Manisa gece hayatı, her ne kadar sınırlı alternatiflere sahip olsa da tatil süreci boyunca keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlardan oluşmaktadır. Büyük bir çoğunluğu Manisa şehir merkezinde bulunan mekanlar, genellikle turistlere hitap etmektedir. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin genç kitlesinden ötürü, şehir merkezinde, gece hayatı oldukça canlı bir şekilde ilerlemektedir.
Gündüz saatlerinde şehir merkezini keşfettikten sonra hem günün yorgunluğunu atabileceğiniz, hem de arkadaşlarınız veya aileniz ile birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar, kafe, bar, meyhane ve gece kulüplerinden oluşmaktadır.
Manisa’nın gece hayatına yönelik popüler mekanları arasında; Looks Lounge Cafe & Bar, Xtanbul Cafe, Dora's Cafe & Brasserie, Dergah Cafe & Bar & Ocakbaşı Restoran, Ocean's Bar & Club, Mayor Club ve XL Restaurant & Bar bulunmaktadır.
Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kendine has gelenek görenekleri ile birlikte keşfedilmesi gereken şehirlerden biri olan Manisa’da mutlaka görülmesi gereken pek çok destinasyon bulunmaktadır.
İlk yerleşimlerin oldukça eski tarihlere dayandığı Manisa’da çok sayıda antik kent ve tarihi yapı yer almaktadır. Lidyalılar döneminde bölgenin önemli kentlerinden olan Manisa, altın çağını Roma döneminde yaşamış ve bölge daha sonra Saruhanoğulları Beyliği hakimiyetine girmiştir. Osmanlı Dönemi’nden de kalan pek çok tarihi yapının bulunduğu Manisa’da gezilecek yerler, genellikle il merkezinde yer almaktadır.
Manisa’da tarihi yapılardan ziyade gezilecek pek çok doğal güzellik te görülebilmektedir. Kaplıca, şelale, kanyon ve birçok mesire alanının bulunduğu Manisa; huzurlu ve doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir şehirdir.
Manisa’da gezilecek yerler arasında; Aigai (Aiolis) Antik Kenti, Manisa Müzesi, Yeni Han, Manisa Muradiye Camii, Manisa Kalesi, Adala Kanyonu, Sidas Antik Kenti, Bintepe Tümülüsleri, Gökköy, Manisa Ulu Camii ve Medresesi, Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, Philadelphia Siesean Kilisesi, Manisa İvaz Paşa Camii, Thiatira Antik Kenti, Kybele Kaya Kabartması, Ağlayan Kaya ve Salihli Artemis Tapınağı bulunmaktadır.
Manisa’dan alınabilecek hediyelik eşyalar arasında; özellikle şehir merkezinden buzdolabı magnetleri, antika ürünler, altın ve gümüş takılar, mesir macunu, Kula ve Görsel ilçelerinden geleneksel el dokuması halı ve kilimler gibi küçük portatif seçenekler bulunmaktadır.
Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Manisa, gerek tarihi yapıları gerekse doğal güzellikleri ile birlikte oldukça zengi alternatiflere sahip bir şehirdir. Tarihi boyunca pek çok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Manisa, gelenekleri, görenekleri ve kültürel birikimi ile birlikte adeta yaşayan bir tarihi gözler önüne sermektedir.
Manisa şehir merkezi ve bağlı bulunduğu ilçelerde gezilecek ve görülecek yerler arasında çok sayıda doğal güzellik ve tarihi yapı bulunmaktadır.
Alaşehir, Akhisar ve Salihli ilçeleri bölgedeki diğer ilçelere göre adından çok daha fazla söz ettirmiş, özellikle verimli toprakları ve ılıman iklimleriyle ön plana çıkmış yerleşim yerlerindendir.
Tarihte Lidya devletine başkentlik yapmış ve aynı zamanda dünya çapında ünlü kentlerden olan Sardes Antik Kenti, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında yer almaktadır.
Ege Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden biri olan Manisa, hem bölgenin popüler şehirlerinden olan İzmir’e yakın olması, hem de tarihi ve doğal güzellikleri sınırları içerisinde barındırması ile birlikte her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Yaz aylarında düzenlenen Mesir Festivali ve Cirit Festivali ile öne çıkan Manisa’nın tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Hititler, Frigler, Yunanlar, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanoğulları ve Osmanlılara ev sahipliği yapmış olan Manisa, gezilecek yerler bakımından zengin alternatiflere sahiptir.
