Türkiye’nin en güneyinde yer alan şehir olma özelliğini gösteren Hatay, yılın her döneminde sıcak coğrafyası ve keyifli atmosferi sebebi ile ziyaretçileri tarafından tercih edilmeye devam etmektedir. İl sınırları içerisinde yapılması gereken pek çok şey olmasına rağmen Hatay ziyaretinizden daha çok keyif almak için doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Çok büyük bir olmadığı için günübirlik ziyaretlerinizde dahi Hatay’da bulunan tüm doğal güzellikleri toplu taşıma araçlarından yararlanarak ve özel taksileri tercih ederek gezme fırsatına sahipsiniz.
İl sınırları içerisinde pek çok farklı mağara, nehir, şelale ve asırlık ağaç gibi doğal güzellikler ziyaretçi ağırlamaya devam etmektedir. Hatay’da yer alan doğal güzelliklerden belki de en önemlileri Asi Nehri, Damlataş Mağarası, Meryem Ana Havuzu, Samandağ Sahili, Musa Ağacı, Harbiye Şelaleleri, Sarıseki Kanyonu ve Mağarası, Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları ile Sincan Şelalesi olarak sıralanabilir. Hatay tatilinizde doğal güzellikleri gezerek vakitlerinizi daha unutulmaz bir hale getirebilirsiniz.
Hatay, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının dışında Akdeniz ile bulunan komşuluğundan dolayı da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Yaz turizmi açısından hareketli noktalara sahip olan Hatay, ziyaretçilerine hareketli gece hayatı mekânları da sunmaktadır. İl sınırları içerisinde farklı noktalarda yer alan meyhane, şarap evi ve bar gibi seçenekler, günün bittiğini düşündüğünüz anda eğlence ile buluşmanızı sağlamaktadır.
Hatay’da yer alan gece hayatı mekânları, farklı noktalarda yer almaktadır. Birbirine uzak gibi gözüken bu yerlerin tümüne tek bir vasıta ile gidebilmek mümkündür. Ulaşım açısından sorunsuz deneyimler yaşayacağınız Hatay’da Zeytin Meyhane, Bade Şarap Evi, Çilingir Meyhanesi, Sveyka Restoran, Firuze Meyhane, La Perla Boutique Otel Restoran ve Şarap Evi, Trista Pena Cafe & Bar ve Kara Kedi Bar gibi gece hayatı mekânları bulunmaktadır.
Medeniyetler beşiği Hatay, tarih boyu çok sayıda devlete ev sahipliği yapmıştır. Farklı devletlerden ve milletlerden kalan yapıları günümüzde de ziyaret edebildiğiniz bu kent içerisinde birbirinden farklı gezilecek yer seçeneği yer almaktadır. 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan Hatay, o yıllardan beri ülkenin önemli illerinden biri olmuştur. İl sınırları içerisinde yer alan farklı seçenekleri ziyaret ederek hem Hatay’a dair daha çok bilgi sahibi olabilir hem de tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Hatay yüzölçümü açısından çok büyük bir şehir olmadığı için tek bir vasıta ile birlikte şehrin bir ucundan diğer bir ucuna gidebilmek mümkündür. Bu yüzden Hatay’da yer alan gezilecek yerlerin tümünü sizler de rahatlıkla gezebilirsiniz. Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.
Hatay ilçesi, gezip görülmesi kadar aynı zamanda anlatılması ve paylaşılması gereken de bir yerdir. Bu paylaşımı sağlayabilmek için tatiliniz veya geziniz sona erdiğinde Hatay’ın pek çok noktasından hediyelik eşyalar veya yöresel lezzetler satın alabilirsiniz. Dört bir yanında farklı ürün ve lezzetleri bulabileceğiniz Hatay’da sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz hediyeler de yer almaktadır.
Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan Uzun Çarşı’dan giyimden aksesuara, yöresel lezzetlerden diğer hediyelik eşyalara kadar pek çok farklı seçeneği satın alabileceğiniz gibi, Aktarcılar Çarşısı’ndan da hem yöresel hem lezzetli baharatları evinize götürebilirsiniz. Ayrıca tamamen doğal olan defne sabunu ve İskenderun Deniz Müzesi’ndeki son derece ilginç denizcilik hediyelik eşyalarının yanı sıra Hatay’ın en çok tercih edilen AVM’si; Palladium AVM’den de teknolojik aletlerden giyime kadar pek çok ürünü satın alabilirsiniz.
Türkiye’nin en güney ucunda yer alan Hatay, Akdeniz Bölgesi’nin de doğu sınırında bulunmaktadır. Kültürel bir çeşitliliğin bulunduğu bu il, doğusunda Suriye ve Orta Doğu, batısında ise Akdeniz ile misafirlerini ağırlamaktadır. Binlerce yıl boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan ve bu medeniyetlerin izlerini günümüzde de taşıyan Hatay, doğa harikası yapısı ve gezilecek yerleri ile dikkat çeken illerden biri olmaya devam etmektedir.
1. Dünya Savaşı yıllarında 20 yıllık bir süre ile Fransızların işgali altına kalan Hatay, ilk olarak bağımsız bir devlet, ardından da Türkiye’nin önemli illerinden biri olmuştur. 1939 yılında Türkiye’nin topraklarına katılan ve barındırdığı zenginliklerin yanında mutfağı ile de ülkenin önde gelen illerinden olan Hatay, birbirinden önemli ilçeleri ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.
Türkiye’nin en güneyinde, Akdeniz Bölgesi’nin ise en doğusunda yer alan Hatay, yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Pek çok farklı önemli medeniyetin binlerce yıl boyunca yaşadığı Hatay topraklarında, bu medeniyetlerden günümüze ulaşmış olan pek çok farklı tarihi yapı bulunmaktadır. Bu tarihi yapıların yanı sıra, ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen doğal güzellikler de görülmeye değerdir. Yılın büyük bir bölümünde havanın sıcak olduğu Hatay’da yapılan ziyaretler, gezilecek yerlerin çok olması ve otel seçeneklerinin de zengin olması sebebi ile keyifli bir şekilde gerçekleşmektedir.
Hatay’da konaklayabileceğiniz seçenekler adeta şehrin dört bir yanına dağılmış vaziyettedir. İsteklerinize uygun bir şekilde Hatay merkezde yani Antakya’da veya diğer metropol ilçe olan İskenderun’da bulunan otellerde konaklayabilirsiniz. Denize ve plajlara daha yakın olmak adına Arsuz ve Samandağ bölgelerinde bulunan otel ve pansiyon seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Şehrin her yanında otellerde bulunduğu için deniz kenarı veya şehir merkezi tercihlerinden istediğinizi seçebilir, Hatay tatilinizi son derece keyifli ve kaliteli bir hale getirebilirsiniz.
Binlerce yıllık tarihi ile çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay, kültürel açıdan Türkiye’nin en zengin illerinden biridir. Bu kültürel çeşitliliğin yanı sıra Hatay’ın en meşhur yönü olarak mutfağı gösterilebilir. 600’ün üzerinde yöresel sıcak yemek çeşidinin bulunduğu Hatay mutfağında tatlı ve mezeler açısından da müthiş bir çeşitlilik söz konusudur. Sahip olduğu bu mükemmel mutfak, Hatay’ı ziyaret etmek için başlı başına bir sebeptir.
Hatay’da yer alan Antakya, İskenderun, Arsuz ve Samandağ gibi ilçelerin tümünde çok kaliteli restoranlar yer almaktadır. Bu restoranlara giderek ülkede en sevilen tatlılardan olan Künefe, müthiş lezzeti ile Tepsi Kebabı, en gözde yöresel lezzetlerden olan Biberli Ekmek, en iyisini Hatay’da yiyebileceğiniz Kâğıt Kebabı, bu lezzetlere ek olarak Humus ve Çalpak Pekmezi gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Hatay mutfağı, yalnızca Türkiye’nin değil; dünyanın en değerli mutfaklarından biridir.
Hatay, Türkiye’nin kültürel açıdan çeşitliliğe en çok sahip olan illerinden biridir. İl sınırları içerisinde tarihin ilk kilisesi olan St. Pierre Kilisesi’nin bulunması ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib – i Neccar Camii gibi örnekler, kültürel çeşitliliği açıklar niteliktedir. Yılın her döneminde çeşitli yapıları ve yerleri gezmek ve görmek için Hatay’a gelen misafirler, tatilleri sırasında Akdeniz’in de keyfini çıkarmak isteyebilirler. Hatay’ın pek çok farklı bölgesinde denize girilebilecek plaj ve beach seçenekleri yer almaktadır. Tek vasıta ile Hatay merkezden tüm plajlara ve beachlere gidebilmek mümkündür.
Hatay’ın sahil kesiminde yer alan ilçeleri Arsuz, Samandağ, Payas, Dörtyol ve Erzin’de yer alan plajlara giderek sizler de yaz sıcağından kurtularak serinleyebilirsiniz. Hatay’da yer alan plajlar Samandağ Sahili, Çevlik Plajı, Arsuz Hatay Plajı, Gözcüler Plajı, Payas Halk Plajı, Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı ve Burnaz Plajı olarak dikkat çekmektedir. Akdeniz’in keyfini çıkartabilmek adına Hatay’ın farklı ilçelerinde bulunan bu plajlara gidebilirsiniz.
Türkiye’nin en güney bölgesinde yer alan Hatay, sahip olduğu pek çok olanak ile birlikte yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir. Ancak Hatay’da en dikkat çeken bölgelerin başında tarihi yerler gelmektedir. Binlerce yıllık bir tarihin yattığı Hatay topraklarında Roma, Bizans ve Osmanlı devletlerine ait pek çok tarihi yapının yanı sıra çeşitli antik kentler de yer almaktadır. Hatay’ın farklı bölgelerinde bulunan tarihi yerlerin tümünü toplu taşıma araçları ve özel taksiler yardımı ile kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.
1939 yılında, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat etmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin illerinden biri olan Hatay’da yer alan birbirinden farklı tarihi yer ve yapı seçeneği bulunmaktadır. Hatay Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Titus Tüneli ve Beşikli Mağara, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, İssos Antik Kenti, Antakya Sinagogu ve Habib – i Neccar Camii görmek isteyebileceğiniz tarihi yerler arasındadır. Bu yerleri gezerek Hatay’a ve Hatay tarihine dair pek çok farklı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Akdeniz Bölgesi’nin en doğusunda, Türkiye’nin ise en güneyinde yer alan Hatay, ulaşım açısından misafirlerine farklı seçenekler sunmaktadır. Türkiye’de yer alan büyükşehirlerden biri olmasına rağmen, diğer büyükşehirlere nazaran, trafik konusunda hiç sıkıntı yaşatmayan Hatay; kalabalık olmaması ile dikkat çekmektedir. İl merkezi olarak kabul edilen Antakya, 400 bine yaklaşan bir nüfusa sahip olmasına rağmen ilçe sınırları içerisinde genellikle dolmuşlar ve otobüsler ile seyahat edildiği için trafik çoğu zaman rahattır.
