Tekirdağ Doğal Güzellikleri

Tekirdağ Doğal Güzellikleri


Mavi ile yeşilin iç içe olduğu Tekirdağ; bir tarafında Marmara Denizi ve diğer tarafında Ganos Dağı’nın manzaraları ile muhteşem doğal güzelliklere sahip bir gezi destinasyonudur.

Özellikle doğa yürüyüşü yapmayı sevenlerden ilgi gören Tekirdağ’da, trekking sporu turları oldukça gelişmiştir. Şehrin trekking rotaları, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmektedir. Doğa içinde kamp ve karavan turizminin de geliştiği Tekirdağ, doğa ile başbaşa birkaç gün geçirmek için idealdir.

Tekirdağ’da doğa sporu denildiğinde, akla ilk gelen yer Uçmakdere’dir. Yamaç paraşütü ile ünlenen bu köy, özellikle adrenalin severlerden ilgi görmektedir. Şarköy’e bağlı bu köy, bol oksijenli doğası ve masmavi denizi ile de görülmeye değerdir.

Dağlar ve denizlerle çevrili Tekirdağ’da görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ayrıca; Kumbağ, İğdebağlar Köyü, Hoşköy, Eriklice Köyü, Atatürk Ormanı, Gölbaşı Gençlik Parkı, Aşıklar Tepesi, Kazak Gölü Piknik Alanı, Barel Bağ Evi, Barbara Bağları, Gaziköy, Elmalı Köyü, Laledere Mesire Alanı, Safaalan, Çamlıköy Tabiat Parkı, Ganos Dağı, Bıyıkali Göleti ve Naip Şelalesi yer almaktadır.

Tekirdağ Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi

Tekirdağ Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi


Yaz sezonunda mavi bayraklı plajları ve turistik cazibe merkezleri ile hareketlenen Trakya’nın incisi Tekirdağ, ziyaretçilerine akşam saatlerinde de çok çeşitli eğlence seçenekleri sunmaktadır.

Sahip olduğu üzüm bağları ile Türkiye genelinde şarap ve rakı üretiminde önemli bir yere sahip olan Tekirdağ’da, meyhane kültürü ve şarap evleri de oldukça gelişmiştir.

Tekirdağ rakısı ve şarabı eşliğinde keyifli bir akşam geçirebileceğiniz Tekirdağ restoranlarının dışında; canlı müzik, kulüp, fasıl, bar ve pub gibi farklı konseptlerde mekan seçenekleri bulmak da mümkündür. Ünlü sanatçıların sahne aldığı konser mekanları da ziyaretçilere eğlenceli bir gece vaat etmektedir.

Tekirdağ seyahatinde keyifli bir gece geçirmek için; LuPars Club, Ambiance Tekirdağ, Geyik Pub, Barel Bağ Evi, İskele Rum Meyhanesi, Poker Pub, Sokak 3.1.3 ve Pikap Cafe & Restaurant tercih edilebilir.

Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Marmara Denizi’nin kuzey kıyılarındaki Trakya’nın önemli ticaret limanı Tekirdağ; bir tarafı deniz bir tarafı dağ manzaralı, kumlu plajları, üzüm bağları, yerel şarapları ve zeytin ağaçlarının keyifli bir karışımını sunmaktadır. Yerleşimin antik dönemlere kadar uzandığı bu tarihi kent, tarihi ve mimari açıdan etkileyici eserlerle de doludur.

Tekirdağ’a yapılacak tarihi bir gezide, şehrin en önemli mimari eseri olan ve bir Mimar Sinan eseri olan Rüstem Paşa Cami mutlaka görülmelidir. Türk- Macar dostluğunu simgeleyen Rakoczi Müzesi, Namık Kemal’in anısına açılan Namık Kemal Evi, Tekirdağ tarihine ışık tutan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de gezilebilecek tarihi yerlerdir. Şehir, yaklaşık 4000 yıllık yaşı ile gösterilecek pek çok tarihi yapıya daha sahiptir.

İstanbul’a 145 km uzaklıktaki Tekirdağ, tarımsal zenginliği ile her zaman önemli bir liman olmuştur. Şehir merkezindeki sokaklarda yürürken, artık pek çoğu harap olmuş ve bazıları restore edilmiş eski ahşap evler de görülebilir.

Tekirdağ’da gezilebilecek daha pek çok turistik cazibe merkezi ve doğal güzellik de bulunmaktadır. Uçmakdere, İğdebağlar,, Kumbağ, Mürefte, Hoşköy ve Yeniköy gezilmeye değer köylerdir. Aktivite severler, Uçmakdere’de yamaç paraşütü ve Şarköy’ün köylerinde sörf gibi aktiviteler de gerçekleştirebilir.

Doğayla baş başa bir gün geçirmek için ise; Gölbaşı Gençlik Parkı, Çamlıköy Tabiat Parkı, Laladere Mesire Alanı’na gidilebilir. Çocuklarla birlikte keyifli bir deneyim için de Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi ziyaret edilebilir.

Tarihi, turistik ve doğal cazibe merkezleri ile dolu Tekirdağ’da keşfedilebilecek daha pek çok yer de bulunmaktadır.