Manisa’da tatil süreci boyunca tercih edilebilecek çok sayıda konaklama tesisi bulunmaktadır. Birbirinden farklı ve her bütçeye hitap eden konaklama tesisleri, şehrin birçok farklı noktasında hizmet vermektedir.
Ege Bölgesi’nin tarihi zenginliğiyle ön plana çıkan şehirlerinden olan Manisa, kendine has lezzetleriyle de meşhurdur. Özellikle mesir macunuyla adını tüm Türkiye’ye duyuran Manisa’da Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar ulaşmış birçok özel lezzet bulunmaktadır. Şifalı mesir macunu dışında Manisa’da tadılabilecek lezzetler arasında mesir çayı, Akhisar Köftesi, maden suyu, Manisa Kebabı, Alaşehir Kapaması, Salihli Odun Köftesi yer almaktadır.
Türkiye’nin batısında bulunan Manisa, Ege Bölgesi sınırları içerisindedir. Kuzeyde Balıkesir, güneyde Aydın, batıda İzmir, doğuda Uşak, kuzeydoğuda Kütahya ve güneydoğusunda Denizli ile komşudur. Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile gezilecek birbirinden güzel destinasyonlara sahip olan Manisa, tarihi boyunca birçok önemli medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.
Helenistik Çağ’dan Osmanlıların hüküm sürdüğü dönemlere kadar pek çok yapı inşa edilen Manisa’da bu yapıların büyük bir kısmı günümüze oldukça sağlam bir şekilde ulaşabilmiştir. Zengin tarihi, eşsiz doğası ve huzur dolu atmosferi ile birlikte Türkiye’nin önemli kentleri arasında yer alan Manisa, bulunduğu konum itibariyle kolay ulaşılabilen bir bölgede yer almaktadır.
Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden olan Manisa, doğal güzelliklerinin yanı sıra, görülmesi gereken tarihi ve turistik yapılarıyla da öne çıkmaktadır. Tarihi bakımdan son derece önemli bir kent olan Manisa, Osmanlı Devleti döneminde şehzadelerin eğitim gördüğü yer olduğu için “Şehzadeler Şehri” olarak anılmaktadır.
Yerleşimlerin çok eski dönemlerde başladığı Manisa’da görülmesi gereken çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Bir kısmı restore edilmiş, bir kısmı ise olduğu gibi günümüze ulaşmış tarihi yapıları Manisa tatilinizde ziyaret ederek bölge tarihini keşfetme şansına sahip olabilirsiniz.
Manisa’da görülmesi gereken tarihi yerler arasında; Ağlayan Kaya, Manisa Müzesi, Aigai Antik Kenti, Manisa Yeni Han, Manisa Muradiye Camii, Manisa Kalesi, Sultan Camii ve Külliyesi, Sidas Antik Kenti, Sardes Antik Kenti ve Artemis Tapınağı, Bintepe Tümülüsleri, Manisa Ulu Camii ve Medresesi, Manisa Hatuniye Camii ve Külliyesi, Tarihi Kula Evleri, Philadelphia Siesean Kilisesi, Manisa İvaz Paşa Camii, Kybele Kaya Kabartması (Kybele Yontusu) ve Thiatira Antik Kenti (Tepe Mezarları) yer almaktadır.
Ege Bölgesi’nin önemli kentlerinden olan Manisa’da şehir trafiği hayatı zorlaştıracak düzeyde değildir. Yaz aylarında bile trafiğin sıkışmadığı şehirlerden biri olan Manisa’da yine de yaz aylarında kışa nazaran trafikteki araç sayısı daha fazla olmaktadır.
Manisa’da yaz aylarında trafikteki araç sayısı, kışa göre yaklaşık 1 kat daha fazladır. Manisa’daki tatiliniz süresince özel araç kullanmanız veya şehir merkezinden araç kiralamanız, tatilinizin hem daha ekonomik hem de zamandan tasarruf sağlayacaktır. Manisa’da şehir içi ulaşımda tercih edilebilecek alternatifler arasında; belediye otobüsleri, dolmuş, taksi, araç veya motosiklet kiralama olarak sıralanmaktadır.