Hatay merkezde görmek istediğiniz çoğu yere yürüyerek veya dolmuş/otobüs yardımı ile kısa sürede gitme şansınız bulunmaktadır. Eğer şehri baştan aşağıya gezmek ve özgürce hareket etmek istiyorsanız da araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri, belediye otobüsleri, dolmuşlar ve taksiler tercih edebileceğiniz ulaşım seçenekleridir.
Türkiye’nin en güneyinde yer alan Hatay, sahip olduğu olanaklar ile birlikte yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğramaktadır. Hatay’a tatile gelen misafirlerin ise yapabilecekleri aktiviteler bir hayli kalabalıktır.
İl sınırları içerisinde yer alan tarihi yerleri gezmek, yapabilecekleriniz arasındadır. Bin yıllar boyu pek çok farklı medeniyete ve devlete ev sahipliği yapan Hatay’da yer alan tarihi yapılar, günümüzde de önemini korumaktadır. Tarihi yerleri gezdikten sonra Hatay Arkeoloji Müzesi ve St. Pierre Kilisesi gibi önemli müzeleri gezebilirsiniz.
Hatay’a kadar gitmişken ünlü Hatay Mutfağı’na dair lezzetleri tatmamak olmaz. Hatay’da pek çok bölgede tadabileceğiniz künefe, damağınızda müthiş bir tat bırakacaktır. Sıcak havalardan kurtulmak için Hatay’da yer alan yaylalara çıkabilir ve gezinizi Hatay Uzun Çarşı’da alışveriş yaparak devam ettirebilirsiniz. Yapılabilecekler açısından uzunca bir listeye sahip olan Hatay, tatilinizi keyifle geçirebileceğiniz şehirlerdendir.
Türkiye’nin en güney bölgesinde yer alan İskenderun, iklimi ve doğal yapısı sebebi ile yılın her döneminde ziyaretçi çekmeye devam etmektedir. İlçe içerisinde yer alan gezilecek yerleri yılın her döneminde iklimin uygunluğundan dolayı misafirler rahatlıkla gezebildikleri için, kış aylarında da belli geziler düzenlenebilmektedir. İskenderun’da gezintiye çıktığınızda Akdeniz’in esintileri ile birlikte ilçede uzun yıllardır var olmayı sürdüren doğal güzellikleri ziyaret etme fırsatına sahipsiniz. Sırtında Amanos Dağları olan ve yüzünü Akdeniz’e dönmüş olan İskenderun, başlı başına bir doğal güzellik olsa da ilçe içerisinde de farklı yerlerde konumlanmış pek çok farklı seçenek bulunmaktadır.
İskenderun’un zengin toplu taşıma ağından yararlanarak ilçenin dört bir yanına dağılmış olan doğal güzellikleri ziyaret etme şansına sahipsiniz. İlçenin en önemli bölgelerinden olan İskenderun Sahili’nin yanı sıra Sarıseki Mağarası, Damlataş Mağarası, Güzelyayla Yaylası ve Nergizlik Yaylası, görmek isteyebileceğiniz doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Günübirlik ziyaretlerinizde çoğu doğa harikasını kısa yolculuklar ile ziyaret edebilirsiniz. Uzun soluklu İskenderun tatillerinizde de sahilden yola çıkıp tüm bu doğal güzellikleri kendi gözlerinizle inceleyebilirsiniz. Türkiye’nin en güneyinde yer alan İskenderun’da yaz aylarında havaların son derece sıcak olduğu düşünüldüğünde hem yöre halkı hem de ziyaretçiler soluğu yaylalarda almaktadırlar. Yüksek rakımlarda yer alan bu yaylalarda nispeten daha serin vakitler geçirebilir; İskenderun ilçesinin doğal güzelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Hatay’ın en büyük ve en gelişmiş ilçelerinden biri olan İskenderun, yılın her döneminde ziyaret edilebilen bir yapıya sahiptir. İlçenin sahip olduğu tarihi yapılar, doğal güzellikler ve komşusu olduğu Akdeniz, ilçeyi ziyaret etmek için en önemli sebepler olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeplerden dolayı yılın her döneminde hem günübirlik hem de uzun soluklu olarak İskenderun’a tatil amaçlı ziyaretler düzenlenmektedir. Bu ziyaretlerin akşam vakitlerinde ise ilçede yer alan birbirlerinden farklı gece hayatı mekân alternatifleri ile eğlenceli zamanlar geçirilebilir. İlçenin farklı köşelerinde yer alan bu mekânlar adeta birbirlerinin alternatifleri olarak hizmet verirler.
İskenderun ilçesinin merkezi bir noktasında yer alan İskenderun Barlar Sokağı, Savaş Mahallesi içerisinde yer almaktadır. İlçe merkezindeyken yürüyerek dahi gerçekleştirebileceğiniz ulaşımınızı Savaş Mahallesi’ne giden otobüs, dolmuş ve özel taksi hizmetleri ile de halledebilirsiniz. İskenderun’un en meşhur yerlerinden biri olan Barlar Sokağı, adından da anlaşılacağı üzere pek çok farklı barın bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Genellikle genç kesimin yer aldığı bu sokaktaki mekânlar arasında her yaşa uygun alternatifler de bulunmaktadır.
İskenderun ilçesinde konaklamalarınız veya ziyaretiniz boyunca tercih edebileceğiniz farklı gece hayatı mekânları yer almaktadır. Firuze Meyhane, Çilingir Meyhanesi, La Perla Boutique Otel Şarap Evi, ve Kara Kedi Bar tercih edebileceğiniz yerler ve mekânlar arasındadır. Eğlenceli ve hareketli zamanlar geçirmek adına ilçedeki barları, rakı – balık keyfi yapmak için meyhaneleri, romantik ve daha sessiz bir akşam geçirmek adına da ilçedeki şarap evini tercih edebilirsiniz. Her bütçeye ve isteğe uygun mekân alternatifinin yer aldığı İskenderun, gece hayatı açısından sizleri memnun edecektir.
Hatay’ın İskenderun ilçesi, hem günümüzde hem de tarih boyunca bulunduğu bölgenin en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Müthiş bir kültür ve tarih birikimi ile günümüze kadar ulaşan bu ilçede pek çok farklı medeniyetin izini görebilmek mümkündür. İlçe ve yakın çevresinde yer alan tarihi eserler ve yapılar, yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından incelenmektedir. Ayrıca ilçe içerisinde hem tarihi hem de bir doğa harikası olması ile dikkat çeken doğal güzellikler de bulunmaktadır. Bu doğal güzellikler, ılıman bir iklime sahip olan İskenderun’da yılın soğuk zamanlarında da sorunsuz bir şekilde ziyaret edilebilir.
İlçenin sahip olduğu zengin tarihi yapılar ve doğal güzellikler içerisinde aynı zamanda çevrede bulunan yapılar da yer almaktadır. Çevre ilçeler olan Dörtyol, Payas ve Arsuz gibi yerler de İskenderun’a birkaç kilometre mesafede oldukları için rahatlıkla bu yerlere de belli geziler düzenleyebilirsiniz. İlçede bulunan İskenderun Körfezi, İskenderun Deniz Müzesi, Alexandretta Antik Kenti, İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi, Kaptan Mehmet Paşa Camii ve Güzelyayla Yaylası kısa süreli seyahatler sonrasında ulaşabileceğiniz konumlarda yer almaktadır. İlçeye düzenlediğiniz günübirlik ziyaretlerde veya uzun soluklu tatillerde, listedeki tüm yerleri, ulaşım seçeneklerinden yararlanarak gezebilirsiniz.
Antakya ile birlikte Hatay’ın en büyük ve en önemli ilçelerinden biri olan İskenderun, yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin en güneyinde yer aldığı için ılıman ikliminden dolayı sıklıkla tercih edilen İskenderun, aynı zamanda binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Büyük İskender’in M.Ö. 333 yılında çıktığı Asya seferinden sonra kurduğu bu ilçe, Romalılar, İranlılar, Bizans ve Osmanlı gibi çok önemli devletlere ev sahipliği yapmıştır.
İlçe içerisinde yer alan tarihi yerlerin zenginliği de ilçenin sahip olduğu tarihin son derece uzun yıllara dayanmasından kaynaklanıyor. İlçede yer alan doğal güzellikler de yılın her dönemi ilçeyi ziyarete giden misafirler için önemli yapılar arasında bulunmaktadır.
İlçede yer alan otellerde ve pansiyonlarda, Hatay’a özgü lezzetler de yer almaktadır. Konaklamalarınız boyunca Hatay mutfağının en lezzetli ürünlerini tadabilir, konforlu tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İskenderun’da yer alan otel ve pansiyon seçenekleri, farklı bütçelere hitap eden ve bu sayede herkesin tercih edebileceği konaklama yerleridir.
Hatay’ın Antakya ile birlikte iki metropol ilçesinden biri olan İskenderun, Türkiye’nin en güney bölgesinde yer almaktadır. Sanayisi son derece gelişmiş olan ve Hatay’ın da liman bölgesi olarak kullanılan İskenderun, binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapmaktadır. İlçede yer alan tarihi yapılar ve uzun yıllardır var olan doğal güzellikler, bu durumun bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
İskenderun ilinin doğusunda Kırıkhan, batısında ise Akdeniz yer almaktadır. Kuzeyinde Payas ve Dörtyol ilçelerinin bulunduğu İskenderun’un güneyinde ise Arsuz ve Belen ilçeleri konumlanmaktadır. İskenderun, Hatay’ın kuzey bölümlerinde yer aldığı için komşu iller olan Osmaniye, Adana ve Gaziantep’e de bir hayli yakındır denebilir. İlçeyi ziyaret etmek istediğinizde zengin ulaşım seçeneklerini kullanabilir ve ilçedeki tüm gezilecek yerlere ziyaretler düzenleyebilirsiniz.
