Nazilli’de Yapılacaklar Listesi
Aydın’ın en büyük ikinci ve şirin ilçelerinden biri olan Nazilli, Batı Anadolu’da tarihi, turistik ve kültürel yapıları, pidesi ve inciri ile ünlü küçük ama oldukça popüler bir yerdir.
Ege Bölgesi’nde pek çok il ve ilçeye yakın olması sebebi ile köprü vazifesi gören Nazilli’yi aileniz, sevdikleriniz ya da arkadaşlarınız ile gezip keşfetmeniz için yapabileceğiniz pek çok şey mevcuttur.
Burada; harika manzarası ve buz gibi suyu ile meşhur Dereağzı Şelalesi’ni gezebilir, Büyük Menderes Ovası manzarasında piknik yapabilir ya da ilçe merkezinin keyfini çıkarabilirsiniz.
İlçe merkezinde yer alan parklarda hoş vakit geçirebilir, Nazilli’nin yöresel yemeklerinin servis edildiği lokanta ve restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.
Tarihi ve turistik yerlere giderken yol üzerinde bulunan köyleri uğrayabilir, Ege köylerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
İlçe merkezinden, köylerine kadar hoş vakit geçirebileceğiniz Nazilli’yi mutlaka keşfetmelisiniz.
Çarşının Keyfini Çıkarın
İlçe merkezinde yer alan ve Nazilli’nin her noktasına yakın olan Uzun Çarşı’ya giderek ister gezebilir, isterseniz de alışveriş yapabilirsiniz.
Uzun Çarşı’da, sevdikleriniz ya da kendiniz için satın alabileceğiniz pek çok hediyelik eşya bulunmaktadır. Nazilli ve Aydın bölgesinin yöresel lezzetleri, yerel kıyafetleri ve eşyalarını da bu çarşıda rahatlıkla bulabilirsiniz.
Nazilli’ye ister iş için, isterseniz de gezmek için gelin, mutlaka bu çarşıya uğrayın. Hem daha önce görmediğiniz ve bilmediğiniz yerel kıyafet ve eşyaları öğrenebilir, hem de sevdiklerinize yöresel ürünlerden satın alarak onları iş seyahati ya da tatilde bile unutmadığınızı hissettirebilirsiniz.
Piknik Yapın
Nazilli, Büyük Menderes Ovası’nın hemen yanına kurulmuş, yemyeşil bir ilçedir.
Hafta sonları ya da sıcak yaz günlerinde Nazilli’ye giderseniz, etrafta sizinle birlikte piknik yapmaya gelen pek çok aile de görebilirsiniz.
İsterseniz belediye tarafından belirlenen piknik alanlarına gidin, isterseniz Menderes Ovası manzaralı tepelerde piknik yapın, bol oksijen ile adeta kendinize geleceksiniz. Belediye piknik alanlarında mangal yapmak serbesttir. Fakat ormanlarda mangal ve ateş yakmak yasaktır.
Ormanlık alanda piknik yapmak istediğiniz zaman ister yakında yer alan restoranlarda, isterseniz de evden getirdiğiniz yiyecekler ile karnınızı doyurabilirsiniz.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Nazilli’de tatilinizi planlamak için Aydın Nazilli Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.
Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi’ni Gezin
İstasyon Meydanı mevkiinde yer alan ve eskiden Ankara Palas Otel olarak hizmet veren bina günümüzde Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi olarak misafirlerini ağırlamaktadır.
Dönemin ünlü demirci ustalarından biri olan Mehmet Efe tarafından inşa ettirilen bina Nazilli Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları sonrasında müzeye dönüştürülmüştür.
1987 senesinde vizyona giren “Anayurt Oteli” adlı sinema filminin çekildiği yer olan bina, Nazilli’ye gelen ziyaretçilerin mutlaka uğradıkları yerlerden bir tanesidir.
Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi içerisinde sergilenen eşyalar yöre halkından toplanarak bir araya getirilmiştir. Sizde Pazar günü hariç haftanın altı günü sabah 09:00 ve akşam 17:00 saatleri arasında bu müzeyi gezerek bölge hakkında çok geniş bilgiler öğrenebilirsiniz.
Antik Kentleri Gezin
Nazilli ilçe sınırları içerisinde iki adet antik kent yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi Harpasa Antik Kenti, diğeri ise Mastura Antik Kenti’dir.
Harpasa Antik Kenti, Nazilli ilçesine bağlı Esenköy mevkiinde bulunmaktadır. İlçe merkezi ile Harpasa Antik Kenti arasında 15 km mesafe vardır.
Bizans, Roma ve Osmanlı devletlerinin aralıksız olarak yaşam sürdüğü Harpasa Antik Kenti, Menderes Ovası’nı panoramik olarak gördüğü için stratejik anlamda da önemli bir yere sahiptir. Antik kentin, 2500 senelik bir Karia yerleşimi olduğu tahmin edilmektedir.
Mastura Antik Kenti ise Nazilli’nin güney kesiminde yer alan Bozyurt Köyü’ne 1 kilometre mesafededir. Nazilli ve çevre ilçeler arasında bulunan en küçük antik kent olmasına rağmen pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Mastura Antik Kenti’nde farklı dönemlerde ve çağlarda pek çok uygarlık tarafından kullanılmaktaydı. Bu sebeple o zamanlardan kalan pek çok izi günümüzde de görmek mümkündür.
Arpaz Beyler Kalesi ve Konağı’nı Ziyaret Edin
Arpaz Beyler Kalesi ve Konağı, Nazilli ilçe merkezine yaklaşık olarak 15 km mesafede yer almaktadır. Adını içerisinde bulunduğu Arpaz Köyü’nden almaktadır.
Bir zamanlar Arpaz Ailesi’nin yaşadığı Arpaz Kalesi ve Konağı, günümüzde pek çok ziyaretçinin uğrak noktaları arasındadır. Konak içerisinde 19. yüzyıl mimarisinin özellikleri görmek mümkündür.
Arpaz Kalesi ise o zamanlarda zindan olarak kullanılmaktaydı. Kale araziye hâkim bir tepeye inşa edildiği için stratejik anlamda da büyük öneme sahiptir.
Dereağzı Şelalesi’ne Gidin
Nazilli’de yer alan en güzel noktalardan bir tanesi olan Dereağzı Şelalesi, bölge halkının ziyaret ettiği bir yerdir. Özellikle ilk bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan şelale, keyifli vakit geçirebileceğiniz bir bölgedir.
Gençlerin yaz aylarında serinlemek için girdikleri şelalesi’nin suyu buz gibidir. Piknikte yapabileceğiniz Dereağzı Şelalesi, kesinlikle keşfedilmesi gereken yerler arasındadır.
Geçtiğimiz senelerde Nazilli Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde Dereağzı Şelalesi daha düzgün bir yapıya dönüşmüştür.
Kayalıklar arasında akan buz gibi su ve yemyeşil ormanın keyfini çıkarırken, harika fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.
Nazilli ilçe merkezine yaklaşık olarak 6 kilometre mesafede yer alan Dereağzı Köyü sınırları içinde bulunan şelaleye giderek hoş vakit geçirebilirsiniz.
Aydın’ın en çok tercih edilen noktalarından Nazilli’de tatilinizi planlamak için Nazilli Otelleri sayfamızı inceleyebilir, kendinize en uygun oteli seçerek hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.