bağlı köylerde bulunan kaplıcalar son derece ilgi çekicidir.
Kısacası Dikili; köyleri, koyları, plajları, tarihi yapıları, şifa merkezleri ve çok daha fazlası ile gezilecek ve görülecek yerlerle doludur. Dikili tatilinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler ise; Kalem Adası, Bademli Köyü, Zindancık Koyu, Nebiler Köyü, Dikili Sahil Şeridi, Atatürk Botanik Bahçesi, Çandarlı Köyü, Bademli Ilıcası, Killik Koyu, Adnan Menderes Caddesi yer almaktadır.
İzmir şehir merkezinden yaklaşık 120 km uzaklıkta, Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu ile yılın her mevsimine uygun konaklama seçenekleri sunan Dikili, yabancı turistler arasında çok popüler olmadığından, çok büyük otellere sahip değildir.
Genellikle butik otellerin ve yerel işletmelerin hakim olduğu Dikili otelleri arasında, pansiyon ve apart otel gibi daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcuttur. Ayrıca, Dikili koylarında kamp alanları ve 3000 yıllık bir geçmişi olan termal sularda şifa bulabileceğiniz termal otel seçenekleri de mevcuttur. Dilerseniz, sezonluk ev kiralama seçeneklerinden de faydalanmanız mümkündür.
Dikili tatilinizde keyifli ve konforlu bir konaklama için tercih edebileceğiniz oteller arasında; Hayıtlı Merada Termal Tatil Köyü & Sağlık Merkezi, Can Apart, Haliç Park Dikili, Vinocasa Butik Otel, Taşev Butik Otel ve Oliviera Resort yer almaktadır.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Dikili’de tatilinizi planlamak için Dikili Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
İzmir’de Ege Denizi kıyısında uzanan Dikili; tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, Ege mutfağı mezeleri, lezzetli deniz mahsulleri ve yöresel lezzetleri ile de ünlüdür.
Dikili’ye gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında; keşkek, topalak, oğlak kavurma, pırasalı ekmek, şambali tatlısı, koruk şerbeti ve Dikili’nin sembollerinden biri olan zeytin ve zeytinyağı yer almaktadır.
Dikili mutfağının gelenekselleşen lezzetlerini ve Ege mutfağından nefis yemekleri bulabileceğiniz en iyi Dikili restoranları arasında ise; Sahil Balık Restaurant, Neşeli Mantı, Köfteci Gürsel, Patiska Coffee & Bakery, Pizzavira, Günbatımı Restaurant ve Serenti Cafe Kahvaltı yer almaktadır.
İzmir’in huzur dolu köşesi Dikili’nin kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Dikili Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
İzmir’in popülerleşen turizm bölgelerinden biri olan Dikili, hem deniz tatili hem de tarihi ve kültürel bir gezi için tercih edebileceğiniz destinasyonlardan biridir.
İzmir ilçe merkezine yaklaşık 120 km uzaklıkta bulunan Dikili, cumhuriyetin ilanına kadar Bergama ilçesine bağlı bir mahalleyken, 1928 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine sınırı olan ve İzmir’de Bergama ve Ege Denizi ile komşu olan Dikili’ye İzmir otobanından ulaşım oldukça kolaydır.
Dikili’ye havayolu ile ulaşım İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Dikili merkeze ulaşım ise İZBAN, Dikili otobüsleri ve özel transfer şirketleri ile sağlanmaktadır.
Dikili’ye şehirler arası otobüs ile ulaşmak isteyen ziyaretçilerin ise İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Ayrıca, İstanbul ve Ankara gibi bazı büyük şehirlerden Dikili’ye doğrudan otobüs ile ulaşım olanağı da mevcuttur.
İzmir’de Ege Denizi’nin kıyısında ve Yunanistan’ın Midilli Adası’nın tam karşısında sahil boyunca uzanan Dikili ilçesi, mavi bayraklı plajları ve turkuaz rengi suları ile yüzmeyi sevenler için harika bir tatil noktasıdır.
Toplamda 5 adet mavi bayraklı plaja sahip olan Dikili’de, ayrıca gizli kalmış koylar ve deniz tatili için tercih edebileceğiniz adalar da vardır. İlçe merkezine ortalama 8-10 km uzaklıkta bulunan Bademli Köyü’ne bağlı koylar da hem denizinin güzelliği hem de huzurlu atmosferi ile idealdir.
40 km’lik kıyı şeridi boyunca uzanan Dikili’de denize girmek için en ideal zaman dilimi Mayıs ve Ekim ayları arasıdır. Burada, yaz aylarında su sıcaklığı ortalama 25 derece ve hava sıcaklığı ortalama 30-35 derece arasındadır.
Dikili’de denize girmek için tercih edebileceğiniz yerler arasında ise; Dikili Halk Plajı, Kayra Plajı, Bademli Koyu, Killi Koyu, Kalem Adası, Garip Adası, Zindancık Koyu, Fame Beach, Pisa Koyu ve Hayıtlı Koyu yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine ortalama 100 km uzaklıkta yer alan Dikili ilçesi; huzurlu doğası, keyifli atmosferi, el değmemiş koyları, Helenistik Dönem öncesine kadar uzanan tarihli antik kentleri, etkileyici köyleri, şifalı sulara ev sahipliği yapan ılıcaları, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kalesi, dünyaca ünlü bir botanik bahçesi ve çok daha fazlası ile gezilecek ve keşfedilecek tarihi ve turistik yerlerle doludur.
Masmavi bir denize, uzun kumlu bir plaja, balıkçı tekneleri ile dolu şirin bir limana, şifalı kaplıcalara ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan Dikili; Ayvalık, Foça, Bergama ve Aliağa gibi önemli geçiş yolları üzerinde yer almaktadır.
İlçe, yöresel festivaller, köyleri ve plajları ile de İzmir’de etkileyici bir cazibe merkezidir. Dikili gezinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler arasında ise; Atarneus Antik Kenti, Nebiler Köyü, Bademli Ilıcası, Çandarlı, Çandarlı Kalesi, Pitane Antik Kenti, Atatürk Botanik Bahçesi, Killik Koyu ve Adnan Menderes Caddesi yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile İzmir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Dikili için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Dikili Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İzmir’in Bergama ilçesi ile komşu ve Balıkesir sınırında yer alan Dikili ilçesi; koyları, plajları, adaları ve köyleri ile İzmir’in yükselen bir turizm bölgesidir. Binlerce yıllık termal suları ve çamur banyoları ile şifa için de ziyaret edebileceğiniz Dikili’ye geldiğinizde gezilecek çok fazla yer ve yapılacak çok fazla şey bulmak mümkündür.
Dikili tatilinde; Kalem Adası’na günübirlik bir deniz tatili yapmadan, Zindancık Koyu’nda kil banyosu yapmadan, Dikili’nin yöresel bir lezzeti olan Koruk Şerbeti’nin tadına bakmadan, ilçeye bağlı köylerden biri olan Nebiler Köyü’nde doğa yürüyüşleri yapmadan, Akdeniz ve Ege mutfağını buluşturan lezzetli yemeklerinin tadına bakmadan, muhteşem koylara ev sahipliği yapan Bademli Köyü’nü görmeden ve masmavi sularında bir tekne gezisi yapmadan geri dönülmemelidir.
Dikili için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Dikili Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Su kaynakları, doğası, çam ağaçları, rengarenk çiçekleri, yürüyüş alanları, kamp alanları ve çok çeşitli doğal güzelliği ile Balçova; kültürel ve tarihi bir gezi rotası olmasının yanında, doğa gezisi yapmak isteyenler için de idealdir.
Tarihi oldukça eskilere dayanan bir termal su kaynağına ve kaplıcalara ev sahipliği yapan İzmir’in bu güzel ilçesinde, doğa yürüyüşleri ve kamp yapabileceğiniz muhteşem doğa alanları da bulunmaktadır. Deniz kenarındaki konumu ile İnciraltı, Balçova’da muhteşem deniz manzaralarına tanıklık etmek için tercih edilebilir.
Teleferik ile ulaşım sağlayabileceğiniz İnciraltı Kent Ormanı, doğal güzellikleri ile öne çıkan Kızılkanat Parkı, piknik olanağı sunan Orman İçi Piknik Alanı, yoga ve doğa yürüyüşleri yapılabilecek Terapi Ormanı, muhteşem bir baraj manzarası sunan Behzat Tepe ve doğa ile baş başa kalınabilecek Balçova Baraj Gölü, ilçede görmeniz gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır.
İzmir’in önde gelen alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapan ve turistik cazibe merkezleri ile dolu olan Balçova, deniz kenarındaki konumu ile şehrin turistik bölgelerinden biridir. İlçe, gündüzleri capcanlı olan sokaklarına ek olarak, geceleri de oldukça hareketli olabilmektedir. Özellikle, ilkbahar ve yaz aylarında hem Balçova yerlileri hem de buraya gelen ziyaretçiler, ilçenin cadde ve sokaklarında bulunan gece kulübü, bar, fasıl mekanları, canlı müzik mekanları ve pubları doldurmaktadır.
İnciraltı Sahili, Balçova’da keyifli bir akşam yemeği ve rakı-balık yapmak için en ideal ve en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Üçkuyular mevkiinde bulunan restoran ve meyhaneler de sıklıkla tercih edilmektedir. Balçova, aynı zamanda şehrin merkezi kabul edilen Konak’ın Alsancak bölgesine yakınlığı ile çeşitli gece kulüplerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Balçova tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Balçova Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yakın konumu ile Balçova; tarihi, turistik, doğal ve kültürel cazibe merkezleri ile doludur. Eski bir yerleşim yeri olan Balçova; hem ev sahipliği yaptığı termal tesisleri hem sahil şeridi hem de tarihi yapıları ile öne çıkmaktadır. Giderek artan öğrenci nüfusu ile birlikte; caddeleri, sokakları ve sahil şeridi çok daha kalabalık bir hal alan ilçe, kükürt bakımından zengin suları ile termal tesislerinin yanı sıra, teleferiği ile de ünlüdür. Burada, ayrıca görülmeye değer çok sayıda doğal güzellik de bulunmaktadır.
Balçova seyahatinizde keyifli bir gezi yapabileceğiniz turistik cazibe merkezleri arasında; İnciraltı, Teleferik, Aqua City Su Oyun Parkı, Özdilek ve Optimum alışveriş merkezleri, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Kedi Kültür ve Sanat Merkezi, Sakarya Parkı ve kaplıcaları yer almaktadır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Balçova’da tatilinizi planlamak için İzmir Balçova Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan ve şehrin turistik bölgelerinden biri olan Balçova; deniz kenarındaki konumu, gezilecek yerleri ve hareketli sokakları ile İzmir seyahatinde konaklama için de tercih edilebilecek bir ilçedir. Sahip olduğu tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile yıllar içinde İzmir’de önemli bir merkez haline gelen Balçova, yılın her mevsiminde yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Görülmeye değer bir sahil şeridine sahip olan Balçova’da konaklama seçenekleri, hem sahil şeridinde hem de ilçe merkezinde yer almaktadır. Balçova’da 5 yıldızlı ve lüks otellerin yanı sıra, daha uygun fiyatlı ve pansiyon tipi konaklama seçenekleri de mevcuttur.
İzmir’in önemli bir tarihi ve turistik bölgesi olan Balçova, Ege Denizi’nin muhteşem manzaralarını sunan bir ilçedir. İzmir şehrinin merkezi bir ilçesi olan Balçova, ilçe statüsüne sahip olduktan sonra gelişimini her geçen gün devam ettirmektedir.
İzmir’de; Konak, Karabağlar, Güzelbahçe ilçeleri ile komşu olan Balçova ilçesi, şehir merkezine oldukça yakın konumu ile farklı karayolları üzerinden kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul-İzmir ve Aydın İzmir otoyolları ile kolay bir ulaşım seçeneği sunması ve sahil şeridine uzanmış olması ile Balçova’ya ulaşım seçeneği oldukça fazladır.
Balçova’ya havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. İlçe, havalimanına ortalama 20 km uzaklıkta ve ulaşım gün içerisinde saat başı düzenlenen Havaş seferleri ile sağlanabilmektedir. Havaş ile seyahat ücreti ortalama 15 TL’dir. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 200, 202 ve 204 no’lu Eshot hatları da kullanılabilir.
Balçova’ya otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ya da Üçkuyular Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir.
İzmir şehir merkezine yakın konumu ile şehrin popüler turistik bölgelerinden biri olan Balçova; deniz kenarındaki konumu, muhteşem deniz manzaraları, yemyeşil alanları, parkları, tarihi yapıları, turistik alanları, alışveriş caddeleri, gezilecek yerleri ve diğer cazibe merkezleri ile keşfedilecek çok çeşitli tarihi ve turistik yer ile doludur.
Keyifli bir su parkına, bugüne kadar yüzbinlerce kişiye şifa olmuş bir kaplıcaya, ailece piknik yapabileceğiniz parklara ev sahipliği yapan Balçova’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Balçova Teleferik, Orman İçi Piknik Alanı, Agamemnon Kaplıcaları, İnciraltı Kent Ormanı, Deniz Müzesi ve Aqua City yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası İzmir’in vazgeçilmez rotası olan Balçova için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Balçova Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktaki konumu ile Balçova; deniz kenarındaki konumu, tarihi, turistik ve kültürel cazibe merkezleri ile gezilecek ve yapılacak aktiviteler ile doludur.
Balçova denince akla ilk gelen güzelliklerden biri, muhteşem İzmir Körfezi manzaraları sunan İnciraltı Sahili’dir. Sahil şeridine dizilmiş restoranları ve yemyeşil alanları ile ünlü İnciraltı Sahili’nin yanı sıra; doğa ile buluşmak, dinlenmek ve spor yapmak isteyenlerin buluştuğu İnciraltı Kent Ormanı da ideal bir gezi noktasıdır. Doğa sporları ve bisiklet gibi olanaklara ek olarak, burada çimlere oturup aileyle piknik yapmak da mümkündür.
Balçova’ya gelindiğinde, sahil şeridinde bulunan Deniz Müzesi de görülmesi gereken yerlerden biridir. Burada mutlaka yapılması gerekenler arasında ayrıca; Aqua City su parkında keyifli bir gün geçirmek, Sakarya Parkı’nda doğa ile baş başa vakit geçirmek, Balçova’nın simgelerinden biri olan Teleferik’e binerek muhteşem İzmir manzaralarına tanıklık etmek, şifalı termal kaplıcalarda havuza girmek, sahilde yürümek ve sahilden kalkan tekneler ile birkaç saatlik bir mavi tur yapmak da yer almaktadır.
İzmir’in tarihi ve turistik ilçelerinden biri olan Foça, tarihi ve bozulmamış doğası ile dikkat çekicidir.
İyonyalılar Dönemi’ne uzanan tarihi ve antik yapılarının yanı sıra, kendine has doğal manzaraları, berrak ve mavi denizi ile de görülmeye değerdir.
İzmir şehir merkezine ortalama 70 km uzaklıkta bulunan bu popüler tatil beldesinde görebileceğiniz pek çok koy, tepe, ada, köy ve kayalıklar yer almaktadır.
Bölge, adını aldığı ve nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokları ile de ünlüdür. Aslında, ilçenin adı bu foklardan gelmektedir.
Foça; sakin iklimi, sevimli köyleri ve küçük koyları ile de keşfedebileceğiniz doğal güzellikler ile doludur.
Sazlıca Koyu, Kozbeyli Köyü, Siren Kayalıkları, Mersinaki Koyu, Foça Adaları, Foça Frigya Tepesi ve İngiliz Burnu Foça’da görebileceğiniz doğal güzellikler arasında yer almaktadır.
Ege sahillerini süsleyen popüler bir tatil bölgesi olan Foça; gündüzleri doğası, tarihi, sahili ve mutfağı ile olduğu kadar, gün batımından sonra da ayrı bir güzeldir.
Pek çok tatil beldesinde olduğu gibi, Foça’da da geceleri hareket devam etmektedir. Gün boyunca Foça’nın köyleri, plajları ya da cennet koylarının tadını çıkardıktan sonra, akşamları canlı müzik, keyifli rakı sohbetleri ve lezzetli balıkları deneyimleyebileceğiniz bar ve restoranlar bulabilirsiniz. Foça’da, yaz aylarında ünlü sanatçıların konserlerine bilet bulmak da mümkündür.
Foça tatilinde keyifli bir akşam geçirmek için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında; Fok Bar, Fokai Balık Restaurant, Kuzina Foça, Deniz Restaurant, Bykus Foça, Miço Bar ve Yeşilbahçe Et Mangal yer almaktadır.
Foça tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Foça Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir’in yeni Alaçatı’sı olarak gösterilen ve şehrin yükselen değerlerinden biri olan Foça; kendine has doğası, berrak Ege denizi, tarihi cazibe merkezleri, sokaklarını süsleyen taş evleri ve mitolojik efsaneleri ile keşfedilecek şeyler ile doludur.
Şirin bir Ege kasabası olmaktan çıkıp popüler bir tatil merkezine dönüşen Foça’da, gerçekten de güzel ve keyifli bir tatil geçirmek mümkündür. Burada; gündüzleri plajın ve sakin Ege sularının tadını çıkarırken, dilerseniz dalış ve rüzgar sörfü gibi aktivite seçeneklerini deneyebilir, dar sokaklarını keşfe çıkabilir, akşamları da lezzetli Ege mezeleri ve balık eşliğinde tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
Foça’da gezilecek yerlerin bir kısmını tarihi ve doğal güzellikler oluşturmaktadır. Bunlar arasında; Siren Kayalıkları, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Arkaik Duvar ve Heredot Duvarı, Pers Anıt Mezarı (Taş Ev), Şeytan Hamamı, Foça Köyleri, Foça Koyları, Osmanlı Mezarlığı ve Yunan Mezarlığı yer almaktadır.
Foça için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Foça Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İzmir şehir merkezine ortalama 70 km uzaklıkta yer alan Foça, yaz aylarında şehrin popüler tatil destinasyonlarından biridir.
Görülmeye değer doğal güzellikler, antik medeniyetlerden izler taşıyan tarihi yapılar, muhteşem ve masmavi bir deniz, mitolojide yer alan adalar, dar ve keyifli sokaklar ve hareketli bir gece hayatı vaat eden Foça’ya geldiğinizde, konaklama için tercih edebileceğiniz, farklı bütçelere ve ihtiyaçlara uygun konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Foça tatilinizde konaklama için; Mark Warner Phokaia Beach Resort, Lola 38 Hotel, Navalia Otel, La Petra Hotel, Hanedan Beach Hotel ve Beach Club ve Delice Doğa Evi’ni tercih edebilirsiniz.
İzmir’in popüler tatil destinasyonlarından biri ve Ege’de muhteşem bir konuma sahip olan Foça, Menemen ve Aliağa ilçeleri ile komşudur. İzmir’e bağlı 28 ilçeden biri olan Foça, 1977 yılından bu yana ilçe statüsündedir.
İzmir şehir merkezine 70 km uzaklıkta olan ve Ege Denizi’nin yanı başındaki konumuyla dikkat çeken Foça, Antalya’dan İzmir’e ve Muğla’ya kadar uzanan Türk Rivierası olarak bilinen bölgede yer almaktadır.
Keyifli bir deniz tatili ve mavi tur için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Foça’ya havayolu ile ulaşım İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Foça’ya giden minibüs, taksi ya da Havaş seferleri kullanılarak ulaşım sağlanabilmektedir.
Foça’ya otobüs ile gitmek isteyen tatilciler ise, İzmir’e geldikten sonra yine Foça minibüsleri ve Havaş otobüs seferlerini kullanarak ulaşabilirler.
İzmir Körfezi, Çandarlı Körfezi, Aliağa ve Menemen ilçeleri ile çevrili olan Foça’ya şehir merkezinden ulaşım ortalama 1 saat sürmektedir.
Türkiye’nin batı kıyısında Ege sahillerine uzanan Foça; kristal berraklığındaki suları, lezzetli balıkları, zengin ve etkileyici tarihi ile tanınmaktadır.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu Foça, hem yaz hem de bahar aylarında sakin ve keyifli bir tatil için iyi bir seçenektir. Ilıman eklimi sayesinde Foça, ziyaretçilerine sunacak zengin bir mutfağa sahiptir.
Zeytinyağının son derece değerli olduğu Foça mutfağında yabani otlar ve yeşillikler, sıkça zeytinyağlı olarak servis edilmektedir. Karides, deniz tarağı, yengeç ve kalamar ile hazırlanan mezeler de denenmesi gerekenler arasında yer almaktadır. İzmir’in huzur dolu köşesi Foça’da kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Foça Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
İzmir’in en popüler tatil beldelerinden biri olan Foça; tarihi ve doğal güzelliklerinin dışında, mavi bayraklı plajları ve koyları ile de ünlüdür.
Foça denizi genellikle soğuk olsa da, son derece temizdir. Ücretsiz olarak denize girebileceğiniz Foça halk plajının dışında, özel işletmeler tarafından işletilen plajlar da mevcuttur. Bunlar arasında; Sazlıca Koyu, Mambo Beach Club, Şamata Beach, Foça Karakum Plajı, Vodoo Beach Club ve Pollen Tatil Köyü Plajı yer almaktadır.
Foça’nın en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Foça Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
İzmir’de Ege kıyılarına uzanan Foça; sunduğu muhteşem doğa ve deniz manzaraları, etkileyici doğal güzellikleri, kendine has tarihi ve gezilecek yerleri ile tatil için mükemmel bir fırsat sunmaktadır.
İzmir şehir merkezine ortalama 70 km uzaklıkta yer alan Foça; kalabalık ve yorucu şehir hayatının dışında bir dünya sunmaktadır. Sokaklarında yer alan tarihi evleri, sahil kenarını süsleyen tekneleri ve etkileyici sahil şeridi ile coğrafi yapısıyla da dikkat çekmektedir. Aslında, şehrin tam kalbinde yer alır!
V şeklinde bir coğrafi yapıya sahip olduğu için, ilçenin her iki tarafında da hareketli atmosferlere tanıklık edebilirsiniz. Akşamları ise, sahil kenarındaki uzun bir yürüyüş yolunda yürürken geçip giden insanları seyredebilir ve balık restoranlarındaki lezzetli balıkların tadını çıkarabilirsiniz.
