Aydın'ın ve Ege Bölgesi’nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Kuşadası, doğal güzellikleri ile de turistlerin uğrak noktalarından biridir. Hem yerli hem de yabancı pek çok turist tarafından büyük ilgi gören turizm ilçesi her sene yüz binlerce turisti misafir etmektedir.
Aydın'ın gözde tatil beldelerinden biri olan Kuşadası’nda dünyaca ünlü Zeus Mağarası, ormanda ağaçların arasında bol oksijen soluyup, yüzlerce kuş çeşidini görebileceğiniz ve nadir kuş türlerinin bulunduğu Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, ilçenin simgesi konumunda bulunan devasa surlarla akıllara kazınan Güvercin Kalesi yer almaktadır. Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan Kuşadası için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Kuşadası Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Kuşadası, gündüz olduğu gibi gece de oldukça hareketli bir tatil beldesidir. İlçede gece hayatı ve eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği için hem yerli hem de yabancı pek çok turist bu mekanları tercih etmektedir. Gece hayatı iki sokakta oldukça aktiftir. Kaleiçi Barlar Sokağı ve Kuşadası Barlar Sokağı ilçenin en aktif noktalarından iki tanesidir.
Jimmy's Irısh Bar, Kuşadası Barlar Sokağı'nda bulunan kalabalığı ve farklı konsepti ile ün kazanmış bir mekandır. Karaoke yapabileceğiniz ve aynı zamanda sevdikleriniz ya da arkadaşlarınız ile eğlencenin dibine vurabileceğiniz Dubliners Karaoke Bar, barlar sokağına farklı bir konsept ve hareketlilik katan Kuşadası Club Bar, harika deniz manzarası eşliğinde ve yıldızların altında harika bir gece yaşatan Jade Beach Club ve ister rakı içebileceğiniz isterseniz de türkü dinleyebileceğiniz Munzurum Türkü Bar, Kuşadası’nda yer alan mekanlar arasındadır.
Kuşadası ve Kaleiçi Barlar Sokağı, sabaha kadar harika müzik ve düzenlenen partiler ile ilçeyi tercih eden tatil severlere harika bir gece yaşatmaktadır. Yurt dışından gelen pek çok yabancı turist tarafından da sıkça tercih edilen Barlar Sokağı’nda daha çok Irısh Barlar yer almaktadır.
Ziyaret eden turistleri kendisine hayran bırakan doğal güzellikleri ile öne çıkan Kuşadası, unutamayacakları bir tatil deneyimlemek isteyenler için adeta biçilmiş bir kaftandır. Yaklaşık 117 Bin nüfusu olan Kuşadası, yaz aylarında nüfusu oldukça artmaktadır.
Özellikle çocuklu aileler için harika bir tatil ilçesi olan Kuşadası’nda pek çok gezilecek yer vardır. Siz de aileniz, sevdikleriniz veya arkadaşlarınızla beraber birkaç gününüzü ayırarak bu eşsiz güzellikteki ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.
Kuşadası için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Kuşadası Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kuşadası’nın ne zaman kurulduğu tam olarak bilinmemektedir. Fakat ilk olarak İyonluların Neopolis adıyla bu yerleşim yerini kurdukları tahmin edilmektedir. İlk önce Andız Kulesi civarına kurulan kent, ulaşımın zor olması sebebi ile günümüzdeki yerine taşınmıştır.
Kuşadası, tarih boyunca Persler, Bizanslılar, Romalılar, İyonlar, Aioller, Selçuklular ve Osmanlı’nın egemenliği altına girmiştir. İyonlar çağında büyük bir deniz ticareti yaşayan Kuşadası’nın en büyük gelişme kaydettiği çağ iyonlar çağıdır.
Antik çağlarda da en önemli liman kentleri arasında yer almaktadır. Osmanlı Dönemi’nde ise inşa edilen pek çok yapı günümüzde de halen ayakta durmaktadır.
Yaz tatilini Kuşadası’nda geçirmek isteyen tatilciler, ilçe merkezinde ve civarında bulunan otel ve pansiyonlar arasında seçim durumundadır. Kuşadası’nda 5 yıldızlı ultra lüks otellerden, yarım pansiyonlara kadar her cebe uygun pek çok konaklama türü yer almaktadır. Sizde çok kolay bir şekilde bütçenize uygun olan bir konaklama yeri seçebilir ve harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Aydın’ın tatil cennetlerinden bir tanesi olan Kuşadası, Türkiye’nin en büyük 3. limanı olma özelliğine sahiptir. Senelerdir ziyaret eden hem yerli hem de yabancı pek çok turist bu bölgeyi popülerleştirmiştir. Aydın’ın ve Ege Bölgesinin şirin ilçelerinden biri olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel yapıları ile de ön plana çıkan bir tatil beldesidir.
Siz de aileniz ya da sevdikleriniz ile güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız gönül rahatlığı ile bu bölgeyi tercih edebilirsiniz. Kuşadası’nda sizleri bekleyen ve her cebe uygun onlarca restoran vardır. Eski çağlardan günümüze kadar saklanan binlerce tarihi eser, masmavi denize sahip plajlar ve misafirleri tarafından denenmeyi bekleyen onlarca yöresel lezzet sizleri beklemektedir.
Aydın’ın gözde ilçesi Kuşadası’nın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Kuşadası Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Kuşadası, ülkemizin özellikle de Ege’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden bir tanesidir. Aydın il merkezi ile Kuşadası arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 56 kilometredir. Pek çok insan tarafından İzmir’e bağlı bir tatil beldesi olduğu düşünülse de Kuşadası aslında Aydın’ın bir ilçesidir. Gerek turizm açısından gerekse de tarihi ve kültürel açıdan oldukça önemli bir konuma sahiptir.
Yurt dışından ülkemizin Ege sahillerine gelen kruvazör ve tur gemilerinin uğrak noktalarından bir tanesidir. Kuşadası Limanı, Türkiye’nin en büyük 3. limanıdır. Asırlardır hem tarihsel açıdan hem de kültür ve sanat açısında pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Kuşadası’na uçak ile gitmek isterseniz kullanmanız gereken havalimanı İzmir’de yer alan Adnan Menderes Havalimanı’dır. Havalimanına geldikten sonra yaklaşık 67 km’lik bir araç yolculuğu ile Kuşadası’na varabilirsiniz.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile Kuşadası’na gidebileceğiniz gibi IZBAN ile ilk olarak Selçuk’a, oradan da ilçeye geçebilirsiniz.
Kuşadası, Ege Bölgesi’nin en iyi tatil ilçeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Burada yer alan plajlar ve beachler doğal güzellikleri, temiz ve masmavi suları sebebi ile hem yerli hem de yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.
Osmanlı zamanında yalnızca kadınların kullanabildiği Kadınlar Plajı, Güvercinada manzarasına sahip olan, masmavi suda yüzme keyfini yaşayabileceğiniz Yılancı Burnu Plajı, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltaları Milli Parkı içerisinde yer alan masmavi suya sahip Karasu ve İçmeler Koyu bulunmaktadır.
Tren, Artemis ve Jade Beach clubları da Kuşadası’nda yer almaktadır.
Kuşadası’nın en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Kuşadası Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
Aydın ilimizin bir ilçesi olan Kuşadası, Ege Bölgesi’nin tatil denince akla gelen ilk yerleri arasındadır. 70 km batısında Aydın, doğusunda Söke, kuzeyinde ise İzmir yer almaktadır. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, harika doğası ve masmavi renge sahip olan denizi her sene yüzbinlerce turistin akınına uğramaktadır.
1919 ve 1921 senelerinde Kurtuluş Savaşı sırasında İtalya’nın bölgeden çekilmesinden sonra Yunanistan’ın işgali altına giren ilçe 7 Eylül 1922 günü kurtarılmıştır. Antik çağlarda Akdeniz’e açılan en önemli limanlardan biridir.
Keşfedilecek pek çok noktası ile turistleri vazgeçilmez adresi olan Kuşadası için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Kuşadası Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Aydın’ın tatil ilçelerinden biri olan Kuşadası’nda, dilerseniz birkaç gün konaklayabileceğiniz gibi günü birlik bir tatilde yapabilirsiniz. Mavi bayrak sahibi plajlarda deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir, arkadaşlarınız, aileniz ve sevdikleriniz ile unutamayacağınız zamanlar geçirebilirsiniz.
Türkiye’nin en büyük üçüncü limanına sahip olan ve pek çok tur gemisinin uğrak noktalarından bir tanesi olan Kuşadası’nda aileniz ve arkadaşlarınız ile hoş vakit geçirebileceğiniz birçok olanak mevcuttur.
Upuzun sahil kısmında gün boyu yürüyüş ve spor yapabilir, harika deniz ve doğa manzarasına sahip olan kafe ve restoranlarda yemeğinizi yiyip, kahvenizi içebilirsiniz.
İlçe merkezinde ve çevresinde gezerken yol kenarlarında yer alan mekanlarda mola vererek, farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Kuşadası hem tarihi ve kültürel ve hem de turizm açısından mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken tatil beldeleri arasında yer almaktadır.