Hatay’ın merkez ilçesi olan Antakya, yılın her dönemi misafirlerini ağırlayabilen bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Ilıman iklimi sayesinde yılın kış aylarında da ilçe içerisindeki gezilecek yerleri ziyaret edebilmek mümkün. Antakya, binlerce yıllık geçmişe sahip bir ilçe olduğu için tarihi yapılar açısından adeta bir cennettir. Bu tarihi yapıların yanı sıra ilçe içerisinde birbirlerinden hoş doğal güzellikler de vardır. İlçenin genellikle merkezi bölümlerinde yer alan bu doğal güzellikleri ziyaret etmek için Antakya’nın zengin ulaşım kaynaklarını kullanabilme şansınız bulunmaktadır.
Antakya ilçesine günübirlik veya uzun soluklu bir şekilde tatiller, geziler düzenleyebilirsiniz. Bu gezilerinizin keyifli noktalarda sürmesi adına ilçe içerisindeki doğal güzellikleri görmelisiniz. Antakya’daki Koz Kalesi Köyü, Harbiye Şelaleleri, Habib – i Neccar Dağı ve Seyir Tepesi, St. Pierre Kilisesi ve Haron Cehennem Kayıkçısı, ilçenin en önemli doğal güzellikleri arasındadır. Antakya’yı ziyaret ettiğinizde bu yerleri gezerek hem keyifli hem de unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.
2019 yılındaki nüfus sayımına göre 400 bine yaklaşan nüfusu ile Hatay’ın merkez ilçesi konumunda yer alan Antakya, sahip olduğu güzellikler ile ilçeyi ziyarete gelenleri ağırlamaya devam ediyor. İlçe içerisinde yer alan doğal güzellikler, ilçenin zengin tarihi ve parklar, çarşılar gibi eğlence mekânları, Antakya’yı ziyaret etmek için birbirinden farklı sebepler olarak karşımıza çıkıyor. İlçe, Hatay’ın en çok tanınan ve ziyaret edilen ilçesi konumunda olduğundan, yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.
Antakya, Türkiye’nin en güney uçlarında yer alan ilçelerden biridir. Ilıman bir iklime sahip olan bu ilçede yazlar sıcak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu yüzden yılın kış aylarında da tatil yapmak isteyen veya belli turlara çıkmak isteyen geziciler için Antakya, uğrak mekânlardan biri haline gelmiştir. İlçe içerisinde gezilebilecek pek çok farklı doğal güzellik ve tarihi yapı vardır. Antakya Kalesi, Antakya Mozaik Müzesi (Arkeoloji Müzesi), Saint Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camii, Harbiye Şelalesi, Antakya Uzun Çarşı ve Büyük Antakya Parkı ilçeyi ziyaret edenler tarafından gidilebilecek yerler arasındadır. Bu yerleri ziyaret ederek Antakya’nın doğal güzelliklerini görebilir ve tarihi yapısına dair pek çok bilgiyi öğrenebilirsiniz.
Antakya, Hatay’ın en merkezi ilçesidir. Tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kaynaşmış yapısı ile UNESCO tarafından “barış kenti” olarak seçilen Hatay’ın en önemli ilçesi olan Antakya, her geçen yıl daha fazla misafir ağırlıyor denebilir. İlçe, şehirde yer alan tüm tarihi eserlere ve doğal yapılara yakındır. Aynı zamanda ilçenin yemekleri de son derece ünlü olduğu için Hatay’ın bu bölgesinde yapılan tatillerde son derece keyifli ve “lezzetli” zamanlar geçirilebilir.
Antakya’da iklim ılıman olduğu için sadece yaz aylarında değil; yılın soğuk zamanlarında da ilçede pek çok turist gezebilmektedir. Ilık ve yağışlı geçen kış aylarında ilçe içerisinde yer alan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri gezmek isteyen ziyaretçiler, ilçedeki pek çok farklı otel seçeneğinde konaklayabiliyorlar. İlçede her bütçeye uygun bir konaklama türü yer aldığı için uzun soluklu tatillerinizi Antakya’da planlayabilir veya günübirlik gezilerinizi uzatmak istediğinizde bu otelleri veya butikleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Antakya, Hatay’ın en önemli ilçelerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.
Antakya, 400 bine yaklaşan nüfusu ile Hatay’ın en merkezi ilçesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İlçe, Akdeniz Bölgesi’nin en doğusunda, Türkiye’nin ise en güneyinde yer alan ilçelerden biridir. Antakya’nın doğusunda Reyhanlı ve Altınözü, kuzeyinde ise Belen, İskenderun ve Kırıkhan ilçeleri yer alırken, batısında Arsuz ve güneyinde de Defne, Samandağ ve Yayladağı ilçeleri bulunmaktadır. Hatay’ın iç bölgelerinde yer alan Antakya’nın denize kenarı olan bir bölgesi yoktur.
Ilıman bir iklime sahip olan Antakya, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Binlerce yıllık tarihi bulunan ilçelerden biri olan Antakya’da pek çok farklı doğal güzellik ve tarihi yapı bulunmaktadır. Yemekleri ile de meşhur olan ilçelerden biri olduğu için Antakya, yılın her döneminde çeşitli sebeplerden dolayı ziyaret edilebilecek bir yer olarak dikkat çekiyor. Sizler de yılın istediğiniz bölümünde gezi rotanızı, Hatay’ın en güzel ilçelerinden biri olan Antakya’ya çevirebilirsiniz.
Antakya, Hatay’ın en merkezi ve en önemli ilçesi olarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İlçe, özellikle tarihi açıdan son derece önemli bir yere sahiptir. 2300 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve M.Ö. 8000’lerde bile yerleşimin olduğu bilinen ilçelerden olan Antakya, Türkiye’nin de en eski yerleşim yerlerinden biridir. Yavuz Sultan Selim’in gerçekleştirdiği Mısır Seferi ile birlikte Osmanlı Devleti’nin topraklarına katılan Antakya, Hatay’ın il olması ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi en zengin ilçelerinden biri haline gelmiştir.
Antakya ilçesi içerisinde Romalılardan, Osmanlılardan ve daha eski Antik dönemlerden kalan pek çok farklı tarihi yapı yer almaktadır. İlçede yer alan tarihi yapıların çoğu bugüne kadar gelebilmiş olsa da zarar görmüş ve restore edilmiş pek çok yapı da bulunmaktadır. Antakya ilçe sınırları içerisinde bulunan bu tarihi eserleri görebilmek de oldukça kolaydır. İlçenin gelişmiş ulaşım ağı sayesinde rahatlıkla hem günübirlik gezilerinizde hem de uzun soluklu Antakya tatillerinizde tarihi eserlerin tümünü gezebilirsiniz. İlçede yer alan Antakya Kalesi, Ulu Camii, Habib – i Neccar Camii ve Saint Pierre Kilisesi, en önemli tarihi yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Antakya ziyaretinizde sizler de tüm bu yapıları gezip görebilme şansına sahipsiniz.
Antakya, Hatay’ın zengin güzellikleri ve tarihi yapısı ile dikkat çeken en merkezi ilçesidir. İlçe, nüfus yoğunluğunun da en çok olduğu bölgedir. Medeniyetler beşiği Hatay’da gezip görebileceğiniz yerlerin büyük bir bölümü Antakya’da olduğu için bu ilçeye günübirlik veya uzun soluklu geziler, tatiller düzenlenebilir. İlçenin doğal yapısı yüzlerce yıldır korunmuştur ve özellikle tarihi yapıların sayısı da bir hayli fazladır. Gezilerinizde ilçe içerisindeki doğal güzellikleri görebileceğiniz gibi çok önemli tarihi eserlere de ziyaretler düzenleme şansınız bulunmaktadır.
Antakya ilçesi, yalnızca gezilip görülecek yerleri ile değil; lezzetleri ile de ilgi çeken bir ilçedir. Özellikle yöresel kahvaltı ve yöresel diğer lezzetler Antakya ilçesine gelindiğinde mutlaka tadılmalıdır. Türkiye’de en sevilen tatlılardan olan künefenin de anavatanı Hatay olduğu için Antakya ziyaretinizde künefeyi en iyi ustalardan yeme şansına sahipsiniz. İlçe, yılın her döneminde tüm tatil planlarınız için uygun dinamiklere sahiptir. Günübirlik gezilerinizi uzatmak veya yıllık izninizi Antakya’da geçirmek istediğinizde, ilçenin tüm konaklama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Her bütçeye uygun olan konaklama yerlerinde geçirdiğiniz vakitlerin ardından otelinizden çıkarak kısa sürede çevredeki tüm doğal güzelliklere ve tarihi yerlere geziler düzenleyebilirsiniz.
Arsuz, Hatay’da turizmin en hareketli bölgesi olma özelliğini taşıyor. İlçe, Akdeniz’in mükemmel güzelliğini yanına alarak ziyaretçilerini mutlu etmeye devam ediyor. Yılın her döneminde tatil veya günübirlik geziler için tercih edilen yerlerden biri olan Arsuz’da yer alan doğal güzelliklerin sayısı da azımsanmayacak derecede. İlçenin tarihi yapısının önemli ölçüde korunmuş olması ve doğal güzellikler açısından da son derece zengin bir konumda yer alması, Arsuz’un ilgi çekici olmasını sağlayan özelliklerdendir. İlçede yer alan doğal güzellikler ve şifalı kaynaklar ile birlikte hem dinlendirici hem de unutulmaz geziler düzenleme fırsatına sahipsiniz.
Hatay’ın incisi olarak görülen ve Akdeniz’in güzelliği ile sizleri büyüleyebilecek olan Arsuz ilçesinde pek çok farklı doğa harikası yer almaktadır. Meryem Ana Havuzu, Arabın Gölü, Yanan Taş ve Sıcak Su Kaplıcaları, ziyaretiniz sırasında uğrayabileceğiniz doğal güzellikler arasındadır. Günübirlik gezilerinizde birbirlerine yakın olan bu doğa harikalarını ziyaret edebilir veya uzun soluklu tatillerinizde otelinizden ayrılarak kısa sürede tüm yerleri gezebilirsiniz.
Erzin, Hatay’ın küçük ilçelerinden biridir. Hatay’ın karayolu ile giriş bölümünde yer alan bu ilçe, 100.000’i aşkın nüfusu ile büyümeye devam etmektedir. Hatay’ın en kuzey ucunda yer alan bu ilçe, yüzlerce yıldır bir yerleşim yeri olarak insanlar tarafından tercih edilmektedir. Bu tarihten dolayı ilçede yer alan tarihi yapılar dışında doğal güzellikler de ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Erzin’in doğal yapısı ve temiz havası eşliğinde keyifli vakitler geçirmek ve doğa ile iç içe olmak mümkündür.