Foça’nın tarihi yerleri arasında; Beş Kapılar Kalesi, Foça Kent Duvarları, Eski Foça Limanı, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Kayalar Camii, Şeytan Hamamı ve Foça Yel Değirmenleri yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile İzmir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Foça için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Foça Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İzmir’in kuzeybatısında Ege sahil şeridine uzanan Foça, bölgede popüler bir turizm merkezi olarak yapılacak şeylerle doludur.
Adını nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarından alan bu popüler ilçeye geldiğinizde; keyifli gün batımı manzaralarına şahitlik edebilir, yakınlardaki sahil şeridi açıklarında tekne gezisine çıkabilir, balıkçı tekneleri ile dolu koylarında yürüyüşe çıkabilir, berrak ve soğuk sularının tadını çıkarabilir, büyüleyici Rum-Osmanlı evleri arasından denize sıfır bir restoranda lezzetli bir akşam yemeği yiyebilir, mezelerin ve lezzetli balıkların tadını çıkarabilir ve yapacak daha pek çok şey bulabilirsiniz.
Foça’da dilerseniz; tekne turu, dalış, rüzgar sörfü, kamp ve bisiklet turları gibi aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz.
Foça için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Foça Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olmasına rağmen İzmir; şehrin karmaşasından, egzoz dumanından ve gürültüsünden kurtulabileceğiniz yerlerle doludur. Kuş seslerini dinleyebileceğiniz, nefesi hissedip huzuru bulabileceğiniz birbirinden güzel park ve ormanları ve daha fazlası ile ziyaretçilerini karşılayan İzmir’de doğa ile baş başa keyifli bir gün geçirmek için çok çeşitli seçenekler vardır.
Ege’nin incisi olarak anılan güzel şehir İzmir; modern yaşamı, sahil boyunca sıralanmış palmiye ağaçları, ışıldayan geceleri ile sevilen bir şehir olmaya devam etmektedir. Kozmopolit bir yapıya sahip olan şehir, sıcakkanlı ve kültürlü insanları ile huzur veren bir yerdir.
Uzun zamandır Ege kıyılarındaki varlığı ile, ülkenin en büyük limanlarından biri olmuştur. Coğrafi konumu, plajları, doğal güzellikleri, gizli kalmış koyları, köyleri ve sevimli sahil kasabaları ile yaz turizminin de merkezlerinden biridir. Çeşme Yarımadası, modern konaklama tesisleri ve masmavi denizi ile popüler bir tatil destinasyonudur. Ayrıca, termal suları ve kaplıcaları ile şifa sağlayan kaynaklara da sahiptir.
İzmir şehrinin merkezinde ve pek çok ilçesinde görülmeye değer çok çeşitli doğal güzellikler vardır. Şirince Köyü, Gölcük, Nazarköy, Bademli Köyü, Balçova’nın termal suları, İnciraltı Kent Ormanı, İzmir Kuş Cenneti, Homeros Vadisi, Karagöl Tabiat Parkı, Çiçekliköy ve Bozdağ İzmir seyahatinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.
İzmir, uçsuz bucaksız tatil bölgeleri ve çok hareketli bir gece hayatına sahiptir. Şehrin merkezi kabul edilen Konak ve Alsancak; hem geleneksel Türk müziği arayanlar hem de gece boyunca dans edilecek bir kulüp arayanlar için görülmesi gereken yerlerdir. Deniz kenarında yer alan semtler, kasaba ve köylerde aileler tarafından işletilen geleneksel tavernalar bulmak da mümkündür.
Gün batımı ile birlikte İzmir, canlanan sesleri ile farklı bir tempoya geçer. Hareketli noktaların çoğu Konak ve çevresinde bulunmaktadır. Gün boyunca alışveriş yaptıktan ve çevredeki tarihi ve turistik yerleri keşfettikten sonra, bir şeyler içmek için hala enerjiniz varsa ya da dans etmek için bir yer arıyorsanız, İzmir kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Gece olduğunda, Konak ve Alsancak bir kez daha görülmesi gereken yerlerdir.
İzmir’de gece hayatı; caz kulüpleri, rock barlar, gece kulüpleri, diskolar, canlı müzik, fasıl mekanları, karaoke barları dahil herkes için bir şeyler sunan geniş ve çeşitlidir. Keyifli bir gece geçirmek için; Tac Mahal, 1888, Nar Bar, BlackJack, Endülüs Meyhanesi, Pirpirim Fasıl, 45’lik Alsancak, 6:45 Kaybedenler Kulübü Bornova, Meyhane Nevizade ve Kalan Türkü Evi tercih edilebilir.
İzmir seyahatinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için İzmir Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Klasik Antik Döneme kadar uzanan tarihi ile İzmir, kayıtlı 4000 yıllık bir tarihe sahiptir. İzmir; plajları, mimarisi ve tarihi ile gerçekten etkileyicidir. Burası, özellikle macera ve heyecanı sevenler için mutlaka gezilmesi gereken bir ziyaret noktasıdır.
Antik Çağ’da Smyrna olarak bilinen İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ve Ege Denizi’nin sınır komşusudur. Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı yerler olan Çeşme ve Alaçatı’nın da bulunduğu İzmir’de, popüler tatil destinasyonlarının dışında gerçek cevherler bulmak da mümkündür.
Tarihte İpek Yolu üzerinde önemli bir yere sahip olan ve şehir merkezinde yer alan Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in en eski ve en ünlü çarşısıdır. Şehrin merkezi kabul edilen Konak Meydanı, meydana sadece yürüme mesafesindeki Kordonboyu, bugün bir eğlence, alışveriş ve yeme-içme kompleksi olan Konak Pier ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi şehrin turistik simgeleri arasındadır.
İzmir’de gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Kızlarağası Hanı, Havra Sokağı, Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Atatürk Caddesi, Kültürpark, Alaçatı, Gül Park ve Bostanlı Sahili de yer almaktadır.
Tarih boyunca farklı medeniyetlere, dinlere ve kültürlere ev sahipliği yapan İzmir, günümüzde hala bu farklı kültürlerin izlerini taşımaktadır. İzmir’e gelen ziyaretçiler de, hem şehrin meşhur lezzetlerini hem de İzmir’le özdeşleşmiş hediyelik eşyaları satın alabilirler.
Şehrin merkezi kabul edilen Konak’taki Kemeraltı Çarşısı, her iki tarafında sıralanan mağazaları ve hediyelik eşya dükkanları ile İzmir’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. İzmir’in farklı renklerini, kültürlerini ve temel unsurlarını bir arada bulabileceğiniz bu çarşı, İzmir’de hediyelik eşya alışverişi için gidilecek en iyi yerlerden biridir.
İzmir seyahatinizden dönerken aileniz ve sevdikleriniz için baharat, porselen, nazar boncuğu, takı ve aklınıza gelebilecek daha pek çok eşyayı bulabileceğiniz Kemeraltı Çarşısı, yerli ve yabancı müşterilere oldukça alışkındır. Bu nedenle, burada pazarlık yapmak da oldukça kolaydır.
İzmir’de hediyelik eşya alışverişi için tercih edilebilecek diğer yerler arasında; Urla Bağ Yolu, Şirince, Konak Bit Pazarı, Kızlarağası Hanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka Pazarı, Bergama, Nazarköy, Seferihisar, Sığacık Köyü, Ödemiş, Çeşme, Alaçatı ve Foça yer almaktadır.
Türkiye’nin güney sahilinde; tatil kasabaları ve otantik köylerin yanı sıra İzmir’in bambaşka bir tarafı vardır. Ege kıyıları, emekliler için ikinci ev olarak kabul edilen bir destinasyondur. Burası, aynı zamanda göçmenlerin de ikamet edip çalışabileceği bir şehirdir.Türkiye’nin, üçüncü, büyük ve en modern şehri olarak gösterilen İzmir; şehir merkezi olarak kabul edilen Konak, Alsancak, Bostanlı, Karşıyaka gibi yerleşim yerleri ile de kıyı yaşam tarzının çok güzel örneklerinden birini sunmaktadır.
İzmir’in sahil şeridinde yer alan ilçeler ise, muhteşem plajların çevresinde, rahat ve eğlenceli bir yaşam isteyenler için çok sayıda popüler tatil destinasyonuna ev sahipliği yapmaktadır. İzmir, tek başına muhteşem havası ile de ilgi çekicidir ve Türkiye turizminin sunduğu güzellikler arasında öne çıkmaktadır.
İzmir’in içinde farklı farklı güzellikleri barındıran ilçeleri ile ilgili detaylara geçmeden önce konaklama seçeneklerine de göz atmak isterseniz İzmir Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyebilirsiniz.
Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir, ulaşım açısından da oldukça zengin bir ulaşım ağına sahiptir. İzmir’e gelindiğinde araç kiralanabilir, tur otobüslerini kullanabilir, raylı sistemler, vapur ya da metro gibi toplu ulaşım araçlarını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz, bisiklet kiralayarak da İzmir’in sahil şeridini keşfedebilirsiniz.
Tarihte incir ile ünlü olan İzmir, günümüzde Türkiye’nin en modern şehirlerinden biridir. Ege Bölgesi’nin başkenti kabul edilir. Büyük bir körfezin çevresinde kurulmuş, güneydeki dağlarla desteklenmiş önemli bir liman ve ticaret merkezidir.
İzmir, bugün kalabalık nüfusu ve ağırladığı yerli ve yabancı turistleri ile günümüzde oldukça kalabalık bir şehirdir. Ancak şehir içi ve şehirlerarası ulaşım seçenekleri sayesinde, İzmir şehir içinde ve İzmir’e giderken kara, demir, hava ve deniz yolu ile ulaşım seçeneklerinden yararlanmak mümkündür
Türkiye’de yaz turizminin popüler adreslerinden biri olan İzmir şehri, güzel Ege Denizi ile çevrilidir ve muhteşem manzaralarına hayran kalabileceğiniz çok sayıda plaja ev sahipliği yapmaktadır. Hem kumlu plaj arayanlar hem de tatilde çakıllı plajları tercih edenler için, İzmir’in deniz kenarında herkes için uygun mükemmel bir yer vardır.
İzmir şehir merkezine arabayla yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Çeşme, İzmir ve Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biridir. Havaların ısınması ile birlikte, buraya gelen ziyaretçiler pek çok sahiline akın etmektedir. Çeşme’nin, Ege’nin en güzel plajlarından bazılarını sunması da şaşırtıcı değildir.
Kalabalık Çeşme ve Alaçatı plajlarının dışında, İzmir’in sahil şeridinde yer alan çok sayıda kasaba da sakin ve keyifli bir ortamda deniz tatili olanağı sunmaktadır. İzmir genelinde, her bütçeye ve eğlence anlayışına uygun plaj ve beach club seçeneği bulmak mümkündür.
İzmir’in en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere İzmir Otelleri sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
İzmir sadece güzel plajları, deniz kenarı restoranları ve Kordon sahili ile ünlü değildir. Bu şehir, aynı zamanda rakibi olmayan bir tarih de sunmaktadır. Tarihte Symrna adıyla bilinen İzmir, Anadolu’nun Ege kıyılarında merkezi ve stratejik bir konumda bulunan, antik çağlardan kalma bir Yunan kentiydi. Persler, İyonyalılar, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu kent, bin yıl sonra bugünün İzmir’i oldu. Günümüzde İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük limanı ve en modern şehridir.
Tarihi ve turistik bir gezi için, Konak Meydanı’nda yürüyerek şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz. İzmir Körfezi’ne bakan şehrin en büyük meydanı burasıdır. Meydanın yakınlarında, birçok önemli tarihi yer ve yapı bulunmaktadır. Bu çevrede ziyaretçiler, küçük bir eski cami ve Saat Kulesi bulacaktır. Meydandan uzak olmayan Arkeoloji Müzesi de şehrin en bilinen kültür merkezlerinden biridir. Burada sergilenen eşyalar arasında, tarih öncesi döneme ait bir koleksiyon yer almaktadır.
İzmir’de tarihi ve turistik bir gezi için görülmesi gereken yerler arasında; Kadifekale, Efes Antik Kenti, Agora Antik Kenti, İzmir Arkeoloji Müzesi, Tarihi Asansör, İzmir Saat Kulesi, Key Museum Otomobil Müzesi, Aziz Polikarp Kilisesi, Smyrna Antik Kenti, Hisar Cami, İzmir Sanat ve Tarih Müzesi, Atatürk Müzesi, Çeşme Kalesi, Çandarlı Kalesi, Selçuk Kalesi, Foça Su Kemerleri, Kemeraltı Cami, Alaçatı Pazaryeri Cami, Bergama Ulu Cami, Aya Haralambos Kilisesi, Efes Arkeoloji Müzesi ve Bergama Müzesi yer almaktadır.
Yabancısı olduğunuz bir şehre gittiğinizde, ulaşım önemli bir konudur. Gitmek istediğiniz yere nasıl gideceğinizi bilmemek oldukça yorucu ve gün boyu taksilerle gezmek oldukça pahalı olabilir. Bir ziyaretçi için İzmir ile ilgili en iyi şeylerden biri ise; otobüsten metroya, tramvaydan trene, kiralık arabalara ve feribotlara kadar ulaşım seçeneklerinin oldukça geniş olmasıdır.
Bazı turistik şehirlere gittiğinizde, seyahatinizin başında araba kiralamak mantıklı bir seçenektir. Ancak söz konusu olduğunda, ulaşım hem çok çeşitli hem de düşük maliyetlidir. İzmirliler ve yerli, yabancı turistler için İzmir ulaşım ağı oldukça zengindir.
İzmir, Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olsa da, trafik söz konusu olduğunda İstanbul ile yarışması pek olası değildir. Genel olarak, şehir içi ulaşım oldukça kolaydır. Burada; otobüs, metro, tramvay gibi ulaşım seçeneklerinin yanı sıra dolmuş, minibüs ve İZBAN adı verilen bir raylı sistem aracı da bulunmaktadır.
İzmir Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.
Ege’nin incisi olarak bilinen İzmir; hem modern hem de tarih ve gelenek açısından oldukça zengin bir şehirdir. Bu nedenle İzmir şehir merkezi ve çeşitli ilçeleri, yaz ayları başta olmak üzere yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ve İstanbul’dan sonra en büyük limanı olan İzmir; otobüs, tren, tekne ve uçakla her türlü ulaşım seçeneği sunmakta ve Ege Denizi’nde tatil için bir merkez konumundadır.
Ege kıyısındaki bu büyüleyici şehir, hem kıyı şeridinde hem de şehrin turistik cazibe merkezlerine yakın konumdaki merkezinde 4-5 yıldızlı, pansiyon tipi, butik otel ve hostel gibi farklı konaklama seçenekleri sunmaktadır.
Eski adı Smyrna olarak bilinen İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir. Aynı zamanda, ülkenin en kozmopolit ve modern şehirlerinden biri olan İzmir, Ege Denizi kıyılarında yer alır. Dört milyonu aşan nüfusunun neredeyse yarısını genç nüfus oluşturmaktadır. Bu da, şehri çok canlı ve dinamik bir şehir yapmaktadır.
Sahip olduğu Akdeniz iklimi ile özellikle zeytinyağlı yemekleri ve deniz mahsulleri ile ünlüdür. Ayrıca, yöreye özgü otlar da burada yetiştirilmektedir. Lezzetli mutfağının yanı sıra, coğrafi konumu da İzmir’i ziyaret etmenin önemli nedenlerinden biridir. Buraya, ülkenin hemen her yerinden ortalama 1 saatlik uçuş ile ulaşılabilir.
Buradan, Ege Denizi’nin güzelliklerini paylaşan Yunan adalarından bazılarına seyahat etmek de mümkündür. Aslında, İzmir’i ziyaret etme nedenleri saymakla bitmemektedir. Bu tatil cennetini keşfetmek için mutlaka yapılması gerekenler ise oldukça çeşitlidir.
Şehir merkezi olarak kabul edilen Konak, Alsancak, Bostanlı gibi bölgelerin yanı sıra, İzmir’in diğer ilçelerinde de yapılacak pek çok şey bulunmaktadır.
İzmir için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için İzmir Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Ege medeniyetlerine ev sahipliği yapan tarihi, sakin doğası, mavi bayraklı plajları, sakin, tertemiz koyları ve Türkiye’nin ilk “cittaslow” şehri unvanı ile Seferihisar, gün boyunca gezilecek yerler, yapılacak şeylerle doludur.İlçe merkezinin dışında, 8-9 km uzaklıkta bulunan ve Seferihisar’a bağlı olan Sığacık Köyü de hem marinası hem de pub tarzı mekanları ile Seferihisar tatilinde keyifli bir gece geçirmek isteyenlere çeşitli olanaklar sunmaktadır.Seferihisar, yavaş şehir anlamına gelen “cittaslow” akımına uyan bir ilçe olduğundan, İzmir’in diğer popüler turizm bölgeleri ya da hemen yanı başındaki Kuşadası kadar hareketli bir gece hayatına sahip değildir. Ancak, burada da canlı müzik, fasıl ve meyhane tarzı mekanlar bulmak ve eğlenceli bir gece geçirmek mümkündür.
Seferihisar tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Seferihisar Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 45-50 km uzaklıkta bulunan Seferihisar ilçesi, Türkiye’de “cittaslow” akımına uyan ilk bölgesidir. Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu, Ege uygarlıklarına ev sahipliği yapan sokakları, köklü tarihi, Ege’nin en kabalık ve popüler pazarı, marinası ve birbirinden güzel koyları ile gezilecek ve görülecek yerlerle doludur.
Seferihisar’da gezilecek birbirinden güzel yerler arasında; Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi, Teos Antik Kenti, Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu gibi Sığacık koyları, Teos Marina, Seferihisar Kültür Merkezi ve Anı Evi yer almaktadır.
Seferihisar tatilinizde günübirlik bir gezi için ise; ilçe merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta dünyaca ünlü şarapları ile ünlü Urla Bağ Yolu ve yine Urla’ya bağlı bir köy olan Bademler Köyü’nü tercih edebilirsiniz.
Seferihisar için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Seferihisar Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
“Yavaş şehir” akımına uyan Türkiye’nin ilk ilçesi olması ile tüm dünyada ünlenen İzmir’in Seferihisar ilçesi, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile giderek popülerleşen bir turizm bölgesi haline gelmiştir. 45.000 kişilik nüfusu ile sakin bir hayatın hakim olduğu ilçe; kum plajları, temiz denizi, doğal güzellikleri ile de yerli ve yabancı turistlerin tercih sebebi olmaktadır.
Seferihisar’a gelen konuklar, genellikle ilçede sahile yakın bölgelerde ya da Sığacık Köyü’nde konaklamayı tercih etmektedir. Farklı bütçelere uygun konaklama seçenekleri sunan ilçede, hem lüks oteller hem de pansiyon gibi daha düşük bütçelere hitap eden konaklama seçenekleri mevcuttur.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Seferihisar’da tatilinizi planlamak için Seferihisar Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
“Cittaslow”, yavaş şehir anlamına gelen akıma uyan Türkiye’nin ilk ilçesi olan Seferihisar, Ege lezzetlerinin hakim olduğu ve fast food yiyeceklere karşı çıkan mutfağı ile yerel ve doğal lezzetlerin öne çıktığı bir mutfağa sahiptir.
Seferihisar gezisinde, her damak zevkine uygun yöresel lezzetler bulmak mümkün. Şerbetli bir tatlı olan Samsades ve et suyunda pişen ekmek dolması Seferihisar mutfağının öne çıkan lezzetleridir. Burada denenmesi gereken diğer lezzetler arasında; ilçeye özgü bir peynir olan armola peyniri, kuşbaşı etlerle hazırlanan bir kebap olan lok lok, nohutla yapılan Seferihisar mantısı, damla sakızı ve karanfil gibi lezzetlerin dahil olduğu tatlı tarhana, oğlak dolması ve mandalina tatlısı yer almaktadır.
İzmir’in en sakin köşelerinden Seferihisar’ın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Seferihisar Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
İzmir’de Ege Denizi kıyılarında yer alan Seferihisar; Urla, Güzelbahçe, Karabağlar ve Menderes ilçeleri ile komşudur. İzmir şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan ilçe, 1800’lü yılların sonunda belediye olmuştur.
Şehir merkezine yakın konumu ile Seferihisar’a ulaşım Çeşme Otoyolu kullanılarak sağlanmaktadır. Otoban üzerinde Seferihisar tabelaları takip edilerek yaklaşık 45-50 dakikalık bir yolculuk ile ulaşım sağlanabilir.
Seferihisar’a havayolu ile ulaşım, İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Havayolundan Seferihisar’a ulaşım ise Havaş seferleri ve taksiler ile sağlanmaktadır.
Seferihisar’a otobüs ile gitmek için, İstanbul ve Ankara’dan doğrudan ulaşım sağlayan şehirlerarası otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, Kuşadası gibi yakın bölgelerden de Seferihisar’a otobüs ve dolmuş seferleri düzenlenmektedir.
Seferihisar, tarihi ve turistik bir tatil rotası olmasının yanı sıra, mavi bayraklı plajları ile keyifli bir deniz tatili için de uygun bir adrestir. İlçe merkezine ortalama 5-10 km uzaklıkta bulunan plajlara, hem özel araç hem de toplu taşıma ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.
Yaz aylarında bazı plajları kalabalık olsa da, sessiz ve sakin bir deniz deneyimi için tercih edebileceğiniz plajları da bulunmaktadır. Plajların hemen hepsi çocuklu aileler için uygundur. Ancak, bazılarında çevrede kafe ve market bulunmadığından, tam tedarikli gelmeniz tavsiye edilmektedir.
Seferihisar gezinizde denize girmek için tercih edebileceğiniz ve her biri mavi bayraklı olan plajlar arasında; Akarca Plajı, Akkum Plajı, Gemi Suyu Mevkii Halk Plajı, Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı, Ömür Beldesi Halk Plajı ve Seferihisar’da bir kamp alanı olan Teos Ormancı Tatil Köyü önünde bulunan plaj yer almaktadır. İlçede, belirli bir ücret karşılığında bazı otellerin özel plajlarından denize girmek de mümkündür.
Seferihisar, M.Ö 2000’li yıllarda Giritliler tarafından kurulmuş bir Karyalı Kenti olarak bilinmektedir. Bu nedenle, bölgede yerleşimin 4000 yıllık olduğu söylenebilmektedir. 14-16. yüzyıllar arasında bir bilim ve kültür merkezi olan ilçe, 19.yüzyıla gelindiğinde belediye olmuştur.