Ege Bölgesi’nin nadide şehirlerinden biri olan Manisa, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile birlikte ziyaretçilerine pek çok gezilecek destinasyon sunmaktadır. Bu noktalara ziyaretler düzenleyerek şehri keşfedebilir; aynı zamanda bu destinasyonlarda gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri değerlendirebilirsiniz.
Köklü bir tarihe sahip olan Manisa’da çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Huzurlu ve sakin bir tatil geçirebileceğiniz Manisa’da şehrin tarihi yapılarını keşfedebilir, çevresindeki doğal güzelliklerde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Manisa’da her yıl düzenlenen geleneksel festivallere katılabilir, hem Manisa hakkında kapsamlı bilgilere sahip olabilir, hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Manisa ilinin turizm ve sanayi bakımından önemli bir ilçesi olan Salihli, il merkezinden yaklaşık olarak 70 kilometre uzaklıktadır. İl merkezinden Salihli’ye gitmek için kişisel araç, taksi ya da şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz ve ortalama 1 saatlik bir yolculuk ile Salihli’ye ulaşabilirsiniz.
Tarihi mekanları ile öne çıkmış olan Salihli, içerisinde doğal alanlarda bulundurmakta ve piknik, koşu, yürüyüş gibi faaliyetler için uygun ortamlar barındırmaktadır. Ayrıca kaplıcaları sayesinde şifa dağıtmakta olan bir ilçedir.
Salihli’nin doğal mekanları arasında başta gelenleri; Kurşunlu Kaplıcaları, Marmara Gölü, Demirköprü, Divlit Yanardağı, Fevzi Tüzünalp Parkı’dır.
Manisa’nın Akhisar ilçesi, tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkmaktadır. Ilıman bir iklime sahip olan Akhisar’da bulunan çamlık alanlar, dere, nehir ve akarsular bölgenin tabiat zenginliğini ortaya koymaktadır. Zeytin ağaçlarının büyük yer kapladığı Akhisar’da bölge halkı, geçimini büyük ölçüde zeytincilikten sağlamaktadır.
Manisa il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan Akhisar’a il merkezinden özel araçla ulaşımlarda, Manisa – Akhisar yolunu kuzeydoğu istikametine takip etmek gerekmektedir. Aynı zamanda bölgeye, il merkezinden taksi veya Manisa Otogarı’ndan hareket eden Akhisar dolmuşlarıyla da ortalama 45 dakika içerisinde ulaşım sağlanabilmektedir.
Akhisar’da ziyaret edebileceğiniz doğal güzellikler arasında Gediz Nehri, Zeytinliova, Çağlak Deresi ve Süleyman Çamlığı bulunmaktadır.
Manisa’nın ilçelerinden olan Akhisar, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunmaktadır. Özellikle doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçenin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bu sebeple Akhisar, tarihi yapılarıyla da oldukça zengin bir ilçedir. Manisa il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta yer alan ilçeye özel araçla ulaşımlarda Manisa – Akhisar yolu kullanılmaktadır. Ayrıca ilçeye, taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Akhisar minibüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.
Antik kentler bakımından da oldukça farklı destinasyonlara sahip olan Akhisar’da gezilecek yerler arasında birçok tarihi yapı, doğal güzellik ve mesire alanı bulunmaktadır. Akhisar tatilinizi renklendirebilecek bu alternatifleri değerlendirebilir ve daha keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Akhisar’da gezilecek yerler arasında; Zeytinliova, Akhisar Müzesi, Ulu Camii, Paşa Camii ve Hamamı, Thyateira Antik Kenti, Süleyman Çamlığı, Çağlak Deresi ve Apollonis Antik Kenti yer almaktadır.
Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa iline bağlı bir ilçe olan Akhisar, verimli toprakları nedeniyle Türkiye’de önemli bir konuma sahiptir. Özellikle zeytin yetiştiriciliği bakımından öne çıkan Akhisar, gezilecek yerleri ile birlikte ziyaretçilerine birçok imkan sağlamaktadır.
Manisa il merkezinden 50 kilometre uzaklıkta yer alan Akhisar’a özel araçla ulaşımlarda Manisa – Akhisar yolunu kuzeydoğu istikametine takip etmek gerekmektedir. Ayrıca bölgeye, il merkezinden taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Akhisar minibüsleriyle ortalama 45 dakika içerisinde gidilebilmektedir.