Erzin, Hatay’ın Akdeniz’e komşuluğu bulunan ilçelerinden biridir. Aslında ilçenin en önemli doğal güzelliği Akdeniz olarak karşımıza çıkmaktadır. Müthiş manzarası ile birlikte Akdeniz akşamlarının tadını çıkartabileceğiniz, gün batımını seyredebileceğiniz Erzin, aynı zamanda birbirinden farklı doğal güzellikler ile de misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. İlçe içerisinde yer alan İçmeler Kaplıcası, Burnaz Plajı ve Karınca Yaylası, yılın her döneminde ziyaret edilebilen doğal güzelliklerdir. İlçeye düzenleyeceğiniz gezilerde bu doğal güzellikleri de ziyaret edebilirsiniz.
Hatay’da yer alan Amanos Dağları’nın batı eteklerinde yer alan Erzin, Hatay’ın en kuzeyinde bulunmaktadır. Yüzlerce yıl önceden beri yerleşim yeri olarak tercih edilen Erzin, özellikle Osmanlı Devleti himâyesi altına girmesi ile önemli yerlerden biri olmuştur. İlçe içerisinde yüzlerce yıllık tarihi yansıtan yapıların yanı sıra pek çok farklı doğal güzellik de bulunmaktadır. 1939 yılında Hatay’ın Türkiye’ye katılmasından sonra Adana’dan alınan ve Hatay’ın olan Erzin, 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş ve hızlı bir şekilde gelişmiştir. İlçeyi ziyaret etmek isteyen turistlerin tarihi yapıları ve doğal güzellikleri gezmelerinin yanı sıra Hatay mutfağının da en önemli lezzetlerini tattıkları görülmektedir. Türkiye için de önemli olan bu mutfağın en lezzetli yemekleri, Erzin’de yer alan restoranlarda bulunabilir.
Erzin, Hatay’ın kuzeyinde yer alsa da Türkiye’nin en güney bölgelerinden birinde konumlanmaktadır. Bu yüzden yıl geneli sıcak havaların hâkim olduğu Erzin’de kış aylarında da ziyaretler planlamak mümkündür. İlçede yer alan doğal güzellikleri görmek ve tarihi yapılarda yüzlerce yıllık tarihi hissetmek, ziyaretçilerin en çok tercih ettikleri aktivitelerdir. İsos Harabeleri, İçmeler Kaplıcası, Burnaz Plajı ve Karıncalı Yaylası, kısa yolculuklar sonrasında görebileceğiniz gezilecek yerler olarak Erzin ilçesinde bulunmaktadır.
Hatay’ın en kuzeyinde yer alan Erzin, yalnızca Dörtyol ile komşuluğu bulunan bir ilçedir. Dörtyol dışında masmavi Akdeniz ile de komşuluğu bulunan Erzin, Hatay’ın tarihi ile ilgi çeken bölgelerinden biridir. Pek çok farklı ulaşım seçeneği ile birlikte gidilebilen Erzin, yılın genelinde ılıman bir iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak bir iklime sahip olan bu ilçe, kışları da ılık ve yağışlı bir hava ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.
Osmaniye iline 23, Dörtyol ilçesine 15 ve Hatay il merkezine yaklaşık olarak 109 kilometre mesafede yer alan Erzin, farklı ilçelere ve illere kolaylıkla geçilebilen bir noktada yer almaktadır. Yılın her döneminde ziyaretçi kabul eden ve tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve eğlence mekânları ile ilgi çeken Erzin, Hatay’ın sevilen ilçelerinden biri olmaya devam ediyor.
Erzin, Hatay’ın en kuzeyinde yer alan şirin ilçelerden biridir. Sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi yapılar sebebi ile yılın her döneminde ziyaretçi ağırlayabilen bir ilçedir. Erzin’e gerçekleştirilebilecek seyahatler, diğer ilçelere yapılan seyahatlere göre daha kısa sürmektedir çünkü Erzin, Hatay’ın girişinde yer almaktadır. Ilıman iklimi ile birlikte ilçe içerisinde yılın her döneminde vakit geçirilebildiğinden istediğiniz zaman aralığında Erzin’e belli seyahatler düzenleyebilir ve ilçenin tüm kaynaklarından yararlanabilirsiniz.
İlçeye gelen ziyaretçilerin yapabilecekleri birbirinden farklı aktivite seçenekleri bulunmaktadır. İlk olarak Hatay mutfağının önemli lezzetlerini Erzin’de yer alan restoranlarda ve kafelerde keyifli bir şekilde tadabilirsiniz. İlçenin binlerce yıllık tarihini yansıtan yapılar da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Erzin’de yer alan ve çevre iller için de ideal yerlerden biri olan İçmeler Kaplıcası da görmek isteyebileceğiniz yerlerdendir. Ayrıca Erzin, Hatay’ın Akdeniz’e komşuluğu bulunan ilçelerinden biridir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde Erzin’de yer alan plajda keyifli vakitler de geçirme imkânınız bulunmaktadır.
Hatay’ın şirin ilçelerinden biri olan ve yüzölçümü olarak küçük bir yerleşim yeri olarak gözüken Reyhanlı, sahip olduğu gezilecek yerler listesi ile turistlerin ilgi odağıdır. İlçede yer alan doğal güzellikler ve tarihi yapılar, gezilecek yerler listesinin tümünü oluşturmaktadır. Reyhanlı, Hatay’ın 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasından sonra ilçe olmuş yerleşim yerlerinden biri olsa da tarihi çok daha eskilere dayanmaktadır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu ilçe içerisinde tarihi yapıların sayılarının çok olmasına da şaşırmamak gerek.
Reyhanlı ilçesine gittiğinizde gezebileceğini yerler Yenişehir Gölü, İmma Kalesi, Cüdeyde Höyüğü, Kızlar Sarayı ve Tainat’tır. İlçeyi ziyaret ettiğinizde dolmuş ve otobüs yardımı ile kısa sürelerde tüm bu yerleri görebilir, ziyaretinizi çok daha unutulmaz bir hâle getirebilirsiniz. Küçük bir ilçe olduğu için gezilecek yerlerin tümü, birbirlerine yakın olması ile dikkat çekmektedir.
Hatay’ın en doğu kesiminde yer alan ilçesi olan Reyhanlı, günümüzde pek çok sebep ile birlikte ziyaret edilmektedir. Türkiye’nin en büyük 2. sınır kapısı olan Cilvegözü sınır kapısının bulunması sebebi ile Orta Doğu’ya geçmek için uğranılması gereken bir yer olan Reyhanlı, aynı zamanda sahip olduğu tarihi yapılar ile de dikkat çekmektedir. Binlerce yıldır çeşitli uygarlıklar tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilen Reyhanlı’nın önceki dönemlerinde “İrtah” ismine sahip olduğu bilinmektedir.
1918 yılında Fransızlar tarafından işgal edilen ve Hatay’ın 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasının ardından bir süre sonra ilçe statüsüne kavuşan Reyhanlı, önemli tarihi yapılara sahiptir.
İl merkezine 42 kilometrelik bir mesafede bulunan Reyhanlı ilçesinde İmma Kalesi, Cüdeyde Höyüğü, Kızlar Sarayı ve Tainat gibi tarihi yerler, görmek isteyebileceğiniz mekânlardır. İlçenin ulaşım seçeneklerini kullanarak tek bir gün içerisinde bile tüm tarihi yerleri gezebilme fırsatına sahipsiniz. Reyhanlı ziyaretinizde gezi rotanıza tarihi yerleri de ekleyebilirsiniz.
Hatay’ın en şirin ilçelerinden biri olan Reyhanlı, Türkiye’nin en güneyinde yer alan yerleşim yerlerindendir. Bulunduğu konum itibariyle yılın büyük bir bölümünde sıcak bir iklime sahip olan Reyhanlı, bu özelliğinden dolayı sürekli olarak ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Her ne kadar Türkiye’nin en güneyinde olsa da Hatay’ın en doğusunda yer alan bir ilçe olan Reyhanlı, Suriye ile komşuluğu bulunan bir ilçedir. Hem günümüzde hem de binlerce yıllık tarihinde kültürel bir çeşitliliğe ev sahipliği yapan Reyhanlı, sahip olduğu tarihinden kalan yapıları ile kullanıcılarına keyifli anlar vadetmektedir.
İlçeyi ziyaret ettiğinizde uğramak isteyeceğiniz yerlerden bazıları da doğal güzelliklerdir. Reyhanlı hem tarihi hem de doğal güzellikler açısından misafirlerine keyifli tatiller yaşatabilecek bir potansiyele sahiptir. Ayrıca Reyhanlı’ya kadar gitmişken yapmadan olmaz diyebileceğiniz en önemli aktivitelerden biri de Hatay mutfağının lezzetlerini tatmaktır. İlçede yer alan restoranlar ve kafeler, Türkiye’nin en önemli mutfaklarından olan Hatay mutfağının lezzetlerini uygun fiyatlar ile misafirleriyle buluşturmaktadır. Sizler de ilçeye gittiğinizde kaliteli bir restorana gidebilir; ardından da unutulmaz lezzetler ile buluşabilirsiniz.
Hatay, pek çok doğal güzelliği barındıran ilçeleri ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bu ilçelerden biri olan Altınözü, sınırları içerisindeki pek çok tarihi yapının yanı sıra, doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. İlçe içerisindeki minibüs, otobüs gibi ulaşım seçeneklerinden yararlanarak Altınözü’ndeki bütün doğal güzellikleri görebilme şansınız bulunmaktadır. Hem günübirlik geziler hem de uzun soluklu Hatay ziyaretlerinizde uğramak isteyebileceğiniz Altınözü’ndeki doğal güzellikler, dikkat çeken yerlerdir.
Yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlayan bu doğal güzellikler, Altınözü ilçesinin köylerinde bulunmaktadır. Zikir Gölü, Gelin Dağı, Titreyen Ağaç ve Kamberli Köyü’nde yer alan Kamberli Kanyonu, mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır. Zikir Gölü’nün doğal yapısı, Sarıbük Köyü’ndeki titreyen ağacın halk arasında da çokça ziyaret edilmesi, Gelin Dağı’nın müthiş oluşumu ve Kamberli Kanyonu içerisinde yer alan doğal güzellikler görülmeye değerdir. Sizler de ilçeyi ziyaretinizde özel aracınız veya ilçe içerisindeki toplu taşıma araçları ile birlikte bu güzellikleri görebilirsiniz.