Seferihisar, aynı zamanda 12 İyon Kenti’nden biri olduğu için oldukça etkileyici bir tarihe sahiptir. Tarihinin dışında, muhteşem doğası ve sakin atmosferi ile de yaz tatili için harika bir tatil destinasyonudur. Bunların dışında, Türkiye genelinde dalış ve balık tutma aktiviteleri için “sakin şehir” anlamına gelen ülkenin ilk “cittaslow” şehridir. Burada, fast food restoranları yerine yöresel Ege mutfağı hakimdir.
Ünlü mandalinası, büyük güneş ve rüzgar enerjisi kaynakları, tarihi ve kültürel hazineleri, yavaş şehir unvanı, güzel kumsalları, arkeolojik sit alanları, doğal güzellikleri ve yöresel mutfağı ile Seferihisar’da görülecek pek çok tarihi ve turistik yer vardır.
Seferihisar’da mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler arasında ise; Sığacık Köyü, Teos Antik Kenti, Bilimsev, Sığacık Kalesi, Akarca Sahili, Eşek Adası, Sığacık Pazarı, Teos Marina, Ürkmez Plajı, Seferihisar Kültür Müzesi, Ulu Cami, Lebedos Antik Kenti, Gödence Köyü yer almaktadır.
İzmir’in yükselen bir turistik cazibe merkezi olan Seferihisar ilçesi, özellikle “cittaslow” yani yavaş şehir akımına dahil olması ile yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başlamıştır.
Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bu ilçede, görebileceğiniz antik kentler ve sahilini süsleyen muhteşem Ege Denizi’ne ek olarak, burada keşfedebileceğiniz ve yapmadan geri dönmemeniz gereken şeyler de vardır.
Seferihisar gezisinde mutlaka yapılması gereken şeylerin başında Sığacık Köyü’ne yapılacak bir ziyaret gelir. Tüm Ege’nin en kalabalık pazarlarından birine ve tarihi bir kaleye ev sahipliği yapan köyün sokakları da görülmeye değerdir. Sığacık Köyü ziyaretinin dışında burada ayrıca; Teos Antik Kenti görülmeli, Seferihisar koylarına günübirlik bir tekne gezisi yapılmalı, Ege Denizi’nin yanı başındaki Teos Marina’daki restoranlardan birinde deniz manzarası eşliğinde akşam yemeği yenmeli, Mandalina Festivali’ne katılmalı, Doğa Okulu ziyaret edilmeli, sakin ve mavi bayraklı Seferihisar plajlarında denize girilmeli, armola peyniri gibi buraya özgü lezzetlerin tadına bakılmalı ve dalış gibi su sporları denenmelidir.
Seferihisar için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Seferihisar Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Ege Denizi kıyılarının hemen iç kesiminde bulunan tarihi bir kent olan Selçuk; küçük, sakin ve huzurlu bir yerdir. Büyük şehirlerin kalabalığından kaçıp biraz rahatlamak için tercih edebileceğiniz ilçe, Türkiye’nin önemli kalıntılarından biri de dahil olmak üzere, içinde ve çevresinde yapılacak ve görülecek çok fazla şeye sahiptir. Selçuk’ta birkaç gün geçirmek, dolaşmak, gezmek ve deneyimlemek çok keyiflidir.Tarihi ve turistik gezi rotanıza Selçuk’u da eklemek istiyorsanız, buradaki doğal güzellikleri de keşfetmelisiniz. Selçuk gezinizde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Pamucak Plajı, Küçük Menderes Nehri, Ayasuluk Tepesi, Şirince Köyü, Gebekirse Gölü Milli Parkı ve Efes-Mimas Yolu yer almaktadır.
Tarihi ve doğasıyla ziyaretçilerine görülmesi gereken pek çok seçenek sunan Selçuk için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Selçuk Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
e Kirman dünyasında olmanın ayrıcalığını yaşayın!
Antik dönemde önemli bir yere sahip olan Efes Kenti, dünya mirasları arasında yer alan tapınakları, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntıları ile İzmir’de tarihi ve turistik bir gezi denince akla ilk gelen duraklardan biri olan Selçuk ilçesi, her yıl özellikle bahar ve yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.
Tarihi mekanlarının yanı sıra, dünyaca ünlü Şirince Köyü’ne ev sahipliği yapması, Kuşadası ve Seferihisar gibi turistik yerlere olan yakın konumu ile Selçuk gece hayatı da giderek daha hareketli bir hale gelmektedir. Bar ve gece kulübü tarzı mekanların sayısı çok fazla olmamakla birlikte, Selçuk’ta keyifli bir akşam için buradaki şarap evleri, fasıl mekanları, türkü barlar, kokteyl barlar ve canlı müzik mekanları da tercih edilebilir.
Selçuk tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Selçuk Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Ege Denizi kıyılarındaki Efes Antik Kenti kalıntıları ile dünyaca ünlü bir tarihi ve turistik cazibe merkezine sahip olan ve İzmir’in en popüler gezi rotalarından biri olan Selçuk ilçesi, özellikle yaz aylarında her gün binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.
Selçuk ilçesi, Hristiyan simge yapılarından oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. Sokaklarında yürürken, kendinizi çok rahat hissedeceğiniz bu tatil destinasyonunda sokaklar, insanları izlemek ve kültürel gözlemler yapmak için de harikadır.Antik bir kalenin altında uzanan Selçuk ilçesi; Efes bölgesinden Pamukkale’ye kadar uzanan tüm ilgi çekici tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmek için de iyi bir başlangıç noktasıdır. Tarihi ve dini yapılarının dışında Selçuk, gezilmesi ve görülmesi gereken pek çok turistik cazibe merkezine de sahiptir.
Selçuk seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; Efes, Şirince Köyü, Ayasuluk Tepesi, Pamucak Plajı, Selçuk Cumartesi Pazarı yer almaktadır. Selçuk’ta günübirlik bir gezi rotası olarak ise Tire ve Kuşadası tercih edilebilir. Selçuk’a ortalama 30-40 km uzaklıkta olan bu iki rota da hem Ege lezzetlerini deneyimlemek hem de tarihi ve turistik yapıları yakından görmek için tercih edilebilir.
Selçuk için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Selçuk Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ege Denizi kıyılarında yer alan İzmir’in Selçuk ilçesi; Antik Efes Kenti, tarihi kalıntıları, camileri, kiliseleri, dünyaca ünlü Şirince Köyü ve turistik cazibe merkezlerinin dışında, Ege mutfağının sevilen mezeleri, zeytinyağlıları, otları ve diğer yöresel lezzetleri ile de zengin, iştah açıcı bir mutfağa sahiptir.
Zeytinyağlıların ön planda olduğu Selçuk mutfağında, özellikle ot kavurmaları sıklıkla pişirilmektedir. Deniz kenarındaki konumu ile tarihi Selçuk ilçesinde balık ve deniz mahsulleri ile hazırlanan yemekler de oldukça meşhurdur. Selçuk mutfağında denenmesi gereken deniz mahsülleri arasında; midye tava, sardalya buğulaması, sütlü balık yer almaktadır.
Selçuk mutfağının sevilen yemekleri arasında ayrıca; Priştine kebabı, kirde kebabı ve Şevket-i Bostan yer almaktadır. Ayrıca, doğal güzelliği ile ünlü Şirince Köyü’ne gidildiğinde, lezzetli yöresel ve meyve şarapları da mutlaka denenmelidir. Şirince’nin ünlü şarapları arasında vişne ve nar şarabı öne çıkmaktadır.
Selçuk gezinizde lezzetli bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz popüler restoranlar arasında; Mercan Restoran, Şişçi Yaşar’ın Yeri, Yedi Bilgeler Şaraphanesi, Selçuk Köftecisi, Selçuk Pidecisi ve Bizim Ev Hanımeli Restoran bulunmaktadır.
İzmir merkeze yaklaşık 75 km uzaklıkta bulunan Selçuk ilçesi, İzmir’de Torbalı, Tire ve Menderes ilçeleri ile komşudur. Aydın il sınırında yer alan Selçuk ilçesi Ege Denizi kıyısında yer almaktadır.
İzmir’de önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk ilçesi, 1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. İzmir şehir merkezinden ortalama 1 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ilçeye İzmir Karayolu ile ulaşım oldukça rahattır.
Selçuk’a havayolu ile ulaşım İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Selçuk ilçe merkezine ulaşım ise İZBAN ile ortalama 1-1.5 saat, Selçuk minibüsleri ile ortalama 1 saat ve HAVAŞ seferleri ile ortalama 1 saat sürmektedir.
Selçuk’a otobüs ile ulaşım için ise Selçuk Otobüs Terminali’nin kullanılması gerekmektedir. Otogardan ilçe merkezine ulaşım için minibüs ve otobüs seferleri ve taksi yolculuğu tercih edilebilmektedir.
İzmir’de Ege Denizi kıyılarında, şehrin güney sahilinde bulunan Selçuk ilçesi, İzmir ile Aydın arasında yer almaktadır.
Sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasları ile İzmir’in önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk, plaj tatili denince akla ilk gelen seçeneklerden biri olmasa da, Selçuk tatilinizde de denize girebileceğiniz sahil ve plaj seçenekleri mevcuttur.İlçe merkezinden özel araç ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz plajların başında Pamucak Plajı gelmektedir. Bu plaj, Selçuk Belediyesi’ne ait, halka açık ücretsiz bir plajdır. Onun dışında, yine ilçe merkezine yakın bir konumda bulunan Yoncaköy Sahili de tercih edilebilir.
İzmir ilçe sınırları dışına çıkıyor olunsa da, Selçuk merkeze 15 km uzaklığı ile Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Kuştur Plajı da Selçuk tatilinde denize girmek için tercih edebileceğiniz plajlardan biridir.
Selçuk’un pırıl pırıl denizinin ve sahillerinin keyfini çıkarırken huzur dolu ve konforlu bir konaklama deneyimleyebileceğiniz otellere Selçuk Otelleri sayfamızdan göz atabilirsiniz.
Yaklaşık 40 bin kişilik nüfusu, Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu ve dünyaca ünlü Efes Kenti ile Selçuk ilçesi, İzmir’in önemli bir tarih ve kültür merkezidir.
Efes Antik Kenti, Türkiye’de en iyi korunmuş tarihi kalıntılardan biridir. Aynı zamanda, ülkenin en popüler turizm bölgelerinden biridir. Bu nedenle, bir Selçuk gezisinde, Efes Antik Kenti mutlaka ziyaret edilmelidir. Efes Antik Kenti’ni ziyaret etmek ortalama iki saat sürmektedir. Buradan, yakınlardaki Meryem Ana Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Daha sonra, ilçe merkezindeki Arnavut kaldırımlı tarihi sokaklarda dolaşabilir, burada müzeleri, kaleleri, su kemerlerini ve dünyaca ünlü Şirince Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.
Selçuk’ta görülmesi gereken diğer tarihi ve turistik yerler arasında; Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Efes Arkeoloji Müzesi, St. Jean Bazilikası, St. Jean Ören Yeri, Artemis Tapınağı, Ayasuluk Kalesi, İsa Bey Cami, Bizans Su Kemerleri, Yedi Uyurlar Mağarası ve Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi yer almaktadır.
İzmir’de dünyaca ünlü tarihi ve kültürel miraslara ev sahipliği yapan turistik cazibe merkezi Selçuk’ta mutlaka yapılması gerekenler arasında ilk sırada Efes Antik Kenti’ne yapılacak bir ziyaret gelmektedir. Burada, uzun yıllar boyunca tarihçiler ve arkeologlar tarafından restore edilmiş Roma ve Bizans dönemi yapıları bulunmaktadır.
Selçuk ilçesinin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini keşfetmek için, ortalama üç günlük bir gezi yeterlidir. İlçenin merkezi, otantik karakterinin çoğunu korumuştur. Böylece ziyaretçiler, antik medeniyetlere dair net bir anlayışa sahip olabilir.
Selçuk’ta keşfedebileceğiniz tarihi kalıntılar ve kültürel öğelerin dışında, içinde bolca tarih ve hikaye barındıran dünyaca ünlü Şirince Köyü de keşfedilmesi gerekenler arasındadır. Her çeşit meyveli şarabı ve etkileyici doğası ile Şirince Köyü’ne yapılacak bir ziyaretin dışında Selçuk gezisinde mutlaka yapılması gerekenler arasında; Selçuk Arkeoloji Müzesi ziyareti, Meryem Ana Evi ziyareti, Şirince’de şarap tadımı, Artemis Tapınağı ziyareti, İsa Bey Cami ziyareti, Pamucak Plajı’nda günübirlik deniz tatilinin dışında, dilerseniz ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktaki Kuşadası’nda keyifli bir gece geçirebilirsiniz.
Yunt Dağları, Çandarlı Körfezi ve Ege Denizi’nin yanı başında yer alan ve günümüzde İzmir’in önemli bir sanayi merkezi olan Aliağa ilçesi; eski dönemlere uzanan tarihi ve kültürel miraslarına ek olarak, sahip olduğu doğal güzellikleri ile de oldukça dikkat çekicidir.
Flamingolar, Aliağa’nın en renkli görüntülerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. İzmirliler arasında popüler bir turistik cazibe merkezi olan Aliağa Kuş Cenneti, flamingolara ek olarak onlarca farklı kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
Üç farklı şelalesi, kamp alanları, doğal güzelliği ve muhteşem manzaraları ile Su Uçuran Şelalesi’de Aliağa’nın görülmeye değer doğal güzelliklerinden biridir. Şelale, özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi çekmektedir.
Aliağa’nın öne çıkan bir diğer güzelliği de, Yalı Mahallesi ve ilçeye bağlı bir köy olan Köstem Köyü’nde yer alan Köstem Koyu’dur. Temiz bir denize ve sakin, huzurlu bir atmosfere sahip olan Köstem Koyu, ücretsiz olarak denize girmek ve günübirlik, keyifli bir deniz tatili yapmak için ziyaret edilebilir.
İzmir şehir merkezine 70 km uzaklıkta bulunan ve şehrin önemli bir sanayi merkezi olan Aliağa ilçesi, Ege Denizi’nin yanı başında yer alan, denize kıyısı olan İzmir’in güzel bir ilçesidir. Turizm ve tatil denince İzmir’de akla ilk gelen bölgelerden biri olmasa da; tertemiz denizi, gizli kalmış koyları, kumlu plajları ile deniz tatili, tarihi ve kültürel mirasları ile de turistik bir gezi için tercih edilebilir.
Aliağa’ya tarihi, turistik ve kültürel bir seyahat için geldiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Çakmaklı Köyü, Aliağa Kuş Cenneti, Güzelhisar, Kyme ve Aigai antik kentleri, Uçansu Şelalesi yer almaktadır.
Aliağa gezisinde, günübirlik bir keşif rotası olarak ise; ilçeyle komşu olan Foça ve Bergama ilçeleri ve Dikili ilçesi ziyaret edilebilir. Dikili’ye bağlı turistik bir yerleşim yeri olan Çandarlı da, Aliağa’dan günübirlik bir gezi için tercih edilebilir.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 75 km uzaklıkta bulunan Aliağa ilçesi, şehrin ve genel olarak Türkiye’nin önemli bir sanayi merkezidir. Hem tarihi hem de kültürel miraslara sahip olan ilçe, aynı zamanda turistik açıdan da görülmeye değerdir.
İzmir’e gelen ziyaretçilerin hem deniz tatili hem turistik hem de iş amaçlı seyahatler için tercih ettiği Aliağa ilçesinde; dört yıldızlı lüks otellerin dışında, uygun fiyatlı konaklama seçeneği sunan pansiyon tipi konaklama yerleri de bulunmaktadır.
İzmir’in tarihi ve turistik bir ilçesi olan ve Ege Denizi kıyısında yer alan Aliağa, şehir merkezine 70 km uzaklıkta yer almaktadır. İzmir’de Bergama, Foça ve Menemen ilçeleri ile komşudur. Eskiden Bucak’a bağlı olan ve daha sonra belediye statüsü kazanan Aliağa, 1982 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş ve gelişimini sürdürmüştür.
Aliağa’ya havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havaalanı ile sağlanmaktadır. Buradan, İzban hattını kullanarak ilçe merkezine aktarma yapmak mümkündür. Aliağa’ya otobüs yolculuğu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin ise İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Otogardan Aliağa’ya ulaşım ise Aliağa dolmuşları ve ulaşım firmalarının otobüsleri ile sağlanmaktadır. Taksi ile gitmek isterseniz, ulaşım ortalama 150-200 TL tutacaktır.
Ege Denizi’nin yanı başında yer alan konumu ile Aliağa, deniz tatili denince İzmir’de akla ilk gelen destinasyonlardan biri olmasa da; sahip olduğu plajları, tertemiz denizi, yeşil alanları, sakin doğası ve muhteşem manzaraları ile günübirlik bir deniz tatili yapmak için de tercih edilebilir.
Dört kilometrelik bir plaj uzunluğuna sahip olan Yeni Şakran Plajı, Aliağa’da denize girmek için ilk tercih edilebilecek yerlerden biridir. Polisler için açılmış ve daha sonra yerli ve yabancı tüm ziyaretçilere açık hale getirilen Aliağa Polis Plajı da hem temiz denizi hem de muhteşem doğası ile denize girmek için tercih edilebilir.
Aliağa’da, beach club tarzı özel işletmeler bulunmasa da, belediyeye bağlı olan ve sosyal tesise sahip olan plajlar da bulunmaktadır. Ev sahipliği yaptığı sosyal tesisleri, yüzme havuzu, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve spor sahaları ile Ağapark Halk Plajı da ilçede denize girmek için uygun bir alan sunmaktadır.
Aliağa’da denize girilebilecek plajlar arasında ayrıca; Anatolia Beach Club, Köstem Koyu ve Yalı Mahallesi plajı yer almaktadır.
Yerleşimin antik dönemlere kadar uzandığı İzmir’in Aliağa ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 70 km uzaklıkta yer almaktadır. Günümüzde, şehrin önemli bir sanayi merkezi olan Aliağa, aslında eskiden verimli bir tarım bölgesiydi.
Antik Yunanlılar ve Helen Uygarlığı’na kadar uzanan tarihi ile Aliağa’nın öne çıkan tarihi değerleri arasında ev sahipliği yaptığı antik kentleri yer almaktadır. Helen Uygarlığı’nın yaşadığı yer olarak bilinen Aigai Antik Kenti, eski bir Amazon şehri olan Kyme Antik Kenti ve 12 Aiol Kenti’nden biri olan Gryneion Antik Kenti, buradaki antik kentlerdir.
Tarihi miraslarının dışında, Aliağa’nın köyleri de doğa ile baş başa vakit geçirmek için tercih edilebilir. Çakmaklı Köyü ve Güzelhisar Köyü, Aliağa’nın görülmeye değer köyleridir.
Flamingoları ile rengarenk bir manzara sunan Aliağa Kuş Cenneti, plajları ile öne çıkan Şakran ve arkeoloji kazılarından elde edilen eserlerin sergilendiği Aliağa Müzesi de ilçenin mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
İzmir’in önemli bir sanayi merkezi olan Aliağa; aslında, şehrin keşfedilmeyi bekleyen rotalarından biridir. Bir sanayi merkezi olarak bilinse de; burada tarihi, turistik ve kültürel bir seyahat için de yapılabilecek pek çok aktivite seçeneği bulunmaktadır.
İlkbahar ve yaz aylarında Aliağa’ya yapacağınız bir ziyarette, ilçeye bağlı köylerde yer alan plaj ve koylarda denize girebilirsiniz. Aliağa plajlarının denizi genel olarak temiz, berrak ve sığdır.
Burada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Uçansu Şelalesi’dir. Şelaleden dökülen suları izlemek ve şelalenin yanı başındaki göletlerde serinlemenin dışında, burada doğa ile baş başa kamp yapma olanağı da bulabilirsiniz. Aliağa’ya geldiğinizde, burada tarihi oldukça eski dönemlere dayanan antik kentleri de mutlaka görmelisiniz.
İzmir’in Dikili ve Kınık ilçeleri ile komşu Bergama ilçesi, tarihteki önemi ve turistik alanları ile İzmir’in yükselen değerlerinden biridir.
Antik kentleri ve tarihi kalıntıları ile görülecek çok çeşitli tarihi mekanları bulunmasının dışında, Bergama’da görebileceğiniz doğal güzellikler de bulunmaktadır.
İlçe merkezine ortalama 20 km uzaklıkta bulunan Kozak Yaylası, Türkiye genelinde en etkileyici ormanlardan biridir. İçinde piknik alanları, kamp alanları ve bolca çam fıstığı bulunan bu yayladaki çam ağaçları da görülmeye değerdir.
Bergama’nın doğal güzellikleri denince, akla gelen bir diğer seçenek de termal sularıyla ünlü ılıcalardır. Bergama’da çeşitli hastalıkların tedavisi için şifalı sularla buluşabileceğiniz ılıcalar; Kleopatra Güzellik Ilıcası ve Paşa Ilıcası’dır.
Kleopatra Güzellik Ilıcası, adını ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın güzelleşmek için buraya gelmiş olmasından almaktadır. Paşa Köyü’nde bulunan Paşa Ilıcası da çok çeşitli hastalıkların tedavisinde şifa amacıyla ziyaret edilmektedir.
İzmir şehir merkezine ortalama 120 km uzaklıkta bulunan Bergama ilçesinde yerleşim çok eski zamanlara, M.Ö 5.yüzyıla kadar uzanmaktadır. Model olarak Atinada’daki Akropol’u modelleyen Pergamon Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan ilçe; antik dönem kalıntıları, tapınakları, tarihi cami, kilise ve müzelerde sergilenen eserleri ile görülecek tarihi mekanlarla doludur.
Tarihi yapılarının yanı sıra, burada görebileceğiniz doğal güzellikler ve çok çeşitli turistik mekanlar da vardır.Tarihi çok eski dönemlere dayanan, şerbeti ve hala mesleğini devam ettiren küçük esnafların yer aldığı Arasta Çarşısı, Roma İmparatorluğu’nda önemli bir yere sahip olan Bergama Antik Kenti, tamamı taş tuğlalardan yapılan etkileyici mimarisi ile Kızıl Avlu, Bergama çevresinde arkeolojik kazılarda elde edilen tarihi eserlerin sergilendiği Bergama Arkeoloji Müzesi, Dünyanın ilk psikoterapi merkezi olan Asklepieion ve Hacı Hekim Hamamı, Bergama gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerdir.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Bergama’da tatilinizi planlamak için İzmir Bergama Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir’de Dikili ilçesi ile komşu, turistik bölgelerden biri olan Bergama, Manisa ve Balıkesir’e de oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.