Tekirdağ’da Hediyelik Eşya Olarak Ne Alınır?


Marmara Denizi kıyısında üzüm bağları, şarapları, plajları, mutfağı, zengin tarihi ve kültürel mirası ile Tekirdağ, İstanbul’a yakın konumu ile yaz aylarında bir hafta sonu kaçamağı rotası olmaktan daha fazlasıdır.

Tekirdağ’a gelindiğinde, ziyaret edilebilecek pek çok tarihi yapı ve turistik cazibe merkezi vardır. Görülmeye değer doğal güzelliklere sahiptir.

Rumeli ve Balkan göçmenleri ve mübadele dönemine kadar burada yaşayan Rumların bıraktığı kültürel miraslarla harmanladığı zengin tarihi ile Tekirdağ seyahati, ziyaretçilerine aynı zamanda çok çeşitli hediyelik eşya seçeneği de sunmaktadır.

Tekirdağ’a gidildiğinde, mutlaka alınması gereken şeylerin başında şehrin ünlü üzüm bağlarında el yapımı olarak üretilen şarapları gelmektedir. Tekirdağ’ın çeşitli ilçe ve köylerinde bulunan şarap imalathanelerinde üretilen bu el yapımı şaraplar, özel lezzetleri ile oldukça etkileyicidir. Rakı üretiminde de Türkiye’de önemli bir merkez olan Tekirdağ’ın ünlü rakısı da hediyelik eşya olarak satın alınabilir.

Tekirdağ simgeli magnetler, biblolar, anahtarlıklar ve dekoratif objeler de Tekirdağ seyahatinizi hatırlatacak hoş birer hediyelik eşya olacaktır. Şehir merkezinden başlayarak, Tekirdağ’ın birçok ilçe ve köyünde bu dekoratif objelerden bulabilirsiniz.

El dokuması kilimler, Tekirdağ’da geleneksel ve yöresel bir üründür. Tekirdağ’lı kadınların el emeği olan ve cicim dokuma tekniği ile üretilen bu el yapımı kilimler, halı ve kilim dükkanlarından satın alınabilir. Karacakılavuz dokuması da şehrin ünlü hediyelik eşyalarından biridir.

Tekirdağ üzüm turşusu, paketli olarak satın alınabilen ünlü peynir helvası, dondurulmuş olarak satılan Tekirdağ köftesi, ev yapımı reçel ve erişte gibi organik ürünler de yine Tekirdağ seyahatinde siz ve sevdikleriniz için satın alabileceğiniz hediyelik eşya seçenekleri arasında yer almaktadır.

Tekirdağ’ın İlçeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tekirdağ’ın İlçeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Marmara Denizi kıyısında yer alan güzel köyleri, plajları ile Tekirdağ, denizi Ganos Dağı’nın manzaraları ile buluşturan yeşil-mavi bir şölen sunmaktadır.

Tarih öncesi dönemlerden beri yerleşimin var olduğu Tekirdağ, antik dönemlerde Bisanthe adıyla anılmış ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra Türklerin eline geçmiştir. Farklı uygarlıklardan izler taşıyan şehirde, hem tarih ve doğa meraklılarının hem de deniz tatili yapmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek pek çok yer bulunmaktadır.

Tekirdağ’da toplamda 11 ilçe bulunmaktadır. Bazıları Marmara Denizi ve bazıları Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Edirne, Lüleburgaz, Kırkareli, İstanbul ve Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası ile çevrilidir.

Pek çoğu yerleşimin antik dönemlere kadar gittiği Tekirdağ ilçeleri arasında, deniz tatili için tercih edebileceğiniz Süleymanpaşa, Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerinde mavi bayraklı plajlar da bulmak mümkündür.

Tarihi bir gezi için ise Süleymanpaşa ilçesi ve Şarköy’deki tarihi ve kültürel miras görülmeye değerdir. Sanayi ile öne çıkan Çerkezköy, Ergene ve Kapaklı ilçeleri ise tarihi ve turistik olarak cezbedici değildir.

Genel olarak Tekirdağ ilçeleri; mavi sularda denize girmek, üzüm bağlarını gezmek, yamaç paraşütü ve sörf gibi aktiviteler gerçekleştirmek, şarap tadımı yapmak için zengin bir seçenek sunmaktadır.

Tekirdağ Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Tekirdağ Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Marmara Denizi ve Ganos dağının manzaraları ile çevrili Trakya’nın sakin, huzurlu ve yeşille maviyi buluşturan şehri Tekirdağ, her mevsim ziyarete ve konaklamaya uygun bir yerdir.

Bahar ve yaz aylarında, havaların ısınması ve deniz sezonunun açılması ile birlikte, yerli ve yabancı turist sayısı da artmaktadır. İstanbullular için günübirlik bir kaçış yeri olmasının dışında, denize sıfır ve plaja yakın otelleri ile yaz tatili için de tercih edilebilir.