Manisa’nın Akhisar ilçesi, geçmişi M.Ö. 14. yüzyıla kadar dayanan, oldukça kadim bir tarihe sahiptir. Tarihi boyunca birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan Akhisar’ın eski adı “Tyatirin” olarak bilinmektedir. Lidyalılar tarafından kurulmuş olan şehir, sırasıyla Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu bünyesinde uzun bir süre kalmıştır.
Manisa il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan Akhisar’a özel araçla ulaşımlarda, Manisa – Akhisar yolu kullanılmaktadır. Ayrıca bölgeye il merkezinden taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Akhisar minibüsleriyle de 10 TL karşılığında gidilebilmektedir.
1300’lü yıllarda Türklerin egemenliği altına giren şehir, akabinde Akhisar adını almıştır. Osmanlı Devleti bünyesinde kalan Akhisar 1900’lü yılların başında Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve daha sonra bölge tekrar Türk egemenliğine girmiştir.
Akhisar’ın tarihi ve turistik yapıları arasında; Apollonis Antik Kenti, Ulu Camii, Paşa Camii ve Hamamı, Şahankaya, Yılancık Kalesi, Akhisar Yahudi Mezarlığı, Köfünlü Cami, Thyateira Antik Kenti (Tepe Mezarlığı), Attaleia Antik Kenti, Hermokapeleia Antik Kenti ve Hierakome Antik Kenti yer almaktadır.
Manisa’nın Akhisar ilçesi, hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi yapılarıyla Ege Bölgesi’nde keyifli bir tatil geçirebileceğiniz yerlerden biridir. Doğal güzellikler ile çevrili ilçede yapılabilecek çok sayıda aktivite bulunmaktadır. Manisa il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye özel araçla ulaşımlarda Manisa – Akhisar yolu kullanılabilmektedir. Aynı zamanda ilçeye, il merkezinden taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Akhisar minibüsleriyle de ulaşım mümkündür.
Akhisar’da yapılacaklar arasında öne çıkanlar ise antik kentleri gezmek, Akhisar mutfağını keşfetmek, ilçenin doğal güzelliklerini ziyaret etmek ve bölgenin meşhur festivallerine katılım sağlamak yer almaktadır.
Manisa’nın Alaşehir ilçesi, tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikler bakımından da gezilecek birçok farklı alternatife sahiptir. Manisa il merkezine ortalama 118 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye özel araçla ulaşımlar, sırasıyla Saruhanlı, Yeşilova ve Alaşehir tabelalarını takip ederek ortalama 1 saat içerisinde yapılabilmektedir. Aynı zamanda bölgeye il merkezinden taksi veya otogardan hareket eden Alaşehir minibüsleriyle de ulaşım sağlanabilmektedir.
Alaşehir’in doğal güzellikleri arasında ön plana çıkan detay ise kaplıcalarıdır. Yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin bir ilçe olan Alaşehir, kaplıca turizmi bakımından Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırlamaktadır. Alaşehir’de görmeniz gereken doğal güzellikler arasında Sarıkız Ilıcası, Afşar Baraj Bölgesi ve Alaşehir – Osmaniye Yolu Mesire Alanı bulunmaktadır.
Alaşehir, gece hayatı bakımından ziyaretçilerine sınırlı da olsa çeşitli alternatifler sunmaktadır. Manisa il merkezine ortalama 118 kilometre mesafede yer alan Alaşehir ilçesi, il merkezinin doğusunda konumlanmaktadır. İl merkezinden Alaşehir’e özel araçla ulaşımlarda D300 karayolunu doğu yönüne takip etmek gerekmektedir. Ayrıca Manisa il merkezinden taksi veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Alaşehir minibüsleriyle de ilçeye ulaşım ortalama 1 saat 45 dakika içerisinde sağlanabilmektedir.
Manisa’nın sakin ilçelerinden olan Alaşehir’de gece hayatına yönelik hizmet veren mekanlar genellikle ilçe merkezinde bulunmaktadır. Alaşehir’de tercih edebileceğiniz mekanlar arasında gazino, bar, kafe ve birahaneler yer almaktadır. Alaşehir’de hizmet veren gece hayatına yönelik mekanlar; İronic Cafe & Lounge Bar, Nefes Bar Cafe ve Yakamoz Birahanesi olarak sıralanmaktadır.