Altınözü ilçesi, Hatay’ın güneydoğusunda yer alan, Suriye ile sınırı bulunan ilçelerden biridir. 48 mahallesi bulunan bu ilçe, zeytin tarımının en yoğun yapıldığı bölgedir. Tarihi açıdan önemli bir yer olan Altınözü ilçesi, yılın her döneminde Akdeniz’e yakınlığı ile ziyaretçi çekebilen bir yerdir. İlçe içerisinde yer alan doğal güzellikler ve tarihi yerler, ilçeyi ziyaretinizde görmek isteyebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır.
Altınözü ilçesi, 1945 yılında ilçe statüsüne kavuşan, Hatay’ın gözde ilçelerinden biridir. 60.000’i aşkın nüfusu ile son derece küçük ve şirin bir ilçe olan Altınözü, Hatay iline gittiğinizde uğrayabileceğiniz yerlerden biridir. Hem yüzlerce yıllık tarihi yapıları ile hem de doğal güzellikleri ile misafirlerini ağırlayan Altınözü, Hatay’a gittiğinizde uğrayabileceğiniz şirin yerleşim bölgelerinden biridir.
Altınözü ilçesi, Hatay’ın güneydoğusunda yer alan bir ilçedir. Batısında Defne, kuzeyinde Antakya ilçesinin yer aldığı Altınözü ilçesinin güneybatısında Yayladağı, kuzey doğusunda Reyhanlı ve doğusunda ise Suriye bulunmaktadır. Türkiye’nin en güney uçlarında yer alan ilçelerden biri olan Altınözü, yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir doğal yapıya sahiptir.
Doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile ziyaretçilere ev sahipliği yapan Altınözü, görülmesi gereken güzelliklere sahiptir. 60.000’i aşkın nüfusu ile Hatay’ın küçük ilçelerinden biri olan Altınözü, son derece şirin ve görülmesi gereken bir yerleşim yeridir. Geniş ulaşım seçeneklerinden yararlanarak Türkiye’nin en güney uçlarından birine, Altınözü’ne bir gezi düzenleyebilirsiniz.
Hatay’ın güneydoğu bölgesinde yer alan Altınözü ilçesi, Türkiye’nin en güney uçlarında yer alan yerleşim yerlerinden biridir. İlçenin isminin Osmanlı Dönemi’nde verildiği bilinmektedir. Dönemin kayıtlarında Fatikli Mahallesi’nde düzenlenen kayıtlarda ilçenin ismi Altınözü’dür. İslamiyet döneminde Altınözü’nün, Hz. Ömer tarafından alınması ile birlikte, önemli bir gözlem noktası olan Kozkalesi ele geçirilmiş ve ardından yıllar sonra bölge, Haçlıların eline geçmiştir. 150 yıllık Haçlı saltanatından sonra Memluk Sultanı Baybars bu bölgeyi almış ve 1515 yılında Yavuz Sultan Selim’in bölgeyi almasına kadar elinde tutmuştur.
Bölgede yer alan altın madenlerinden dolayı ilçenin isminin Altınözü olduğu bilinmektedir. 1939 yılında Hatay’ın anavatana katılışına kadar Fransızların elinde olan bu bölge, Hatay’ın alınması ile birlikte 1945 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçeyi ziyarete giden turistlerin, önemli bir tarihe sahip olan Altınözü’nün zengin tarihi yapılarını ziyaret etme şansı bulunmaktadır. İlçede Fatikli Camii, Hz. Mıkdat Makamı, Koz Kalesi, Zikir Gölü Su Değirmeni, Şeyh İskender Türbesi, Aziz Deyr Marcircos Türbesi ve Kaddis Mar Circos Kilisesi gibi önemli tarihi eserler bulunmaktadır. Altınözü’nü ziyarete gittiğinizde çeşitli ulaşım seçeneklerinden yararlanarak sizler de bu yapıları gezebilirsiniz.
Hatay’ın önemli ilçelerinden biri olan Altınözü, 60.000’i aşkın nüfusu ile dikkat çekmektedir. Son derece şirin bir ilçe olan Altınözü, ziyaretçilerine pek çok farklı yapılacak aktivite sunuyor. Yüzlerce yıllık tarihi ile ziyaretçilerinin ilgisini çeken Altınözü, özellikle tarihi yapıları ile görmek isteyebileceğiniz yerleşim yerlerinden biridir. Kiliseler, camiler, kale ve türbeler gibi pek çok farklı tarihi yapısı ile Altınözü, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
İlçedeki tarihi yapılar ve doğal güzellikler, Altınözü’nün köylerinde yer alıyor. Bu köylere ulaşım da son derece kolay olduğu için ilçe merkezinden kalkan minibüs ve otobüsler ile birlikte seyahatlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. İlçedeki köyler içerisinde yer alan pek çok farklı doğal güzellik de vardır. Bu doğal güzellikler, yüzlerce yıllık süreçler sonucunda oluşmuş olan yapılar olarak da dikkat çekmektedirler. Altınözü ziyaretinizde doğal güzellikleri keşfetmeyi de düşünebilirsiniz.
Arsuz, Hatay’ın turizm açısından en ilgi çekici ilçelerindendir. Doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve eğlence mekânlarının yanı sıra Akdeniz’e sınırı olan ve plajları ve otelleri ile de dikkat çeken Arsuz, yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir ilçedir. Yazın sıcak havası ile birlikte Akdeniz’de serinlenebilirken kış aylarında ise Arsuz tatilleri son derece sessiz ve yağışlı bir ortam içerisinde geçmektedir. Sert kışın yaşanmadığı bir bölge olan Arsuz’da gezilecek yerlerin sayısının da çok olması, ilçeyi ziyarete gelenler için önemli bir etkendir.
İlçede yer alan doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve eğlence mekânlarını kalacağınız konaklama yerinden çıkarak rahatlıkla gezebilirsiniz. Hem bu yapılar ve mekânlar birbirlerine yakın konumlardadır hem de Arsuz ilçesinin ulaşım ağından yararlanılarak kısa sürelerde tüm gezilecek yerlere ziyaretler düzenlenebilir. Arsuz ilçesi, zengin tatil olanakları ile hem yerli hem de yabancı turistler için önemli seçeneklerden biri olmaya devam ediyor.
Arsuz, Hatay’ın en önemli ve en eğlenceli ilçelerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İlçe, Amanos Dağları ile Akdeniz’in arasında yer almaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 4. ilçe olarak dikkat çeken Arsuz, Hatay’ın en renkli tatil mekânlarından biridir. İlçeye pek çok farklı ulaşım yöntemini kullanarak sorunsuz bir şekilde gittiğinizde sizleri doğal güzellikler, tarihi yapılar ve eğlence mekânları karşılayacaktır. Eşsiz atmosferi ve cezp edici tatil yerleri ile Arsuz, henüz tam olarak keşfedilmemiş güzelliklere sahip bir ilçe olarak dikkat çekiyor.
Arsuz ilçesi, yılın her döneminde gidebileceğiniz ilçelerden biridir. Yazın son derece sıcak olan ve kış aylarında da ılıman bir iklimi bulunan bu ilçedeki konaklama yerleri, günübirlik ziyaretlerinizi uzatmak istediğinizde veya uzun soluklu tatillerinizde tercih edebileceğiniz mekânlardır. İlçe içerisinde yer alan ulaşım seçenekleri de son derece zengin bir çeşitliliğe sahip olduğu için, tüm doğal güzelliklere ve tarihi yapılara sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Birbirlerine yakın olan bu güzelliklere kısa süreli yolculuklar ile gidebilirsiniz.
Arsuz ilçesi, Hatay’da gidebileceğiniz en ilgi çekici yerlerden biridir. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile birlikte dikkat çeken yerlerden biri olan Arsuz’da pek çok farklı plaj ve beach bulunmaktadır. Bu plajlar, genellikle kum yapıları ve sakin denizleri ile birlikte dikkat çekmektedir.
Günübirlik ziyaretlerinizde veya uzun soluklu tatillerinizde rahatlıkla ilçede yer alan tüm plaj ve beachleri ziyaret edebilirsiniz. Akdeniz’in sakin sularında serinleyerek keyifli zamanlar geçirebileceğiniz bu plajlar, genellikle ücretsizdir. Beachler ise özel işletmeler tarafından kullanıma sunulduğundan belli ücretler karşılığında hizmet vermektedirler. Beachlerde ödediğiniz ücrete kullanacağınız şezlong ve şemsiyeler tamamen dâhildir.
Arsuz ilçesi, sahil kıyısında yer alan bir ilçedir. Pek çok farklı plaj ve beach seçeneği ile denizin zevkini çıkartabileceğiniz Hatay ilçelerinden olan Arsuz’da Arsuz Hatay Plajı, Arsuz Atatürk Plajı, Kepirce Halk Plajı ve Gözcüler Plajı tercih edebileceğiniz plajlardır. Bu plajlarda deniz kum yapılıdır ve deniz de son derece berrak ve sakindir. İlçede yer alan beach seçeneklerinden biri olan Kıyı Kafe Restaurant Beach ise belli bir ücret karşılığında yeme–içme faaliyetlerinizi de karşılayabileceğiniz yerlerdendir. Bütçenize ve isteklerinize uygun bir şekilde Arsuz ilçesi ziyaretlerinizde plajlarda veya beachlerde denizin ve kumsalın keyfini çıkartabilirsiniz. Hangi seçeneği seçmiş olursanız olun, Akdeniz’in gün batımını izlemeyi de unutmayın. İlçeye yakın mesafelerde yer alan plaj ve beach seçeneklerine gitmek de ilçede yer alan ulaşım alternatiflerinden dolayı son derece kolaydır.
Tarih boyunca Rhosus, Rhopolis, Port Panel, Kabev ve Arsous gibi isimleri olan Arsuz ilçesi, binlerce yıllık geçmişi bulunan bir ilçedir. Bilinen tarihi Selevkoslar ile başlayan Arsuz, M.Ö. 300 yıllarında Makedon kral Büyük İskender’in generallerinden biri olan Selevkos 1. Nikator tarafından alınmıştır. Daha sonrasında sırayla Roma, Arap ve Bizans hükümdarlıkları altına giren Arsuz, ardından da Memlüklüler tarafından alınmıştır. Hatay’ın il statüsüne kavuşması ile birlikte ilçe olan Arsuz, Hatay’ın turizm açısından en önemli ilçesi olarak dikkat çekiyor.