Tekirdağ’da, her bütçeye ve talebe uygun konaklama seçeneği bulmak mümkündür. 4-5 yıldızlı otellerin de bulunduğu şehirde, açık havuzlu, plaja sıfır, şehir merkezinde farklı konaklama alternatifleri bulunabilir. Daha uygun fiyatlı bir konaklamayı tercih eden ziyaretçiler için; butik otel, apart otel, kamp alanları ve daire kiralama gibi seçenekler de mevcuttur.

Tekirdağ’ın Meşhur Yemekleri ve Restoranları

Tekirdağ’ın Meşhur Yemekleri ve Restoranları


Trakya mutfağının özelliklerini taşıyan ve zamanında Trakya’da yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenlerinin buraya getirdikleri lezzetlerden büyük izler taşıyan Tekirdağ mutfağı; başta köftesi ve Hayrabolu tatlısı olmak üzere hamur işleri, çorbaları, mezeleri ve iştah açıcıları ile oldukça zengin bir yöre mutfağıdır.

Tekirdağ köftesi, namı şehrin sınırlarını aşmış tüm Türkiye’de bulunabilen bir lezzettir. Tekirdağ seyahatinde ise denemeden geri dönülmemesi gereken bir yemektir. Yanında olmazsa olmaz piyazı ile harika bir ikilidir.

Hayrabolu’dan çıkıp Tekirdağ yöresel mutfağının vazgeçilmez bir lezzetine dönüşen peynirli Hayrabolu tatlısı da özel bir yere sahiptir. Yine peynirin en güzel yorumlarından biri olan peynir helvası da mutlaka denenmelidir.

Tekirdağ seyahatinde yöre mutfağını deneyimlemek için; zennin, çeneçarpan çorbası, Kandilli mantı, cizleme, sini mantısı, burma sucuk, bulama, üzüm suyu, pireşe, papaz mancası ve dızmana da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındadır.

Tekirdağ Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Tekirdağ Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Doğu Trakya’nın etkileyici şehirlerinden biri olan Tekirdağ, konum olarak Marmara Bölgesi’nde bulunmaktadır. Tamamı Avrupa kıtasında bulunan Türkiye’nin üç şehrinden biri olan Tekirdağ; Edirne, Çanakkale ve Kırklareli ve İstanbul illeri ile komşudur. Gelibolu Yarımadası ile çevrili olan şehir, Türkiye’de şarap üreticiliğinin önemli bir bölümünü oluşturması ile de özel bir yere sahiptir.

Kültürel ve tarihi mirası, doğal güzellikleri, plajları, koyları, üzüm bağları, zeytin ağaçları ve Marmara Denizi kıyısını süsleyen köyleriyle, Gelibolu Yarımadası’nın yanı başındaki Tekirdağ, başta İstanbullular olmak üzere çevre şehirlerde yaşayanlar için popüler bir kaçış noktasıdır.

Tekirdağ Seyahatine Gideceklere Plaj Rehberi


Marmara Denizi ve Ganos Dağı’nın manzaraları arasında, etkileyici doğal güzellikleri ile Trakya’nın etkileyici şehirlerinden biri olan Tekirdağ, kültürel ve tarihi mirasının dışında yaz aylarında deniz tatili için de uygundur.

Deniz kıyısındaki ilçeleri ve köylerinde bulunan plajları, İstanbul’a yakınlığı ile giderek popülerleşen günübirlik deniz tatili rotalarıdır. Bazıları mavi bayraklı olan Tekirdağ plajları, genellikle bir halk plajı olduğundan girişler de ücretsizdir. Plajların bir çoğunda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti de sunulmaktadır.

Şarköy, Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçeleri Tekirdağ’da denize girmek için en çok tercih edilen ilçelerdir. Karadeniz kıyısındaki Saray ilçesinde Çamlıköy Tabiat Parkı’nın içerisindeki Kastro Plajı da şehrin ilgi gören plajlarından biridir.

Tekirdağ seyahatinde denize girilebilecek en iyi plajlar arasında; Atatürk Parkı Halk Plajı, Dallas Plajı, Marmara Evleri Halk Plajı, Mürefte Halk Plajı, Altınova Halk Plajı, Kumbağ Halk Plajı, Gündal Plajı, Şarköy Halk Plajı, Şarköy Sosyal Tesisler Önü Halk Plajı, Yeniçiftlik Plajı, Kapalı Kadınlar Plajı, Sultanköy Plajı ve Çamlıköy Plajı yer almaktadır.

Tekirdağ’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Tekirdağ’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Marmara Denizi’nin kıyısında dağ ve deniz manzaraları ile Trakya’nın etkileyici şehri Tekirdağ; plajlar, parklar, yeşil alanlar ve çay bahçeleri ile dolu, hareketli bir sahil şeridine sahiptir. Yemyeşil alanları ile sahilini süsleyen Tekirdağ’ın il merkezi ve ilçelerinde tarihi 18. yüzyıla kadar uzanan ahşap evlerinin varlığı, şehri görülmesi gereken bir durak haline getirmektedir.