Manisa’nın doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan Akhisar ilçesi, gece hayatı bakımından da ziyaretçilerine çeşitli alternatifler sunmaktadır. Akhisar’da gece hayatı genellikle bar, birahane ve gazinolarda yaşanmaktadır. İlçe merkezinde hizmet veren mekanlar, Paşa ve İnönü Mahallesi sınırları içerisindedir.
Akhisar tatilinde, günün yorgunluğunu atabileceğiniz gece hayatına yönelik mekanlarda arkadaş gruplarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ulaşım bakımından da sorun yaşanmayan mekanlara, ilçe merkezinden yürüyerek kısa bir süre içerisinde gidilebilmektedir.
Akhisar’ın popüler mekanları; Akhisar Şehir Gazinosu, Akigo Bar, Şato Birahanesi, FunDay Club ve X Cafe & Bar olarak sıralanmaktadır.
Manisa Alaşehir, M.Ö. 150 – 138 yılları arasında Attalos II. Philadelphos tarafından kurulmuş ve bu şehre kardeşlik anlamına gelen Philadelphia ismi verilmiştir. Romalıların ve Osmanlıların bölgede yaşamaları sebebiyle günümüze kadar ulaşan birçok tarihi eserler kalmıştır. Bu nedenle hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleriyle Alaşehir; görülmeye değer bir ilçedir.
Alaşehir Surları, Philadelphia Kilisesi, Şeyh Sinan Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Kurşunlu Han ve Sarıkız Kaplıcaları, Alaşehir’in mutlaka gezilmesi gereken yerleridir.
Manisa’nın güneydoğusunda yer alan Alaşehir’in batısında Salihli, güneyinde Nazilli, Kiraz ve Kuyucak, kuzeyinde Kula ve doğusunda ise Sarıgül ve Eşme bulunmaktadır. Alaşehir, bu yerleşim alanlarıyla çevrili olması ve İpek yolu üzerinde de bulunması sebebiyle ticari bakımdan tarih boyunca önemli yerlerden biri olmuştur.
Alaşehir’de konaklanabilecek 5 yıldızlı, 4 yıldızlı ve 3 yıldızlı oteller mevcuttur. Alaşehir içerisinde lüks oteller, orta bütçeli oteller bulunduğu gibi pansiyonlar ve apart otellerde bulunmaktadır.
Alaşehir, Manisa’ya 110 kilometre ve Ege Denizi’ne ise takriben 150 kilometre uzaklıktadır. Alaşehir ilçesinin batısında Manisa’nın Salihli ilçesi bulunurken, kuzeyinde Kula ilçesi yer almaktadır. Doğusunda ise Sarıgül bulunmaktadır. Alaşehir’in Uşakla arasındaki mesafe 10 km iken Denizli ile arasında bulunan mesafe 96 kilometredir.
Çevresinde Aydın, İzmir, Denizli, Uşak ve Balıkesir gibi gelişmiş şehirler olduğu için rahat bir ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.
Manisa’nın ilçelerinden olan Alaşehir’de ilk yerleşimler oldukça eski tarihlere uzanmaktadır. Bu sebepten ötürü Alaşehir’de görmeniz gereken çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Manisa il merkezine 118 kilometre uzaklıkta bulunan Alaşehir’e özel araçla ulaşımlarda sırasıyla Turgutlu, Salihli ve Alaşehir tabelaları takip edilmelidir. İlçe merkezine, Manisa’dan taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Alaşehir dolmuşlarıyla da ortalama 1 saat 45 dakika içerisinde ulaşım mümkündür.
Tarihi boyunca birçok medeniyeti ağırlayan Alaşehir’de gezilecek yerler arasında şehir surları, kiliseler, camiler ve türbeler bulunmaktadır. Alaşehir’de mutlaka görmeniz gereken tarihi yerler arasında Philadelphia Siesean Kilisesi, Şeyh Sinan Türbesi, Alaşehir Surları, camiler ve Sean Jean Kilisesi Kalıntıları yer almaktadır.
Manisa’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Alaşehir, aynı zamanda tarihi yapılarıyla birlikte de gezilecek birçok farklı destinasyona sahiptir. Manisa’ya yaklaşık 118 kilometrelik mesafede konumlanan ilçeye özel araçla ulaşımlarda, Turgutlu’yu devam ederek Alaşehir tabelasının izlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda Manisa’dan taksi veya otogardan hareket eden Alaşehir minibüsleriyle de bölgeye yaklaşık 1 saat 45 dakika içerisinde ulaşım yapılabilmektedir.