Dünyanın 999. mirası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran ilçe, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile oldukça etkileyicidir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede, yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir.
Sunduğu tarihi miraslar, kendine has atmosferi ve gezilecek yerleri ile kış aylarında sakin bir atmosfere sahip olan ilçe, bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.
Tarih kokan sokakları ile Bergama’da mutfak, kültürün önemli bir parçasıdır. Hem Ege hem de Akdeniz mutfağından lezzetler taşıyan Bergama’nın yerel lezzetleri arasında oldukça ilginç seçenekler bulmak mümkündür.
Bergama mutfağında adını sıkça duyabileceğiniz lezzetlerin başında çığırtma gelmektedir. Zeytinyağlı bir tür patlıcan kızartma olan çığırtma, özellikle yaz aylarının favorisidir. Adını çok fazla yerde duyamayacağınız nohut böreği de burada oldukça meşhurdur.
Bergama’ya geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken diğer lezzetler arasında; Bergama köftesi, karanfilli leblebi, balık köftesi, kabak çiçeği dolması, tulum peyniri, subye yumurtası ve tarihi Bergama (Arasta) Çarşısı’nın ünlü karadut suyu yer almaktadır.
İzmir’in en güzel ilçelerinden Bergama’nın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Bergama Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
İzmir’in yükselen turizm bölgelerinden biri olan ve konum olarak Ege Bölgesi’nde bulunan Bergama ilçesi, 19.yüzyılda ilk önce Balıkesir ve Manisa’ya, ardından da İzmir iline bağlanmıştır.
Balıkesir’e sınırı olan Bergama, İzmir’de Dikili ilçesi ile komşudur. Karayolu ile kolay bir ulaşım bağlantısına sahip olan ilçeye havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havaalanı ile sağlanmaktadır. Havalimanı ile Bergama arası mesafe ortalama 145 km’dir. Ulaşım gün içerisinde saat başı sefer düzenleyen Havaş servisleri, özel transfer şirketleri ve taksi ile sağlanmaktadır.
Bergama’ya otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin, İstanbul ve Ankara’dan Bergama’ya doğrudan düzenlenen otobüs seferlerini ya da Bergama Otogarı’nı kullanmaları gerekmektedir. Bergama otogarından ilçe merkezine ise şehir içi otobüsleri kullanılarak gidilebilir.
İzmir’de Balıkesir sınırında yer alan ve Dikili ile komşu Bergama ilçesi, Antik Pergamon Kenti’nin tepedeki Helenistik kalıntıları, pastel renkli evlerin sıralandığı Arnavut kaldırımlı sokakları ve şirin sahil köylerinde Ege Denizi’nin etkileyici manzaraları ile doludur.
Bergama Helenistik dünyanın eski kültür ve sanat merkezlerinden biridir. M.Ö 133 yılında Romalılara miras bırakılmadan önce, Yunan dünyasının en büyük şehirlerinden biri olmuştur. Bergama’ya geldiğinizde, Antik alanları ve Roma binalarını dolaşırken saray kalıntılarını, tapınakları ve bir arkeoloji müzesi gibi önemli yerleri de görebilirsiniz.
Bergama gezinizde bir gününüzü çevredeki tarihi ve turistik yerleri görmeye ayırmak isterseniz, Helenistik döneme ve birbirinden güzel, etkileyici manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Bergama’da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında ise; Bergama Akropol Örenyeri, Bergama Asklepion Örenyeri, Kızıl Kilise, Bergama Arkeoloji Müzesi, Bergamalı Kadri Eğitim Tarihi Müzesi, Hacı Hekim Hamamı ve Asklepieion yer almaktadır.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İzmir’in Bergama ilçesi, aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’e adanmış bir yerleşim yeridir. Çağlar boyunca birçok yıkım ve savaştan kurtulan ancak stratejik konumu nedeniyle önemli bir merkez olmaya devam eden Bergama’nın tarihi M.Ö 3. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
1. yüzyılda Küçük Asya’nın en ünlü ve görkemli şehri haline gelen Bergama ilçesini ziyaret etmek, tarih sahnesinden eşsiz deneyimlere tanık olmanızı sağlayacaktır. İzmir şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıktaki ilçeye geldiğinizde, özellikle Antik Bergama Kenti ve Batı tıbbının temellerinin atıldığı kutsal alan mutlaka görülmelidir. İzmir ya da Ayvalık’tan günübirlik geziler için tercih edilen Bergama ilçesine geldiğinizde ayrıca; tarih boyunca burada yaşayan medeniyetlerin antik eşya, belge ve aletlerinin sergilendiği Arkeoloji Müzesi’ni görmeli, şifalı suları ile termal kaplıcalara girmeli, tarihi hamamlarda masaj yaptırmalı, Türkiye’nin en güzel ormanlarından biri olarak gösterilen Kozak Yaylası’na doğa için kamp yapmalısınız.
İzmir’in tarihi ve turistik bir gezi destinasyonu olan Bornova, doğal güzellikler denince sahip olduğu Homeros Vadisi ile öne çıkmaktadır. Antik Çağ’da yaşamış İyonyalı bir felsefeci ve ozan olan Homeros’un adını taşıyan bu vadinin, ünlü ozanın doğduğu yer olduğu iddia edilmektedir.
Bornova’nın kalabalık caddelerinden uzaklaşıp doğa ile baş başa keyifli yürüyüşler, piknik, kahvaltı ve mangal yapabileceğiniz Homeros Vadisi’nin dışında, Bornova’da keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında; yöresel ürünleri, bol oksijeni, muhteşem doğa manzaraları ve organik ürünlerle servis edilen lezzetli köy kahvaltıları ile öne çıkan Çiçekli ve Yakaköy köyleri, balık tutmak ve doğa ile baş başa olmak için tercih edebileceğiniz İkiz Göller de yer almaktadır.Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Bornova’da tatilinizi planlamak için İzmir Bornova Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Bornova, şehir merkezindeki konumu ve Ege Üniversitesi’nin ilçe merkezinde bulunmasına bağlı olarak yoğun bir üniversiteli nüfusa sahip olması ile, Bornova sokakları gündüzleri olduğu kadar akşamları da oldukça kalabalıktır.
Bornova’nın hareketli gece hayatında; eğlenebileceğiniz dans mekanları, müzik dinleyebileceğiniz canlı müzik performansları, müzik dinletileri, konserler, rakı eşliğinde keyifli vakit geçirebileceğiniz fasıl ve meyhane mekanları, DJ performansları ya da sadece içkinizi yudumlayıp sohbet edebileceğiniz publar bulabilirsiniz.
Bornova seyahatinizde eğlence anlayışına uygun olarak seçim yapabileceğiniz gece hayatı mekanları arasında; Ooze Venue, Dungeon Rock Bar, Bornova Sherwood, Barduck Bar, Buzuki Meyhane ve 232 Park Bornova Sahne yer almaktadır.
Bornova tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Bornova Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Bornova, İzmir’in en eski yerleşim yeri olduğu bilinen Yeşilova Höyüğü’ne ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde çok eski bir yerleşim yeri olan Bornova, bugüne kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerden mirasları günümüze kadar getirmiştir.
Tarihi ve kültürel miraslarına ek olarak, İzmir’in en hareketli caddelerine de ev sahipliği yapan Bornova seyahatinizde, pek çok tarihi ve turistik cazibe merkezini keşfedebilirsiniz. Müzeleri, sergileri ve daha fazlası ile kültürel ve sanatsal bir gezi için de uygun olan Bornova’da, ayrıca mimarisi ile Avrupa caddelerini andıran Forum Bornova da görülmesi gereken yerler arasındadır.
Bornova’da gezilmesi gereken diğer yerler arasında; Forum Bornova, Homeros Vadisi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Yeşilova Höyüğü, Küçükpark, Büyükpark yer almaktadır. Bornova seyahatinde, günübirlik bir gezi rotası olarak ise; ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan ve şehrin merkezi kabul edilen Konak ilçesi ve Menemen ilçesinde yer alan Kara Göl tercih edilebilir.
Şehir merkezindeki konumu ile İzmir’in Bornova ilçesi; tarihi, turistik ve kültürel bir gezide konaklama için tercih edebileceğiniz bir yerdir. 1957 yılında ilçe olduktan sonra daha da gelişen Bornova; sahil şeridi ve plajlara sahip olmadığı için deniz tatiline uygun bir destinasyon değildir. Yine de, sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile keyifli bir tatil seçeneği sunmaktadır.
Bornova’ya gelen ziyaretçiler, bölgedeki çeşitli konaklama tesislerini tercih edebilir. Bornova’da; üç ve dört yıldızlı otel seçeneklerine ek olarak, süit tipi konaklama, butik oteller ve pansiyon tipi konaklama seçenekleri de mevcuttur. Bornova’da, hemen her bütçeye ve ihtiyaca uygun konaklama alternatifleri bulmak mümkündür.
Ege’nin meşhur otları, lezzetli mezeleri, deniz mahsulleri, bamyası, üzümü ve lezzetli yöresel yemekleri ile Bornova mutfağı; hem kahvaltı sofralarını hem de öğle ve akşam yemeği sofralarını dolduracak, iştah açıcı lezzetler ile doludur. Dünyaca ünlü misket üzümünün anavatanı da Bornova’dır.
Bornova’ya gelindiğinde, şehir merkezindeki konumu ile İzmir’in hemen her yöresel lezzeti ve sokak lezzetlerini burada bulmak mümkündür. Bornova tatilinizde mutlaka denemeniz gereken İzmir lezzetleri arasında; boyoz, kumru, lokma, İzmir köftesi, sura, şevket-i Bostan, kuşkonmaz kavurması, kirde kebabı, barbunya ve birbirinden lezzetli deniz mahsulleri yer almaktadır.
En lezzetli deniz mahsulleri Ege otları, Ege mezeleri ve İzmir’in diğer yöresel lezzetlerini Bornova’da deneyimleyebileceğiniz restoranlar arasında; Gandi’nin Yeri, Dönerci Vedat Usta, Cumba Restaurant, Kokoreççi Asım Usta, Ohannes Burger ve Beğendik Abi Lokantası yer almaktadır. Kahvaltı için ise Kirazlı Bahçe Kahvaltı, Tuzu Biberi ve Dağmaran Kahvaltı Evi tercih edilebilir.
İzmir’in turistik bölgelerinden biri olan ve Manisa il sınırında bulunan Bornova; güneyinde bulunan Karşıyaka, Konak ve Bayraklı’yla birlikte kuzeyinde bulunan Kemalpaşa ve Buca ilçeleriyle komşudur. Sahil şeridi bulunmamakla birlikte, şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunması ile İzmir’in sık ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Bornova’ya ulaşım oldukça kolaydır.
Manisa’ya sınırı olan ve Aydın, Uşak ve Denizli illerinden karayolu ile ulaşımın rahat olduğu Bornova ilçesine Aydın - İzmir ve İstanbul - İzmir karayolları üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul ile İzmir arası ulaşımı kolaylaştıran 0-5 Otoyolu üzerinden kolayca gidilmektedir.
Bornova’ya havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Bornova’ya ulaşım ise havalimanının önünden kalkan Havaş seferleri ve Havalimanı ile Bornova Metro arası sefer düzenleyen Eshot hatları ile sağlanmaktadır.
Bornova’ya otobüs yolculuğu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin ise Bornova Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Otogardan Bornova ilçe merkezine özel araba ve taksi ile ulaşım ortalama 10 dakika sürmektedir.
İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Bornova, yerleşimin eski zamanlara dayandığı, tarihi ve şehrin turistik yerlerinden biridir.
Sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile gezilecek ve görülecek yerler ile dolu olan Bornova; bir dönem burada yaşayan Levanten ailelere ait tarihi köşkleri, İzmir tarihine ışık tutan müzeleri, tarihi caddeleri, kiliseleri, camileri ve bahçeleri ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır.
İzmir’de keyifli bir gezi için tercih edebileceğiniz Bornova’da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Peterson Köşkü ve Paggy Köşkü gibi tarihi 18.yüzyıla kadar uzanan tarihi köşkler, Santa Maria Katolik Kilisesi, Belkahve Ata Anı Evi, Homeros Vadisi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Mary Magdalene Anglikan Kilisesi, Edward Whittall Garden ve Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi yer almaktadır.
İzmir şehir merkezindeki konumu ile Bornova, şehrin tarihi ve turistik bölgelerinden biridir.
Sahip olduğu cazibe merkezleri, İzmir’in Levantelerinin bir dönem ikamet ettiği tarihi köşkleri, birbirinden güzel tarihi eser koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müzeleri, denizcilik müzesi, Ulu Önder Atatürk’ü anabileceğiniz anı evi, ülke çapında ünlü Homeros Vadisi, Büyük ve Küçük Park’ı, eğlence mekanları, kahvaltı mekanları, birbirinden güzel köyleri, yemyeşil alanlar sunan parkları ve çok daha fazlası ile yapılacak şeylerle doludur.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Bornova’da tatilinizi planlamak için İzmir Bornova Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın yer aldığı ilçe olan ve şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Gaziemir ilçesi; gün boyunca keşfedebileceğiniz tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine ek olarak, gece de keyifli eğlence seçenekleri sunmaktadır.
Çeşme ve Alaçatı gibi İzmir’in öne çıkan turizm bölgelerindeki kadar hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da, Gaziemir’de de bar, gece kulübü, meyhane, pub ve fasıl konseptli mekanlar bulmak mümkündür. Arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte keyifli bir gece geçirmek ve farklı eğlence anlayışlarına hitap eden mekanlar arasında; Tek Tek Meyhanesi, Birlik Pub, Gaziemir Cafe Pub, Yeni Alaturka Night Club, Expo Night Club ve Takıntı Ocakbaşı Fasıl yer almaktadır.
Gaziemir seyahatinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Gaziemir Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine 12 km uzaklıkta yer alan Gaziemir, Türkiye genelinde en büyük fuar merkezine ev sahipliği yapan ilçesidir. Şehirde önemli bir sanayi bölgesi olan ve ilçe statüsüne kavuştuktan sonra düzenlenen kent alanları ile Gaziemir, yeşil alanları ile de dikkat çekmektedir.
Fuar İzmir, Gaziemir’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. İlçe, aynı zamanda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın da bulunduğu yer olduğundan, yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır.
Gaziemir’de bir fuar gezisinin dışında, burada alışveriş ve eğlence için ziyaret edebileceğiniz alışveriş merkezleri ve çam ağaçlarının ortasında doğa ile baş başa kalabileceğiniz yerler de bulunmaktadır.Gaziemir seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; Gaziemir Optimum AVM, İzmir Fuar ve Uzay Kampı yer almaktadır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Gaziemir tatilinizi planlamak için İzmir Gaziemir Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir’in Gaziemir ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Adnan Menderes Havalimanı’nın bulunduğu ilçe olarak Gaziemir, daha çok iş seyahati amacıyla yapılan konaklamalar için tercih edilmektedir. Gaziemir, deniz tatili için uygun bir destinasyon olmadığından, yılın her mevsimi seyahat edilebilir.
Gaziemir ilçesindeki konaklama talepleri, daha çok ilçe merkezi ve havalimanına yakın konumda bulunan “airport” konseptli otellerdir. Bu oteller, genellikle lüks bir konaklama seçeneği sunmaktadır.
İzmir şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunan ve merkezi bir konumda yer alan Gaziemir ilçesi, Adnan Menderes Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe olması ile en çok ziyaretçi ağırlayan bölgelerden biridir.
Yeşil alanları ile öne çıkan Gaziemir, piknik ve kamp yapmayı tercih edenlerin de popüler durakları arasında yer almaktadır. Burada yerleşim, 1500’lü yıllara kadar uzanmaktadır. 1900’lü yılların ilk çeyreğinde ise belediye haline gelmiştir. Yeşilin her çeşit tonunu sunan doğal güzellikleri ile öne çıkan Gaziemir, görülmeye değer tarihi ve turistik yapılara ve mekanlara da ev sahipliği yapmaktadır.
Gaziemir seyahatinde mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Seydibaba Türbesi, ilçe tarihine ışık tutan Seydiköy Gaziemir Anı Evi, tarihte burada ikamet eden zengin bir Rum aileye ait olan ve Gaziemir’in en eski yapısı olarak kabul edilen Haniotis Ailesi Evi ve 15.yüzyılda inşa edildiği düşünülen Seydiköy Tarihi Çeşme yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine yakın bir konumda bulunan ve Adnan Menderes Havalimanı’na ev sahipliği yapan İzmir’in güzel ilçesi Gaziemir; bir deniz tatili ya da turistik tatil denildiğinde akla ilk gelen destinasyon olmasa da, gezilecek ve keşfedilecek yerler ile doludur.
Şehrin büyük alışveriş merkezlerinden bazılarına ev sahipliği yapan Gaziemir ilçesi, alışveriş noktalarının dışında, hem yetişkinler hem de çocuklu ailelere yapılacak pek çok aktivite seçeneği sunmaktadır. Gaziemir seyahatinizde keşfedebileceğiniz yerlerden biri Uzay Kampı’dır. Türkiye’nin tek uzay kampı olan bu kamp, özellikle çocuklu ailelerden büyük ilgi görmektedir. Farklı kültürleri buluşturan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenlikleri Kültür Evi de yine çocuklu ailelere hitap etmektedir.
Fuar İzmir ise, farklı alan ve sektörlerden fuarlara ev sahipliği yapan büyük bir fuar alanıdır. Fuar alanında, etkinlik alanları ve sergi alanları da bulunmaktadır. Gaziemir’de piknik ve doğal manzaralar için tercih edebileceğiniz Sarnıç Göleti ve açık havada alışveriş için tercih edebileceğiniz Sevgi Yolu da ilçenin gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri arasındadır.
İzmir’in ve Ege’nin gizli kalmış koylarına ev sahipliği yapan Karaburun ilçesi; muhteşem deniz ve doğa manzaralarına tanıklık edebileceğiniz, sessiz, sakin ve oldukça huzurlu bir yerdir. Etrafta bolca bulunan ormanlık ağaçları, deniz kenarını süsleyen kayalıkları, doğal oluşumları, turkuaz renkli ve tertemiz denizi, çakıl taşlı plajları ve çok daha fazlası ile Karaburun’da görülmeye değer pek çok doğal güzellik bulunmaktadır.
Tarihi oldukça eskilere dayanan köyleri ve her birinin kendine has atmosferi ile Karaburun köyleri, burada görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır. Karaburun’a ziyarete gelindiğinde, doğa ile baş başa olmak için yapılması gerekenlerin başında ise, birbirinden güzel koylarda denize girmek gelmektedir. Bazıları mavi bayraklı olan Karaburun koyları arasında; Manal Koyu, Ayıbalığı Koyu, Akvaryum Koyu, Büyük Ada, Bodrum Koyu, Mimoza Koyu ve Dolungaz Koyu yer almaktadır.
Sessiz sakin doğası, huzurlu atmosferi, ormanlık ağaçları, muhteşem gün batımı manzaraları, tertemiz, akvaryum benzeri denizi, Ege’nin gizli kalmış koyları ve İzmir’de nüfusun en az olduğu bölgelerden biri olması ile huzurun ve sakinliğin adresi olarak gösterilen Karaburun, şehir merkezi ya da İzmir’in öne çıkan turistik bölgeleri kadar hareketli bir gece hayatı seçeneğine sahip değildir.
Yazlık evlerin ağırlıkta olduğu Karaburun, yaz aylarında daha kalabalık bir sahile sahip olsa da, daha çok orta yaş ve üzeri kişiler tarafından tercih edildiğinden, gece hayatında dans ve eğlence seçenekleri oldukça sınırlıdır. Bununla birlikte, Karaburun tatilinde gece keyifli vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz balık lokantaları, şarap restoranları, meyhane, canlı müzik gibi seçenekler de bulmak mümkündür. Tercihini hareketli bir gece hayatından çok, sakin bir akşamdan yana kullanmak isteyenler için ise, İskelesinde bulunan İskele Çay evi, denize karşı çayınızı yudumlayabileceğiniz keyifli bir atmosfer sunmaktadır.
Karaburun tatilinde hem müzik dinlemek hem de lezzetli meze ve yemeklerin tadını çıkarmak için Girit Rum Meyhanesi en çok önerilen mekandır. Canlı müzik programlarının da düzenlendiği mekanın yanı sıra; müzik eşliğinde içkinizi yudumlamak için Hayalbaz tercih edilebilir. Ayrıca, Karaburun sahil şeridini süsleyen Seal Beach Club gibi bazı plajlarda, yaz sezonunda akşamları canlı müzik, Dj performansları gibi eğlence seçenekleri de bulunmaktadır.
İzmir şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan Karaburun ilçesi, şehrin öne çıkan bir turizm bölgesi olmasa da; gezilecek yerler ve keşfedilecek şeylerle doludur.
Karaburun, özellikle gizli kalmış Ege koyları ile ünlüdür. Tertemiz, sığ ve masmavi bir denizde yüzme olanağı bulabileceğiniz Karaburun’da yapılacak tek şey deniz-kum ve güneşin tadını çıkarmak değildir. Buraya gelindiğinde; balıkçı teknelerinin süslediği iskelesi ve iskelenin çevresini süsleyen balık lokantalarına da gidilmelidir. Karaburun İskelesi, yaz aylarında dalış yapmak için de idealdir.
Mordoğan, Karaburun’un en turistik bölgesidir. Tertemiz denizi, koyları, yazlık evleri ve sakin sokakları ile Mordoğan, tarihi yapıları ile de görülmeye değerdir. Karaburun’da gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Sarpıncık Feneri’nin de bulunduğu Sarpıncık Köyü, Sazak Köyü, Saip Köyü, Karaburun Pazarı, Kaynarpınar, Müesser Aktaş Etnografya Müzesi ve Tarih Evi, Büyük Ada ve Karaburun’un birbirinden güzel koyları yer almaktadır.
Karaburun’dan günübirlik bir gezi için ise Urla’ya bağlı Bademler Köyü ve Balıklıova Köyü tercih edilebilir.