İstanbul’a 140 km uzaklıktaki Tekirdağ, yaklaşık 4000 yaşında, tarihi bir şehirdir. Trakya’da, tarım açısından her zaman önemli bir liman olan şehir, bağları ile şarap üretiminde de köklü bir tarihe sahiptir. Bazılarının yalnızca kalıntıları ulaşan ve bazıları restore edilmiş tarihi yapıları da oldukça etkileyicidir.

Günümüzde Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren bina, Osmanlı mimari tarzını yansıtan eski bir vali konağıdır ve şehrin görülmesi gereken tarihi yerlerinden biridir. Aynı cadde üzerinde, Türk-Macar dostluğunu simgeleyen Rakoczi Müzesi de en az onun kadar etkileyicidir.

Şehrin merkezinde ana meydan olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı’nın tepesinde yükselen ve bir Mimar Sinan eseri olan Rüstem Paşa Cami ise şehirde görülmesi gereken tarihi yapıların başında gelmektedir.

Tekirdağ seyahatinde görülmeye değer diğer tarihi yerler arasında; Süleymaniye Cami, Namık Kemal Evi, Hora Feneri, Çorlu Kalesi, Ulaş Köprüsü, Kırkgöz Köprü, Thzolus Antik Kenti kalıntıları, Tarihi Çorlu Evi, Melen Manastırı ve St. İoannis Theologos Manastırı da yer almaktadır.

Tekirdağ’da Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekirdağ’da Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Trakya’nın önemli bir üzüm bağı merkezi olan Tekirdağ; birbirinden güzel plajları, Marmara Denizi ve Ganos Dağı’nın manzaraları arasındaki yerleşim yerleri, deniz kıyısındaki köyleri, yamaç paraşütü ve sörf gibi aktivite seçenekleri ve doğal güzellikleri ile oldukça etkileyici bir gezi destinasyonudur.

İstanbul’a 2-2.5 saat sürüş mesafesindeki Tekirdağ, yaz aylarında İstanbullular için de popüler bir hafta sonu kaçamağı rotasıdır. Tekirdağ’a giden ziyaretçilerin, şehir içi ulaşımda bilmesi gereken bazı önemli noktalar da vardır. Doğru ulaşım ipuçları, hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Tekirdağ’da şehir içi ulaşım büyük ölçüde otobüs ve minibüslerle sağlanmaktadır. Tekulaş otobüsleri; Çorlu, Süleymanpaşa, Muratlı, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde hizmet vermektedir. Otobüs ile ulaşım ücreti 3.5 TL’dir. Diğer ilçelere ise, özel otobüs firmalarının merkezden ve otogardan kalkan otobüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.

200 bin nüfuslu Tekirdağ, genel olarak trafiğin yoğun olduğu bir şehir olmasa da, özellikle İstanbul’a yakınlığı ve ilgi gören plajları ile yaz aylarında nüfusta belirgin bir artış görülmektedir. Nüfus artışı, özellikle plaja yakın bölgelerde ve merkezde trafiğe neden olabilmektedir.

Tekirdağ, modern bir şehir olsa da, şehir içi ulaşım seçenekleri kısıtlı olduğundan, tarihi ve turistik bir gezi için özel araçla gelmek ya da araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek daha doğru olacaktır.

Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Tekirdağ Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Antik çağlardan bu yana Trakya’da bağcılık kültüründe özel bir yere sahip olan Tekirdağ; yaz aylarında plajları, kışın üzüm bağları, dört mevsim yürüyüş rotaları ve turistik cazibe merkezleri ile keyifli bir gezi destinasyonudur.

Marmara Denizi kıyısında, her biri sakin ve huzurlu köyleri, adrenalin dolu yamaç paraşütü olanakları, lezzetli mutfağı, köklü tarihi, el yapımı şarapları, ünlü rakısı, tepeleri, parkları, festivalleri ve daha fazlası ile Tekirdağ’a yapılacak bir seyahatte gerçekleştirilebilecek pek çok aktivite seçeneği bulunmaktadır.

Şehrin adıyla markalaşmış Tekirdağ köftesi, bir Tekirdağ seyahatinde mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Peynir helvası ve Hayrabolu tatlısı da bir Tekirdağ gezisinin olmazsa olmazlarıdır.

Şehrin tarihine ışık tutan ve 6 milyon yıllık fosiller gibi ilginç eserlere ev sahipliği yapan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Türk- Macar dostluğunun simgesi Rakoczi Müzesi, yamaç paraşütü ile ünlü Uçmakdere Köyü, şarabı ile ünlü Mürefte Köyü, Tekirdağ’ın üzüm bağları arasında çok keyifli bir tatil geçirmek mümkündür.

Çorlu Doğal Güzellikleri

Çorlu Doğal Güzellikleri


Tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Tekirdağ’ın popüler duraklarından biri olan Çorlu, doğa ile buluşmak isteyen ziyaretçiler için de çeşitli olanaklara sahiptir.

Gölbaşı Gençlik Parkı, ilçenin en çok ziyaret edilen parkıdır. Şehir içinde doğayla buluşabileceğiniz bu parkta, doğal bir gölet çevresinde bulunan masalarda piknik ve mangal gibi olanaklardan da yararlanabilirsiniz.