Ege Bölgesi’nin üzüm yetiştiriciliği bakımından önde gelen ilçelerinden olan Alaşehir’de yapılacaklar arasında öne çıkan aktivitelerden biri, Üzüm Festivali’ne katılım sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Alaşehir’de çeşitli doğa yürüyüşleri ve piknik yapabileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Termal turizm kapsamında da tesislerin bulunduğu ilçedeki kaplıcaya giderek, vücudunuzu yenileyebilir, aynı zamanda Alaşehir tatilinize renk katabilirsiniz.
Manisa il merkezine ortalama 80 kilometre mesafede bulunan Salihli’ye özel araçla ulaşımlarda Turgutlu yolu üzerinden yapılmaktadır. İl merkezinden taksi veya Salihli minibüsleriyle de bölgeye ortalama 1 saat içerisinde ulaşım yapılabilmektedir.
Salihli’de gece hayatına yönelik hizmet veren işletme sayısı sınırlı sayıdadır. Ancak yine de Salihli tatilinizde günün yorgunluğunu atabileceğiniz, aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte tercih ederek keyifli vakit geçirebileceğiniz çeşitli mekanlar bulunmaktadır.
Salihli’de tercih edebileceğiniz gece hayatına yönelik mekanlar bar, gece kulüpleri ve gazinolardır. Her bütçeye uygun mekanın hizmet verdiği Salihli’de keyifli bir gün geçirmek veya günün yorgunluğunu atmak için bu mekanları değerlendirebilirsiniz.
Salihli’de hizmet veren popüler mekanlar; XL Restaurant & Bar, Berrak Akustik Performans, Green Bar, Reyna Bar & Meyhane, Destina Night Club, Sarılar Night Club, Mavi Köşe Gazinosu ve Gülan Gazinosu olarak sıralanmaktadır.
Ege Bölgesi’nin Manisa ilinde yer alan Salihli ilçesi, il merkezinden aşağı yukarı 70 kilometre uzaklıktadır. İlçeler arası minibüsleri kullanarak 10-15 TL karşılığında ulaşım gerçekleştirmek mümkündür. Dilerseniz ulaşım için taksi ya da kişisel araçta kullanabilir ve aşağı yukarı 1 saatte Salihli’ye ulaşabilirsiniz.
Salihli’de termal suları ile şifa bulabilir, tarihi ve doğal alanlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Fosil ayak izlerinin bulunduğu bu bölgede, tarihin ilk parasının basıldığı Sard Antik Kenti bulunmaktadır. Ayrıca ilgi toplayan tarihi yerler arasında; Artemis Tapınağı, Sardes Antik Tiyatrosu, Sardes Kilisesi, Tarihi Şehir Hamamı, Hamidiye Camii, Bintepe Tümülüsleri gelmektedir.
Dikkat çekici doğal alanlar ise; Kurşunlu Kaplıcaları, Marmara Gölü, Demirköprü, Divlit Yanardağı, Fevzi Tüzünalp Parkı ve Salihi Adala’dır.
Salihli, birçok kara ve demir yolunun kesişimin de bulunduğu için ilçeye kendi aracınız, tren veya taksi yoluyla ulaşabilirsiniz. Salihli bölgesinde tatil yapmanıza olanak sağlayan birçok konaklama merkezi mevcuttur. Ekonomik olarak herkese uygun seçenekler bulabileceğiniz, apart, otel, butik otel şeklinde seçenekler mevcuttur.
Manisa’nın ilçelerinden olan Salihli, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Doğusunda Kula ve Alaşehir, batısında Ahmetli ve Gölmarmara, kuzeyinde Köprübaşı ve Gördes ilçeleriyle komşu olan Salihli, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla öne çıkan yerleşim yerlerindendir.
Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Salihli, ulaşım bakımından sorunsuz bir konumda bulunmaktadır. Turgutlu ve Ahmetli ilçelerine oldukça yakın mesafede bulunan Salihli, yıl boyunca yerli turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Genellikle doğa ve kaplıca turizmi kapsamında ziyaret edilen ilçenin iklimi de oldukça ılımandır.