Aydın'ın doğa harikası ilçelerinden biri olan Didim'de bulunan doğal güzelliklerin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından kesinlikle ziyaret edilmesi gerekmektedir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünden meydana gelen tatil sırasında, tarihi ve kültürel eserleri ve doğal güzellikleri de ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.
Ege Denizi'nde çok eski zamanlarda meydana gelmiş olan volkanik patlama sonrasında oluşan Saplı Ada, Ege Bölgesi'nin en çok tercih edilen ve binlerce turistin geldiği altın renkli kumsalı ile şöhret kazanmış Altınkum Plajı, harika ormanları ve masmavi berrak suya sahip olan ve akıllarda yer edinen harika Bafa Gölü ve harika manzaranın keyfini sürebileceğiniz seyir tepesi, göçmen kuşları izleyebileceğiniz kuş gözetleme kulesi ve mükemmel fotoğraflar çekebileceğiniz foto safari imkanı sunan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı da Didim ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan Didim için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Didim Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Türkiye’nin ve Ege Bölgesinin en gözde tatil ilçelerinden biri olan Didim, eğlence seçenekleriyle de turistlerin dikkatini çekmektedir.
Gece hayatı ile de ön plana çıkan Didim’de Galaxy Bar, Garden Bar, Swan Cafe Bar, Medusa Club Bar, Lineker's Bar, Billy and Lee's Happy Hour Bar, Toy Bar, Eflatun Bar, Club Sahte Cennet Bar, Liberte Bar ve Giritli Restaurant gibi pek çok eğlence mekanı bulunmaktadır.
Didim tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Didim Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Ziyaretçilerine kendisini hayran bırakan eşsiz doğa güzelliği ile tatil severlerin tüm dikkatini ve ilgisini üzerine çeken Didim, özellikle harika bir yaz tatili hayal edenlerin ziyaret ettiği bir tatil bölgesidir. Ufak bir tatil ilçesi olmasına rağmen yaz aylarında nüfusu neredeyse dört katına kadar çıkmaktadır.
Siz de aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte en az üç gününüzü ayırarak bu harika ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.
Didim için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Didim Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tarihi milattan önce 8000’li yıllara kadar dayanan ve Ege Bölgesi’nin en güzel plajlarının yer aldığı Didim, yaz aylarında en önemli tatil lokasyonlarından biri haline gelmiştir. Hem eğlence sektörü hem de kültürel anlamda oldukça donanımlı bir ilçe olan Didim’de harika bir tatil geçirebilirsiniz.
Yaklaşık olarak 90 Bin kişinin ikamet ettiği ilçede yaz aylarında nüfus neredeyse iki kat artmaktadır. Didim, turizmin yanı sıra kültürel açıdan da çok önemli bir lokasyondur. Ege Bölgesi’nin en iyi plajlarının da yer aldığı ilçe her yıl yüzbinlerce turist adeta akın etmektedir.
Yaz tatilinin büyük bir kısmını Didim’de geçirmek isteyen tatil severler, ilçede yer alan oteller arasında seçim yapmaktadır. İlçede 5 yıldızlı otellerden, pansiyonlara kadar her bütçeye uygun pek çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Sizde gönül rahatlığı ile bütçenize uygun bir otel bulup harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz.
Aydın’ın ve Ege Bölgesinin en çok tercih edilen turistik ilçelerinden biri olan Didim, mavi bayrak sertifikasına sahip olan Altınkum Plajı ile hem yerli hem de yabancı pek çok turistin dikkatini çekmiştir. Tarihi ve kültürel açıdan da oldukça zengin olan Didim, kesinlikle ziyaret edilmelidir.
Didim, aynı zamanda asırlar boyunca pek çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bu harika tatil beldesinde, denizin keyfine sonuna kadar vardıktan sonra, dünyanın en görkemli üçüncü tapınağı olarak kabul edilen Apollon Tapınağı’nı gezerek tatilinize tarihi ve kültürel esintiler ekleyebilirsiniz.
Didim’de de yemek yiyebileceğiniz pek çok mekan bulunmaktadır. Lüks restoranlardan, pideciye ya da kahvaltıdan, ocak başı konseptine kadar her keseye uygun restoran ve lokantalar misafirlerini beklemektedir.
Aydın’ın gözde ilçesi Didim’in kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Didim Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en önemli tatil bölgelerinde bir olan Didim, Aydın ilinin bir ilçesidir. Didim ilçe merkezi ile Aydın il merkezi arası yaklaşık olarak 200 km’dir. Aydınoğulları Dönemi’nde kentin adı Aydın Güzelhisarı idi. Ardından alınan kara gereği şehir Aydın adını almıştır.
1811 senesinde İzmir, Manisa (Saruhan) Muğla (Menteşe), Isparta ve Antalya sancaklarını yer aldığı eyaletlerin merkezi olmuştur. 1923 senesinde Kurtuluş Savaşı sona erdikten sonra Aydın müstakil vilayet olmuştur. Didim’e İzmir, Manisa, Denizli ve Muğla’dan karayollarını kullanarak çok rahat bir şekilde gelebilirsiniz. İzmir ve Aydın’ı bağlayan otoban ile Didim’e İzmir ve Manisa’da girmek oldukça kolaydır.
Didim’e havayolu ile ulaşımı seçerseniz, ilk olarak Muğla, Milas Havaalanı’na gitmeniz gerekmektedir. Aydın, Muğla ve İzmir’den hareket eden otobüsler ile de Didim’e ulaşabilirsiniz. Didim’e vardığınızda şehir merkezine yürüyerek ya da bir taksi tutarak gidebilirsiniz.
Didim, ülkemizin özellikle de Ege Bölgesi’nin en iyi tatil beldeleri arasında yer almaktadır. İlçede yer alan plajlar hem doğa güzellikleri ile hem de mavi bayraklara sahip olmaları sebebi ile pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.
Dünyaca ünlü altın rengi kumsala sahip olan Altınkum Plajı, berrak ve masmavi denizi ile Cennet Koyu, dalga ve rüzgar bulunmayan eşsiz doğa güzelliğine sahip Dalyanaki, harika manzara eşliğinde şezlongunuzda dinlenebileceğiniz D-Marin Blue Point Beach de bu beldede yer almaktadır.
Didim’in en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Didim Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
Didim, Aydın’ın gözde ve turistik ilçelerinden biridir. 1991 senesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de kabul edilen kanun teklifi ile ilçe statüsüne kavuşmuştur. Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği turizm cenneti bir yerdir.
Doğusunda Muğla, batısında ve güneyinde Ege Denizi, Kuzeyinde Menderes Nehri ve Bafa Gölü ile çevrilmiş bir ilçedir. Yıllardır toplumun bıraktığı mirasları günümüze kadar taşımayı başaran Didim’de adeta tarihte bir yolculuğa yelken açacaksınız.
Keşfedilecek pek çok noktası ile turistleri vazgeçilmez adresi olan Didim için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Didim Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Didim’de isterseniz birkaç gün, isterseniz de günü birlik bir tatil yapabilir, aileniz ve sevdiklerini ile harika zaman geçirebilirsiniz. Altın rengi plajları ve masmavi, berrak ve temiz deniz suyu ile meşhur bir tatil beldesidir.
Geçmiş dönemlerde pek çok geminin demir attığı liman şehrinden biri olan Didim’de aileniz ve sevdiklerini ile vakit geçirebileceğiniz pek çok olanak mevcuttur.
Sahil şeridi boyunca yürüyüş ve spor yapabilir, eşsiz deniz ve doğa manzaralı cafe ve restoranlarda kahvenizi yudumlayıp, yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Didim’den Akbük’e doğru giderken yol kenarında bulunan mekanlarda mola verebilir, farklı tatları deneyimleyebilirsiniz.
Didim hem ilçe merkezi ile hem de çevresi itibari ile kesinlikle keşfedilmesi gereken tatil beldelerinden bir tanesidir.
Türkiye’nin Ege Bölgesi’nin en ilgi çekici turizm bölgelerinden biri olan Aydın, hem yerli hem de yabancı turistler için son derece önemli bir yerdir. Antik kent cenneti olan Aydın içerisinde farklı medeniyetlerden günümüze kadar ulaşmış olan farklı antik kent çeşitlerinin bulunduğu Aydın’da doğal güzelliklerin sayısı da bir hayli fazladır.
İl sınırları içerisinde yer alan Didim ve Kuşadası başta olmak üzere pek çok ilçesinde yer alan doğal güzellikleri ile dikkat çeken Aydın’a gerçekleştireceğiniz ziyaretlerde bu doğa harikalarını ziyaret edebilirsiniz.Aydın ilinde yer alan doğal güzellikler; göller, mağaralar, plajlar ve parklar olarak dikkat çekmektedir. Arapapıştı Kanyonu, Bafa Gölü, Zeus Mağarası, Altınkum Plajı, Güvercinada, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Saplı Ada, Kadınlar Plajı, Görle Kanyonu ve Narlıdere Kanyonu görmek isteyebileceğiniz doğal güzelliklerdir.