Yemyeşil ormanları ve bol oksijenli atmosferi ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer de Atatürk Ormanı Korusu’dur. Tema Park Mesire Alanı da piknik ve mangal için tercih edilebilir. Ormanlık alanda, ağaçların gölgesinde dinlenmek ve ailece piknik yapmak için de Çorlu Çamlığı oldukça uygun bir ortam sunmaktadır.

Çorlu’ya Gideceklere Gece Hayatı Rehberi

Çorlu’ya Gideceklere Gece Hayatı Rehberi


Tekirdağ şehir merkezine 40 km uzaklıkta, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ve doğal güzellikleri ile keşfedilmek için ziyaretçilerini bekleyen Çorlu, gün boyunca gerçekleştirebileceğiniz farklı aktivite ve gezi seçenekleri ile doludur. Gün batımında, burada aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar mevcuttur.

Çorlu’da bir gece kulübü bulmak mümkün olmasa da; canlı müzik, meyhane, fasıl, konser, karaoke, ocakbaşı ve türkü evi gibi pek çok farklı eğlence anlayışına uygun mekanlar mevcuttur. Çorlu’da gece hayatında en çok tercih edilen mekanlar, canlı müzik ve meyhane mekanlarıdır. Dönemsel olarak ünlü isimlerin de sahne aldığı Public Sahne de oldukça ilgi görmektedir.

Fasıl için Armada Fasıl Restoran, sohbet eşliğinde kokteyl içmek için Traktör Sports Pub ve türkü geceleri için de Eymen Türkü Evi tercih edilebilir. Public Sahne’de, ziyaretçiler için karaoke geceleri de düzenlenmektedir.

Çorlu Gezilecek Yerler

Çorlu Gezilecek Yerler


Tekirdağ il merkezine 40 km uzaklıkta Marmara Denizi kıyısındaki Çorlu ilçesi, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bugün hemen hepsinden izler taşımaktadır.

Bugün Çorlu, Tekirdağ’ın en kalabalık nüfuslu ilçesidir. Aynı zamanda, Türkiye genelinde önemli bir sanayi bölgesidir. Uzun tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Çorlu, seyahat etmekten pişman olmayacağınız bir ilçedir. Köklü geçmişi ile Çorlu’da birçok tarihi simgesel yapı var. Çorlulular için bir buluşma noktası olan Heykel Meydanı çevresinde de gezilecek yerler bulunabilir.

Çorlu gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında; Çorlu Kalesi, Atatürk Ormanı Korusu, Gölbaşı Gençlik Parkı, Heykel Meydanı, Olimpos At Çiftliği ve Çorlu Muhacir Evi gelmektedir.

Seyahatiniz sırasında günübirlik bir gezi yapmak isterseniz; 30 km uzaklıktaki Kazak Gölü Piknik Alanı ve ilçeye 75 km uzaklıktaki Uçmakdere Köyü’ne gidebilirsiniz.

Çorlu Kalınacak Yerler ve Oteller

Çorlu Kalınacak Yerler ve Oteller


Tekirdağ şehir merkezine 40 km uzaklıktaki Çorlu ilçesi, şehrin sahil şeridinde bulunan ilçeleri kadar turistik bir bölge olmasa da, ziyaretçilerine sunabileceği tarihi, turistik ve doğal güzellikler mevcuttur.

Çorlu, havalimanına yakınlığı nedeniyle, daha çok iş seyahatlerinde tercih edilmektedir. İstanbul’a da yaklaşık 2 saat sürüş mesafesindedir. Çorlu’da ziyaretçiler, hem çevre ilçelerdeki plajlara yakın otellerde hem de tarihi ve turistik cazibe merkezlerine yakın bölgelerde konaklayabilir. Burada, her bütçeye ve ihtiyaca uygun otel seçeneği bulmak mümkündür.

Çorlu Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Çorlu Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Tekirdağ şehir merkezine 40 km uzaklıktaki Çorlu ilçesi, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile şehrin turistik destinasyonlarından biridir.

Marmara Denizi kıyısında ve İstanbul sınırında yer alan Çorlu; Çerkezköy, Ergene, Muratlı ve Süleymanpaşa ilçeleri ile komşudur.

Tekirdağ’ın en büyük ilçesi olan Çorlu, Akdeniz ve Karadeniz arasında yer alması nedeniyle de şehrin popüler duraklarından biridir. Tekirdağ’ın havalimanına ev sahipliği yapan ilçesi olması nedeniyle, iş seyahatlerinde de konaklama için en çok tercih edilen ilçedir.

Marmara Bölgesi’nin turistik şehirlerinden biri olan Tekirdağ’a, Türkiye’nin hemen her şehrinden araç, hava yolu ve karayolu ile ulaşım olanağı mevcuttur. Çorlu’ya gitmek isteyen ziyaretçiler, bu olanaklardan yararlanarak ilçeye ulaşım sağlayabilir.

Çorlu Seyahatinde Denize Girilebilecek Yerler

Çorlu Seyahatinde Denize Girilebilecek Yerler


Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Çorlu ilçesinde, ziyaretçilerine yaz aylarında denize girebilecekleri bir halk plajı bulunmaktadır.