Doğu, batı ve kuzeyinde Ege Denizi bulunan ve İzmir’in en sakin şehirlerinden biri olan Karaburun; hem deniz tatili hem de turistik amaçlı geziler için ideal bir rota seçeneği sunmaktadır.
Deniz kenarındaki konumu, uzun sahili ve gizli kalmış koyları ile İzmir’de deniz tatili denince giderek yükselen bir merkez haline gelen Karaburun, doğal ve tarihi güzellikleri ile de keşfedilmesi gereken bir tatil bölgesidir. Ege Denizi’nin gizli kalmış koylarına ve muhteşem sulara sahip olan ilçede, hem lüks otel hem de butik otel ve pansiyon tipi konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.
İzmir’in keşfedilmemiş güzelliklerinden biri olan Karaburun, Urla ilçesi ile komşu bir yarımadadır. Nüfus yoğunluğu olarak İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun, 20.yüzyılın başlarına kadar Aydın vilayetine bağlı kalmış, ardından İzmir’in bir ilçesi olmuştur. Doğu, batı ve kuzeyinde Ege Denizi bulunan ve İzmir’in en sakin, el değmemiş güzelliklerinden biri olan Karaburun; hem deniz tatili hem de doğa ile başbaşa turistik bir gezi için tercih edilmektedir.
Aydın ve çevre illerden ulaşımın oldukça kolay olduğu Karaburun’a; İzmir- Aydın yolu üzerinden kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Sahil şeridi boyunca uzanmış olması ile Karaburun’a İzmir’in pek çok farklı noktasından da kolayca gidilebilmektedir.
Karaburun’a havayolu ile ulaşım, Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Karaburun’a gitmek isteyen yolcular, özel transfer servislerini kullanabilir ya da İzban ile Fahrettin Altay durağında inerek Karaburun otobüslerine aktarma yapabilir.
Karaburun’a otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçiler, Karaburun Otobüs Terminali’ni kullanabilirler. Otogardan ilçe merkezine ulaşım ise minibüs ve dolmuşlar ile sağlanmaktadır.
İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin en güzel ve en temiz koylarından bazılarına ev sahipliği yapan Karaburun; sakin doğası ve huzurlu atmosferine eşlik eden plajları ile deniz tatili için giderek daha fazla tercih edilmektedir.
Özel işletmelere ev sahipliği yapan plaj ve koyların dışında, Karaburun’da ücretsiz olarak denize girebileceğiniz plajlar da bulunmaktadır. Bazıları mavi bayraklı olan Karaburun plaj ve koyları, genel olarak çakıl taşlı bir sahile sahiptir. Denizi ise genel olarak sakin ve sığdır. Bu yönüyle, çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.
İzmir’in ve Ege’nin kalabalık sahilleri yerine, daha sakin ve daha huzurlu bir ortamda denize girmek ve gün boyunca deniz ve güneşin tadını çıkarmak için tercih edebileceğiniz Karaburun plajları arasında; İncirlikoy Plajı, Bodrum Plajı, Badem Bükü Plajı, Yeniliman Sahili, Mimoza Koyu Plajı, İğdeleraltı Plajı ve Olcabük Plajı yer almaktadır.
Karaburun’un en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Karaburun Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
İzmir’in en sakin ve huzurlu ilçelerinden biri olan Karaburun; Konak ya da Çeşme kadar turistik bir bölge olmasa da, aslında hem denizi hem de doğası ile muhteşem bir deniz tatili ve turistik bir gezi olanağı sunmaktadır.
Yerleşimin oldukça eski dönemlere dayandığı ve bugüne kadar pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan Karaburun, hem merkezinde hem de sokaklarında bu kültürlerden de izler taşımaktadır. Rivayete göre, Narcissos burada yaşamış ve onun adını taşıyan bir Dilek Pınarı yapılmıştır. Bu pınarın etrafındaki nergis çiçeklerinin onun mirası olduğu düşünülmektedir.
Karaburun’un en turistik bölgesi Mordoğan’dır. Mordoğan, şehir merkezine daha yakın bir konumda olması, gizli kalmış koyları ve muhteşem doğası ile Karaburun’un en popüler turizm bölgesidir. Burada, içinde 500 yıllık bir saat bulunan Ayşe Kadın Cami, Mordoğan Dilek Çeşmesi, tarihi ve kültürel bir mirası yansıtan Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi ve Sarpıncık Feneri görülmeye değer tarihi ve turistik yerlerdir.
Gizli kalmış Ege koyları, birbirinden güzel köyleri, keşfedilecek şeylerle dolu Mordoğan’ı, köy kahvaltıları, yöresel lezzetleri, ünlü Mordoğan kurabiyesi, iskelesini süsleyen balıkçı tekneleri, sahilini süsleyen balık lokantaları, samimi esnafı, yaz aylarında sunduğu dalış ve tekne turu olanakları ile Karaburun, keyifli bir yaz tatili ve eğlenceli bir turistik gezi için İzmir’in ideal destinasyonlarından biridir.
Karaburun, Mübadele dönemine kadar burada yaşayan Rumlara ev sahipliği yapmış ve ardından hayalet köy görünümü almış, yerleşimin olmadığı köylere de sahiptir. Ayrıca, pek çok mavi bayraklı olan plajları, tertemiz ve sakin bir denizde yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz onlarca koyu ile de ziyaret edilmelidir. Doğa yürüyüşü olanakları ile sonbahar ve kış gezisi için de tercih edilebilecek Karaburun’da mutlaka yapılması gerekenler arasında; ilçe merkezine ortalama 5-20 km uzaklıktaki köylerinde yapılacak keyifli bir köy kahvaltısı da yer almaktadır.
Körfezin iki yakasını birleştiren konumu, Atatürk’ün hayatındaki özel yeri, farklı medeniyetlerden izler taşıyan tarihi, ateşli taraftarı ve çok daha fazlası ile İzmir’in en güzel ve hareketli ilçelerinden biridir.
Karşıyaka’da gündüz gerçekleştirebileceğiniz çok çeşitli aktivitelerin yanı sıra, keyifli bir akşam geçirmek için de bolca mekan seçeneği mevcuttur.
Karşıyaka’da gece eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bar ve bistro seçeneklerinin yanı sıra, muhteşem deniz manzaraları sunan et ve balık restoranları, canlı müzik mekanları, meyhane ve fasıl mekanları da bulunmaktadır.
Karşıyaka’da gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce konaklama yapacağınız otele karar vermek için Karşıyaka Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Ege’nin incisi İzmir’in Karşıyaka ilçesi; antik çağlara kadar uzanan tarihi, güneşli günleri, uzun sahil şeridi, mavinin her tonunu buluşturan denizi ve bugüne kadar bölgede yaşamış farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi mirasları ile görülecek ve keşfedilecek şeyler ile doludur.
Dinamik ve önemli bir konuma sahip olan Karşıyaka, iki körfezi buluşturan konumuyla adının hakkını vermektedir. Bugüne kadar farklı kültür ve dinlere ev sahipliği yapmış olan ilçede; Persler, Antik Yunanlılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların kültürel bir kombinasyonunu yansıtan atmosferi dikkat çekicidir.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Karşıyaka’da tatilinizi planlamak için İzmir Karşıyaka Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir Körfezi’nin iki yakasını bir araya getiren konumu ile Karşıyaka, tatil ya da iş gezisi için geldiğiniz İzmir’de konaklama için tercih edebileceğiniz ilçelerden biridir.
Pek çok ulaşım alternatifi ile İzmir’in pek çok bölgesinden kolaylıkla gidebileceğiniz Karşıyaka’da her bütçeye ve ihtiyaca uygun konaklama seçenekleri mevcuttur.
Karşıyaka’da 5 yıldızlı lüks otel konseptlerinin yanı sıra, uygun fiyatlı pansiyon ve butik otel seçenekleri gibi farklı konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Karşıyaka’da tatilinizi planlamak için Karşıyaka Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
İzmir’in 35.5’i Karşıyaka, meşhur İzmir lezzetlerini, Türk mutfağının sevilen lezzetlerini ve farklı dünya mutfaklarından yemekleri yiyebileceğiniz pek çok restoran ve kafe seçeneğinin olduğu bir ilçedir.
Tatil amaçlı geldiğiniz İzmir’in Karşıyaka ilçesinde; ailenizde keyifli bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz ocakbaşı mekanlarından deniz kenarında lüks balık restoranlarına, boyoz tezgahlarından İtalyan restoranlarına geniş bir yemek ve restoran yelpazesi bulunmaktadır.
Farklı bütçelere ve zevklere uygun restoran ve kafe seçenekleri sunan Karşıyaka; balık restoranı ve meyhane konseptli mekanların ağırlıkta olduğu bir ilçedir.
İzmir’in merkezi ilçelerinden Karşıyaka’nın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Karşıyaka Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Karşıyaka Nerededir?
Bayraklı, Bornova, Çiğli ve Menemen ilçeleri ile komşu İzmir’in Karşıyaka ilçesi, İzmir Körfezi’nin iki yakasını birleştiren konumu ile şehrin en popüler ilçelerinden biridir.
Türkiye genelinde en gelişmiş 10 şehri arasına giren Karşıyaka, İzmir merkezin tam karşısında yer almaktadır. 1954 yılından bu yana ilçe statüsünde olan Karşıyaka’ya gitmek için; havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu ile ulaşım seçenekleri tercih edilebilir.
Şehir merkezine ortalama 6 km uzaklıktaki Karşıyaka’ya İzmir şehir merkezi ve çevre ilçelerden ulaşım sağlamak isterseniz; tramvay, İzban, metro, otobüs ve vapur ile de ulaşım sağlamak mümkündür.
Levanten evleri ve tarihi yapıları ile geçmişten izler taşıyan Karşıyaka’nın sahil şeridi; bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, piknik yapan insanlar, barlar, kafeler ve palmiye ağaçları ile doludur. Sokakları, hem gündüz hem de geceleri kalabalıktır. Adını, merkezin hemen karşısında olan konumundan almaktadır.
Küçük Yamanlar Tepesi’ndeki bir höyükte yer alan ve sarnıç kazılarında tahrip edilen yerleşim tabakaları ve seramik objeler değerlendirilerek yapılan kazı çalışmalarında, Karşıyaka ilçesinin Eski İzmir’den daha uzun bir tarihe sahip olduğu görülmüştür. İlçede, Neolitik Çağ’dan yaşam izleri taşıyan başka höyükler de bulunmaktadır.
Konakları ile ünlü Karşıyaka’da görülmeye değer tarihi yapılar arasında ise; Panetti Konağı, Van der Zee Konağı, Latife Hanım Konağı Anıt Evi, Tarihi Alibey Hamamı, Nazım Hikmet Heykeli, Atatürk Heykeli, İnsan Hakları Heykeli, Tarihi Tren İstasyonu, Helen Katolik Kilisesi ve Mezake Et Arabim Havrası yer almaktadır.
İzmir’in farklı bölgelerinden 15 dakikalık bir vapur yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Karşıyaka; körfezin iki yakasını birleştiren konumu, canlı ve hareketli çarşısı, ara sokaklarını süsleyen dükkanları, kokoreç ve midyecileri, günün her saati dolu ve hareketli mekanları ve çok daha fazlası ile yapılacak şeylerle doludur.
Karşıyaka’ya geldiğinizde; İzmir’in meşhur lezzeti boyozunu tadabilir, doğa ile iç içe olmak için Yamanlar Dağı’na çıkabilir, Atatürk’ün hayatında önemli bir yere sahip olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi’ni ziyaret edebilir, meşhur çarşısındaki dükkanlarda alışveriş yapabilir, vapura binerek denizin tadını çıkarabilir, ateşli Karşıyaka taraftarı ile birlikte maçları izleyebilir, Bostanlı Sahili’nde yürüyüş yapabilir, İzmir’in en lezzetli midye ve kokoreçlerini yiyebilirsiniz.
İzmir’in kalbinin attığı Konak ilçesi; tarihi mekanları, turistik caddeleri, kültürel ve sanatsal mekanları ile gündüz yapılabilecek çok çeşitli etkinlik ve aktivite seçeneği sunmasının dışında, kalabalık nüfusu ve turistik bir bölge olması nedeniyle geceleri de oldukça hareketlidir.
Arkadaşlarla ve aileyle yapılacak bir seyahat için farklı eğlence seçenekleri bulunan Konak gece hayatı; dans edip eğlenebileceğiniz gece kulüpleri, rakı ve mezeler eşliğinde keyifli bir gece geçirebileceğiniz fasıl mekanları, biranızı yudumlarken müzik dinleyebileceğiniz canlı müzik mekanları, lezzetli kokteyller deneyimleyebileceğiniz publar, meyhaneler, barlar, DJ ve canlı müzik performansları, konserler, konsept partiler ve çok daha fazlasını sunmaktadır.
Konak’ta gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce konaklama yapacağınız otele karar vermek için Konak Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezinde bulunan ve şehrin tarihi bölgelerinden biri olan Konak, bir dizi tarihi ve turistik cazibe merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
Günün erken ve gecenin geç saatlerine kadar hareketli sokak ve caddeleri, Fransız ve İngiliz mimarisinin güzel örnekleri, alışveriş caddeleri, İzmir Körfezi manzaraları, sahil şeridi, kulesi, tarihi asansörü, çarşıları, dini yapıları, müzeleri ve çok daha fazlası ile gezilecek yerlerle doludur.
Konak seyahatinizde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Saat Kulesi ve Alsancak Terminali, Tarihi Asansör ve Dario Moreno Sokağı, Kemeraltı Çarşısı, Kordon Boyu, Aziz Polikarp Kilisesi, Kültür Mahallesi, Sevgi Yolu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Kızlarağası Hanı, Agora Örenyeri, Salepçioğlu Cami, Kahveciler Sokağı ve birbirinden güzel Konak müzeleri yer almaktadır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Konak’ta tatilinizi planlamak için İzmir Konak Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Konak, İzmir şehir merkezindeki konumu ile konaklama açısından çok çeşitli seçenekler sunmaktadır. İzmir’e yapılacak tarihi, turistik ve kültürel bir gezi için tercih edebileceğiniz Konak ilçesinde; 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı lüks otel seçeneklerine ek olarak daha uygun fiyatlı ve butik otel konseptli konaklama seçenekleri de bulunmaktadır.
İlçenin sahil şeridine sıralanan otelleri, İzmir Körfezi’nin muhteşem bir manzarasını sunmaktadır. Buradaki otellerin pek çoğu, Konak Meydanı’na ortalama 1-2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Konak gezinizde lüks ya da uygun fiyatlı otel seçenekleri arasından konaklama için tercih edebileceğiniz ve ziyaretçilerden yüksek puan alan oteller arasında; Double Tree By Hilton, İzmir Palas Otel, Ramada Plaza İzmir, Best Western Plus Hotel Konak, Palm City Hotel ve Greymark Hotel yer almaktadır.
İzmir şehir merkezindeki konumu ile bugüne kadar pek çok farklı medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Konak ilçesi, tarihi ve turistik bir cazibe merkezi olmasının dışında, lezzetli mutfağı ile de tadılması gereken pek çok yemeğe sahiptir.
Ege mutfak kültürünün hakim olduğu Konak’ta, zengin bir sofra kültürü bulunmaktadır. Hem mideye hem de göze hitap eden ve İzmir’e has olan pek çok lezzeti deneyimleyebileceğiniz Konak’ta farklı kültürlerden Türk mutfağına geçmiş lezzetler de bulmak mümkündür. İzmir Körfezi’nin muhteşem manzaralarını sunan ve sahil şeridine sıralanan Konak restoranları ve hareketli çarşılarında yer alan butik kafelerinde Konak mutfağının lezzetli yemeklerini deneyimleyebilirsiniz.
İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan boyoz, simidin İzmir hali gevrek, ünlü İzmir tulumu, içi çikolata dolu bir lezzet bomba, Kemeraltı Çarşısı’nın ünlü tatlısı şambali, İzmir denince vazgeçilmez olan damla sakızlı kurabiye, sakız reçeli, Ege’nin vazgeçilmezi kabak çiçeği dolması, hareketli Konak gecelerinin vazgeçilmezi midye dolma, İzmir usulü sütlü balık ve daha pek çok lezzet burada sizi beklemektedir.
Konak’ta yöresel ve İzmir adıyla özdeşleşmiş birbirinden güzel lezzetleri deneyimlemek için tercih edebileceğiniz restoranlar arasında; Bizim Lokanta, Meşhur Hisarönü Şambalicisi, Zaferin Yeri Restaurant, Elia By Pier, Mavi Yengeç, Cimbomlu Meşhur Söğüşçü ve Azize Cafe yer almaktadır.
İzmir’in en turistik ilçelerinden biri olan Konak, İzmir Körfezi’nin yanı başındaki konumu ile şehrin merkezi kabul edilmektedir. 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan Konak, kalabalık nüfusu ve hareketli sokakları ile görülmeye değer bir yerdir.
İzmir Körfezi’nin yanı başında yer alan Konak’a şehir içi ve şehirler arası pek çok farklı ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Konak’a havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Konak merkeze giden İZBAN hattı ve Havaş seferleri ile sağlanmaktadır.
Konak’a otobüs yolculuğu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin İzmir Şehirlerarası Otogarı’nda inmeleri gerekmektedir. Otogardan Konak ilçe merkezine ulaşım taksiler ve toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.
İzmir’in merkezi ilçelerinden biri olan Konak; iskelesi, meydanı, hareketli sokakları, eğlenceli caddeleri, tarihi yapıları, turistik merkezleri, muhteşem körfez ve gün batımı manzaraları, çarşıları, antik kenti, eğlence ve alışveriş durakları ve çok daha fazlası ile şehrin görülmeye değer yerlerinden biridir.
İzmir tatilinizde dolu dolu ve bolca keyif alabileceğiniz bir gezi yapabileceğiniz Konak’ta, keşfedilecek pek çok yer ve yapılacak çok fazla şey vardır. Yerleşimin oldukça eski zamanlara dayandığı Konak’ta, farklı medeniyetlerden izler taşıyan tarihi yapılar ve şehrin yerlilerinin göz bebeği olan turistik cazibe merkezleri de oldukça ilgi çekicidir.
Keşfedilecek pek çok noktası İzmir’in vazgeçilmez rotası olan Konak için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Konak Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İzmir şehir merkezinde yer alan ve şehrin kalbinin attığı bir yer olan Konak ilçesi; tarihi, turistik, kültürel ve sanatsal bir gezi için tercih edebileceğiniz bir yerdir.
İzmir yerlileri ve burayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için pek çok gezilecek yer, yapılacak şey sunan Konak’a gelindiğinde yapmadan dönülmemesi gereken bazı belli başlı şeyler vardır.
Şehrin simgelerinden biri olan Tarihi Asansör, İzmir Körfezi’ne bakan Konak Meydanı, meydanın tam ortasındaki Saat Kulesi, öncelikle görülmesi gereken yapılardır. Konak tatilinizde mutlaka yapmanız gereken diğer şeyler ise; Kemeraltı Çarşısı’nda gezmek ve alışveriş yapmak, Gazi Kadınları Sokağı’nda eğlenmek, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde gezmek, Sevgi Yolu’nda yürümek, Kordon’da denize karşı yürümek, Konak’ın birbirinden güzel müzelerini ziyaret etmek ve Kahveciler Sokağı’nda lezzetli sakızlı Türk kahvesinin tadını çıkarmak yer almaktadır.
İzmir’in Urla ilçesi; tarihi dokusu, sanat dolu sokakları, tertemiz denizi, hemen yanı başındaki köylerinde ikamet eden güler yüzlü yerlileri, antik kentleri ve çok daha fazlası ile tarih ve doğa meraklılarının ilgisini çekecek pek çok mekana sahiptir.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu, serin suları, masmavi denizi, beyaz kumları ile keyifli bir yaz tatili deneyimi sunan Urla; muhteşem manzaralar sunan tepeleri, şifalı olduğu bilinen suları, huzura davet eden koyları, lezzetli şaraplara ev sahipliği yapan üzüm bağları, tarihe damga vurmuş bir karantina adası ile pek çok doğal güzelliğe de sahiptir.
Urla’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Gülbahçe Ilıcası, Demircili Koyu, Güvendik Tepesi, Malgaca İçmeleri, Karantina Adası, Urla Bağ Yolu ve İskender Koyu yer almaktadır.
Sakinlik arayanların kaçış noktası Urla için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Urla Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Urla’nın sessiz, sakin ve huzurlu tatil bölgesi Urla, gün boyunca yapabileceğiniz aktiviteler ve gezebileceğiniz yerler ile doludur.
İskeleden ve ünlü Sanat Sokağı’ndan başlayacağınız turistik bir gezinin dışında, denizin keyfini çıkarabileceğiniz plajları da Urla’nın ünlü cazibe merkezleri arasındadır. Keyifli bir günün ardından, Urla tatilinde eğlenmek, dans etmek, rakınızı yudumlarken lezzetli balıkların tadını çıkarmak ya da canlı müzik eşliğinde keyifli bir gecede içmek için de tercih edebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.
Yerli ve yabancı turistlerin ağırlıkta olduğu yaz sezonu, Urla gece hayatının da en yoğun olduğu dönemdir. Pub, bar, fasıl, canlı müzik ve meyhane konsepti ile hizmet veren Urla mekanları arasında; İskele Berlin’s, Old Sailors, Yorgo Seferis Taş Bar, Harbour Terrace & Bistro, Sahil Restaurant, Köyce Restaurant, Vino Locale ve Avlu Urla Bistro yer almaktadır.
Urla tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Urla Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine ortalama 40 km uzaklıkta yer alan Urla ilçesi; Çeşme ve Seferihisar gibi İzmir’in turizm bölgeleri ile komşudur.
Etkileyici doğası, gizli kalmış koyları, plajları, sanat kokan sokakları, tarihi köyleri, balık restoranlarının süslediği ve renkli teknelerin demirlediği iskelesi, dünyaca ünlü şarapların üretildiği üzüm bağları, pazarları, müzeleri, muhteşem manzaralar sunan tepeleri ve çok daha fazlası ile gezilecek yerlerle doludur.İzmir tatilinde bir hafta sonu kaçamağı ya da keyifli bir turizm tatili için tercih edebileceğiniz
Urla’da gezilecek yerler arasında; Urla İskelesi, Çeşmealtı, Limantepe, Sanat Sokağı, Urla Bağ Yolu, Bademler Köyü, Özbek Köyü, Malgaca Pazarı ve Güvendik Tepesi yer almaktadır.Urla tatilinde günübirlik ziyaret edebileceğiniz yerler arasında ise Seferihisar ilçesi ve Urla’ya bağlı olan Yassıca Adası yer almaktadır.