Keşfedilecek pek çok noktası ile her yıl binlerce turistin vazgeçilmez adresi olan Aydın için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Aydın Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Aydın dendiğinde akla gelen ilk özelliklerden biri turizmdir. Yaz turizminin ülkedeki en hareketli bölgelerinden biri olan Aydın, sahip olduğu pek çok konaklama seçeneği ve tatil bölgeleri ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam etmektedir. Aydın’ın çeşitli yerlerinde konaklamaları gerçekleştiren misafirler, gündüz saatlerinde otellerinde keyif içerisinde vakit geçirebilir veya şehir turuna çıkabilirler. Gece saatlerinde ise şehrin dört bir yanında yer alan gece hayatı mekânları ile eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.
Aydın il sınırları içerisinde bulunan restoran, club, bar ve türkü evi gibi seçenekler özellikle akşam saatlerinde hizmet vermeye başlamaktadır. Enerji dolu bir gece geçirmek adına sizler de bu mekânları tercih edebilirsiniz. Kuşadası Club Bar, 1926 Restaurant, Kuşadası Hayal Kahvesi, Tarihi Çınar Balık Restaurant, Kuzgun Cafe Bar, Pasaj Shot Bar, Canlar Türkü Evi, Le Gramophone Bar, Dubliners Karaoke Bar, E-5 Cafe Bar, Paddy’s Irish Bar ve Billy and Lee’s Happy Hour Bar tercih edebileceğiniz gece hayatı mekânları olarak Aydın’da bulunmaktadır.
Aydın tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Aydın Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Kültürel açıdan Türkiye’nin en zengin kentlerinden biri olan Aydın, verimli toprakları ile birlikte binlerce yıl boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Antik kentler açısından adeta bir cennet olan Aydın’da gezilebilecek yerlerin sayısı da bir o kadar fazladır. Yaz turizmi yönünden en hareketli bölgelerden biri olan Aydın, Didim ve Kuşadası gibi yaz tatili dendiğinde akla gelen bölgelere sahiptir. Şehirde yaşamış farklı medeniyetlerin izlerini bugün de görebildiğiniz Aydın’da gezilmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır.
Aydın gezilecek yerler listesi oldukça kalabalıktır. Antik kentlerden milli parklara, müzelerden mağaralara pek çok seçenek ile misafirlerine güzel anlar vaat eden Aydın’da Arapapıştı Kanyonu, Zeus Mağarası, Altınkum Plajı, Didyma Antik Kenti, Yörük Ali Efe Müzesi, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Afrodisias Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Güvercinada, Aydın Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Manastırı, Kadınlar Plajı, Alabanda Antik Kenti, Saplı Ada, Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Arpaz Beyler Konağı gezilecek yerlerdir.
Aydın, yılın sıcak zamanlarında hem yurt için hem de yurtdışından çok sayıda turisti ağırlayan, Türkiye’nin en önemli illerinden biridir. Tatiliniz ve ziyaretiniz sırasında Aydın’dan alabileceğiniz hediyelik eşyalar ile birlikte tatilinizi kalıcı ve unutulmaz bir hale getirebilirsiniz. Üstelik birbirinden değişik hediye seçenekleri ile yalnızca kendiniz için değil; aileniz ve sevdiklerinize de hoş hediyeler alabilirsiniz.
Aydın’da alabileceğiniz hediyeler buzdolabı magnetleri, Aydın El İşi Pazarı’ndan birbirinden güzel ürünler, Kuşadası’ndan el yapımı Anadolu halıları ve özel işlemeli seramikler olarak dikkat çekmektedir. Aynı zamanda il sınırları içerisinde pek çok seyyar satıcıda da bulabileceğiniz incirler de nefis tatları ile sizlere her zaman Aydın’ı hatırlatacaktır.
Aydın’da satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar listesine göz atmadan önce hemen bir Aydın tatili planlamak istiyorsanız Aydın Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.
Aydın, geçmişten günümüze farklı uygarlıklarca ziyaret edilip yerleşim yeri olarak tercih edilmiş olan, son derece önemli bir şehirdir. Yüzyıllar boyu önemli illerden olan Aydın, günümüzde de özellikle ülke turizmi için vazgeçilmez şehirlerden biridir.
Ege’nin incisi olarak görülebilecek olan Aydın’ın 17 farklı ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçelerden en ünlüleri, deniz kıyısında oldukları için Kuşadası ve Didim iken Efeler, Çine ve Söke gibi ilçeler de yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.Aydın’ın her ilçesinde birbirinden önemli doğal güzellikler ve tarihi yapılar bulabilmek mümkündür. İl merkezinden yapacağınız kısa seyahatler ile birlikte görülmesi gereken tüm yerleri ziyaret edebilir, tatilinizi çok daha unutulmaz bir hale getirebilirsiniz.
Aydın’ın içinde farklı farklı güzellikleri barındıran ilçeleri ile ilgili detaylara geçmeden önce konaklama seçeneklerine de göz atmak isterseniz Aydın Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyebilirsiniz.
Turizm açısından Türkiye’nin en gelişmiş noktalarından biri olan Aydın, hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. Binlerce yıllık tarihi ile dikkat çeken ve adeta bir antik kent zengini olan Aydın, hem tarihi ve kültürel hem de doğal güzellikleri gezmek açısından da en ideal illerden biridir.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Aydın’da tatilinizi planlamak için Aydın Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Van mutfağına ait öne çıkan enfes lezzetleri, kendine has mutfağı ve yemek kültürüyle ilgili pek çok ayrıntı.Bir Antik çağ şehir olarak görülebilecek Aydın’ın ilgi çeken pek çok farklı özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerden biri de hiç kuşkusuz yöresel lezzetlerdir. Aydın’a gittiğinizde il sınırları içerisinde yer alan pek çok ünlü restoranda yöresel yemeklerin tümünü deneyebilir ve hiç pişman olmadan mekânlardan ayrılabilirsiniz. Mükemmel tarihi yapısının içerisinde yapacağınız gezilerde sizlere müthiş lezzetler sunan Aydın, unutulmaz tatiller yaşayabileceğiniz yerlerden biridir.
Aydın’a gittiğinizde deneyebileceğiniz pek çok farklı yöresel lezzet yer almaktadır. Evliya Çelebi’nin “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar.” şeklinde betimlediği bir il olan Aydın’da Yuvalama, Kuru incir arası ceviz, Keşkek, Zeytinyağlı Börülce, Çine Köftesi, Paşa Böreği ve Tahinli Pide denemeniz gereken meşhur lezzetlerdir. Keyifli ve konforlu bir tatil yaparken midenize de bu yemekler ve lezzetler ile bayram ettirebilirsiniz.
Türkiye’nin antik kent açısından en zengin illerinden biri olan Aydın, Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. Yaz turizminin ülkedeki en hareketli noktalarından biri olan Aydın’ın doğusunda Denizli, kuzeyinde Manisa ve İzmir, güneyinde ise Muğla illeri bulunmaktadır. Hem Türkiye’den hem de dünyanın pek çok noktasından özellikle yaz aylarında sıklıkla ziyaretçi ağırlayan Aydın, yaz tatilini geçirmek isteyeceğiniz pek çok özel noktaya sahiptir.
Seyahat rotanızı oluşturduktan sonra konaklama yapacağınız oteli belirlemek için birbirinden farklı hizmet seçeneklerine sahip Aydın Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Aydın, yaz turizmi açısından Türkiye’nin en hareketli bölgelerinden biridir. İlkbahar ve yaz döneminde hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Aydın’da Didim ve Kuşadası gibi Türkiye için de son derece önemli ilçeler yer almaktadır. İl sınırları içerisinde yer alan oteller ve pansiyonlarda konaklarken şehrin dört bir yanını gezmek ve farklı noktalarda denize girmek isteyebilirsiniz.
Aydın’da birbirinden güzel plaj ve beach seçenekleri bulunmaktadır. Plajların büyük bir çoğunluğu koylarda bulunduğu için girişler de genellikle ücretsizdir. Altınkum Plajı, Akbük Koyu, Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı, Karasu Koyu, İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu ve Kavaklıburun Koyu il sınırları içerisinde farklı ilçelerde yer alan plajlardır.
Aydın’ın güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Aydın Otelleri sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
Ege’nin incisi Aydın, misafirlerin görmek isteyebileceği pek çok farklı doğal güzelliğe, sıcak beldelere ve tarihi yerlere sahiptir. Aydın genellikle yaz turizmi için tercih edilen Didim ve Kuşadası gibi yerlere sahiptir. Bu bölgeler dışında Aydın’ın pek çok yerinde antik kentler yer almaktadır. Tarihte pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapması ile bilinen Aydın’da yer alan tarihi yerlerin tümüne sizler de sorunsuzca gidebilirsiniz.