Tarih boyunca önemli bir liman bölgesi olan Arsuz, bu özelliğini günümüzde sahil şeridinde yer alan turistik bir bölge olarak devam ettiriyor. Sahip olduğu binlerce yıllık tarihi koruyabilen ilçelerden biri olan Arsuz’da pek çok farklı tarihi yapı bulunmaktadır. İlçeye günübirlik geziler veya uzun soluklu tatiller için gittiğinizde tarihi yapıları da ziyaret edebilirsiniz. Arsuz Kalesi, Meryem Ana Havuzu, Maryo Hanna Kilisesi ve Sütunlu Liman, ilçenin sahip olduğu tarihi yapılardır. Yüzlerce hatta binlerce yıllık bu tarihi eserleri gezmek adına ilçenin geniş ulaşım ağını kullanabilirsiniz.
Arsuz Tatilinizde Mutlaka Yapmanız Gerekenler
Arsuz, binlerce yıldır insanların yaşadığı, tarihini önemli ölçüde koruyabilmiş yerlerden biridir. İlçede yer alan tarihi yapılar ve tarihi yapılar ile birlikte günümüze kadar ulaşabilmiş pek çok doğal güzellik, ziyaretleriniz sırasında görmeniz gereken yerler arasındadır.
İlçe, yüzünü Akdeniz’in serin sularına dönmüştür ve son derece büyük bir sahili vardır. Sahip olduğu plajları ve beachleri ile birlikte özellikle yılın sıcak dönemlerinde denizin keyfini çıkartabileceğiniz Arsuz, plajlara ulaşımın son derece kolay olduğu konaklama yerleri ile de hizmet vermektedir. Her bütçeye uygun otel ve pansiyon seçeneklerinin yer aldığı Arsuz’da, ister denize sıfır isterseniz de ilçenin iç kesimlerinde, gezilecek yerlere yakın konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz.
Hatay ve dolayısı ile Arsuz, yöresel lezzetler açısından da mutlaka tatmanız gereken pek çok farklı yiyecek ve içeceğe sahiptir. İlçe ziyaretinizde ilçede yer alan dükkânlarda, restoranlarda ve seyyar satıcılarda bu lezzetlerin tümünü test etme fırsatınız bulunmaktadır.
Bir sahil ilçesi olduğu için gece hayatı açısından da son derece aktif bir bölge olan Arsuz, club, bar ve pub seçenekleri ile canlı müzik eşliğinde eğlenceli geceler geçirebileceğiniz bir ilçedir. İlçeye tatile gittiğinizde akşamları da bu mekânlarda unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.
Arsuz’un Tarihi Yerlerini Gezin
Arsuz, tarihi Milattan Önce’ye kadar dayanan bir ilçedir. Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu ilçe içerisinde farklı milletlere ve inançlara ait tarihi yapılar yer almaktadır. Arsuz ziyaretinizde rotanızı tarihi yapılara çevirerek önemli geziler düzenleyebilirsiniz.
İlçede yer alan Arsuz Kalesi, ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılardan biridir. Kale Mahallesi’nde yer alan bu yapının Selçuklu döneminde yapıldığı tahmin edilmektedir. İlçenin en eski yapılarından biri olan Arsuz Kalesi’nin günümüze yalnızca belli bir kısmı ulaşabilmiştir.
Özellikle Hıristiyanlar için son derece önemli bir yer olan Meryem Ana Havuzu da ziyaret edebileceğiniz tarihi ve doğal güzelliklerden biridir. Rivayete göre Meryem Ana, bu göl içerisinde yıkanmıştır ve bu rivayetten dolayı göle Meryem Ana Havuzu ismi verilmiştir. Bu havuza bir taraftan soğuk bir taraftan ise sıcak su gelmektedir.
İlçede yer alan Sütunlu Liman ve Maryo Hanna Kilisesi, bölgenin en eski tarihi yapılar arasındadır. Ziyaretinizin bir kısmında bu yapıları ziyaret edebilir ve hem antik döneme hem de Hıristiyanlık tarihine dair bilgilere sahip olabilirsiniz.
Doğal Güzellikleri Keşfedin
Arsuz, ilçe olarak başlı başına bir doğal güzelliktir. Sırtını dağlara veren bu güzel ilçenin yüzü Akdeniz’e dönüktür. Müthiş deniz ve doğa manzaralarının yer aldığı bu ilçede aynı zamanda mutlaka gezip görmeniz gereken farklı doğal güzellikler de vardır.
Arabın Gölü, ilçeye 10 km mesafede yer alan bir doğal güzelliktir. Buz gibi suyunun berraklığı ile meşhur olan bu göl, çevresindeki yeşillik alan ile de gelen herkesi kendisine hayran bırakmaktadır.
İlçede yer alan en ilginç doğal güzelliklerden biri de Yanan Taş’tır. Kaya gazı sızıntısı nedeni ile Arsuz ilçesinde yer alan Amanos Dağları’nda sürekli olarak yanan taşlar yer almaktadır. Hava şartlarından etkilenmeyen ve hiç sönmeyen bu taşlar, görmek isteyebileceğiniz doğal güzelliklerden biridir.
İlçede yer alan Sıcak Su kaplıcası ve Meryem Ana Havuzu da mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerdendir. Sıcak Su, romatizmaya ve pek çok hastalığa iyi gelen şifalı bir suya sahiptir ve Meryem Ana Havuzu da müthiş manzaralara sahip olan bir göldür.
Hatay’ın önemli ilçelerinden biri olan Belen, yılın her döneminde pek çok farklı ziyaretçiyi ağırlama devam etmektedir. Hatay il merkezine yaklaşık olarak 50 kilometre mesafede yer alan Belen ilçesine kalkan pek çok otobüs ve minibüs seçeneği ile birlikte gidilebilmektedir. Bu mesafeyi gidip ilçeye giriş yaptıktan sonra yüzlerce yılı yansıtan tarihi yapıları ve eşsiz doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. İlçe merkezine son derece yakın mesafelerde bulunan bu yerleri gezmek, unutulmaz anlar yaşamanıza sebep olacaktır.
Belen ilçesinin en önemli yapılarından biri, çoğumuzun da bildiği üzere Belen Geçidi’dir. Amanos Dağları üzerinde bulunan ve 650 metre yükseklikte yer alan Belen Geçidi, ilçenin en çok sevilen yapılarından biridir. Amanos Dağları’nın doğal güzelliği ve Belen Geçidi’nin önemi, sizlere burayı ziyaret etmek için farklı sebepler sunmaktadır. Belen ilçesi içerisinde yer alan kiliseler, tarihi yapılar ve diğer doğal güzellikler de görmek isteyebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.
Belen, Türkiye’nin en güneyinde yer alan ilçelerden biridir. Hatay’ın bir ilçesi olan Belen’in doğusunda Kırıkhan, kuzeyinde İskenderun, batısında Arsuz ve güneyinde ise Antakya yer almaktadır. Konum olarak Hatay’ın ortalarında yer alan Belen, en önemli ilçelere de komşuluğu ile dikkat çekmektedir. Binlerce yıldır yerleşimin bulunduğu bu ilçede yer alan doğal güzellikler ve tarihi yapılardan dolayı yılın her döneminde belli ziyaretler planlanabilmektedir.
Türkiye’nin güney uçlarında yer alan Belen’de hava yıl boyu sıcak ve ılıman seyretmektedir. Kış aylarında ılık ve yağışlı bir iklimin hüküm sürdüğü bu şirin ilçe, Hatay’ın önemli ilçelerinden biridir. Yılın her döneminde ilçeye pek çok farklı ulaşım seçeneği ile birlikte gidilebileceği gibi, ilçe içi ulaşım ile de tüm gezilecek yerlere ziyaretler düzenlenebilmektedir.
Belen ilçesi, Hatay’ın orta kısımlarında yer alan şirin ilçelerinden biridir. Tüm büyük ilçeler ile komşuluğu bulunan Belen, yapılacaklar listesinin bir hayli kabarık olduğu bir ilçe olarak dikkat çekmektedir. Tarihi ile dikkat çeken ve tarihi yapılarını koruyabilen ilçelerden biri olan Belen’de bu yapıları ziyaret edebilmeniz mümkündür. Ayrıca ünlü Belen Geçidi’ni de görebilme şansına sahipsiniz. Hatay’ın ve Belen’in yöresel lezzetlerini tatmak da mutlaka yapmanız gerekenler arasında yer almaktadır.
İlçenin temiz havasından ve yemyeşil alanlarından yararlanmak için de doğa gezilerine çıkabilirsiniz. Şehirden uzaklaşmak ve doğa ile kucaklaşmak için Belen, ideal bölgelerden biridir. Belediye tarafından yaptırılan ve Belen’in simgelerinden biri haline gelen Seyir Terası’na da çıkma şansınız bulunmaktadır. İlçenin manzarası ile birlikte terasta yer alan sosyal tesislerde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Belen, sizlere sunduğu pek çok aktivite seçeneği ile birlikte unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz ilçelerden biridir.
Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ilk kurşunun atıldığı ilçe olan Dörtyol, hem Hatay’ın hem de Türkiye’nin bilinmesi gereken, önemli ilçelerden biridir. Tarihi açıdan önemli olduğu kadar doğal güzellikleri ile de dikkat çeken Dörtyol, misafirlerinin tümüne güzel anlar yaşamayı vaat ediyor. İlçe içerisinde yer alan doğal güzelliklerde piknik yapabilmek, güzel anlar yaşamak, doğa yürüyüşleri yapmak ve temiz hava alabilmek mümkündür. Üstelik, Dörtyol ilçesi Türkiye’nin en güney uçlarında yer aldığı için son derece ılıman ve yağışlı bir iklime sahiptir. Rize’den sonra Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi konumunda yer alan Dörtyol, sıcak havaları ve bol yağışı ile misafirleri için etkileyici atmosferler oluşturmaktadır.
İlçe içerisinde pek çok farklı doğal güzellik de ziyaret edilebilecek alanlar arasındadır. Çökek Yaylası, Topaktaş Yaylası ve Kapılı Değirmenli Şelale, ilçedeki dikkat çeken doğal güzellikler arasındadır. Çökek ve Topaktaş yaylalarında temiz havalar alabilir, piknik yapabilir ve keyifli doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu yaylalar ilçe merkezine de son derece yakın mesafelerde yer almaktadırlar. Kapılı Değirmenli Şelale ise henüz çok da keşfedilmemiş bir doğal güzellik olarak dikkat çekiyor. İlçenin bir köyünde yer alan bu şelale de ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. İlçenin geniş ulaşım ağından yararlanarak tüm bu doğal güzelliklere kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.