Plaj, günübirlik deniz tatili yapmak için Çorlu’daki en ideal noktadır. Sığ ve sakin denizi ile çocuklu ailelerin de ilgi gösterdiği bir plajdır. Çorlu seyahatinde, denize girmek isteyen ziyaretçiler, ilçeye 20-25 dakika sürüş mesafesindeki Dallas ve Atatürk Parkı plajlarını da tercih etmektedir. Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan plajlar, Çorlu’ya yakınlığı nedeniyle ilçe yerlilerinin de sıklıkla tercih ettikleri plajlardır.

Çorlu Belediye Plajı dışında, ilçede Yenice sahilinde ve sahil şeridinde bulunan Marmara Sahil Sitesi Plajı’nda da denize girmek mümkündür.

Çorlu’nun Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Çorlu’nun Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Tarih öncesi dönemlere kadar uzanan antik kenti ile Çorlu, Tekirdağ’da eski bir yerleşim yeridir. Trakya’nın merkezinde ilk çağdan başlayarak pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yönüyle, tarihi bir gezi destinasyonu olarak ziyaret edilebilir.

Çorlu’ya gidildiğinde, şehrin tepesinde yükselen Çorlu Kalesi görülebilir. Ortaçağ’dan günümüze varlığını koruyan bu tarihi kale, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılmıştır.

Günümüzde Çorlu tarihine ışık tutan bir müze olarak hizmet veren Tarihi Çorlu Evi de ilçenin görülmeye değer tarihi mekanlarından biridir. Bir Kanuni Sultan Süleyman eseri olan Süleymaniye Cami, Çorlular için tarihi bir buluşma noktası olan Heykel Meydanı, Balmumu Heykeller Müzesi, Fatih Cami ve Çeşmesi de tarihi bir gezi için ziyaret edilebilir.

Çorlu Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Çorlu Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Tekirdağ il merkezine 40 km uzaklıktaki Çorlu ilçesi, Türkiye’nin önemli bir sanayi merkezidir. Denize kıyısı olmakla birlikte, daha çok tarihi ve turistik geziler için tercih edilen Çorlu, İstanbul’a yakınlığı ile İstanbullular için de bir hafta sonu kaçış noktasıdır.

Tarih meraklıları için, burada tarihi bir kale, bir antik kent, tarihi cami ve yapılar bulunmaktadır. Çorlu’nun en ünlü alışveriş yerleri ise Hürriyet Meydanı ve Salih Omurtak Caddesi’dir. Burada, doğayla baş başa bir gün geçirmek için ise Gölbaşı Gençlik Parkı ziyaret edilebilir.

Ailece keyifli bir kahvaltı yapmak ve at binme deneyimi yaşamak için de Olimpos At Çiftliği’ne gidilebilir.

Çorlu’ya gidildiğinde, mutlaka denenmesi gereken bazı lezzetler de vardır. Hayrabolu tatlısı, ilçenin en ünlü tatlısıdır. Saydanlar Kanaat Lokantası’nda Çorlu’nun diğer yöresel yemekleri de denenebilir. Balaban bozası ve ilçede popüler Kowboy Büfe’nin ünlü sosislisi ve hamburgeri de mutlaka denenmelidir.

Süleymanpaşa Doğal Güzellikleri

Süleymanpaşa Doğal Güzellikleri


Tekirdağ şehir merkezinde bulunan Süleymanpaşa ilçesi; tarihi, kültürel ve turizm açısından şehrin öne çıkan bölgelerinden biridir. Yaz turizminde öne çıkan Süleymanpaşa, denize girilebilecek yerleri ve plajlarının yanı sıra, doğal güzellikleri ve turistik cazibe merkezleri ile de tercih edilmektedir.

İstanbul’a 2.5 saat sürüş mesafesindeki Süleymanpaşa’ya yapılacak bir ziyarette, günübirlik deniz tatilinin dışında keşfedilebilecek bazı doğal güzellikler de mevcuttur.

Bir tarafında Marmara Denizi ve diğer tarafında Ganos Dağı’nın etkileyici manzaralarını sunan ilçede, meyve ağaçları ile dolu sakin ve huzurlu Yeniköy, köy yaşamını deneyimlemek ve doğayla baş başa bir gün geçirmek için ziyaret edilebilir.

Tekirdağ Kiraz Festivali’nin gerçekleştirildiği Naip Köyü, piknik alanları ve oyun alanları ile özellikle çocuklu ailelerden ilgi gören Atatürk Ormanı Mesire Yeri, bir doğa harikası olan Kumbağ Mesire Yeri, Mermer Piknik Alanı ve Yeniköy’de bulunan Naip ve Oyco şelaleleri ilçede görülmeye değer doğal güzelliklerdir.

Süleymanpaşa Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi

Süleymanpaşa Seyahatinde Gece Hayatı Rehberi


Tekirdağ’ın merkezi ilçesi Süleymanpaşa, şehrin en turistik bölgelerinden biridir. Plajları ve turistik cazibe merkezleri ile ziyaretçilerine sunacak pek çok şeyi olan ilçede akşamları da keyifli vakit geçirilebilir.