Aydın’a gittiğinizde sizler de tarihi yapıların tümüne sorunsuzca gidebilir ve ziyaretler düzenleyebilirsiniz. Aydın’da yer alan Afrodisias Antik Kenti, Didyma Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Priene Antik Kenti, Alabanda Antik Kenti, Nysa Antik Kenti, Tralleis Antik Kenti, Aydın Arkeoloji Müzesi, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kurşunlu Manastırı, Yörük Ali Efe Müzesi, Nazilli Etnografya Müzesi, Küçükada Kalesi, Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Kuva-i Milliye Müzesi tarihi yapılar olarak dikkat çekmektedirler.
Ege Bölgesi’nin en ilgi çekici şehirlerinden olan Aydın, yılın büyük bölümünde yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yaz turizmi açısından ülkenin en hareketli yerlerinden olan Aydın, bu özelliğinin yanı sıra tarihi önemi ile ön plana çıkmaktadır. Aydın, bir “antik kent cenneti” olarak dikkat çekmektedir. Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’da ziyaret edebileceğiniz pek çok farklı antik kent seçeneği bulunmaktadır.
Aydın’da yapabileceklerinizden bir diğeri ise incir ve zeytin satın almaktadır. Bölgede yetişen zeytinlerin ve incirlerin tadına bakmalısınız. Ayrıca Didim ve Kuşadası’na giderek tekne turlarına çıkabilir ve bölgedeki koyların tümünde denize girme fırsatını yakalayabilirsiniz.
Aydın’da bulunan doğal güzelliklere giderek de hem doğa yürüyüşleri yapabilir hem de müthiş manzaralar ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Aydın, yapılacaklar konusunda misafirlerine genişçe bir liste sunmaktadır.
Aydın için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Aydın Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Aydın il merkezine 67 kilometre uzaklıkta yer alan Bozdoğan, doğal güzellikleri ile de ön planda bulunan bir ilçedir. Her sene pek çok turistin keşfettiği ve tekrar tekrar ziyaret ettiği doğal güzellikleri, yolunuz Bozdoğan’a düştüğü zaman kesinlikle görmelisiniz.
Resmini gördüğünüzde mest olacağınız, gezmek için gittiğinizde ise aşık olacağınız bir güzelliğe sahip olan Arapapıştı Kanyonu, buz gibi suyu, yemyeşil ağaçları ve harika manzarası ile büyüleyen Alhisar Şelalesi ve aileniz, arkadaşlarınız ya da sevdikleriniz ile beraber doğa yürüyüş yapabileceğiniz Kale Mesire ve Piknik Alanı, Bozdoğan ilçesinde yer almaktadır. Sizde aşağıda yer alan doğal güzellikleri ziyaret ederek hoş vakit geçirebilirsiniz.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Bozdoğan’da tatilinizi planlamak için Aydın Bozdoğan Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Aydın il merkezine yaklaşık olarak 67 km uzaklıkta yer alan Bozdoğan, ortalama 34000 nüfusa sahiptir. Güneyinde Muğla, kuzeyinde Sultanhisar, doğusunda Karacasu, batısında ise Çine yer almaktadır.
Bulunduğu bölge itibari ile son derece önemli bir lokasyona sahip olan Bozdoğan hem tarih hem de kültürel açıdan zengindir. Pek çok il ve ilçesine de yakın olduğu için ulaşım bakımından sorunsuz bir ilçedir. 5-6 bin yıllık geçmişi bulunan bölgenin en eski tarihi yapılarından bir tanesi olan Afrodisias Antik Kenti de Bozdoğan ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Bozdoğan’da tatilinizi planlamak için Aydın Bozdoğan Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Bozdoğan ilçe merkezi ile Aydın il merkezi arasında ortalama 67 km mesafe bulunmaktadır. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Bozdoğan’a, her sene hem yerli hem de yabancı pek çok turist iş ya da tatil sebebi ile ziyaret etmektedir. İlçeye, hangi sebep ile giderseniz gidin, tercih edebileceğiniz apart ve pansiyonlar yer almaktadır.
Siz de her bütçeye uygun, çok pahalı olmayan pansiyon ve apart gibi konaklama yerlerinden birini seçerek gönül rahatlığı ile kalabilirsiniz.
Aydın’ın yaklaşık olarak 34.000 nüfusa sahip bir ilçesi olan Bozdoğan hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleri ile son derece zengin bir yerleşim yeridir. Her sene yerli ve yabancı pek çok turist ziyaret ettiği Bozdoğan’da pek çok restoran, lokanta ve pide salonu yer almaktadır.
Bozdoğan’a gerek iş seyahati için gerekse de tatil için gelin, ilçe merkezinde ve çevresinde bulunan restoran ya da lokantalardan bir tanesini seçerek karnınızı doyurabilirsiniz. Restorandan lokantaya, ev yemeklerinden, pide salonuna, pizzacıdan tostçuya kadar her damağa uygun mekanlar mevcuttur. Siz de aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza bütçenize uygun olan bir mekânı tercih ederek, yöresel yemekler yiyebilirsiniz.
Aydın’ın gözde ilçesi Bozdoğan’ın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Bozdoğan Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Aydın’ın yaklaşık olarak 34.000 nüfusa sahip olan Bozdoğan, Aydın’ın en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Bu ufak ve şirin ilçenin güneyinde Muğla’nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçeleri, kuzeyinde Nazilli, doğusunda Karacasu ve batısında ise Çine yer almaktadır.
Madran Dağı’nın yamaçlarına kurulmuş olan Bozdoğan ilçesi ismini, Boz ve Doğan kelimelerinin birleşiminden türemiştir. Bozdoğan kelimesinin pek çok anlamı vardır. Bunlardan bir tane eskiden kullanılan ateşsiz bir silahtır. Diğer bir söylemde, ismin Selçuklu Devleti içerisinde yer alan boylardan bir tanesi olan Bozdoğanlılar boyundan geldiği söylenmektedir. Bozdoğanlılar’ın en büyük özelliklerinden bir tanesi de yerleştikleri bölgeye kendi adlarını vermeleridir.
Bozdoğan’ın tarihi yazıtlara göre 13. yüzyılın başlarında başlamaktadır. Daha sonra Bizanslılar tarafından işgal edilen Bozdoğan, 14. Yüzyılda Selçuklu boyları tarafından geri alınmıştır. Tanzimat döneminin sona ermesinden sonra Bozdoğan, 1879 senesinde kasabadan ilçeye dönüştürülmüştür.
Bozdoğan’a Muğla’nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçeleri, Nazilli, Karacasu ve Çine’den gitmek son derece kolaydır. İzmir’de yaşayan insanlar Aydın – İzmir Otoyolu’nu kullanarak çok rahat ve hızlı bir şekilde Bozdoğan’a gidebilirler. Bozdoğan’a uçak ile gitmek isterseniz ya İzmir’de yer alan Adnan Menderes Havalimanı’nı ya da Milas – Bodrum Havalimanı’nı kullanmanız gerekmektedir.
Milas – Bodrum Havaalanı, İzmir’de bulunan havaalanından 59 km daha yakın olduğu için pek çok insan Milas – Bodrum Havalimanı’nı seçmektedir. Havaalanı’nda bulunan taksiler ya da minibüsler ile 66 km’lik bir karayolu yolculuğu yaparak Bozdoğan’a gidebilirsiniz.
Madran Baba Dağları’nın yamaçlarında kurulan bir yerleşim yeri olan Bozdoğan, ülkemizin altı ay boyunca aralıksız güneş gören bir ilçedir. Asırlık ağaçlar ile bezenmiş harika ormanlar ile çevrelenmiş olan Bozdoğan, Madran Dağı’ndan doğal olarak çıkan Madran suyu ile ün kazanmıştır. Madran suyu, hiçbir işlem görmeden içilebilecek kalitede ve temizlikte bir sudur.
Bozdoğan kelimesinin anlamı ateşli silahlar icat edilmeden kullanılan bir silah anlamındadır. Bu silahları eski askerler kullanmaktaydı. Oğuz boyları içerisinde Bozdoğan’lılar isminde bir boy da yer almaktaydı. Bozdoğan’lıların özellikleri arasında yerleştikleri bölgelere isimlerini vermeleri de vardır.
Aydın ile merkezi ile Bozdoğan ilçe merkezi arasında yaklaşık olarak 67 km mesafe bulunmaktadır. İlçe antik kentleri, tarihi ve kültürel yapıları ile ön plana çıkmaktadır. Bozdoğan’da bulunan Piginda – Bargasa Antik Kenti, ilçenin en eski yapılarından bir tanesidir.
Yüzlerce yıldır tarihin izlerini günümüze kadar taşıyan Bozdoğan kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yerdir. İlçe sınırları içerisinde pek çok tarihi ve kültürel yapılar yer almaktadır.
Aydın’a yaklaşık olarak 67 km uzaklıkta bulunan ve 34.000 kişinin ikamet ettiği Bozdoğan gerek tarihi gerek kültürel gerekse de doğal güzellikleri ile ön planda yer alan bir ilçedir.
Ticari ve ekonomik alanda da kendini geliştirmiş bir ilçe olan Bozdoğan’a gezmek için gelen turistlerin aksine iş seyahati için gelenlerde azımsanmayacak kadar fazladır.
