Alaşehir Gezisinde Kesinlikle Yapılması Gerekenler
Manisa’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Alaşehir, aynı zamanda tarihi yapılarıyla birlikte de gezilecek birçok farklı destinasyona sahiptir. Manisa’ya yaklaşık 118 kilometrelik mesafede konumlanan ilçeye özel araçla ulaşımlarda, Turgutlu’yu devam ederek Alaşehir tabelasının izlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda Manisa’dan taksi veya otogardan hareket eden Alaşehir minibüsleriyle de bölgeye yaklaşık 1 saat 45 dakika içerisinde ulaşım yapılabilmektedir.
Ege Bölgesi’nin üzüm yetiştiriciliği bakımından önde gelen ilçelerinden olan Alaşehir’de yapılacaklar arasında öne çıkan aktivitelerden biri, Üzüm Festivali’ne katılım sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Alaşehir’de çeşitli doğa yürüyüşleri ve piknik yapabileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Termal turizm kapsamında da tesislerin bulunduğu ilçedeki kaplıcaya giderek, vücudunuzu yenileyebilir, aynı zamanda Alaşehir tatilinize renk katabilirsiniz.
Üzüm Festivali’ne Katılın
Üzüm yetiştiriciliği bakımından oldukça önemli ilçelerden olan Alaşehir’de yapılacaklar arasında bulunan alternatiflerden biri de bu festivale katılmak olacaktır. 2018 yılından beri her sene düzenli olarak gerçekleştirilen festivaller, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla birlikte şenlik havasında geçmektedir.
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivallerde, resim sergileri, çeşitli oyunlar, turnuvalar, folklör gösterileri, tiyatro oyunları ve kahvaltı gibi aktiviteler düzenlenmektedir. Bölgesel ve ulusal çapta sanatçıların da konser verdiği Üzüm Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı takiben gerçekleştirilmektedir.
Toplamda 1 hafta boyunca eğlencenin aralıksız devam ettiği Üzüm Festivali, Alaşehir’de yapılacak aktiviteler arasında yer almaktadır.
Alaşehir Üzüm Festivali’ne katılımlar ücretsizdir.
Alaşehir’in Tarihini Keşfedin
İlk yerleşimlerin M.S. 40 yıllarına kadar uzandığı Alaşehir, günümüze dek birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı bölgede gezip, keşfedebileceğiniz birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Özellikle Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan eserlerin, günümüze oldukça sağlam bir şekilde ulaştığı Alaşehir, tarihi yapılar bakımından gezilecek birçok alternatife sahiptir.
Alaşehir’i boydan boya çevreleyen şehir surları, Roma döneminden kalan antik tiyatrolar, Selçuklu döneminden miras kervansaraylar, Osmanlı mimarisinin hakim olduğu çok sayıda cami ve türbe, Alaşehir’de görülmesi gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.
Genellikle ilçe merkezinde yer alan tarihi yapılara ulaşımlar da oldukça kolay bir şekilde sağlanabilmektedir.
Kaplıcaya Gidin
Alaşehir’in en çok dikkat çekici özelliklerinden biri de şifalı sulara sahip kaplıcalarıdır. Ege Bölgesi’nin termal turizm kapsamında öne çıkan ilçelerinden olan Alaşehir’in şifalı sularında vücudunuzu yenileyebilir, keyifli bir gün geçirme şansına sahip olabilirsiniz.
Alaşehir’de birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Sarıkız Kaplıcası, özellikle çevre illerden gelen ziyaretçiler ile birlikte ilçenin cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. Başta romatizmal hastalıklar olmak üzere, cilt lekeleri, kadın hastalıkları ve çeşitli dermatolojik sorunların tedavisi için tercih edilen kaplıcayı, vücudunuzu yenilemek ve daha zinde hissetmek için de tercih edebilirsiniz.
Piknik Yapın
Alaşehir, doğal güzellikleriyle ünlü olduğu için bölgede çok sayıda piknik yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Bu alanlardan en çok tercih edilenler ise Afşar Baraj Bölgesi kapsamında bulunan mesire alanı ve Alaşehir – Osmaniye Köyü yolu üzerinde bulunan piknik bölgesidir.
Alaşehir tatillerinde, aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte mangal yapıp, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebileceğiniz bu bölgelerde aynı zamanda bölgenin doğal güzelliklerini daha yakından keşfedebilme imkanına sahip olabilirsiniz.
Alaşehir’in zengin bitki örtüsünü gözlemleyebileceğiniz bu aktivitelerde, yanınızda götürebileceğiniz fotoğraf makinesi ile kartpostalları aratmayacak kareler yakalayabilir, bu anlarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.