Manisa'ya bağlı Salihli ilçesi, Ege Bölgesinin tarih, doğa, termal turizm bakımından en önemli İlçelerinden biridir. Salihli ilçesi, Manisa’nın merkezinden 70 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İl merkezinden hareket eden ilçeler arası otobüsleri, taksi ya da özel araç kullanarak yaklaşık 1 saatlik bir sürede ulaşım gerçekleştirilebilir.
Salihli'nin tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Yakın köylerinin çevresinde fosil ayak izlerinin bulunduğu da bilinmektedir. Bilinen en eski ve en önemli yerleşim merkezi ise; Salihli'nin 7 km batısında yer alan Sart bölgesidir. Dünya tarihinde paranın ilk basıldığı yer burası olarak bilinmektedir.
Tarihi ve turistlik mekanları ile ilgi toplayan Salihli’nin tarihi yerlerin başında ise; Sart Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Sardes Antik Tiyatrosu, Sardes Kilisesi, Tarihi Şehir Hamamı, Hamidiye Camii, Bintepe Tümülüsleri gelmektedir.
Manisa’nın Salihli ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla beraber birçok aktivitenin yapılabildiği bir ilçedir. Manisa il merkezine ortalama 80 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye özel araçla ulaşımlarda güneydoğu yönüne Turgutlu ve Salihli tabelalarını takip ederek ortalama 45 dakika içerisinde gidilebilmektedir. Aynı zamanda ilçeye, şehir merkezinden taksi veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Salihli minibüsleriyle de yaklaşık 1 saat içerisinde 10 TL ücret karşılığında ulaşım sağlanabilmektedir.
İlk yerleşimlerin oldukça eski tarihlere uzandığı Salihli’de ilçe merkezini keşfettikten sonra bölgede yapılabilecek aktiviteler arasında doğa gezileri, kaplıca ziyareti ve birçok festivale katılım sağlama gibi eğlenceli vakit geçirebileceğiniz alternatifleri değerlendirebilirsiniz.
Manisa iline bağlı ve kömür madenleri ile tanınan Soma, küçük ve gelişmiş bir ilçedir. İlçe, tarihi mekanları sayesinde turistlerin ilgisini geçmektedir. Küçük bir ilçe olduğu için ilçenin gece mekanlarının neredeyse hepsi ilçe merkezinde yer almaktadır ve çevrede öğrencilerin bulunması nedeniyle genç kitleye hitap eden mekanlardır. Bu mekanlarda çeşitli yemekler yiyebilir, alkollü ve alkolsüz içeceklerin birçoğunu tüketebilir, oyun oynayabilir ve sosyalleşebilirsiniz.
Soma ilçesinin popüler mekanları arasında başta gelenleri; Voda Cafe, Doze Cafe & Bistro, Cafe’m Sokağı, Tetteria Garden Cafe, Esinti Cafe Soma, Cadde Cafe & Bar, Fiesta Cafe Soma isimli mekanlardır.
Soma ilçesi, Ege Bölgesine bağlı olan Manisa şehrinde yer almaktadır. Yüzölçümü ve yerleşim alanları bakımından ufak bir ilçe olan Soma, kömür madenleri ve sanayisi ile tanınmaktadır. Soma’nın Manisa şehir merkezinden uzaklığı aşağı yukarı 84 kilometredir ve ilçeye gerçekleştirilen ulaşımlarda ücretli veya ücretsiz yollar tercih edilebilir.
Soma bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu elde edilen bilgiler sayesinde, Soma ve çevresindeki yerleşmeyi başlatan medeniyetin Lidyalılar olduğu keşfedilmiştir. Lidya medeniyetinin egemenliğinden sonra çok medeniyetin hüküm sürdüğü bu bölge, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının egemenliğinde yaşamıştır ve içerisindeki yapıların neredeyse hepsi bu iki devletten günümüze kadar gelmiştir.
Soma’nın tarihi yapılarının birçoğu Darkale Köyü içinde yer almaktadır. Darkale Köyü, Soma ilçesine gerçekleştirilen yoğun göçler sebebiyle uzun bir süre bakımsız kalmış, daha sonra geniş bir çalışma ile restore edilmiş ve onarımı gerçekleştirilmiştir. Bölgedeki tarihi yapıların çoğu, yerli ve yabancılar tarafından, günümüzde yoğun ilgi görmektedir.