Bozdoğan ve çevresinin en eski yapıları arasında yer alan Piginda – Bargasa Antik Kenti, Körteke Kalesi, Örtülü Köyü Sarnıcı, Meryem Olukbaşı Türbesi ve Bozdoğan Çarşı Hamamı’nı gezebilir, fotoğrafçıların uğrak mekanları arasında bulunan Arapapıştı Kanyonu’nu keşfedebilir, yemyeşil ağaçlar arasından metrelerce aşağıya akan buz gibi suya sahip Alhisar Şelalesi’nde harika vakit geçirebilir ve aileniz ya da arkadaşlarınızla beraber Kale Mesire ve Piknik Alanı’nda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
Kalelerden antik kentlere, kanyonlardan, mesire alanlarına ve şelalelere kadar yapabileceğiniz birçok aktivite ve etkinlik bulunmaktadır.
Çine ilçe merkezi ile Aydın il merkezi arasında yaklaşık olarak 37 km mesafe yer almaktadır. Tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de adından sıkça söz ettiren Çine, her sene hem yerli hem de yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.
İlk gördüğünüzde sizi muhteşem doğa manzarası ile etkileyecek Asar Kanyonu, berrak ve buz gibi suyu ile ormanların arasında akan Çine Çayı ve doğa yürüyüşü ya da piknik yapabileceğiniz Şarlan Tabiat Parkı, Çine ilçe sınırları içerisinde ziyaretçilerini beklemektedir. Siz de arkadaşlarınız, aileniz ya da sevdikleriniz ile birlikte bu doğal güzelliklere giderek harika vakit geçirebilirsiniz.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Çine’de tatilinizi planlamak için Aydın Çine Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Çine, Aydın il merkezine yaklaşık 37 km uzaklıktan yer alan ve ortalama 54000 kişinin ikamet ettiği bir ilçedir. Batısında Karpuzlu, doğusunda Bozdoğan, güneyinde Muğla, Kavaklıdere, kuzeybatısında ise Aydın bulunmaktadır.
Hem tarihi hem turistik hem de doğal güzellikler bakımından son derece zengin bir yerleşim yeri olan Çine, ticari anlamda da oldukça gelişmiş bir ilçedir. Yüzyıllardır tarihin izlerini ilk günkü gibi taze bir şekilde günümüze yansıtan Çine’de gezebileceğiniz hem tarihi hem de kültürel pek çok yapı ve keşfedebileceğiniz doğal güzellikler mevcuttur.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Çine’de tatilinizi planlamak için Aydın Çine Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
54 Bin nüfusu ile Aydın’ın şirin ilçelerinden bir tanesi olan Çine gerek tarihi gerek kültürel gerekse de ticari anlamdan oldukça gelişmiş bir yerleşim yeridir. Yılın ilkbahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı pek çok turistin geldiği Çine’de karnınızı doyurmak için restoran lokanta, pide salonu ve tostçu gibi birçok seçenek mevcuttur.
Çine’ye tatil amacı ile gidebileceğiniz gibi iş seyahati için de gidebilirsiniz. Çine ilçe merkezinde ya da çevre mevkilerde yer alan restoran veya lokantalardan gönül rahatlığıyla yemek yiyebilirsiniz. Restoranlardan ızgara salonuna, lokantadan pizzacıya, fast food salonundan pide salonuna kadar her bütçeye ve damağa uygun pek çok mekân bulunmaktadır. Siz de ailenizle ya da tek başınıza bu mekanlardan bir tanesini seçerek harika yemekler yiyebilirsiniz.
Aydın’ın gözde ilçesi Çine’nin kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Çine Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Aydın’ın 54.000 nüfusa sahip ilçesi olan Çine, ufak ve sakin bir yerleşim yeridir. Güneyinde Muğla, Yatağan, kuzeydoğusunda Nazilli, doğusunda Bozdoğan, batısında ise Söke bulunmaktadır. Yüzölçümü yaklaşık olarak 943 km2 olan ilçenin 30’u ova, %70’i ise dağlık alandır.
Bitki örtüsü makilik, zeytinlik ve çam ormanı olan Çine, Büyük Menderes Ovası’nın güney yakasında Çine Çayı’nın aktığı Madran Dağı’nın eteklerine kurulmuştur. Rengarenk çiçekleri ve manzarası ile dikkatleri üzerine toplayan Çine Çayı, mitolojik efsaneye göre Marsyas’a konu olmuştur.
Hikâyeye göre, Athena bir gün dere kenarında yürüyüp hem de kaval çalmaktadır. Daha sonra suda kendi yüzünü görür ve kaval üflerken yanakları şişince çok çirkin gözüktüğünü fark eder. Çirkin olduğunu düşünüp kavalı ormana doğru atar. Kavalı bulan Marsyas kavalı o kadar güzel çalar ki tüm civarda üne kavuşur.
Müzikte kendisinden başka iyi birinin olmadığını dile getiren Apollon ile bir yarışmaya girer. Marsyas kavalı Apollon’dan daha iyi çalmasına rağmen yarışmayı kaybetmiştir. Hırsını alamaya Apollon, Marsyas’ın derisini yüzdürmüştür. Ancak daha sonra pişman olmuştur. Daha sonra Marsyas’ın bedenini akarsuya dönüştürmüştür.
Aydın’ın ilçelerinden bir tanesi olan Çine, Büyük Menderes Ovası’nın güney kısmında Madran Dağı eteklerine kurulmuş bir ilçedir. Çine, Lonya ve Antik Kayra bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit üzerinde yer alması sebebi ile Aydın’ın en eski ve önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir.
İlçenin kuzeyinde merkez ilçe Efeler, güneyinde Muğla, batısında Karpuzlu ve Koçarlı, doğusunda ise Bozdoğan ilçesi yer almaktadır. Büyük Menderes Ovası’nın güneyinde bulunan Madran Dağı eteklerine kurulan Çine ilçesi, Aydın – Muğla Karayolu üzerindedir. Toplam 54.000 nüfusa sahip olan Çine, Aydın il merkezine 37 km uzaklıktadır.
Efsanelere göre, Athena dere kenarında gezerken aynı zamanda kaval çalmaktadır. Daha sonra suda kendi görüntüsünü görür. Kaval çalarken yanakları şişince çok çirkin olduğu düşünür. Bu yüzden de kavalı atar. Kavalı Marsyas bulur ve çalmayı öğrenir ve Apollon’a meydan okur hale gelmiştir. Marsyas kavalı Apallon’dan daha güzel çalmasına rağmen yine de yenik sayılmıştır.
Kıskançlığını ve hırsını galip gelmesine rağmen kaybetmeyen Apollon, Marsyas’ın derisini yüzdürmüştür. Fakat daha sonra pişman olmuştur. Marsyas’ın bedenini ırmağa dönüştürmüştür. Günümüzdeki adı ile Çine Çayı bu şekilde oluşmuştur.
Asırlardır tarihin bıraktığı izleri günümüze de yansıtan Çine, Aydın’a gelindiğinde kesinlikle gezilmesi gereken bir ilçedir. İlçe merkezi ve çevresinde yer alan tarihi ve turistik pek çok yapı bulunmaktadır.
Aydın’ın 54.000 nüfusa sahip bir ilçesi olan Çine, gündüz olduğu gibi geceleri de son derece hareketli bir yerleşim yeridir. Eğlenceli ve canlı gece yaşantısı ile de ön planda olan Çine’de, Beyaz Dolphin, Do Re Mi Restaurant & Bar, Adres Bar, Tazele Pub, Sıla Birahanesi ve B@R 10 Cafe & Bar gibi pek çok mekân yer almaktadır.
Çine tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Çine Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Aydın il merkezine yaklaşık olarak 37 km uzaklıkta bulunan Çine gerek doğal güzellikleri gerekse de tarihi ve kültürel yerleri ile yerli ve yabancı pek çok turisti cezp etmektedir. İlçeyi her yıl hem iş hem de tatil için pek çok insan ziyaret etmektedir.
Siz de Çine’ye ister iş seyahati için isterseniz de tatil için gelin tercih edebileceğiniz pek çok otel ve pansiyon yer almaktadır.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Çine’de tatilinizi planlamak için Çine Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Aydın il merkezine yaklaşık 37 km mesafede bulunan Çine hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve kültürel yapıları ile ön planda yer alan gözde bir ilçedir.
Hem turistik hem de ticari anlamda kendisini geliştirmiş olan 54.000 nüfusa sahip Çine’ye tatilin yanı sıra iş sebebi ile gelenlerde oldukça fazladır.
Çine’de yer alan en eski tarihi yapılardan olan Alabanda Antik Kenti, Gerga Antik Kenti, İnce Kemer Köprüsü, Tepecik Höyüğü’nü gezebilir, ilçe merkezine yer alan Kuva-yı Milliye Müzesi’ni ziyaret edebilir, doğa sporları uğraşanlar ve fotoğraf tutkunları için muhteşem bir yer olan Çine Çayı’nı ve Asar Kanyonu’nu keşfedebilir, aileniz ya da arkadaşlarınız ile beraber Şarlan Tabiat Parkı’nda piknik yapabilirsiniz.