Hatay’ın Dörtyol ilçesi, gezilecek yerler bakımından son derece zengin seçeneklere sahiptir. İlçe, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu için de önemli bir yerdir. Cumhuriyet tarihi açısından önemli eserlerin yer aldığı ve şanlı bir tarihin yattığı Dörtyol, ayrıca doğal güzellikler açısından da ziyaretçilerine farklı alternatifler sunmaktadır. İlçenin merkezinden ayrılıp doğa ile kaynaşacağınız bir yolculuk yapmak isterseniz doğal güzelliklere geziler düzenleyebilirsiniz. İlçede tatil yaparken ulaşım seçeneklerinden yararlanarak birbirlerine yakın olan tüm gezilecek yerleri ziyaret etme şansına sahipsiniz.
Dörtyol, Türkiye’nin en güney uçlarından birinde, Hatay’da bulunmaktadır. Bulunduğu bölge itibariyle son derece ılıman bir iklime sahip olan Dörtyol’da kış aylarında da çok soğuk günler görülmez. Yılın soğuk zamanlarında genellikle yağışlı ve ılıman bir iklimin olduğu bu ilçeyi yılın her döneminde ziyaret edebilmek mümkündür. Rize’den sonra ülkenin en çok yağış alan bölgelerinden biri olan Dörtyol’a giderken yanınızda bir şemsiyenin bulunması sizlere önemli avantajlar kazandırabilir.
Hatay’ın Dörtyol ilçesi, Hatay’ın sahil ilçelerinden biridir. Kuzeyinde Arsuz ve Antakya ilçeleri yer alan Dörtyol’un doğusunda Samandağ ilçesi bulunmaktadır. Batısına Akdeniz’i almış olan Dörtyol’un güneyinde ise Yayladağı ilçesi bulunmaktadır. Dörtyol, ulaşım açısından pek çok farklı seçeneği ziyaretçilerine sunmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Dörtyol, yılın her döneminde ziyaretçi çekebilen ilçelerden biridir.
Ayrıca uzunca bir sahil şeridine sahip olan Dörtyol, Akdeniz manzarası ile keyifli zamanlar geçirilebilen ilçelerden biridir.
Türkiye’nin ve Hatay’ın en güney uçlarında yer alan bölgelerden biri olan Dörtyol, yılın her döneminde ziyaretçi ağırlayan bir ilçedir. Hem Akdeniz’e sınırı olması ile hem de doğal güzellikler ve tarihi yapılar açısından zengin seçeneklere sahip olan Dörtyol ilçesinin aynı zamanda ılıman bir iklimi bulunmaktadır. Yılın her döneminde sıcak bir havaya sahip olan Dörtyol’da güzel hava ile birlikte eğlenceli zamanlar geçirilebilmektedir.
Dörtyol ilçesi, Hatay’ın deniz ile komşuluğu bulunan ilçelerinden biridir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde tüm doğal güzellikleri ve tarihi yerleri gezebileceğiniz gibi aynı zamanda kendinizi Akdeniz’in serin sularına da bırakabilirsiniz. İlçe içerisinde yer alan halk plajlarını tercih edebileceğiniz gibi ilçeye yakın mesafelerde bulunan plajlara da özel araç veya toplu taşıma aracı ile birlikte gitme şansınız bulunmaktadır. Dörtyol ilçesi iklimsel olarak denize girmeye ve tatil yapmaya son derece uygun olduğu için sizler de ilçe ziyaretinizde bu plajları tercih edebilirsiniz.
Dörtyol ilçesinde bir beach bulunmasa da halk plajları ile birlikte Akdeniz’in güzel sularında keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Hem ilçe içerisindeki konaklamalarınızda otelinizden ayrılıp halk plajlarına gidebilir hem de günübirlik ziyaretinizde Dörtyol’da yer alan bu plajları tercih edebilirsiniz.
Halk plajlarında şezlong ve şemsiye gibi ekipmanlar yer aldığı için aynı zamanda konforlu bir deneyim de yaşayabilirsiniz. İlçede yer alan Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı ve Yeniyurt Belediyesi Halk Plajı, tercih edebileceğiniz seçenekler arasındadır. Ayrıca ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede yer alan Payas Halk Plajı da bir diğer seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İlçedeki toplu taşıma araçları ile birlikte Dörtyol içerisindeki plajlara gidebilirken özel araç ve otobüs ile birlikte Payas’ta yer alan halk plajına kısa sürede gidebilirsiniz.
Hatay, tarihi yerleri ile ünlü olan pek çok farklı ilçeye sahiptir. Bu ilçelerden biri olan Dörtyol, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ilçelerinden biridir. Savaşı ve milli mücadeleyi başlatan ilk kurşunun atıldığı Dörtyol, binlerce yıldır da yerleşim yeri olarak kullanılmaktadır. Osmanlı Devleti ile birlikte en özel günlerini yaşayan ve 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Cumhuriyet’in kuruluş adımlarının atıldığı bu yer, günümüzde de turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. İlçenin tarihi yapıları, mümkün olduğunca korunduğu için ilçe içerisindeki bu yapıları yılın her döneminde ziyaret etme şansına sahipsiniz.
İlçe, Rize’den sonra en çok yağış alan bölge olduğu için tarihi yapıları ziyaret ettiğinizde hangi mevsimde olursanız olun yanınızda bir şemsiye olmasının yararını görebilirsiniz. İlçe içerisinde yer alan İlk Kurşun Anıtı, İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi, İsos Harabeleri, Kırık Köprü, Mancınık Kalesi ve Kinet Höyük gezebileceğiniz tarihi yapılar arasındadır. İlçenin ulaşım seçenekleri zengin seçeneklerden oluştuğu için kısa sürede tüm tarihi yapıları kısa sürede gezebilirsiniz
Hatay, Türkiye’nin en önemli illerinden biri olarak pek çok farklı ilçeye ev sahipliği yapmaktadır. Bu ilçelerden biri olan Kırıkhan, sahip olduğu tarihi yapılar ve doğal atmosferi ile birlikte ilçeyi ziyaret etmek isteyen misafirlerine farklı deneyimler yaşatmaktadır. İlçe içerisinde yer alan doğal güzellikler de gezi rotanıza eklemeniz gereken önemli yerler olarak dikkat çekiyor. Kırıkhan’da bulunan doğal güzellikler, yıllar boyu ilçede yer aldıkları için aynı zamanda tarihi yapılar olarak da dikkat çekiyorlar denebilir. Hatay ziyaretinizin bir bölümünde Kırıkhan’a uğramak isterseniz doğal güzellikler ile ilçenin doğal yapısını keşfedebilir, doğa yürüyüşleri ile keyifli anlar yaşayabilirsiniz.
Kırıkhan ilçesi, Hatay’ın iç kısımlarında yer alan ilçelerden biridir. Akdeniz ile komşuluğu bulunmayan bu ilçe, komşu ülke olan Suriye ile sınır komşusu olması ile dikkat çekmektedir. Kırıkhan ilçesini ziyaret ettiğinizde doğal güzellikleri gezmek adına ilçenin ulaşım ağından yararlanabilirsiniz. Tüm yerleri toplu taşıma araçları ve özel taksi hizmeti ile kısa sürede gezme şansınız vardır çünkü Kırıkhan, küçük ve şirin bir ilçedir. İlçede bulunan Gölbaşı Gölü, Alan Yaylası ve Beşkardeşler Mağarası, yapıları ve tarihleri ile görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Gölbaşı Gölü’nü manzarası için, Alan Yaylası’nı temiz hava almak için ve Beşkardeşler Mağarası’nı da bu özel yapının doğal yapısını gözlemlemek için ziyaret edebilirsiniz.
Hatay’da yer alan ilçelerden biri olan Kırıkhan, küçük ve şirin bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Hatay’ın Suriye ile komşuluğu bulunan ve ilin doğu bölümünde yer alan ilçelerinden olan Kırıkhan, tarih boyunca pek çok farklı devlete ev sahipliği yapmıştır. İlçe içerisinde yer alan tarihi yapılar da pek çok farklı devletten kalan miraslar olarak algılanabilir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde tarihi yapıları ziyaret ederek gezinizi başlatabilirsiniz. Kırıkhan’da yer alan doğal güzellikler de görülmeye değer yerler olarak dikkat çekmektedir. Doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için doğal güzelliklere çeşitli geziler düzenleyebilirsiniz.
Kırıkhan ilçesi her ne kadar küçük bir yerleşim yeri olsa da ilçe içi ulaşım seçeneklerinden yararlanarak görülmesi gereken tüm yapılara geziler düzenleyebilirsiniz. İlçede yer alan Darb-ı Sak Kalesi, Gölbaşı Gölü, Alan Yaylası, Danaahmetli Köprüsü, Muratpaşa Köprüsü ve Beşkardeşler Mağarası ziyaretçilerin ilgisini çeken yapılar ve yerler olarak dikkat çekiyorlar. İlçenin tarihini ve doğal yapısını yansıtan bu listedeki yerleri gezerek hem Kırıkhan ilçesine dair pek çok fikre sahip olabilir hem de keyifli bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Hatay’ın ilçelerinden biri olan ve Türkiye’nin en güneyinde yer alan Kırıkhan, yılın her döneminde farklı ulaşım seçenekleri ile birlikte ziyaret edilebilecek bir konumda yer almaktadır. Hatay’ın 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde katılması ile birlikte ilçe olan ve bölgenin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Kırıkhan’ın doğusunda Suriye, batısında ise İskenderun ve Belen ilçeleri yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde Hassa yer alırken güneyinde ise Kumlu ilçesinin bulunduğu görülmektedir.
