Alaşehir’de Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerler
Manisa’nın ilçelerinden olan Alaşehir’de ilk yerleşimler oldukça eski tarihlere uzanmaktadır. Bu sebepten ötürü Alaşehir’de görmeniz gereken çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Manisa il merkezine 118 kilometre uzaklıkta bulunan Alaşehir’e özel araçla ulaşımlarda sırasıyla Turgutlu, Salihli ve Alaşehir tabelaları takip edilmelidir. İlçe merkezine, Manisa’dan taksi veya Manisa Otogarı’ndan yarım saatte bir hareket eden Alaşehir dolmuşlarıyla da ortalama 1 saat 45 dakika içerisinde ulaşım mümkündür.
Tarihi boyunca birçok medeniyeti ağırlayan Alaşehir’de gezilecek yerler arasında şehir surları, kiliseler, camiler ve türbeler bulunmaktadır. Alaşehir’de mutlaka görmeniz gereken tarihi yerler arasında Philadelphia Siesean Kilisesi, Şeyh Sinan Türbesi, Alaşehir Surları, camiler ve Sean Jean Kilisesi Kalıntıları yer almaktadır.
Philadelphia Siesean Kilisesi (Filadelfiya Kilisesi)
Philadelphia Siesean Kilisesi, Alaşehir ilçe merkezinde yer almaktadır. Kiliseye ulaşımlar, ilçe merkezinden yürüyerek sağlanabilmektedir.
Bölge halkı tarafından Filadelfiya Kilisesi olarak bilinen kilise, İncil’de adı geçen bir yapı olduğu için Hristiyanlar tarafından oldukça kutsal kabul edilmektedir. Roma Dönemi’nden kalan eserler arasında bulunan Philadelphia Siesean Kilisesi çevresinde günümüzde hala araştırmalar sürmektedir.
Kilisenin çevresinde birçok tapınak da görülebilmektedir. Alaşehir ilçesinde gezilecek tarihi ve turistik yerler arasında öne çıkan Philadelphia Siesean Kilisesi; haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
Philadelphia Siesean Kilisesi’ne girişler ücretsizdir.
Şeyh Sinan Türbesi
Şeyh Sinan Türbesi, Manisa’nın Alaşehir ilçe merkezinde bulunmaktadır. Türbeye ulaşımlar, ilçe merkezinden yürüyerek sağlanabilmektedir.
Osmanlı Dönemi’nden kalan eserler arasında bulunan Şeyh Sinan Türbesi, ilçe merkezindeki Şeyh Sinan Camisi’nin bahçesinde yer almaktadır. Seyh Sinan ve ailesine ait bir türbe olan yapıda Osmanlı mimarisi hakimdir.
Haftanın her günü 08:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Şeyh Sinan Türbesi, Alaşehir’de gezilecek yerler arasında öne çıkmaktadır.
Şeyh Sinan Türbesi’ne girişler ücretsizdir.
Alaşehir Surları
Alaşehir’i çevreleyen surlar, ilçenin otantik dokusunu ön plana çıkarmaktadır. Şehrin hemen her yerinde bulunan surları, ilçenin her noktasından görebilirsiniz.
Roma Dönemi yapılarından olan surların yüksekliği 8 metre, uzunlukları ise 8 kilometredir. Oldukça devasa bir yapı olan surların birçoğu zamanla tahrip olmuştur. Surlara ait 4 adet kapı bulunmaktadır. Alaşehir ilçesini gezerken inceleyebileceğiniz surlar, ilçenin en önemli yapıları arasında öne çıkmaktadır.
Alaşehir Camileri
Alaşehir, özellikle Osmanlı Dönemi’nden kalan camileriyle ünlüdür. İlçe merkezinde çok sayıda cami bulunmaktadır.
Yıldırım Beyazıt Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu bünyesine dahil olan Alaşehir’de görebileceğiniz camiler arasında Şeyh Sinan Camii, Yıldırım Beyazıt Camii, Güdük Minare Camii ve Yağhane Camii bulunmaktadır.
Alaşehir’de gezilecek tarihi yerler arasında yer alan bu camilerin hepsi, günümüzde ibadete açık durumdadır.
Sean Jean Kilisesi Kalıntıları
Sean Jean Kilisesi Kalıntıları, Alaşehir ilçe merkezinde bulunmaktadır. Alaşehir’in önemli tarihi yapılarından olan kalıntılara, ilçe merkezinden ulaşımlar yürüyerek sağlanabilmektedir.
Alaşehir’in tarihi açısından önemli bir yeri bulunan Sean Jean Kilisesi, M.S. 6. yüzyıla ait yapılar arasında bulunmaktadır. Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen havarilerden Ioannes için yaptırılmış olan kilise, Ege Bölgesi’ndeki Hıristiyanlığın ilk çağlarında inşa edilmiştir.
Sean Jean Kilisesi’ne ait üç adet ayak günümüzde sağlam durumda görülebilmektedir. Payelerin yüksekliği, kalınlıkları ve kemerlerle olan irtibatı da yapının oldukça eşsiz bir mimariye sahip olduğunu gözler önüne sermektedir.
Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Sean Jean Kilisesi Kalıntıları, 08:30 ile 18:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Sean Jean Kilisesi Kalıntıları’na girişler ücretsizdir.