Antik kentlerden kanyonlara, höyüklerden köprülere, türbelerden müzelere ve tabiat parklarına kadar ailenizle ya da tek başınıza hoş vakit geçirebileceğiniz pek çok olanak mevcuttur. Siz de aşağıda bulunan yerleri gezerek ve aktiviteleri yaparak Çine’de muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.
Aydın’ın ilçelerinden bir tanesi olan Karacasu, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra, doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Her yıl hem yerli hem de yabancı pek çok turistin ziyaret ettiği doğal güzellikleri, siz de Karacasu’ya gittiğinizde mutlaka görmelisiniz.
Gittiğiniz zaman manzara karşısında adeta küçük dilinizi yutacağınız Dandalaz Vadisi ve Çayı, içerisine girdiğinizde farklı bir hissiyata kapılacağınız Sırtlanini Mağarası, aileniz ya da sevdikleriniz ile hem piknik yapıp hem de doğanın tadını çıkarabileceğiniz Çağlayan Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışı yapabileceğiniz Görle Kanyonu ve bu gibi suyu ile ferahlayabileceğiniz Bahçeköy Şelalesi, Karacasu ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Siz de aşağıda yer alan doğal güzellikleri kesinlikle görmelisiniz.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Karacasu’da tatilinizi planlamak için Aydın Karacasu Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Aydın’ın yaklaşık 20.000 nüfusu ile en küçük ilçelerinde bir tanesi olan Karacasu, Aydın il merkezine 85 km uzaklıkta yer almaktadır. Batısında Çine, doğusunda Denizli, kuzeyinde Nazilli, güneyinde ise Muğla bulunmaktadır.
Konumu itibari ile oldukça önemli bir bölgede yer alan Karacasu, pek çok il ve ilçenin yakınındadır. İlçeye yerleşik düzenin tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmemekle birlikte, Karacasu’nun en eski yapılarından biri olan Afrodisias Antik Kenti’nden çıkarılan eserler, ilçenin en az 5 – 6 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu göstermektedir.
Siz de birkaç gününüzü ayırarak bu şirin ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz. Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Karacasu’da tatilinizi planlamak için Aydın Karacasu Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Aydın il merkezi ile arasında 85 km mesafe bulunan Karacasu hem tarihi hem kültürel özellikleri ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. İlçeye her yıl hem gezmek hem de iş için pek çok ziyaretçi gelmektedir. Hangi amaçla giderseniz gidin, gönül rahatlığı ile konaklayabileceğiniz oteller ce pansiyonlar bulunmaktadır.
Her keseye uygun olan otel ve pansiyonlardan bir tanesini tercih ederek konaklayabilirsiniz.
Her bütçeye ve her zevke hitap eden otel seçeneklerine sahip Karacasu’da tatilinizi planlamak için Karacasu Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.
Karacasu ilçesi hem tarihi hem kültürel hem de yemekleri oldukça zengin bir yerleşim yeridir. Her yıl binlerce turistin geldiği ilçede, pek çok lokanta ve restoran bulunmaktadır.
Karacasu’ya ister gezmek için ister iş seyahati için, isterseniz de yoldan geçerken mola vermek uğrayın, ilçe merkezinde ya da çevresinde yer alan restoranları gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Lokantadan restorana, pizzacıdan pide salonuna, tostçusundan hamburgercisine kadar tercih edebileceğiniz pek çok seçenek yer almaktadır. Siz de zevkinize ve bütçenize göre bir restoran ya da lokantayı tercih edebilir, muhteşem yemekler ile karnınızı doyurabilirsiniz.
Aydın’ın gözde ilçesi Karacasu’yun kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Karacasu Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Karacasu, Türkiye’nin batı kesiminde yer alan Aydın ilinin bir ilçesidir. 20000 nüfusa sahip olan Karacasu’nun, kuzeyinde Kuyucak, kuzeybatısında Nazilli, batısında Bozdoğan, doğusunda ise Denizli’nin Babadağ, Tavas ve Kale ilçeleri bulunmaktadır.
Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Karacasu’nun tarihinin yaklaşık 5 - 6 bin yıl önceye kadar dayandığı tahmin edilmektedir. Bizans kaynaklarında yazılanlara, göre ilçe ve etrafının Türkler tarafından fethedilmesinin 1071 Malazgirt Meydan Savaşı sonrasında gerçekleştiği bilinmektedir.
11 ve 13. yüzyıllar arasında ilçe dört defa Selçuklu Devleti’nin eline geçmiştir. Karacasu, Türkmen Boyları tarafından iskân edilmiştir. Daha sonra de pek çok işgal girişimi atlatan ilçe, 1867 senesinde ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Karacasu’ya İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli gibi çevre illerden ulaşım son derece kolaydır. İzmir ikamet eden kişiler İzmir – Aydın Otoyolu’nu, Manisa’da ikamet eden insanlar Salihli, Alaşehir, Nazilli güzergahını kullanarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Havayolu’nu kullanarak Karacasu’ya gelmeyi tercih ederseniz, kullanabileceğiniz iki havaalanı vardır. Bir tanesi ilçeye 183 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havaalanı, diğeri ise 143 km mesafede bulunan Milas – Bodrum Havalimanı’dır.
40 km daha yakın olduğu için pek çok kişi Milas – Bodrum Havalimanı’nı kullanmayı tercih etmektedir. Havaalanı’nda bulunan minibüs ve taksiler ile Karacasu’ya gidebilirsiniz.
Aydın ilinin ilçelerinden bir tanesi olan Karacasu, Türkiye’nin tarihi ve kültürel faaliyetlerinin bir adım öne çıkaran bir yerleşim yeridir. İlçe, demir, deri, çamur, hamur ve mermer ile ün kazanmıştır. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Karacasu ilçesinde, yerleşik düzen ve hayatın tam olarak hangi tarihte başladığı bilinmemektedir. Fakat Karacasu’da yer alan Afrodisias Antik Kenti ve etrafında bulunan diğer tarihi yapı ve eserler, ilçenin 5 – 6 bin yıl önce inşa edilmeye başlandığını göstermektedir.
Karacasu, Karıncalıdağ ve Dandalaz Vadisi’nin eteklerinde kurulmuş bir ilçedir. Aydın il merkezi ile Karacasu ilçesi arasında yaklaşık olarak 85 kilometre mesafe bulunmaktadır. İlçe, antik kenti, tarihi ve kültürel yapıları, bahçeleri ve zeytin ağaçları ile kesinlikle keşfedilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.
Karacasu’da yer alan Afrodisias Antik Kenti hem bölgenin hem de Aydın’ın en eski antik kentleri arasında yer almaktadır. Antik Kent içerisinde meclis binası, tiyatro, Hadrian Hamamı, Sebation, Afrodit Tapınağı ve stadyum yer almaktadır.
Binlerce yıldır taşıdığı izleri günümüze kadar getirmeyi başaran Karacasu’ya geldiğinizde adeta tarihte bir yolculuğa çıkacaksınız.
Aydın’ın 20.000 nüfusa sahip bir ilçesi olan Karacasu hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleri bakımından bölgenin gözde yerleşim yerlerinden bir tanesidir.
Ticari anlamda da oldukça gelişmiş bir ilçe olan Karacasu’ya tatil için gelenlerin yanı sıra iş için gelenlerde fazladır.
Karacasu’da, bölgenin en eski tarihi yapılarından olan Afrodisias Antik Kenti, Afrodisias Stadyumu ve Afrodisias Antik Kent Müzesi’nin ziyaret edebilir, Afrodit Tapınağı’nı gezebilir, doğal güzellikleri ile hem yerli hem de yabancı turistler mest eden Dandalaz Vadisi ve Çayı, Sırtlanini Mağarası, Görle Kanyonu ve Bahçeköy Şelalesi’ne gidebilirsiniz. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte Çağlayan Tabiat Parkı’nda da hem doğa yürüyüşü hem de piknik yapabilirsiniz.
Antik kentlerden, tapınaklara, müzelerden, camilere ve mesire alanlarına kadar vakit geçirebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır.
Nazilli, gündüz olduğu gibi gecede hareketli bir ilçedir. Bölgede yer alan gece kulübü ve barlar sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet vermektedir. Nazilli’de ikamet eden insanlar bu mekanlarda diledikleri gibi eğlenmektedir.
İlçe merkezinde yer alan Barcode Efes Beer Cafe & Bar, Zaza Bar, Oda 19 ve Aydın – Denizli Karayolu üzerinde bulunan Medusa Night Club ve Zirve Bar Nazilli’nin gece hayatının en aktif olduğu yerlerdir.
Nazilli tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Nazilli Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Nazilli, Aydın’ın en büyük ikinci ilçesidir. Aydın il merkezine 46 km, Denizli il merkezine ise 81 kilometre mesafede yer alan Nazilli, Ege Bölgesi’nin en eski yerleşim merkezlerinden bir tanesidir. Aydın’ın geriye kalan 16 ilçesine göre oldukça kalabalık olmakla birlikte, aynı zamanda önemli bir ticaret merkezidir.