Tarihi ve konumu itibariyle Hatay’ın önemli ilçelerinden biri olarak gösterilen Kırıkhan, ilçe merkezine yalnızca 41 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Hatay’ın önemli ilçelerinden olan İskenderun’a ise 34 kilometre mesafede yer alan Kırıkhan’a çevre illerden veya Türkiye’nin her yerinden çeşitli ulaşım seçeneklerinden yararlanarak gidebilmek mümkündür.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi, küçük ve şirin bir ilçe olsa da sahip olduğu tarihi ile birlikte dikkat çekmektedir. İlçe içerisinde bulunan pek çok farklı tarihi yapı, farklı medeniyetlere ait yapılar olarak öne çıkmaktadır. İlçe yüzyıllar boyu Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlere ait olan farklı yapılar, bugünlerde de ilçe içerisinde sergilenmeye ve ziyaret edilmeye devam etmektedir. Sizler de Hatay’a gittiğinizde gezinizin bir bölümünde Kırıkhan’ı görmek isterseniz tarihi yapıları ziyaret edebilir ve yüzlerce yıllık ilçe tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
Kırıkhan ilçesini gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler ilk olarak ilçedeki tarihi yapıları gezmek isteyebilirler. Tarihi yapılar açısından Kırıkhan ilçesi, zengin yapı seçenekleri ile birlikte ziyaretçilerine iyi bir rota oluşturmaktadır. İlçede yer alan Darb-ı Sak Kalesi ve Beyazıt-ı Bestami Türbesi, Danaahmetli Köprüsü, Muratpaşa Köprüsü ve Beşkardeşler Mağarası, yüzyıllardır ilçede yer alan önemli yapılar olarak dikkat çekmektedir. Bu tarihi yapıların geneli Osmanlı Devleti’ne ait yapılardır. Diğer medeniyetlere dair tarihi eserlerden bazı kalıntılar bulunsa da ilçede gezilebilecek yapıların tümü kendi kültürümüze aittir denebilir.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesi, sahip olduğu pek çok özellik ile birlikte ziyaretçilerine keyifli deneyimler yaşatmaktadır. İlçe içerisinde bulunan olanakları tercih ederek eğlenceli vakitler geçirebilir, ilçenin doğal yapısını keşfedebilir ve belli yerlere geziler düzenleyebilirsiniz. Tarihte önemli bir noktada olan ve pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Kırıkhan, sahip olduğu tarihi yapılar ile de dikkat çekmektedir. Kırıkhan’a gittiğinizde bu tarihi yapıları ziyaret edebilir ve ilçenin yüzlerce yıllık tarihine dair fikir sahibi olabilirsiniz.
Kırıkhan, Hatay’ın iç kesimlerinde yer alan bir ilçe olduğu için denize kıyısı bulunmamaktadır. Fakat yaklaşık olarak 1 saatlik yolculuklar ile birlikte İskenderun, Arsuz ve Payas gibi ilçelere geçiş yapabilir ve Akdeniz’in en güzel manzaralarını keyif içerisinde seyredebilirsiniz. Kırıkhan ilçesinden çıkmadan yapabilecekleriniz arasında ise Hatay’ın yöresel lezzetlerini tatmak da bulunmaktadır. İlçede vakit geçirirken kaliteli restoranlarda Hatay mutfağının en lezzetli ürünlerini deneme fırsatınız olacaktır. Bu fırsatlardan ayrı olarak küçük ve şirin bir ilçe olan Kırıkhan’da doğa gezileri yapmayı ve derin nefes almayı da unutmayın. Havası ve atmosferi ile misafirlerinin ilgisini çeken Kırıkhan, Hatay’ın ilgi çekici ilçelerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Hatay’ın Samandağ ilçesi, sahip olduğu özellikler ile birlikte ziyaretçilerine hoş vakitler vadeden bir bölgedir. İlçe, çok önemli tarihi yapılara sahip olduğu gibi misafirlerine farklı doğal güzellikleri de sunmaktadır. Türkiye’nin en güney bölgesinde yer aldığı için iklimsel açıdan son derece uygun bir bölge olan Samandağ, yılın her döneminde misafirlerine kapılarını açmaktadır. İlçede ziyaret edebileceğiniz birbirinden farklı doğal güzellikler bulunmaktadır.
Samandağ ilçesine gittiğinizde gezebileceğiniz doğal güzellikler; Samandağ Sahili, Musa Ağacı ve Batıayaz Yaylası olarak dikkat çekmektedir. Sayıları azmış gibi gözükse de bu doğal güzellikleri gezdiğinizde onlarca farklı yapıya eşdeğer olduklarını anlayabilirsiniz. İlçe, ulaşım açısından da zengin seçenekler sunduğu için tüm doğal güzellikleri tek bir gün içerisinde gezme fırsatı bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ve özel taksi hizmetinden yararlanarak birkaç dakikada tüm yerleri gezebilir, kendinize güzel vakitler ayırabilirsiniz.
Hatay’ın gözde ilçelerinden biri olarak dikkat çeken Samandağ, ziyaretçilerine son derece zengin bir gezilecek yerler listesi sunmaktadır. İlçeyi ziyarete gittiğinizde sizler de Samandağ’ın tüm olanaklarından yararlanabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Türkiye’nin en güney bölgesinde yer aldığı için son derece ılıman bir iklime sahip olan Samandağ’a yaz–kış ziyaret düzenleyebilmek mümkündür. İlçe, gelişmiş bir yerleşim yeri olduğu için de görmek istediğiniz her yere toplu taşıma araçlarını kullanarak kısa sürede gitme şansınız bulunmaktadır.
Türkiye’nin en uzun sahiline sahip olması ile ünlü olan Samandağ’da gezmek isteyebileceğiniz yerler, genellikle ilçenin iç kısımlarında yer almaktadır. Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Samandağ Sahili, St. Simeon Manastırı, Vakıflı Köyü ve Batıayaz Yaylası, kısa süreli seyahatler ile uğrayabileceğiniz yerlerdir. Özellikle tarihi açıdan önemli olan bu önemli yerleri gezerken bol bol fotoğraf çekinmeyi ve anı biriktirmeyi unutmayın.
Hatay’da yer alan önemli ilçelerden biri olan Samandağ, sahip olduğu güzellikler ile ziyaretçilerinin ilgisini çekmeye devam etmektedir. İlçenin özellikle tarihi yapısı en çok merak edilen hususlardandır. 2300 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve tarih sahnesinde önemli bir liman kent olarak bulunan bu ilçe, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Önceki adı “Süveydiye” olan bu ilçe, Hatay 1939 yılında vatan topraklarına katıldıktan 9 yıl sonra; 1948 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş ve Samandağ ismini almıştır.
Samandağ ilçesi, binlerce yıllık tarihini günümüzü taşıyabilmiş yegâne ilçelerden biridir. İlçe içerisinde yer alan Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Hızır Türbesi, Seleucia Pieria Antik Kenti ve St. Simeon Manastırı görmek isteyebileceğiniz tarihi yapılar arasındadır. İlçenin merkezinde ve merkeze yakın bölgelerde olan bu tarihi yerlerin tümüne tek vasıta ile yolculuk edebilmeniz mümkündür. Sizler de Samandağ tatilinizi daha unutulmaz kılmak adına birbirinden önemli tarihi yerleri gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.
Hem Türkiye’nin hem de Hatay’ın en güney kesimlerinde yer alan ilçelerden biri olan Samandağ, farklı yapısı ile birlikte ziyaretçilerine genişçe bir yapılacaklar listesi sunmaktadır. İlçeyi ziyarete gelen misafirlerin ziyaretlerini hangi dönemde gerçekleştirdiklerinin pek de bir önemi yoktur; çünkü Samandağ, yılın her döneminde ılıman bir iklime sahiptir.
Tatillerinizde Samandağ’ı tercih ederseniz yapmak isteyebileceğiniz belki de en önemli aktivite, Samandağ sahilini gezmek olacaktır. Önemli bir sahil olarak Samandağ’ın Akdeniz ile komşuluğuna sebep olan bu sahil, görmek isteyebileceğiniz yerlerden biridir.
2300 yıldan beri yerleşim yeri olan ve tarihin büyük bir bölümünde önemli bir liman kent olarak kullanılan Samandağ, tarihi yerleri ile de dikkat çekmektedir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde bu yerleri de gezmek isteyebilirsiniz.
Hatay’a ve Samandağ’a kadar gitmişken bölgenin yöresel lezzetlerini de tatmanız tavsiye edilmektedir. Sadece bölge için değil; Türkiye için de son derece önemli bir mutfak olan Hatay mutfağı, Samandağ’da ulaşabileceğiniz pek çok lezzete sahiptir. Yöresel lezzetleri tattıktan sonra ilçenin doğal güzelliklerini gezebilir ve Samandağ tatilinizi müthiş manzaralar ile birlikte çok daha dinlendirici bir hâle getirebilirsiniz.
Hatay’ın Yayladağı ilçesi, sahip olduğu olanaklar ile birlikte yılın her döneminde ziyaretçi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahiptir. Diğer ilçelere nazaran daha küçük ve şirin bir ilçe olarak gözüken bu ilçe, Hatay’ın en güneyinde yer almaktadır. Hem Akdeniz hem de Suriye ile komşuluğu bulunan tek ilçe olan Yayladağı, günübirlik ve uzun soluklu geziler için tercih edebileceğiniz bir yerleşim yeridir. Türkiye’nin en güney noktası olması sebebi ile yılın her döneminde ılıman bir iklime sahip olan Yayladağı, görmek isteyebileceğiniz yerlere sahiptir.
Her ne kadar sayıları çok olmasa da Yayladağı içerisinde görmek isteyebileceğiniz birbirinden önemli yerler vardır. Kasımbey Camii ve Kasımbey Köprüsü, Barlaham Manastırı, Yayladağı Park gezilecek yerler olarak dikkat çekmektedir. İlçenin iç ulaşımından yararlanarak birbirlerine çok da uzak olmayan bu yerlere kısa süreli yolculuklar sonrasında ulaşabilirsiniz. Tek bir gün içerisinde tüm bu yerleri gezmek adına Yayladağı’na gitmeniz sizler için yeterli olacaktır.
Yayladağı ilçesi, Hatay’ın en güneyinde yer alan, hem Suriye hem de Akdeniz ile komşuluğu bulunan tek ilçesidir. Türkiye’nin de en güneyindeki ilçe olan Yayladağı, pek çok farklı ulaşım seçeneği ile birlikte ulaşabileceğiniz bir konumda yer almaktadır. Ilıman iklimi sebebi ile sık sık tercih edilebilen Yayladağı, il merkezinden de kolaylıkla gidebileceğiniz bir konumda yer almaktadır.
Yayladağı’nın güneyinde Suriye yer alırken doğusunda Altınözü’nün güney kesimi ve Suriye bulunmaktadır. Batısında Akdeniz ve Samandağ’ın güneyinin yer aldığı bu ilçenin kuzeyinde ise Defne ve Altınözü ilçeleri bulunmaktadır. İlçeye komşu ilçelerden de Türkiye’nin diğer illerinden de farklı seçenekler ile birlikte gidebilmek mümkündür.