Soma içerisindeki tarihi yerler arasında en popüler olanları; Tarihi Darkale Evleri, Kırkoluk Cami, Damgacı Cami, Hıdırbey Camii’dir. Bunların yanı sıra manzara seyretmek ve temiz hava almak isteyen ziyaretçiler Soma Seyirtepe’yi ziyaret edebilir.
Soma ilçesi, Ege Bölgesi’nin sanayi ve turizm bakımından önemli bir kenti olan Manisa sınırları içerisinde yer almaktadır. Manisa il merkezine aşağı yukarı 84 kilometre uzaklıkta bulunan bu ilçeye ortalama 1,5 saatte ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.
Tarihi yerleri ve kömür madenleri ile tanınan Soma, yıl boyunca yüzlerce turisti misafir etmektedir.
Soma ilçesi, Ege Bölgesi’ne bağlı bulunan Manisa ilinde yer almaktadır. Soma, Manisa il merkezinden yaklaşık 84 kilometre uzaklıktadır ve aşağı yukarı 1,5 saatlik bir sürede ulaşım sağlanabilir. İlçeye ulaşım gerçekleştirmek için ilçe merkezinden hareket eden Soma otobüsleri ya da özel araç kullanılabilir. Özel araç ile ulaşım gerçekleştirmeyi tercih eden yolcular, Manisa Akhisar Yolu, D565 ve O-5 yolları üzerinden ulaşım sağlayabilir. Bu yol üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır. Ücretsiz yollar ile Soma’ya gitmek isteyen turistler, Akhisar Bergama Yolu, D240 ve D565 yollarını kullanarak yaklaşık 2 saatlik bir sürede ulaşım gerçekleştirebilir.
Soma, Ege Bölgesi içindeki Manisa şehrine bağlı bir ilçedir. Küçük bir ilçe olan Soma, şirin bir bölge olarak ifade edilmektedir. İlçe, Manisa il merkezinden aşağı yukarı 84 kilometre uzaklıkta yer almaktadır ve ücretli-ücretsiz yollar kullanarak ulaşım gerçekleştirmek mümkündür.
Soma ilçesinde yapılan arkeolojik çalışmalar ile elde edilen bilgilerden yola çıkılarak, bölgedeki ilk yerleşimin Lidyalılar tarafından kurulduğu keşfedilmiştir. Lidyalılardan sonra birçok medeniyetin yaşadığı bu bölge, Bizans ve Osmanlı devletlerinin hakimiyetinde kalmıştır ve içerisindeki tarihi yerlerin neredeyse hepsi bu devletlerden kalmadır. İlçenin tarihi mekanlarının neredeyse hepsi Darkale Köyü’nde yer almaktadır.
Bu köy, ilçeye yapılan yoğun göçler nedeniyle oldukça bakımsız kalmış ve sonrasında kapsamlı bir çalışma ile düzenlemiş ve yenilenmiştir. Bölgedeki tarihi mekanların birçoğu günümüzde yoğun dikkat çekmektedir.
İlçe içerisindeki tarihi yerlerin başta gelenleri; Tarihi Darkale Evleri, Kırkoluk Cami, Damgacı Cami, Hıdırbey Cami’dir.
Ege Bölgesi’nde yer alan Manisa kentinin ilçelerinden bir tanesi olan Soma, gelişmiş sanayisi ve kömür madenleri ile tanınmaktadır. Soma, il merkezinden 84 kilometre uzaklıkta yer almakta ve ortalama 1,5 saatlik bir sürede ulaşılabilmektedir.
Köklü bir geçmişe sahip olan soma ilçesi, uzun yıllardır, başta kömür üzerine, sanayi amaçlı kullanılan bir ilçedir. Bu nedenle Soma’da doğal alan denilebilecek yerler neredeyse yoktur. Fakat bu ilçe, geçmişten günümüze kadar dayanan birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.
Soma ilçesini ziyaret eden misafirlerin yapmaktan keyif alabileceği etkinlikler mevcuttur. Soma gezisinde yörenin tarihi evleri arasında dolaşabilir, ilçenin en önemli seyir alanından manzara keyfi yapabilirsiniz. Dilerseniz damak tadınıza uygun yöresel yemekleri deneyebilir ve gittiğiniz döneme göre Karaelmas Kültür Festivali’ne katılabilirsiniz.