Roma İmparatorluğu, Osmanlı Devleti, Lidyalılar ve Selçuklular gibi pek çok devletin hüküm sürdüğü Nazilli’de, her devletin bıraktığı kendisine ait izleri günümüzde de görebilmek mümkündür. İlçe merkezinin çevresinde gezebileceğiniz birkaç antik kent ve tarihi yer mevcuttur. Siz de sevdikleriniz, aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte birkaç gününüzü ayırarak bu harika güzellikteki ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.
Nazilli, Ege Bölgesi’nin en eski yerleşim merkezlerinden bir tanesidir. Hem tarihi hem kültürel özellikleri ile ön plana çıkan ilçeye her sene binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Gezmek için ya da iş amacıyla bu ilçeye gelen insanlar için pek çok konaklama yeri mevcuttur.
Her cebe uygun 5 yıldızlı otellerden, pansiyona ve apart otellere kadar pek çok seçeneğiniz bulunmaktadır. Siz de gönül rahatlığı ile otel, pansiyon ve apartlardan bir tanesini seçebilirsiniz.
Aydın’ın en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Nazilli, restoran ve yemek seçeneklerinin fazla olduğu bir yerdir.
İş ya da tatil amaçlı geldiğiniz zaman Nazilli’de gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz, aileniz ile harika yemekler yiyebileceğiniz restoranlardan, lokantaya, pideciden, kebapçıya, pizzacıdan, hamburgercisine kadar pek çok seçeneğiniz bulunmaktadır.
Nazilli, özellikle pideci, kebapçı ve lokantaların çok olduğu bir ilçedir.
Aydın’ın en güzel ve en popüler ilçelerinden Nazilli’nin kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Nazilli Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Türkiye’nin en kalabalık yerleşim alanları arasında yer alan Nazilli, Aydın ilinin bir ilçesidir. Nazilli ilçe merkezi ile Aydın il merkezi arasında yaklaşık olarak 24 km mesafe vardır. Batı Anadolu’da Büyük Menderes Ovası’nın kuzey kısmında, Aydın Dağları’na sırtını dayamış olan Nazilli, Luwi dilinde “Ana Tanrıça Köyünün Geçidi” anlamına gelen “Nassila” kelimesinden türetilmiştir.
Nazilli’ye, İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli’den çok kolay ve rahat bir şekilde karayolu ile gelebilirsiniz. Aydın ve İzmir’i birbirlerine bağlayan otoban ile Nazilli ilçesine İzmir ve Manisa’dan gitmek son derece kolaydır.
Nazilli’ye uçak ile gitmek istiyorsanız, ilk olarak İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’na inmeniz gerekmektedir. Havalimanına indikten sonra Nazilli’ye gidebilmek için 142 km’lik bir araç yolculuğu da yapmanız gerekir.
Nazilli, Aydın’ın en fazla nüfusa sahip ikinci ilçesidir. 5 Eylül 1922 günü düşman işgalinden kurtarılan ilçe, Ege Bölgesi’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Yıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Nazilli’ye, ilk olarak Luvi’lerin yerleştiği bilinmektedir.
Nazilli kelimesinin Arapça anlamı ise “Yokuş Aşağı” demektir. İlçe “Altın Kılıçlı” deresinin hemen yanına kurulmuştur. M.Ö. 546 senesinde Lidyalılardan Perslere geçen Nazilli, son olarak M.Ö. 1176 senesinde Selçuklulara geçmiştir.
Batısında Aydın, doğusunda Denizli, Güneyinde Muğla, kuzeyinde ise Manisa’nın Salihli ve Alaşehir ilçeleri vardır. Asırlardır tarihin izlerini ilk günkü gibi saklayarak günümüze kadar getiren bu ilçede adeta tarihte bir yolculuğa çıkacaksınız.
Aydın’ın en büyük ikinci ve şirin ilçelerinden biri olan Nazilli, Batı Anadolu’da tarihi, turistik ve kültürel yapıları, pidesi ve inciri ile ünlü küçük ama oldukça popüler bir yerdir.
Ege Bölgesi’nde pek çok il ve ilçeye yakın olması sebebi ile köprü vazifesi gören Nazilli’yi aileniz, sevdikleriniz ya da arkadaşlarınız ile gezip keşfetmeniz için yapabileceğiniz pek çok şey mevcuttur.
Burada; harika manzarası ve buz gibi suyu ile meşhur Dereağzı Şelalesi’ni gezebilir, Büyük Menderes Ovası manzarasında piknik yapabilir ya da ilçe merkezinin keyfini çıkarabilirsiniz.
İlçe merkezinde yer alan parklarda hoş vakit geçirebilir, Nazilli’nin yöresel yemeklerinin servis edildiği lokanta ve restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.
Tarihi ve turistik yerlere giderken yol üzerinde bulunan köyleri uğrayabilir, Ege köylerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
İlçe merkezinden, köylerine kadar hoş vakit geçirebileceğiniz Nazilli’yi mutlaka keşfetmelisiniz.
Aydın’ın şirin ilçelerinden bir tanesi olan Söke, gecede hareketli bir yerleşim yeridir. Eğlenceli gece hayatı ile dikkatleri üzerine toplayan ilçede Taksi Pub, Biyer, Allegro Cafe & Bar, MySquare Cafe & Bar ve Yenikent Bistro & Pub gibi eğlenebileceğiniz pek çok mekân yer almaktadır.
Söke tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Söke Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Ege Bölgesi’nin şirin ilçelerinden bir tanesi olan Nazilli, il merkezine yaklaşık olarak 48 kilometre mesafededir. Aydın’ın tatil beldelerinden ikisi olan Didim’e 48 km, Kuşadası’na ise 36 kilometre uzaklıktadır.
Yaklaşık olarak 122 Bin nüfusu olan Söke, konumu itibari ile çok büyük öneme sahiptir. İlçeye ilk yerleşim M.Ö. Genç Bronz çağlarında gerçekleşmiştir. Hititler, Arzavalılıar, Makedonyalılar, Persler, Bizanslılar, Romalılar, İonlar ve Luvililer egemenliği altında kalmıştır. 1071 senesinde Malazgirt Savaşı’nın sona ermesinden sonra bazı Türkmen grupları bu bölgeye gelmişlerdir.
Söke, ilk kurulduğu senelerde Büyük Menderes Nehri’ne yakın ve Söke Çayı’nın yanına kurulmuş bir köydü. Etrafında yer pek çok dere kış aylarında taşıyor ve köye su basıyordu. Bu sebeple Söke adı Su Köylü kelimesinden türemiştir. Siz de aileniz ya da arkadaşlarınız ile beraber birkaç gününüzü ayırarak bu harika güzelliklere sahip olan ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.
Ege Bölgesi’nin şirin ilçelerinden bir tanesi olan Söke hem tarihi hem de kültürel özellikleri ile öne çıkmaktadır. İster gezmek için isterseniz de iş için gelin kalabileceğiniz pek çok konaklama yeri mevcuttur.
Her keseye uygun otellerden pansiyonlara ve apartlara tercih edebileceğiniz seçenekler yer almaktadır. Siz de Söke’ye geldiğinizde gönül rahatlığı ile konaklayabileceğiniz, otel, apart, ya da pansiyonlardan bir tanesini seçebilirsiniz.
Aydın’ın en büyük üçüncü ilçesi olan Söke hem tarihi hem de kültürel açıdan son derece zengin bir yerleşim yeridir. Her sene hem yerli hem de yabancı pek çok turisti misafir eden ilçede pek çok restoran ve lokanta da vardır.
Söke’ye ister gezmek için isterseniz de iş için gelin, ilçede yer alan restoran ve lokantaları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Restorandan lokantaya, kahvaltıdan salonundan, pideciye, pizzacıdan hamburgerciye kadar pek çok seçenek yer almaktadır. Siz de zevkinize göre bir restoran ya da lokantayı seçebilir, harika yemekler yiyebilirsiniz.
Aydın’ın gözde ilçesi Söke’nin kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Söke Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Aydın ilinin bir ilçesi olan Söke, Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer almaktadır. Aydın il merkezi ile Söke arasında yaklaşık olarak 50 km mesafe vardır. 1088 km2 yüzölçümüne sahip olan Söke, deniz seviyesinden 23 metre yüksektedir. İlçenin kuzey kısmında Samson, Gümüş ve Kemer Dağları, güne kısmında ise Beşparmak Dağları yer almaktadır.
Söke’ye Muğla, İzmir, Denizli ve Manisa gibi çevre illerde karayolu ile ulaşım çok basittir. İzmir ve Manisa’da ikamet eden kişiler, Aydın – İzmir Otobanı’nı kullanarak çok kolay bir şekilde Söke’ye ulaşabilirler.