Urla için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Urla Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İzmir sahil şeridinde Ege Denizi’ne kıyısı olan ve şehrin popüler tatil duraklarından biri olan Urla, özellikle yaz aylarında önemli bir turizm merkezi olmaktadır. 70 bin kişilik nüfusu, toplamda 23 mahalle ve 14 köyü ile Urla, hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapıları ile gezilecek ve görülecek yerler ile doludur.
Ege Denizi boyunca uzanan plajları ve uzun bir sahil şeridi ile Urla, İzmir ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçiler için de tatil için popüler bir durak olmuştur. Urla tatilinde, lüks ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra, daha düşük bütçeli pansiyon ve konaklama seçenekleri de tercih edilebilir.
Ege bölgesinde yer alan ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu İzmir’in Urla ilçesi, her iki mutfağın lezzetli bir kombinasyonuna sahiptir.
Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu, sakin ve bol oksijenli doğası ve köklü tarihi ile Urla’nın mutfağında, hem geleneksel lezzetler hem de taptaze deniz ürünleri öne çıkmaktadır. Ege otlarının meşhur olduğu Urla mutfağında; kabak çiçeği dolması, enginar, Girit kabağı salatası, katmer, damat helvası, un kurabiyesi, kekik turşusu, patlıcan turşusu, kınalı bamya, oğlak dolması ve balık buğulama mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.
Urla, İzmir’in Çeşme ve Alaçatı gibi diğer popüler tatil destinasyonlarına göre daha ekonomik bir tatil seçeneği sunmaktadır. İskele mevkiinde yer alan restoran ve kafelerde fiyatlar biraz daha yüksek olsa da, Urla’nın tarih kokan sokakları ve samimi yerlilerin yaşadığı köylerinde, hem bütçe dostu hem de lezzetli yemekler tatmak mümkündür.
İzmir’in huzur dolu köşesi Urla’da kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Urla Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Urla’da lezzetli ve keyifli bir yemek deneyimi için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında; Yengeç Restaurant, Beğendik Abi Lokantası, Vino Locale, Urla Köyce, İrmik Hanım Patisserie,
Urla Nerededir?
İzmir’in son yıllarda popüler bir turizm bölgesi haline gelen Urla, Ege Denizi ve İzmir Körfezi kıyısında, Seferihisar, Çeşme ve Güzelbahçe ilçeleri ile komşudur. Şehir merkezine ortalama 65 km uzaklıkta yer alan Urla, 1867 yılında ilçe olmuş ve toplamda 23 mahallesi ve 14 köyü ile varlığını sürdürmektedir.
Çeşme, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerine sınırı olan Urla, deniz kenarındaki konumu ile de oldukça kolay bir ulaşım olanağına sahiptir. Urla’ya havayolu ile ulaşım İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Urla ilçe merkezine ulaşım ise ortalama 45-50 dakika sürmektedir. Havalimanı’ndan Urla’ya doğrudan gitmek için taksi ve Havaş seferleri tercih edilebilir.
Urla’ya otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin ise Urla Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Buradan, taksi ya da otobüs seferleri kullanılarak ilçenin farklı bölgelerine ulaşım sağlanabilmektedir.
İzmir’de Alaçatı ve Çeşme’nin kalabalık plajlarından kaçıp daha sakin bir ortamda deniz tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği Urla, çok sayıda koy, plaj ve beach club’a ev sahipliği yapmaktadır.
İzmir şehir merkezine ortalama 50 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Urla; Ilıca’ya göre biraz daha serin suları, mavi bayraklı plajları, muhteşem doğa manzaraları ve huzurlu atmosferi ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.
Popüler plajlarının yanı sıra, gizli kalmış koyları ile de hem denize girmek hem de kamp yapmak için tercih edebileceğiniz Urla plajları arasında; Altınköy Plajı, Demircili Koyu, Bodrum Koyu, Kum Denizi Plajı ve Balıklıova Köyü Plajı yer almaktadır.
Urla’nın en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Urla Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
İzmir şehir merkezine ortalama 35 km uzaklıkta yer alan, Ege Denizi ve Düden Körfezi ile komşu Urla ilçesi, deniz kenarındaki konumu, sakin ve huzurlu atmosferi ile İzmir’in turistik ilçelerinden biridir.
Tarih kokan Urla’da yapılan son arkeolojik kazılarda, Urla’nın Hellen öncesi dönemde bile önemli bir merkez olduğunu göstermektedir. Yapılan araştırmalarda, Urla’nın en eski düzenli kullanılan limanı olabileceği düşünülmektedir.
Urla; tarihinin yanı sıra, modern ve canlı atmosferi ile de popüler bir turizm bölgesidir. Türk ve Yunan kültürünün karıştığı bu şirin ilçe, Uluslararası Enginar Festivali ve Barbaros Oyuk Festivali gibi çeşitli festivalleri ile de tanınmaktadır. Samimi ve sıcak yerlileri ise, yaratıcı bir atmosferde kendi geleneklerinin içine çekmektedir.
Urla’da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Klazomenai Antik Kenti, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi, Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı ve Rüstem Paşa Cami yer almaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile İzmir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Urla için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Urla Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 30 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Urla ilçesi; güzel iskelesi, huzurlu atmosferi, tarihi ve mükemmel restoranları ile gerçek bir keşif rotasıdır.
Ege Bölgesi’nin en sakin, en huzurlu ama bir o kadar da tarihi ve keşfedilecek şeylerle dolu tatil beldesi Urla’da; dünyaca ünlü Urla şaraplarının tadına bakabilir, denizin hemen yanı başında konumlanan restoranlarda lezzetli mezelerin ve taptaze balıkları deneyimleyebilir, Urla’nın köylerini keşfedebilir, çevrede gizli kalmış koy ve adalara doğru tekne turuna çıkabilir, sanat dolu Sanat Sokağı’nı keşfedebilir ve alışveriş yapabilir, Malgaca Pazarı’nda alışveriş yapabilir, Urla’nın ünlü lezzeti katmerin tadını çıkarabilir ve yapacak daha pek çok şey bulabilirsiniz.
Urla için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Urla Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
İzmir’in merkezine yakın bir konumda bulunan ve Buca, Karabağlar ve Menderes ilçeleri ile komşu olan Gaziemir, 1980’lı yıllara kadar belde olarak hizmet vermiş ve 1992 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Gaziemir ilçesine karayolu ile ulaşım oldukça rahattır. İstanbul, Yalova, Bursa, Manisa gibi illerden gelen ziyaretçilerin İstanbul - İzmir Otoyolu’nu kullanmaları gerekmektedir. Ankara, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa gibi illerden gelen ziyaretçilerin Ankara - İzmir Otoyolu’nu kullanmaları gerekmektedir. Aydın, Kuşadası, Muğla gibi illerden gelen ziyaretçilerin ise İzmir - Aydın Otoyolu’nu kullanmaları gerekmektedir.
Gaziemir’e havayolu ile ulaşım İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Havalimanı, Gaziemir ilçe sınırları içerisinde yer aldığından, havalimanından ilçe merkezine ulaşım oldukça kolaydır.
Gaziemir’e otobüs yolculuğu ile ulaşmak isteyen ziyaretçilerin ise İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Otogardan Gaziemir’e ulaşım ise Gaziemir dolmuşları ile sağlanmaktadır.
İzmir şehir merkezinin yanı başında tarihi bir yerleşim yeri olan Buca; asırlık çınarları, tertemiz, bol oksijenli atmosferi, farklı kültürlerden izler taşıyan tarihi malikaneleri, köyleri, köylüleri, doğal su kaynakları, yemyeşil alanları, parkları, yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve çok daha fazlası ile tarihi bir atmosferde, doğa ile baş başa olabileceğiniz bir yerdir.
Adını sahip olduğu ve gürül gürül akan sulardan alan Kaynaklar Köyü’nün bulunduğu Buca ilçesi, hemen yanı başında bulunan ve eski bir yerleşim yeri olan Nif Dağı, muhteşem ağaçları ve doğal güzellikleri ile Yedigöller Parkı, Kaynaklar Köyü’nün meydanında bulunan 1000 yıllık çınar ağacı Kunduracı Çınarı gibi doğal güzellikleri, köylerinde bulunan meyve ağaçları, gölleri ve şelaleleri ile görülmeye değer doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Buca’nın doğal güzellikleri arasında bulunan Kaynaklar Köyü’nde yürüyüş, tırmanma ve kamp için tercih edebileceğiniz doğal alanlar da görülmeye değerdir.
Buca, İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan ve yerleşimin oldukça eski olduğu bir ilçedir. Sahil şeridine sahip olmadığından deniz tatili için uygun bir destinasyon değildir. Bu nedenle, daha çok tarihi ve kültürel geziler ile iş amaçlı seyahatler için tercih edilmektedir.
Çeşme, Alaçatı gibi İzmir’in turistik bölgeleri ya da Konak ve Alsancak gibi merkez bölgelerindeki kadar hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da, Buca’da da eğlenceli bir gece geçirmek için tercih edebileceğiniz çeşitli mekanlar bulunmaktadır.
Karaoke kulüpleri, kokteyl barları, publar, meyhaneler ve birahane seçeneklerinin bulunduğu Buca’ya tatil için gittiğinizde akşamları tercih edebileceğiniz mekanlar arasında; Oxso Bar, Her Yer Fıstık, Meyhane Buja Kumkapı, Meyhane Feriştah, Schanze Bistro, Bakraç Birahanesi ve Beeraber Pub yer almaktadır.
Buca tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Buca Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine 20 km uzaklıktaki konumu ve şehrin turistik cazibe merkezlerine yakın bir konumda olması ile İzmir’in Buca ilçesi, İzmir seyahatinde gezilebilecek yerlerden biridir.
Sahip olduğu tarihi evleri, kültürel değerleri, doğal güzellikleri, alışveriş ve eğlence noktaları ile Buca’da gezilecek çok çeşitli yerler bulmak mümkündür. Hem aile ile yapılacak bir gezi hem de turistik ve kültürel amaçlı geziler için uygun bir rota olan
Buca’ya gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken birbirinden güzel yerler arasında; Buca Gölet, Şirinyer Sevgi Yolu, Yedigöller Parkı, Buca Hasan Ağa Parkı, Protestan Baptist Kilisesi, Kaynaklar Köyü ve Forbes Köşkü yer almaktadır.Buca’ya tatil için geldiğinizde, günübirlik bir gezi için ise; Konak ilçesinde bulunan ve şehrin simgelerinden biri olan Kordon, Seferihisar’a bağlı Sığacık Köyü, Kemeraltı Çarşısı ve doğal güzelliği ile ünlü Çiçekliköy tercih edilebilir.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Buca’da tatilinizi planlamak için İzmir Buca Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir’in merkezindeki konumu ile Buca, yılın her mevsimi tarihi ve turistik amaçlı yapılan gezilerde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. İlçe, herhangi bir sahil şeridine ya da plaja sahip olmadığından, deniz tatili için yapılan konaklamalarda tercih edilmese de, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikler ve yapılacak aktiviteler ile daha çok turistik ve kültürel amaçlı gezilerde tercih edilmektedir.
Buca’ya gelen ziyaretçiler, burada konaklamak istediklerinde ilçe merkezini tercih etmektedir. Buca’da beş yıldızlı otel seçeneği bulunmasa da, butik otel ve pansiyon tipi konaklama seçenekleri tercih edilebilir.
İzmir’de Konak, Torbalı, Bornova ve Kemalpaşa ilçeleri ile komşu, şehir merkezine oldukça yakın konumu ile Buca, şehrin merkezi bölgelerinden biridir. Tarih boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması ile Buca; hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile dikkat çekmesinin yanında, hem İzmir’in meşhur yemekleri hem de birbirinden leziz Buca yöresel yemekleri ile de ziyaret edilmeye değerdir.
Lezzetli Ege otları ile hazırlanmış meze ve salataların ön planda olduğu Buca mutfağında, çevre köylerde yetişmiş otlarla hazırlanmış çok çeşitli yöresel yemek seçenekleri bulunabilir. Bu otlar, her yıl Buca’da Neşeli Otlar Festivali’nde de satışa sunulmaktadır. Buca’nın yemek kültürünü yansıtan bu festival, ilçe mutfağını yakından tanımak için idealdir. Ege otlarının yanı sıra, Buca mutfağında bölgeye has daha farklı lezzetler de bulunmaktadır.
Buca’da hem yöre mutfağı hem de İzmir ve Ege bölgesinin seçkin lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz restoranlar arasında ise; Çapa Lokantası, Kardelen Lokantası, Şini Köşk Restaurant, Park Pide, Enra Şanlıurfa ve Ora yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan; Bornova, Konak, Kemalpaşa, Torbalı ve Gaziemir ilçeleri ile komşu olan Buca; 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş, 500 bin kişilik nüfusu ile küçük ve sevimli bir gezi rotasıdır.
İzmir’in en önemli turizm bölgelerinden biri olan Konak’ın yanı başında bulunan, şehir merkezine yaklaşık 8-10 km uzaklıkta bulunan Buca ilçesi, merkezi konumu ile pek çok farklı ulaşım alternatifi sunmaktadır.
Buca’ya havayolu ile ulaşım, Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Burada, Buca ilçe merkezine gitmek için Buca minibüsleri, dolmuşları, Eshot hatları ve Konak’a kadar giden Havaş seferleri ve taksiler ile sağlanmaktadır.
Buca’ya otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. İzmir Otobüs Terminali, Buca ilçe merkezine 20 km uzaklıkta ve ulaşım Buca otobüsleri ve Havaş seferleri ile sağlanmaktadır.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan ve eski bir yerleşim yeri olan Buca; Lidyalılar ve Cenevizliler’den başlayarak Roma, Bizans, Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapmış; Rumlar, İngilizler ve Türklerin bir arada yaşadığı, çok kültürlü bir yerleşim yeri olmuştur.
Bugüne kadar ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlerden izler taşıyan ve özellikle tarihi konakları ile ilgi çeken Buca’da görülecek daha pek çok tarihi ve turistik cazibe merkezi de bulunmaktadır. Tarihte Levanten ailelerin yaşadığı bölgede, köşk ve malikanelere ek olarak, görülmeye değer kiliseler ve papaz okulu gibi eğitim alanları da bulunmaktadır.
Buca seyahatinizde görülmeye değer tarihi ve turistik yerler arasında; bir dönem Forbes ailesinin ikame ettiği Forbes köşkü ve Rees Köşkü gibi tarihi köşkler, Baltacı Malikanesi, Kız Kulesi, Şirinyer Sevgi Yolu, Mevlana Heykeli, Protestan Kilisesi, Su Kemerleri ve günümüzde bir yetiştirme yurdu olarak hizmet veren Papaz Okulu yer almaktadır.
İzmir’in tarihi ve turistik cazibe merkezlerine yakın konumu ve eski bir yerleşim merkezi olması ile Buca, yapılacak ve görülecek şeylerle doludur.
Fazla yoğun bir nüfusun olmaması ve genellikle turistlerin gözünden kaçması ile genellikle sakin bir atmosfere sahip olan Buca’da, görülmeye değer ve İzmir’in Levanten ailelerine ait olan tarihi köşkler, sokaklarını süsleyen tarihi Rum evleri, Bucalıları buluşturan Buca Gölet’i, tehlikeli olarak bilinen ama muhteşem manzaralar sunan ve tandırı ile ünlü Kadifekale Mahallesi, Kadifekale’de efsanelere konu olan ve Büyük İskender’in rüyasında gördüğü Kadifekale Dağı ve 1000 yıllık bir çınar ağacına ev sahipliği yapan Kaynaklar Köyü görülmeye değerdir.
Buraya gelindiğinde ayrıca; ATV safari ve okçuluk gibi doğa sporları için tercih edilebilecek Macera Tepesi’ne gidilmeli, Kaynaklar Köyü’nde köy kahvaltısı yapılmalı, Yedigöller Parkı’nda piknik yapılmalı, Şirinyer Sevgi Yolu’nda alışveriş yapılmalı ve Buca’ya bağlı tarihi köşkler mutlaka keşfedilmelidir.
İzmir’in Çiğli ilçesi Alaçatı, Çeşme ya da Alsancak gibi şehrin diğer popüler turizm bölgeleri kadar hareketli bir gece hayatına sahip olmasa da, farklı ihtiyaçlara yönelik eğlence seçenekleri Çiğli’de de sunulmaktadır.
Arkadaşlarınız ya da ailenizle birlikte Çiğli’de keyifli bir gece geçirmek isterseniz; burada hem bar ve gece kulübü tarzı mekanlar, hem de fasıl ve meyhane konseptli mekanlar bulmanız mümkündür. Ayrıca, nezih bir ortamda lezzetli mezeler ve taze balıkların tadını çıkarabileceğiniz balık restoranı alternatifleri de bulunmaktadır.
Çiğli seyahatinde keyifli bir gece geçirmek için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında; Night Müzikhol, Akrep Bar, Çiğli Gazino, Küfelik Meyhane ve Tuzla Balıkçılık yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Çiğli ilçesi, şehrin popüler bir turizm bölgesi olmasa da, ziyaretçilerine keşfedilecek tarihi, turistik ve kültürel değerler sunmaktadır.
Çiğli denince, akla ilk gelen mekanlardan biri İzmir Doğal Yaşam Parkı’dır. Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi olma unvanına sahip olan bu parkın içerisinde hem yırtıcı hayvanlar hem de memeli hayvanları gözlemleme fırsatı vardır. Çiğli seyahatinde gezilmesi gereken yerlerden biri de Kuş Cenneti’dir.
Her yıl binlerce kuşun göç yolu üzerinde bulunan Kuş Cenneti’nde bulunan gözlem alanları ve dürbünler ile gözlem yapmak mümkündür. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın içinde bulunduğu Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı da Çiğli’de doğa ile baş başa olmak ve piknik yapmak için tercih edilebilir.
Tarih ve arkeoloji meraklılarına hitap eden bir gezi alanı olarak ise Leukai Antik Kenti de Çiğli’de gezilmesi gereken yerler arasındadır.
İzmir şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Çiğli ilçesi, Ege Denizi kıyılarında yer alan Menemen ve Karşıyaka ile komşu, şehrin küçük ama turistik bir bölgesidir.
Yaz aylarında deniz tatili için tercih edilen bir destinasyon olmasa da; tarihi ve turistik bir gezi yapmak için tercih edilebilir. Ayrıca, şehrin popüler turistik cazibe merkezlerine yakın bir konumda olması ile de konaklama için tercih edilebilir. Çiğli, beş yıldızlı lüks otel seçeneklerinin bulunduğu bir ilçe değildir. Burada, dört yıldızlı bir otel seçeneği ile butik otel ve apart tarzı konaklama seçenekleri sunulmaktadır.
İzmir’in tarihi ve turistik bir bölgesi olan ve Ege Denizi’ne kıyısı bulunan Çiğli ilçesi; 10 mahallesi ve köyleri ile 1992 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Daha önceleri bir belde olarak bilinen Çiğli, ilçe olduktan sonra gelişimini sürdürmüştür.
İzmir’de Menemen, Karşıyaka ve Bayraklı ilçeleri ile komşu olan ve şehir merkezine 30 km uzaklıkta bulunan Çiğli ilçesi, merkezi konumu ile pek çok farklı ulaşım seçeneği sunmakta ve bu yönüyle ulaşım oldukça rahattır.
Çiğli’ye havayolu ile ulaşım, Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Çiğli merkeze ulaşım ise İzban hattı ile sağlanmaktadır. Bu hat ile havalimanından Çiğli’ye ulaşım ortalama 1 saat sürmektedir.
Çiğli’ye otobüs yolculuğu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Bornova ilçesinde bulunan otobüs terminalinden Çiğli’ye giden dolmuşlar kullanılarak ilçeye ulaşım sağlanabilir.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Çiğli ilçesi; tarihi yerleşim yerleri, tarihteki stratejik konumu, çok çeşitli hayvan türlerine ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, kuş gözlem alanları, ülkenin önde gelen tuz tesisleri, parkları ve turistik alanları ile gezilecek ve görülecek yerler ile doludur.
Çiğli, İzmir’in turizm anlamında öne çıkan ilçeleri kadar turistik bir bölge olmasa da, burada tarihi ve turistik bir gezi için tercih edebileceğiniz yerler de vardır. Çiğli Belediyesi tarafından 2020 yılında ziyarete açılan ve havacılık tarihine ışık tutan Uzay ve Havacılık Müzesi, çocuklu aileler ve havacılığa ilgisi olanlar tarafından tercih edilmektedir.
Yerleşimin M.Ö 4.yüzyıla uzandığı Leukai Antik Kenti de tarihi ve arkeolojik kalıntıları ile Çiğli’de görülmesi gereken tarihi yerler arasındadır.
İzmir’in Çiğli ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktaki konumu ve sahip olduğu turistik ve tarihi cazibe merkezleri ile güzel ve etkileyici bir yerleşim yeridir.
Dünya kuşlarının başkenti olarak gösterilen İzmir Kuş Cenneti’ne ev sahipliği yapan Çiğli’de, nefes almak ve doğa ile baş başa olabileceğiniz bir Kent Ormanı da bulunmaktadır. Kent Ormanı, ziyaretçilerine hem piknik ve mangal yapma olanağı hem de yürüyüş, bisiklet, voleybol ve basketbol gibi sportif olanaklar sunmaktadır. Kent Ormanı’nın içerisinde yer alan İzmir Doğal Yaşam Parkı ise yabani hayatı biraz daha yakından tanımak isteyenlere hitap etmektedir.
Çiğli ilçesi, aynı zamanda ülke genelinde en büyük deniz tuzlasına da ev sahipliği yapmaktadır. Çamaltı Tuzlası’na giderek bu deniz tuzlasını görme fırsatı bulabilirsiniz. Ek olarak, yerleşimin antik dönemlere uzandığı Leukai Antik Kenti de görülmeye değer bir yerleşim yeridir.
İzmir’in hem merkezine hem de popüler turizm bölgelerine yakın bir konumda yer alan Güzelbahçe ilçesi, hem sahil şeridi hem de ilçe merkezi ile ziyaretçilerine gezilecek ve keşfedilecek pek çok şey sunmaktadır.
Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu ile Güzelbahçe’de denize girebileceğiniz birkaç farklı nokta bulunmaktadır. Deniz tatili için gelmeseniz de, burada gezilecek pek çok yer bulabilirsiniz. Yürüyüş ve bisiklet yolları ve etrafını süsleyen mekanları ile yaz aylarında oldukça kalabalık olabilen Güzelbahçe Sahili, burada gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
Güzelbahçe’de gezilecek yerler arasında ayrıca; Yelki köylülerinin el emeği ürünlerini sergilediği Organik Pazar, Yalı Mahallesi’nde kurulan Gece Pazarı, yöresel bir kültür ve sanat köyü olan Yelki Köyü, taptaze balık ürünleri satın alabileceğiniz Balıkçılar Çarşısı yer almaktadır.
Güzelbahçe seyahatinizde, günübirlik bir gezi için tercih edebileceğiniz noktalar ise; Seferihisar ve Sığacık Köyü, Urla Bağ Yolu ve İzmir’de deniz tatili denince akla ilk gelen turizm bölgesi Çeşme’dir.
İzmir merkezine yakın konumu ile şehirde tarihi ve turistik bir tatil bölgesi olan Güzelbahçe, Ege Denizi kıyısındaki konumu ve ılık esen rüzgarı ile yılın her mevsimi ziyaret edilebilecek bir yerdir. Hem şehir merkezine hem de havalimanına yakın bir konumda olması ile konaklama için de tercih edilebilecek Güzelbahçe’de konaklama seçenekleri ise oldukça kısıtlıdır.
İzmir’in popüler tatil durakları kadar zengin bir konaklama yeri ve otel seçeneği bulunmayan Güzelbahçe’de, beş yıldızlı ve lüks oteller bulunmamaktadır. Güzelbahçe’nin sahil şeridine yakın bir noktada konumlandırılan otel seçenekleri ise daha çok butik otel konseptli konaklama seçenekleridir.
İzmir’in turistik bir bölgesi olan ve Ege Denizi’ne kıyısı olan Güzelbahçe ilçesi, şehrin merkezi yerleşim bölgelerinden biridir. 1990’lı yılların başına kadar Konak’a bağlı bir semt olan Güzelbahçe, 1993 yılında ilçe statüsüne kavuşarak giderek daha fazla gelişmiştir.
İzmir şehir merkezine yakın bir konumda bulunan Güzelbahçe ilçesi; Urla, Karabağlar, Seferihisar ve Narlıdere ilçeleri ile komşudur. Ege Denizi’ne kıyısının bulunması ile, tarihi ve turistik açıdan da önemli bir yere sahiptir.
Güzelbahçe’ye havayolu ile ulaşım Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan Güzelbahçe’ye ulaşım İzban ile aktarmalı olarak sağlanabilmektedir. Havalimanından Güzelbahçe’ye Havaş ya da toplu taşıma araçları ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.
Güzelbahçe’ye otobüs yolculuğu ile ulaşmak isteyen ziyaretçilerin İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Otogardan ilçeye ulaşım ise Eshot hatları ve servisler ile sağlanmaktadır.
İzmir şehir merkezine ve Seferihisar, Urla gibi İzmir’in turistik bölgelerine yakın bir konumda bulunan Güzelbahçe ilçesi, deniz tatili denince şehirde akla ilk gelen destinasyonlardan biri olmasa da; tarihi ve turistik bir gezi için çıktığınız bir seyahatte kumlu ve mavi bayraklı bir halk plajında denize girmek için tercih edilebilir.
Güzelbahçe’de beach club konseptli plajlar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, girişlerin ücretsiz olduğu Güzelbahçe halk plajlarında şezlong ve şemsiye kiralamak için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Plajlar merkezi bir konumda bulunduğundan, çevrelerinde kafe ve restoran gibi seçenekler de bulunmaktadır. Bazılarında, plaj voleybolu gibi aktivite seçenekleri bulmak da mümkündür.
Güzelbahçe seyahatinizde denize girmek için tercih edebileceğiniz plajlar arasında; Siteler Plajı, 2. Liman Halk Plajı ve Maltepe Sahili’nde yer alan halk plajı yer almaktadır. Dilerseniz, ilçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Akarca Plajı’ndan da denize girebilirsiniz.
İzmir şehir merkezine hem yakın hem uzak konumu ile şehrin sakin ve huzurlu ilçelerinden biri olan Güzelbahçe, turistik bir gezi denince akla ilk gelen duraklardan biri olmasa da, kendi içinde keşfedilecek yerler ile doludur.
Ege Denizi’nin yanı başındaki konumu ile Güzelbahçe’nin Sahil Yolu, çevresine dizilmiş balık lokantaları, sahil şeridini süsleyen palmiye ağaçları ve yürüyüş yolları ile dinlenmek için idealdir. Güzelbahçe’ye bağlı bir köy olan Küçükkaya Köyü de doğal güzellikleri ile mutlaka görülmelidir. Tarihi Roma dönemine kadar uzanan İnkaya Mağaraları ziyareti, organik ürünlerin sunulduğu Otantik Pazar’da bir gezi ve köy kahvaltısı ve sıcak bir ortam için Yelki Köyü ziyareti de Güzelbahçe’de yapılması gerekenler arasında yer almaktadır.
Ege Denizi kıyılarındaki modern şehir İzmir; sadece tarihi yapıları, turistik cazibe merkezleri, gece hayatı ve doğal güzellikleri ile değil, Ege ve Akdeniz mutfaklarından esintiler taşıyan lezzetli mutfağı, geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri ile de ünlüdür.
İzmir’in meşhur yemeklerini deneyimleyebileceğiniz restoran ve kafelerinin önemli bir kısmı şehir merkezindeki çarşılarda yer almaktadır. Bazı mekanlar, yalnızca dünya mutfaklarına odaklanırken, diğerleri ziyaretçilerine geleneksel İzmir lezzetlerinin tadını çıkarma olanağı sunmaktadır.
İzmir’e gelen ziyaretçiler, şehrin sayısız noktasında kesinlikle çok çekici ucuz ve lezzetli yiyecek seçenekleri de bulabilmektedir.
İzmir sokaklarında dolaşırken, lezzetli bir öğle yemeği molası ya da güneşi batırdıktan sonra keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz gibi, gezinize ara vermek istemeyeceğiniz ayaküstü lezzetler de bulabilirsiniz.
Genel olarak İzmir mutfağı denildiğinde akla gelen lezzetler ise; boyoz, gevrek, kumru, İzmir bombası, söğüş, kokoreç, şambali tatlısı, İzmir köftesi, ızgara balık, meze, damla sakızlı kurabiye, kopanisti peyniri ve şevketi bostan gelmektedir.
İzmir şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunan Kınık ilçesi; dağların, ovaların, çayların ve yaylaların bulunduğu, verimli tarım arazileri ile görülmeye değer bir yerleşim yeridir.
Manisa il sınırında yer alan ve İzmir’de Bergama ile komşu olan Kınık, dağlık arazileri ile Anadolu’da Oğuz boylarının da bir yerleşim yeri olmuştur.
Kınık’ta doğa ile baş başa olmak için tercih edebileceğiniz yerlerin başında Boncuk Göl gelmektedir. Göl manzarası eşliğinde köy kahvaltısı ve keyifli bir öğle yemeği seçeneği sunan Boncuk Göl, gölün üzerinde yüzen ördekleri ve etrafında koşan tavşanları ile de görülmeye değerdir.
Kınık’ta görmeniz gereken diğer doğal güzellikler ise; Kınık Ovası, Kınık Çayı, Karadere Ormanları, Ulubey Yaylası ve Leylek Yaylası yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine 130 km uzaklıkta yer alan Kınık ilçesi; sahip olduğu doğal güzellikleri, ormanlık alanları ve tarım arazileri ile geçimini tarımla sağlayan bir yerleşim yeridir. Dağlık ve ormanlık alanlar içerisinde, yaklaşık 30 bin kişilik nüfusu bulunan Kınık ilçesi, sakin ve huzurlu doğası ile keşfedilmeye değer bir yerdir.
Kınık’a bağlı köyler ve göl, çay, dağ gibi doğal güzellikler başta olmak üzere, Kınık’ta gezilmesi ve görülmesi gereken yerler de vardır. Tarihi bir yerleşim yeri olan Kınık’ta mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; ilçeye 20 km uzaklıkta bulunan Karadere Köyü, harika bir atmosfere sahip olan Boncuk Göl, tarihte bir gözetleme kulesi olarak kullanılan Asar Kale, Karadere Ormanları içerisinde yer alan Sibel Tapınağı’nın kalıntıları, Cumalı ve Yıldırım camileri yer almaktadır.
Kınık seyahatinizde, günübirlik bir gezi rotası olarak ise İzmir’in Bergama ilçesi ve Manisa’ya bağlı Soma ilçesi ziyaret edilebilir. Dikili’ye bağlı Bademli Köyü’ne ise ortalama 1 saatlik araba yolculuğu ile ulaşılabilir. Bademli Köyü, gizli kalmış koyları ile Kınık seyahatinizde denize girmek için tercih edilebilir.
İzmir şehir merkezine 130 km uzaklıkta bulunan, şehrin küçük bir ilçesi olan Kınık, bir turizm bölgesi olmadığından burada konaklama seçenekleri de oldukça kısıtlıdır.
Kınık’a yapılacak bir seyahat için, ilçeye yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Bergama ilçesinde bulunan otel ve pansiyonlar tercih edilebilir. Kınık’ta dört, beş yıldızlı otel gibi konaklama seçenekleri bulunmamaktadır. Uygun fiyatlı bir konaklama için ise ilçe merkezinde bulunan Kınık Öğretmenler Evi tercih edilebilir.
İzmir şehir merkezine 130 km uzaklıkta bulunan; Bergama ile komşu olan ve Manisa il sınırında yer alan Kınık ilçesi; Manisa’da Soma ve Akhisar ilçeleri ile komşudur. Yunt ve Madra dağları arasında bulunan Kınık, nüfus bakımından İzmir’in kalabalık olmayan bir ilçesidir.
1800’lü yıllarda Balıkesir’e bağlı olan ve ardından önce Manisa ve sonra da İzmir’e bağlanan Kınık, önce Bergama ilçesine bağlı bir belde olmuş ve 1970’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. Kınık, Ankara - İzmir Otoyolu üzerinde yer almaktadır. Yola çıkacağınız ile bağlı olarak, ilçeye ulaşım için İstanbul - İzmir ve Aydın - İzmir otoyolları da tercih edilebilir.
Kınık’a havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Havalimanı, ilçeye 154 km uzaklıktadır ve özel araba ile ulaşım 2 saat sürmektedir. Toplu taşıma araçları ile ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. Havalimanından kalkan özel firmaların ulaşım hizmetleri ile sağlanabilmektedir.
Kınık’a otobüs yolculuğu ile ulaşmak isteyen yolcular, İzmir Otobüs Terminali ve Soma Otobüs Terminali kullanılabilir. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kınık’a 150 km uzaklıkta bulunduğundan, Soma Otobüs Terminali’nde inmek ve buradan Bergama - Soma minibüsleri kullanılarak Kınık’a aktarma yapmak daha doğru olacaktır.
İzmir’de eski bir yerleşim yeri olan Kınık ilçesi, Bergama ilçesi ile komşudur ve Manisa il sınırında yer almaktadır. Manisa’nın soma ilçesi ile de komşu olan Kınık; Soma’ya 25 km, Bergama’ya 20 km ve İzmir şehir merkezine yaklaşık 120 km uzaklıktadır.
Kışın ılık ve yağışlı, yazın ise kurak ve sıcak bir iklime sahip olan Kınık; ormanlık arazileri, ovaları, nehri, dağları, yaylaları, verimli toprakları ve geniş tarım arazileri bulunan bir bölgedir. Nüfus yoğunluğu fazla olmadığından, yılın her mevsimi tarihi ve turistik bir gezi için tercih edilebilir.
Tarihi Roma İmparatorluğu’na kadar uzanan Kınık ilçesi, bir ilkçağ yerleşim yeri olan Gambreion Kenti üzerine kurulmuştur. Oğuz Türkleri ile Türklerin eline geçtikten sonra, bir Osmanlı kenti ve günümüzde bir İzmir ilçesi olan Kınık; tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden izler de taşımaktadır.
Kınık ilçesinde görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler ise; Asar Tepesi, Karadere Köyü, Kınık camileri, Beşiktaş Tepesi ve Kocaömer Köyü ve köyün içerisinde yer alan Hasar Kale yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine 130 km uzaklıkta bulunan Kınık ilçesi, şehrin popüler bir turizm bölgesi olmasa da; tarih ve kültür mirasları ve doğal güzellikleri ile keyifli bir seyahat seçeneği sunmaktadır.
Sahip olduğu köyleri ile daha çok doğal bir yaşamın hakim olduğu ve az nüfusu ile sakin bir atmosfere sahip olan Kınık’a gittiğinizde, şirin bir orman köyü olan Karadere Köyü ve köyün ev sahipliği yaptığı Karadere Ormanları mutlaka görülmelidir. Karadere Ormanları içerisinde yer alan Kibele Tapınağı isimli tarihi kalıntılar da görülmeye değerdir.
Kınık merkeze yakın bir konumda bulunan Kocaömer Köyü de köy kahvaltısı ve doğa ile baş başa kalmak için tercih edilebilir. Doğal ve insan yapımı mağaralara ev sahipliği yapan ve Yunt Dağları manzarası sunan Beşiktaş Tepesi’ne çıkmak, organik ürünlerin sergilendiği Kınık Semt Pazarı’nda alışveriş, Gambrion Antik Kenti’nin kalıntılarını görmek ve Boncuk Göl etrafında yer alan restoranda göl manzarası eşliğinde kahvaltı, Kınık seyahatinde mutlaka yapılması gerekenler arasında yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Menemen ilçesi, hem bol oksijenli doğası hem de doğal atmosferi ile keşfedilecek doğal güzellikler ile doludur.
Muhteşem bir şelaleye, yemyeşil ağaçlarla kaplı bir tabiat parkına, yüzlerce farklı kuş türüne tanıklık edebileceğiniz bir parka, göl kenarında ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir göl parkına ve şehir hayatından kaçıp doğa ile başbaşa olabileceğiniz köylere ev sahipliği yapan Menemen, sahip olduğu güzellikleri ile görülmeye değerdir.
Çadır kurmak, kamp yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak, doğa içinde bisiklete binmek, göl kenarında dinlenmek, ailenizle piknik yapmak, kuşları izlemek ya da bol bol doğa fotoğrafı çekmek için Menemen’de mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında; Karagöl Tabiat Parkı, Kuş Cenneti, Çukurköy Şelalesi, Gölpark ve Seyrek Köyü yer almaktadır.
Menemen; Çeşme ya da Foça gibi İzmir’in diğer bazı ilçeleri kadar hareketli bir gece hayatına sahip değildir. Disko ve bar tarzı mekanların bulunmadığı Menemen’de, günün ilerleyen saatlerinde keyifli vakit geçirmek için canlı müzik dinleyebileceğiniz mekanları, fasıl programlarını, rakı-balık restoranlarını ve türkü bar mekanlarını tercih edebilirsiniz.
Menemen gece hayatında güzel vakit geçirmek için gidebileceğiniz mekanlar arasında; Keyif, Sokak Kahvecisi, Cann Dostlar Türkü Evi, Girit Meyhanesi ve Sis Bar yer almaktadır.
Menemen seyahatinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Menemen Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yakın bir konumda bulunan ve pek çok açıdan görülmesi gereken bir ilçe olan Menemen; tarihi yapıları, doğal güzellikleri, parkları, pazarları, hoş sohbet insanları, tarih kokan sokakları, yemyeşil ormanları, dini yapıları, tarihi köşkleri ve özellikle yaz aylarında kalabalık olan organik köy pazarı ile gezilecek pek çok yere sahiptir.
İlçe merkezine ortalama 10-20 km uzaklıkta bulunan ve görülmeye değer yerler, Menemen’de tarihi, kültürel ve turistik bir gezinin keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır. Menemen, İzmir’in diğer bazı ilçeleri gibi uzun bir plaja ya da turkuaz rengi sulara sahip olmasa da, burada da gezip, keşfedilecek pek çok yer vardır.
Menemen’de gezilecek yerler arasında; Karagöl Tabiat Parkı, Yamanlar Dağı Mesire Yeri, Taşhan, Şıh Kamil Türbesi, Agios Konstantinos Kilisesi, Panaztepe ve Larissa Antik Kentleri, Gölpark, Marvadis Köşkü olarak da bilinen Papazın Evi ve Göktepe Mahallesi’nde kurulan Organik Köy Pazarı yer almaktadır.
Menemen tatilinizde, ortalama 20-30 km uzaklıkta ve çevre ilçelerde gezip görebileceğiniz günübirlik tatil rotaları da vardır. Bunlar arasında; Homeros Vadisi, Kordon Boyu ve günübirlik deniz tatili için tercih edebileceğiniz Sazlıca Plajı yer almaktadır.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 35-40 km uzaklıkta bulunan Menemen ilçesi, sahili ve plajı bulunmadığından yaz tatili için tercih edilen bir bölge değildir. Bununla birlikte; köyleri, tarihi konakları, kültürel mekanları, anıtları ve keşfedilecek diğer yerleri ile tarihi ve kültürel bir gezi için İzmir ve Türkiye’nin pek çok yerinden gelen ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Her mevsim ziyaret edebileceğiniz Menemen ilçesi, ilçe merkezinde daha çok pansiyon tipi konaklama seçenekleri sunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 15-20 km uzaklıkta lüks ve butik otel konsepti ile konaklayabileceğiniz otel seçenekleri de bulunmaktadır.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Menemen’de tatilinizi planlamak için Menemen Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Menemen denince akla ilk gelen lezzet, ilçenin adıyla özdeşleşen ve namı Türkiye sınırlarını aşan menemen gelmektedir. Kahvaltının vazgeçilmez lezzeti menemen, burada yumurta, domates ve biber ile hazırlanır. Bazı versiyonlarında soğan da yer almaktadır. Burada, menemenin yanında yayık ayranı da servis edilmektedir.
Menemen’de, İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin öne çıkan lezzetlerini deneyimlemek de mümkündür. Burada ayrıca pide de oldukça ünlü bir lezzettir. Ege mezeleri, Ege otları, köfte, kebap ve çilek gibi lezzetlerin öne çıktığı Menemen ilçesine gittiğinizde keyifli bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz mekanlar ise; Konyalı Bahattin Usta, Ramo Mandırası, Sakıpağa Sütevi, Ümit Pastanesi, İkizler Restaurant ve Namlı Köfte Salonu’dur.
İzmir’in en güzel ilçelerinden Menemen’in kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Menemen Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Manisa il sınırında olan Menemen; İzmir’de Aliağa, Karşıyaka, Bornova, Çiğli ve Foça ilçeleri ile komşudur. 180 bin kişilik nüfusu ile Menemen, İzmir’de tarihi ve kültürel bir gezi için tercih edebileceğiniz bir bölgedir.
Manisa’ya sınırı olan ve İzmir Otoyolu ile ulaşımın rahat olduğu Menemen, şehrin sahil şeridi boyunca uzanmış olması nedeniyle ulaşım da oldukça kolaydır.
Menemen’e havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Havalimanı, ilçeye yaklaşık 35 km uzaklıkta ve araba ile yolculuk ortalama 30-35 dakika sürmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım gün içerisinde sık sık seferi bulunan Havaş servisleri ve İZBAN seferleri ile sağlanmaktadır.
Menemen’e otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçiler, Menemen Otobüs Terminali’ni kullanabilir. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin dışında, Manisa gibi çevre illerden de Menemen’e doğrudan otobüs ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile İzmir şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta ve Ege Denizi’nin hemen yanı başında bulunan Menemen ilçesi, tarihi 4000 yıl öncesine dayanan bir yerleşim yeridir.
Tarih boyunca farklı medeniyetlere, Anadolu Selçuklu Beylikleri’ne, Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapan Menemen, farklı medeniyetler ve kültürlerden izler taşıyan tarihi dokusu ile de oldukça etkileyici bir atmosfere sahiptir.
Ege’deki en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapan Menemen’de yapılan arkeoloji çalışmaları, buradaki kalıntıların Eski Tunç Çağı’na kadar gittiğini göstermektedir.
Tarihi yapılar ve turistik cazibe merkezleri ile dolu Menemen’e gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Taşhan, Gölpark, Ermeni Kilisesi, Panaztepe, Papazın Evi, Temnos Kalıntıları, Agios Konstantinos Kilisesi, Mühürlü Sultan Türbesi ve Mahkeme Camii yer almaktadır.
İzmir’de tarihi, turistik ve kültürel bir gezi için tercih edebileceğiniz bir destinasyon olan Menemen, şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alır.
Merkezden yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Menemen ilçesi; doğa ile başbaşa olabileceğiniz, kafa dinleyebileceğiniz, muhteşem manzaralara tanıklık edebileceğiniz, Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti menemeni yerinde yiyebileceğiniz, bol bol eğlenip bol bol gezebileceğiniz bir yerdir.
Deniz tatili yapmak mümkün olmasa da, Menemen’de büyük bir göl etrafına kurulu Kara Göl, keyifli manzaralar eşliğinde dinlenmek, etrafını süsleyen masalarda ailece piknik yapmak için idealdir. Kara Göl Tabiat Parkı ziyareti dışında, Menemen’de mutlaka yapılması gerekenler arasında; Göl Park’ta ailece eğlenmek, Ermeni Kilisesi’ni görmek, lezzetli menemenin ve ünlü yayık ayranının tadına bakmak, organik ürünlerle dolu köy pazarına gitmek, doğal manzaralar sunan Menemen köylerine gitmek ve Seyrek Göl Hobi Park’ta mangal yapmak yer almaktadır.
Çok eski tarihlere dayanan bir yerleşim yeri olan Ödemiş; sahip olduğu tarihi konakları, ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden kalma antik kalıntıları, huzurlu doğası, ilginç müzeleri, çarşısı, el emeği pazarları ve diğer turistik cazibe merkezlerinin yanında göl, dere, yayla ve çam ormanlarıyla kaplı manzaralar sunan doğal güzellikleri de bulunmaktadır.