Akşam saatlerinde, Marmara Denizi kıyısındaki Süleymanpaşa’da deniz manzaralı bir restoranda yemek yenilebilir. Plaj kenarında yer alan konsepti ile İskele Rum Meyhanesi, ilçede en çok tercih edilen meyhanelerden biridir.

Süleymanpaşa’da, gece kulübü tarzı bir mekan bulunmasa da, yaz aylarında beach club’lerde çeşitli partilere katılmak mümkündür. Konser ve müzikli etkinlikler için ise Pikap Sahne önerilmektedir.

Türkü dinlemek isteyen ziyaretçiler, Ezgihan Türkü Evi’ni tercih edebilir. Fasıl eğlencesi için ise Zahide Restoran önerilmektedir. Hem aile hem de arkadaşlarla akşam keyifli vakit geçirmek için ise Sokak 3.1.3 ve Hopsack Cafe & Bistro’ya gidilebilir.

Daha farklı mekan seçenekleri için Tekirdağ Merkez Barlar Sokağı tercih edilebilir. Burası, ilçede akşamları en hareketli sokaktır.

Süleymanpaşa Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Süleymanpaşa Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Tekirdağ şehir merkezindeki Süleymanpaşa ilçesi; bir tarafında Marmara Denizi ve bir tarafında dağ manzaraları ile mavi ve yeşili buluşturan turistik bir belde görünümündedir.

Şehrin turistik bir ilçesi olan Süleymanpaşa, hem doğa meraklılarına hem de tarihe ilgi duyanlara hitap edecek çok fazla tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. İlçe, plajları ve denizi ile İstanbullular için popüler bir hafta sonu kaçış noktasıdır. Burada, birkaç günlük keyifli bir gezi de planlanabilir.

Süleymanpaşa’da tarihi bir gezi için, Türk- Macar dostluğunu simgeleyen Rakoczi Müzesi, arkeolojik ve tarihi eserlerin sergilendiği Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile Namık Kemal’in anısına inşa edilen Namık Kemal Evi ziyaret edilebilir.

Turistik bir gezi için ayrıca; Barel Vineyards, Umurbey Şarapçılık, Tekirdağ Merkez Çarşı, Nişantepe, Yazır Köyü, Yeniköy ve Naip Köyü gibi kaçış rotaları tercih edilebilir.

Süleymanpaşa seyahatinde günübirlik bir gezi yapmak için; kaydırakları ile gün boyu keyifli vakit geçirme fırsatı sunan Trend Aquapark ve ve yamaç paraşütü ile ünlü Şarköy’ün Uçmakdere Köyü ziyaret edilebilir.

Süleymanpaşa’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Süleymanpaşa’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Tekirdağ’ın merkezi ilçesi Süleymanpaşa; sahili, plajları, yeşil alanları ve turistik cazibe merkezleri ile Marmara Bölgesi’nde popüler bir tatil bölgesidir.

Süleymanpaşa’da konaklama talepleri, Kumbağ mevkii ve ilçe merkezinde, plaja yakın otellerde konaklamak isteyen turistler tarafından ortaya konulmaktadır. Açık ve kapalı havuzlu, 4-5 yıldızlı otel seçeneklerinin de bulunduğu Süleymanpaşa’da; butik otel, pansiyon, apart otel ve daire kiralama gibi seçenekler de mevcuttur.

Süleymanpaşa Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Süleymanpaşa Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Tekirdağ il merkezinde bulunan Süleymanpaşa ilçesi, şehrin turizm açısından merkezi bir bölgesidir. Tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve turistik cazibe merkezleri ile şehrin popüler bir gezi destinasyonu olan Süleymanpaşa, plajları ve turizm olanakları ile, 2.5 saat araba yolculuğu mesafesindeki İstanbullular için de hafta sonları için bir kaçış noktasıdır.

Marmara Denizi kıyısında yer alan ve Ganos Dağı’nın manzaralarını sunan Süleymanpaşa; şehirde Çorlu, Muratlı, Hayrabolu, Şarköy ve Malkara ilçeleri ile komşudur. Tekirdağ’ın önemli turizm merkezi Marmaraereğlisi’ne de 40 km uzaklıktadır.

2012 yılında ilçe statüsüne kavuşan 200 bin nüfuslu Süleymanpaşa, ilçe olduktan sonra turizm alanında gelişimini sürdürerek, deniz tatili yapmak isteyenler için Marmara Bölgesi’nin öne çıkan yerlerinden biri olmuştur. Hem İstanbul’a yakın konumu hem de havalimanına 45 dakika sürüş mesafesinde olması ile, ilçeye hava ve karayolu ile ulaşım da oldukça rahattır.

Süleymanpaşa Plajları

Süleymanpaşa Plajları


Tekirdağ’ın merkezi ilçesi Süleymanpaşa, yaz sezonunda plaj seçenekleri ile şehrin en çok tercih edilen günübirlik deniz tatili rotalarından biridir. Aralarında mavi bayraklı plajların da bulunduğu Süleymanpaşa plajları, İstanbul’a yakın konumu ile İstanbullular için de hafta sonları günübirlik kaçış noktasıdır.