Havayolu’nu kullanarak Söke’ye gitmek isterseniz, ilk önce İzmir’de yer alan Adnan Menderes Havalimanı’nı inmeniz gerekir. Daha sonra, Havalimanı’nda bulunan servis ya da taksiler ile Söke’ye gidebilirsiniz. Havaalanı ile Söke ilçe merkezi arasında yaklaşık olarak 88 km mesafe vardır.
Aydın’ın bir ilçesi olan Söke, Büyük Menderes Ovası içinde kurulmuş olan bir yeridir. Tarihi M.Ö. 5000’li yıllara kadar dayanan Söke’de, Hititlerin egemen olduğu tahmin edilmektedir. Daha sonra da bu yörede İonialılar ve Karialilar hüküm sürmüştür. M.Ö. 800’lü senelerde Frigyalılar, M.Ö. 670’li senelerde ise Lidyalıların yaşam sürdüğü Söke, zengin bir ticaret merkezi haline gelmiştir.
1426 senesinde Meteşeoğlu Beyliği’nin merkezi haline gelen ilçe, 1451 senesinde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Söke, 1868 senesinde Aydın’a bağlanmış, 1891 senesinde ise belediye olmuştur. Asırlardır toplumun bıraktığı izleri bugüne kadar taşıyan Söke’de adeta tarihte bir yolculuğa çıkacaksınız.
Keşfedilecek pek çok noktası ile turistleri vazgeçilmez adresi olan Söke için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Söke Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Aydın’ın Efeler ve Nazilli’den sonra en büyük üçüncü ilçesi olan Söke, tarihi yerleri, Neşen Gazozu, pidesi, tatlı maya ekmeği ile ün kazanmış şirin bir ilçedir.
Söke gerek iş gerekse de gezmek için pek çok insanın geldiği bir yerleşim yeridir. Siz de sevdikleriniz, aileniz ya da arkadaşlarınız ile birkaç gününüzü ayırarak bu güzel ilçeyi gezebilirsiniz.
Söke’de, harika mimarisi ile dikkatleri üzerine toplayan Doğanbey Köyü’nü ve Priene Antik Kenti’ni gezebilir, Büyük Menderes Ovası’nda yer alan ormanlarda piknik yapabilir ya da kültürel etkinliklere katılabilirsiniz.
Tarihi yerlere giderken yol üzerinde bulunan köylere uğrayarak harika kareler yakalayabilirsiniz.
İlçe merkezinden, köylere, ormanlardan, milli parklara kadar pek çok yapılacak şeyin yer aldığı Söke’yi mutlaka gezmelisiniz.
Aydın’ın en büyük ve merkez ilçesi olan Efeler, gündüz olduğu gibi gecede hareketli bir yerleşim yeridir. Eğlenceli gece hayatı ile ön plana çıkan ilçede, Anadolu Rock Bar, Buzzkafa, Keyf-i Nevizade, Şapıldak Cafe & Bar, Boomerang 80S 90S, Gramofon Bar ve Drunken Pug Pub gibi pek çok eğlence mekânı bulunmaktadır.
Efeler için planladığınız seyahatinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce konaklama yapacağınız otele karar vermek için Efeler Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Efeler, Aydın’ın 294.000 nüfusa sahip en büyük ilçesidir. Yerleşim yerinin kurulduğu bölge çok eskidir. Mimar Sinan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Dedekuyusu Höyüğü’nden kazı çalışmaları sonucu çıkarılan kalıntılar M.Ö. 4500 yılına dayanmaktadır. İlçede yer alan bazı tarihi kalıntılar ise 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Bölge 8. yüzyılda Türkler tarafından fethedilmiştir. Bu senelerde ilçenin ilk kurulduğu bölgede yeterli su bulunmadığı için yerleşim yeri güneye taşınmıştır. 10. yüzyılda Osmanlı Devleti egemenliği altına girmiş, 14. yüzyılda ise Aydınoğulları Beyliği kurulmuştur. Efeler ilçesinin bulunduğu bölgede 1653 senesinde çok büyük bir deprem yaşanmıştır. Deprem sonrası pek çok insan hayatını kaybetmiş, önemli tarihi yapılar ve evler ise yıkılmıştır.
27 Mayıs 1919 günü Yunanistan Aydın’ı işgal etmiştir. Şehrin bütün güzelliklerini talan etmiş, yağmalamış ve insanları öldürmüştür. 7 Eylül 1922 günü ise Aydın kesin olarak düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kent işgalden kurtarıldıktan sonra uzun seneler yapılandırma çalışmaları yapılmıştır.
Siz de bu tarihi dokunun günümüzde de korunduğu ilçe olan Efeler’i gezerek keşfedebilirsiniz.
Aydın, tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ile de ünlü bir ildir. Aydın’ın merkezi ve en kalabalık ilçesi olduğu için restoran ve yemek seçenekleri oldukça fazladır.
Gerek iş seyahati için gerekse de gezmek için Efeler’e gittiğinizde tercih edebileceğiniz ve harika yemekler yiyebileceğiniz lüks restoranlardan, lokantalara, kebapçılardan, pizzacılara, hamburgerciden, pideciye kadar pek çok seçeneğiniz vardır.
Aydın’ın şirin ilçesi Efeler’in kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Efeler Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.
Ege Bölgesi illerinden bir tanesi olan Aydın’ın, batısında Ege Denizi, Doğusunda Denizli, kuzeyinde Manisa ve İzmir, güneyinde ise Muğla yer almaktadır. Milattan önce 192 senesinde Romalıların hakimiyetine giren şehir, milattan sonra 395 senesinde Romalıların egemenliğinden kurtulmuştur.
Tralleis şehri, 13 yüzyılın sonlarında Türkler tarafından fethedilmiştir. Ancak şehirde yaşanan su sıkıntısından dolayı yerleşim yeri güneye taşınmıştır. 14. yüzyılda Aydınoğulları Beyliği’ne katılan Aydın, 15. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına girmiştir. 1451 senesinde Aydın’ın 970 nüfuslu bir köy olduğu bilinmektedir. 2012 senesinde çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile Aydın, Büyükşehir olmuş ve Efeler merkez ilçesi yapılmıştır. 294.000 nüfusa sahip olan Efeler, Aydın’ın en büyük ilçesidir.
Efeler’e Denizli, Muğla, Manisa ve İzmir’de ulaşım oldukça basittir. İzmir ve Manisa’da yaşayan insanlar Aydın – İzmir otobanını kullanabilirler. Havayolu’nu kullanarak Efeler’e gitmeyi tercih ederseniz İzmir’de yer alan Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmanız gerekmektedir. Havalimanı’nda bulunan Havaş minibüsleri ya da taksiler ile bu ilçeye gelebilirsiniz.
Efeler, Aydın il merkezinde yer alan bir ilçedir. Batı kısmında Ege Denizi, doğu kısmında Denizli, güney kısmında Muğla, kuzey kısmında ise İzmir ve Manisa yer almaktadır. Akdeniz ikliminin yaşandığı bölge, Büyük Menderes Nehri’nin yanında yer aldığı için tarımsal anlamda da oldukça zengindir.
6 Aralık 2012 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname sonrasında 13 il büyükşehir olmuştur. Bu iller arasında Aydın da yer almaktaydı. Aydın’ın Büyükşehir olmasının ardından merkez ilçe olarak Efeler Belediyesi de kurulmuştur. 1 Nisan 2014 tarihinden bu yana hizmet veren Efeler Belediyesi sınırları içerisinde 5 belde, 56 köy ve 83 mahalle bulunmaktadır. Efeler, aynı zamanda Aydın’ın en büyük ilçesi olma özelliğinin de sahibi olmuştur.
Taze bir ilçe olan Efeler’in sınırları içerisinde pek çok tarihi ve kültürel yapı da yer almaktadır. Yüzyıllardır tarihin izlerini günümüze kadar taşımayı başaran Efeler, kesinlikle gezilmesi gereken bir yerleşim yeridir.
294.000 nüfusu ile Aydın’ın en büyük ilçesi olan Efeler, tarihi ve turistik yerleri, inciri, pamuğu ve pidesi ile ün kazanmış bir ilçedir.
Efeler, ticari anlamdan da son derece gelişmiş bir yerleşim yeridir. Bu sebeple gezmek için gelenlerin yanı sıra iş seyahati için de gelenler azımsanmayacak kadar fazladır. Siz de sevdiklerini ve aileniz ile birlikte bu şirin ilçeyi gezerek keşfedebilirsiniz.
Efeler’de muhteşem mimari özellikleri ile ön plana çıkan cami ve külliyeler ziyaret edebilir, eski tarihi ve kültürel dokuları günümüzde de görebileceğiniz müzeleri gezebilir, ağaçlar altında yer alan mesire alanlarında piknik yapabilir ve deve güreşi etkinliklerine katılarak harika vakit geçirebilirsiniz.
Köylere giderek harika organik ürünleri tadıp, satın alabilirsiniz.
Camilerden, külliyelere, müzelerden, antik kentlere ve mesire alanlarına kadar gezebileceğiniz pek çok yerin bulunduğu Efeler’i mutlaka keşfetmelisiniz.