Ödemiş seyahatinizde doğa ile baş başa olmak, sakin ve huzurlu bir atmosferde kafa dinlemek için görebileceğiniz doğal güzellikler arasında; Birgi Deresi, Gölcük Gölü ve Yaylası, Bozdağ, 125. Yıl Kültür Parkı ve Bozdağ Kırkçeşme Piknik Alanı yer almaktadır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Ödemiş’te tatilinizi planlamak için İzmir Ödemiş Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 110 km uzaklıkta bulunan ve şehrin en kalabalık ilçelerinden biri olan Ödemiş; el değmemiş doğası, asırlık çam ağaçları, 4000 yıllık farklı medeniyetlerden izler taşıyan tarihi, doğallığını korumayı başarabilmiş köyleri, tarihi konakları, yöresel el sanatları, müzeleri, mimari zenginlikleri, yöresel ve el sanatları pazarları ve doğal güzellikleri ile gezilecek birbirinden güzel yerler ile doludur.
Ödemiş’te sahil bulunmadığından deniz tatili için uygun bir rota değildir. Bununla birlikte, sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel mirası ile Ödemiş’te gezebileceğiniz çok fazla yer vardır.
Ödemiş gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında; Birgi Kasabası, Bozdağ ve Bozdağ Kayak Merkezi, Bademli Köyü, hayalet köy olarak da bilinen Lübbey Köyü, Ödemiş Pazarı, 125. Yıl Kültür Parkı, Gölcük Gölü ve Yaylası, Kadın El Sanatları Pazarı, Ödemiş Kent Arşivi Müzesi, Tarihi Ödemiş Arasta Çarşısı yer almaktadır.
Ödemiş’e geldiğinizde yarım gününüzü ayırarak ya da günübirlik bir gezi düzenleyerek çevre ilçelerdeki popüler turistik cazibe merkezlerini de keşfedebilirsiniz. Bunlar arasında ise; Tire ilçesine bağlı Kaplan Köyü, Lydia Park Nature ve Kurşunlu Kaplıcaları sayılabilir. Ödemiş, Manisa ilçe sınırında bulunduğundan günübirlik bir Manisa gezisi de yapılabilmektedir.
Tarihi ve geleneksel dokusunu koruyan güzel bir İzmir ilçesi olan Ödemiş, şehir merkezine yaklaşık 110 km ve havaalanına yaklaşık 70 km uzaklıktadır.
Deniz kenarında bulunan bir ilçe olmadığından, deniz tatili için tercih edilmemektedir. En yakın plaj, ortalama 80 km uzaklıktadır. Ödemiş, daha çok tarihi ve kültürel seyahatler için tercih edilmektedir. Ev sahipliği yaptığı tarihi konaklar, camiler, antik kent, müzeler ve turistik cazibe merkezleri ile Ödemiş gezinizde görebileceğiniz pek çok şey vardır.
Tarihi ve kültürel bir gezi için geldiğiniz Ödemiş’te, ilçenin hem merkezinde hem de en popüler turizm noktalarından biri olan Birge Köyü ve çevresinde otel, pansiyon ve butik otel tipi konaklama seçenekleri bulmak mümkündür.
İzmir’in tarih kokan ilçesi Ödemiş, bugüne kadar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve hepsinden izler taşımaktadır. Çok kültürlü bir yapının hakim olduğu Ödemiş’in bu özelliği yöre mutfağına da yansımaktadır. Geleneklerin hala yaşadığı Ödemiş mutfağı, kıtır ekmeklerin öne çıktığı ve bölgenin ismiyle özdeşleşen Ödemiş Köftesi ile ünlüdür. Ayrıca; otlu gözleme, Ödemiş poğaçası, kabuklu kumpir kızartması, Töngül pidesi ve serinletici lezzeti ile kar helvası Ödemiş mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır.
Ege mutfağının lezzetli bir yansıması olan yöresel Ödemiş mutfağı yemeklerini ve Ödemiş gezinizde keyifli bir kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında her bütçeye uygun seçenekler bulunmaktadır. Töngül pidesi başta olmak üzere pide çeşitlerinin ön plana çıktığı Ödemiş’te, köfte ve kebap da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır.
İzmir’in en güzel ilçelerinden Ödemiş’in kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Ödemiş Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Şehir merkezine ortalama 110 km uzaklıktaki İzmir’in Ödemiş ilçesi; Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır ilçeleri ile komşudur. Ayrıca, Aydın ilinin Sultanhisar ve Efeler ilçeleri ile Manisa ilinin Salihli ve Turgutlu ilçeleri de komşudur.
132 bin kişilik nüfusu ile İzmir’in sakin bölgelerinden biri olan Ödemiş, İzmir’in en geniş yüzölçümüne sahip ikinci ilçesidir. Genel olarak ovalık bir arazi üzerinde bulunan ilçeye ulaşım seçenekleri arasında havayolu, karayolu ve demiryolu yer almaktadır.
Ödemiş’e havayolu ile ulaşım ortalama 70 km uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Demiryolu ile ulaşım için, İzmir Mavi Tren’in kullanılması ve ardından Ödemiş trenine aktarma yapılması gerekmektedir.
Ödemiş’e, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden doğrudan ve diğer şehirlerden aktarmalı olarak otobüs ile ulaşım olanağı da bulunmaktadır.
Türkiye’nin İzmir iline bağlı ve şehrin güneydoğusunda, şehir merkezine yaklaşık 110 km uzaklıkta bulunan Ödemiş ilçesi, Anadolu medeniyetleri başta olmak üzere çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi bir bölgedir.
Ödemiş’in yaklaşık 4 km kuzeyinde bulunan Hypaepa Antik Kenti’ne ait kalıntılar, tarihinin 2000 yıldan daha öncesine gittiğini göstermektedir. Anadolu Türk Beylikleri döneminde de önemli bir yere sahip olan Ödemiş, daha sonraları Milli Mücadele döneminde gösterdiği kahramanlıklar ile de bilinmektedir.
Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olan Birgi kasabasına ve Birinci Dünya Savaşı döneminde Yunan askerine ilk kurşunu atan köy olarak tarihe geçen İlkkurşun Köyü’ne de ev sahipliği yapan Ödemiş, tarihi öneminin dışında turistik yerleri, Osmanlı ve Selçuklular’a ait etkileyici mimarileri, medreseleri, konakları, türbelerinin dışında Ege Bölgesi’nin en güzel kayak merkezi de burada bulunmaktadır.
Ödemiş gezinizde mutlaka uğramanız gereken tarihi ve turistik yerler arasında:Ödemiş Müzesi, Birgi Çakırağa Konağı, Bedia Akartürk Müzesi, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, Ödemiş Pazarı, Birgi Köyü, Eski Birgi Evi, Lübbey Hayalet Köyü, Bozdağ Kayak Merkezi ve İlkkurşun Köyü yer almaktadır.
İzmir’in doğusunda yer alan ve Tire ilçesi ile komşu olan Ödemiş, yerleşimi çok eski zamanlara giden, tarihi bir ilçedir.
Deniz kenarında yer almaması nedeniyle İzmir’de turizm denince akla ilk gelen yerlerden biri olmasa da, Ödemiş’te de keşfedilecek pek çok yer ve yapılacak pek çok şey vardır. Köyleri, müzeleri, muhteşem bir göl manzarası sunan yaylası, pazarları, sokakları ve çok daha fazlası ile Ödemiş’te keyifli bir hafta sonu kaçamağı yapılabilir.
Ödemiş tatilinde mutlaka yapılması gerekenler arasında ise; Ödemiş Müzesi ve Bedia Akartürk müzelerini ziyaret, Gölcük Gölü kenarındaki restoranlardan birinde muhteşem manzara eşliğinde yemek, sıcak ve samimi yerlileri ile Birge Köyü’ne bir gezi, yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz Ödemiş Pazarı’na ziyaret, hayalet köy olarak da bilinen Lubbey Köyü’nde bol bol fotoğraf çekimi, Ege’nin Uludağ’ı olarak bilinen Bozdağ Kayak Merkezi’nde kayak ve Ödemiş’in kendine has, yöresel lezzetlerini deneyimlemek yer almaktadır.
İzmir şehir merkezinden ortalama 80 km uzaklıktaki Tire ilçesi, Çeşme ve Alaçatı gibi İzmir’in popüler durakları kadar hareketli olmasa da, tatil için gelindiğinde keyifli bir gece geçirebileceğiniz bir yerdir.
Gün boyunca keşfedilecek tarihi hanları, ibadethaneleri, çekici sokakları ve keşfedilecek yerlerinin ardından, keyifli bir akşam yemeği ve canlı müzik gibi etkinlikler için de tercih edilebilecek yerler bulunabilmektedir. Tire’de gece kulübü tarzında mekanlar oldukça kısıtlı olsa da, canlı müzik dinlemek ya da fasıl gibi etkinliklere katılmak için tercih edilebilir.
Tire tatilinde gece hayatı için gidilebilecek mekanlar arasında; Kurşak Gece Kulübü, Sembol Bar, Tire Kaystros Taş Ev Restaurant ve Ratip Usta İçkili Lokanta yer almaktadır.
Tire tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Tire Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Tire ilçesi, şehrin ünlü ilçeleri kadar öne çıkmasa da, kendi içinde keşfedilecek yerler ile doludur.
Muhteşem doğası, tarihi sokakları, tarihi yapıları, köy kahvaltısı, birbirinden güzel köyleri, tarihi 15.yüzyıla kadar uzanan tarihi pazarı ile Tire’de gezilecek pek çok yer bulunmaktadır. Ayrıca, binlerce el yazması ve basma eser ve tarihi eserin sergilendiği müzesi de oldukça keyiflidir.
Tire seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Kaplan Köyü, Tire Pazarı, Tire Müzesi, Derekahve Mahallesi ve Toptepe ile birbirinden güzel Tire hanları yer almaktadır.
Tire için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Tire Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şehir merkezine 100 km uzaklıktaki konumu ile Tire, İzmir’in geri planda kalan ancak keşfedilecek şeylerle dolu ilçelerinden biridir. Daha çok tarihi ve turistik bir gezi için tercih edilen Tire’de deniz bulunmadığı için yaz tatiline uygun bir destinasyon değildir.
Tire’de konaklama taleplerinin büyük bir bölümü ilçe merkezinde bulunmaktadır. Pek çoğu uygun fiyatlı konaklama seçeneği sunan Tire konaklama tesisleri arasında, İzmir’in eski Levanten ailelerinin tarihi konakları da yer almaktadır. Lüks otel, butik otel, pansiyon ve konuk evi tarzı konaklama tesislerinin yer aldığı Tire’de gecelik konaklama ücreti de oldukça uygundur.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Tire ilçesi, Cumhuriyetin ilanının ardından çıkan kanunla İzmir iline bağlı bir ilçe olmuştur. Bundan önce, 15. yüzyıldan o güne Osmanlı Devleti’ne bağlı bir belde olarak bilinmekteydi.
Aydın ili sınırında yer alan ve İzmir - Aydın Otoyolu ile ulaşımın rahat olduğu Tire’ye, İstanbul - İzmir Otoyolu ya da Ankara - İzmir Otoyolu üzerinden de ulaşım sağlanabilmektedir. Modern hale getirilen Tire yolları ile günümüzde Tire ilçesine ulaşım da oldukça kolaydır.
Tire’ye havayolu ile ulaşım Gaziemir ilçesinde bulunan ve ilçeye yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Tire’ye ulaşım İzban hattı ya da Otogar’a giden Eshot hatları ile aktarma yapılarak sağlanabilir. Otogar’dan Tire’ye ulaşım da Eshot hatları ve taksiler ile sağlanmaktadır. Otogara gidildiğinde, Tire’den geçen Havaş hatları da kullanılabilir.
Tire’ye otobüs yolculuğu ile gitmek için Tire Otogarı’nın kullanılması gerekmektedir. İzmir ve Ankara dışındaki şehirlerden geliniyorsa, İzmir Şehirlerarası Otogarı’na gelerek buradan Tire’ye aktarma yapılması gerekmektedir.
Yerleşimin tarih öncesi dönemlere kadar uzandığı İzmir’in Tire ilçesi, bugüne kadar Lidyalılar, Hititler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar da dahil olmak üzere pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel ve tarihsel olarak zengin bir mirasa sahip bir ilçedir.
Farklı medeniyet ve kültürlerden izler taşıyan bu tarihi bölge, hem merkezi hem de köylerinde gezilecek ve keşfedilecek yerler ile doludur. Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyan tarihi yapıları, yerleşim alanları ve arkeolojik bölgeleri ile Tire’de görülmeye değer pek çok köy de bulunmaktadır. Tire Müzesi, bu medeniyetlerin izlerini sürmek ve tarihe ışık tutmak için ziyaret edilebilir.
Bizans’tan sonra Aydınoğulları himayesine geçen Tire, başlarda Aydınoğulları’nın merkezi olmuş ve Osmanlı’ya bağlanmıştır. Osmanlı döneminde bölgeye inşa edilen hanlar, medreseler, camiler, çarşılar, hamamlar ve bedestenler de mimari özellikleri ile görülmeye değerdir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde 17.yüzyıldan sonra kendine özgü özelliklerini yavaş yavaş kaybetse de, tarih boyunca biriken kültürel mirası ve mimari örnekleri ile Tire’de görülmesi gereken pek çok tarihi ve turistik mekan bulunmaktadır.
Tire seyahatinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Tire Müzesi, Kaplan Köyü, Tire Pazarı, Theos Mozolesi, Necip Paşa Kütüphanesi, Yoğurtluoğlu Külliyesi, Ali Baba Türbesi, Tire Ulu Cami, Tahtakale Hamamı, Kaystros Kaya Mezarları ve Kurşunlu Han yer almaktadır. Ayrıca; Balım Sultan Türbesi ve Alamadan Dede Türbesi de ziyaret edilmeye değerdir.
İzmir şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Tire ilçesi; kültürel mirası, doğası, yemyeşil atmosferi, sıcak ve samimi yerlileri, tarihi yapıları ve çok daha fazlası ile gezilecek ve görülecek şeylerle doludur.
Çeşme ya da Konak gibi İzmir’in diğer turistik destinasyonları kadar öne çıkmasa da, Tire’de de yapılacak pek çok şey bulunabilmektedir.
Köftesi ile ünlü Tire’ye gelindiğinde; ilçenin tarihi ve kültürel mirasının sergilendiği Tire Müzesi gezilmeli, yemyeşil doğası ile Kaplan ve Halkapınar köyleri görülmeli, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Tire Pazarı’nda alışveriş yapılmalı, tarihi Tire hanları görülmeli, doğası ile ünlü Derekahve’de kahvaltı yapılmalı ve Toptepe Aile Gazinosu’nda manzaraya doyulmalıdır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Tire’de tatilinizi planlamak için Tire Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
İzmir şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Bayraklı, İzmir’de tarihi ve turistik bir gezi denildiğinde akla ilk gelen destinasyonlardan biri olmasa da, İzmir gece hayatı denildiğinde kesinlikle uğrak noktalardan biridir.
Şehrin en ünlü gece kulübü ve eğlence mekanlarından bazılarına ev sahipliği yapan Bayraklı’da, ayrıca çok güzel canlı müzik, fasıl ve meyhane konseptli mekanlar da bulunmaktadır. Sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz, ünlü isimlerin sahnelerini izleyebileceğiniz, rakı eşliğinde canlı müzik dinleyebileceğiniz ya da arkadaşlarınızla birlikte keyifli bir yemek yiyebileceğiniz Bayraklı gece hayatı mekanları arasında; Tac Mahal, Öküz Folkart, Meyhane Nevizade, Monkey Club, Fasıltı Ocakbaşı Meyhane ve Rakışıklı Meyhane yer almaktadır.
Bayraklı tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Bayraklı Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir Adliyesi’nin bulunduğu ilçe olan ve şehir merkezine yaklaşık 10-15 km uzaklıkta bulunan Bayraklı ilçesi, Ege Denizi’ne kıyısı bulunan İzmir’in merkezi bir ilçesidir. Deniz kıyısında yer alsa da, ilçede plaj ve denize girilebilecek bir yer bulunmamaktadır. Bu nedenle, yaz tatili için tercih edilen bir bölge değildir.
Daha çok turistik bir tatil ve iş seyahatleri için tercih edilen bir ilçe olan Bayraklı’da yılın her mevsiminde konaklama için tercih edilebilecek bir otel bulunabilmektedir. Burada, deniz manzaralı lüks otel ve üç yıldızlı otel gibi daha uygun fiyatlı otel seçenekleri de bulmak mümkündür.
İzmir şehir merkezine yakın bir konumda bulunan ve sahil şeridinde İzmir Körfezi’nin muhteşem bir manzarasını sunan Bayraklı ilçesi, 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Bornova ve Konak ilçeleri ile komşu olan ve İzmir Körfezi’ne kıyısı bulunan ilçe, modern hale getirme çalışmalarının ardından ulaşım da giderek kolaylaşmıştır.
Bayraklı’ya havayolu ile gitmek isteyen ziyaretçilerin, Gaziemir ilçesindeki Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmaları gerekmektedir. Buradan, Bayraklı’ya ulaşım Havaş otobüsleri ve havalimanı çıkışında yer alan İZBAN seferleri ile sağlanmaktadır. Taksi ile ulaşım seçeneği de bulunmaktadır.
Bayraklı’ya otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin ise Bornova ilçesindeki Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Otobüs terminalinden Bayraklı’ya ulaşım ise Eshot hatları ve İZBAN seferleri ile sağlanmaktadır.
İzmir şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan ve muhteşem İzmir Körfezi manzaralarına tanıklık edebileceğiniz Bayraklı ilçesi, 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşarak gelişimini sürdürmüştür.
Bayraklı’da yapılan kazı çalışmalar, burada yerleşimin M.Ö 3000’li yıllara kadar uzandığını göstermektedir. Önce Büyük İskender ve ardından Roma İmparatorluğu hakimiyetine giren ilçe, Cumhuriyet döneminde ise bir sayfiye yeri olarak varlığını sürdürmüştür. Yapılan imar planları ve düzenlemelerin ardından Bayraklı, günümüzde İzmir’in bir alışveriş ve ticaret merkezi olarak bilinmektedir. İzmir Adalet Sarayı da Bayraklı ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.
Sosyal tesisler, alışveriş merkezleri, eğlence merkezleri, ticaret merkezleri gibi çok çeşitli tesise ev sahipliği yapan Bayraklı ilçesinin görülmesi gereken tarihi yerleri arasında ise; Dünya Barış Anıtı, Saint Antoine Katolik Kilisesi ve Smyrna Antik Kenti yer almaktadır.
İzmir’de yerleşimin ilk başladığı yer olarak kabul edilen ve şehir merkezinde yer alan Bayraklı, günümüzde İzmir’in bir ticaret, finans, alışveriş ve eğlence merkezidir.
Tarihte, 12 İyon kentinden biri olan Smyrna’nın kurulduğu yer olan Bayraklı; muhteşem İzmir Körfezi manzaraları, keyifli bir sahil şeridi, lüks otelleri, kuleleri, eğlence mekanları ile İzmir’in gelişen bölgelerinden biridir. Tarihi olarak bakıldığında, İzmir’de önemli bir uygarlık merkezi olan Bayraklı, Batı Uygarlığı’nın kurulduğu yer olarak görülmeye değerdir.
Bayraklı seyahatinde mutlaka yapılması gerekenler arasında ise; Dünya Barış Anıtı’nda muhteşem İzmir Körfezi manzaraları izlemek, Funtastic Akvaryum’da denizaltı canlıları ile tanışmak, Bayraklı Sahili’nde yürüyüş ve piknik yapmak, Bayraklı Sahili’nde bulunan küçük plajda denize girmek, etkileyici mimarisi ve resimleri ile Saint Antoine Katolik Kilisesi’ni ziyaret etmek, Folkart Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmak, Teras Park’a gitmek ve Bayraklı’nın hareketli gecelerinde eğlence seçenekleri öne çıkmaktadır.
Ödemiş, yüzölçümü bakımından İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olsa da, çok yoğun bir nüfusu yoktur ve turistler tarafından çok yoğun bir talep görmemektedir. Tarihi ve kültürel geziler için tercih edilse de, Ödemiş’in gece hayatı oldukça sakin geçmektedir.
Çeşme gibi İzmir’in turistik bölgeleri kadar hareketli olmayan Ödemiş gece hayatında, yine de tercih edebileceğiniz bar, pub ve canlı müzik konseptli mekanlar bulmak mümkündür. Ödemiş’te ayrıca, akşamları keyifli vakit geçirebileceğiniz rakı-balık ve meyhane konseptli mekanlar da vardır. Ancak, burada gece kulübü ve disko bulmak pek mümkün değildir.
Ödemiş tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Ödemiş Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
İzmir’in Bayraklı ilçesi, aslında şehrin ilk kurulduğu yerdir. İlçenin eski adının Smyrna olması da buradan gelmektedir. Yerleşimin çok eski yıllara, M.Ö 3000’lere kadar uzandığı Bayraklı, şehrin en köklü ve tarihi ilçelerinden biridir. Muhteşem bir İzmir Körfezi manzarasına tanıklık edebileceğiniz Bayraklı, bugün artık şehrin önemli bir finans ve ticaret merkezi olarak yoluna devam etmektedir. İzmir Adalet Sarayı’nı da sınırları içinde barındıran Bayraklı; hem sahil şeridi hem de tarihi ve turistik mekanları ile gezilecek yerler ile doludur.
Şehrin en kalabalık ilk 5 ilçesi arasında yer alan Bayraklı’nda görülmeye değer tarihi ve dini yapılar arasında Dünya Barış Anıtı ve Sent Antuan Katolik Kilisesi yer almaktadır. Ayrıca, burada yer alan alışveriş merkezleri de alışveriş, eğlence ve etkinlik için tercih edilebilir. Tarihe ve arkeolojiye meraklıysanız, Bayraklı ilçe sınırları içinde yer alan Smyrna Antik Kenti de görülmeye değerdir.
Bayraklı seyahatinizde, ilçeye yakın bir noktada yer alan ve günübirlik bir gezi için tercih edebileceğiniz tarihi ve turistik cazibe merkezleri de bulunmaktadır. Tarihi Asansör ve Saat Kulesi ile Konak, çarşısı ve sahili ile Karşıyaka ve tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Bornova, Bayraklı seyahatinde günübirlik bir gezi düzenlemek için tercih edilebilir.