Süleymanpaşa’da halk plajları çoğunluktadır. Girişler genel olarak ücretsizdir. Temiz ve sığ denizi, yaz sezonunda dalgalı olabilmektedir. Plajlar, sezon başı ve sonunda da oldukça huzurlu ve dinlendiricidir.

Süleymanpaşa’da denize girmek için ilçe merkezindeki plajlar ve Kumbağ mevkiindeki plajlar tercih edilebilir. Değirmenaltı Halk Plajı, Kumbağ Halk Plajı ve Alkaya Kumsal, bölgede en çok tercih edilen plajlardır.

Burada ayrıca; Topağaç Halk Plajı, Gündal Plajı, Kumbağ Askeri Plajı, Altınova Halk Plajı da tercih edilebilir. Beach club konsepti ile hizmet veren IŞIK Milenyum Beach ve Sunny Beach Topağaç da denize girmek için uygundur.

Süleymanpaşa Tarihi ve Turistik Yerleri

Süleymanpaşa Tarihi ve Turistik Yerleri


Süleymanpaşa, Tekirdağ’ın merkezi ilçesidir ve popüler bir gezi yeridir. Köklü tarihi, plajı, yeşil doğası ve tatil beldeleri ile yaz aylarında İstanbullular ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçiler ile artan nüfusu ile, popüler tatil yerleri kadar kalabalık olabilmektedir.

Namık Kemal’in de doğduğu yer olan ilçe, Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’na hazırlandığı yerlerden biri olması ile de tarihi bir öneme sahiptir.

Süleymanpaşa, tarih meraklılarının ilgisini çekebilecek tarihi ve kültürel bir mirasa sahiptir. Burada, ünlü şair Namık Kemal’in Evi başta olmak üzere, çeşitli tarihi binaları ziyaret etmek mümkündür. İlçede, şehrin tarihini yakından tanıyabileceğiniz bir Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi de bulunmaktadır. Rakoczi Müzesi de ilgi gören bir müzedir.

Şehitler Abidesi, Hüseyin Pehlivan Heykeli, Eski Cami, Rüstem Paşa Cami, Hasan Efendi Cami, Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi, Müzik Teknolojileri Müzesi ve İbrahim Balaban Müzesi de ilçede görülmeye değer tarihi yerlerdir.

Süleymanpaşa'da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Süleymanpaşa'da Mutlaka Yapılması Gerekenler


Tekirdağ’ın turistik ve merkezi ilçelerinden biri olan Süleymanpaşa; dağ ve doğa manzaraları içinde, yemyeşil alanları, trekking parkurları, sakin ve huzurlu plajları, mavi bayraklı koyları, tatil beldeleri, turistik mekanları, tarihi yapıları ve çok daha fazlası ile keşfedilecek şeylerle doludur.

Hem tarih meraklılarına hem de denizin keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçilere hitap eden Süleymanpaşa’ya gidildiğinde, şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ünlü şairin anısına yapılan Namık Kemal Evi ve Çanakkale şehitlerinin defnedildiği Şehitler Abidesi mutlaka görülmelidir.

Kumbağ, Süleymanpaşa’nın en turistik mahallelerinden biridir. Kumbağ’a gidildiğinde, plajında denize girmek ve sörf gibi aktivite seçeneklerinden yararlanmak mümkündür. Burası, deniz kenarını süsleyen balık lokantaları ile de ünlüdür.

Trakya ve Türkiye’de şarap üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Tekirdağ’da, üzüm bağları ve lezzetli şarapları deneyimlemek için Yazır Köyü’ndeki Umurbey Şarapçılık ve Karaevli Köyü’ndeki Barel Vineyard ziyaret edilebilir.

Köftesi ve kirazı ile ünlü Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gidildiğinde; ünlü Tekirdağ köftesini yemek ve Kiraz Festivali’ne katılmak da mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Şarköy Seyahatinde Gece Hayatı

Şarköy Seyahatinde Gece Hayatı


Plajları, yemyeşil manzaraları ve üzüm bağları ile Tekirdağ’ın en popüler gezi rotası olan Şarköy, gündüz yapılabilecek sayısız aktivite ve gezilecek yerlerle doludur.

Tepelerinden sunduğu muhteşem manzaraları ile Şarköy’de, gün batımı ile birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler de mevcuttur. Şarköy’ün gece hayatı Ege ve Akdeniz sahilleri kadar hareketli ve çeşitli olmasa da; taptaze balıklar ve lezzetli mezeler eşliğinde rakınızı yudumlayıp manzarayı izleyebileceğiniz, canlı müzik dinleyebileceğiniz, kendi üzüm bağlarında üretilen şarapları tadabileceğiniz şarapevi gibi seçenekler bulmak mümkündür.

Şarköy’de eğlenceli bir gece geçirmek için Balıkname, Adalı Meyhane ve Mahmut’un Yeri Şarköy gibi canlı müzik seçeneği olan mekanlar tercih edilebilir. Özel üretim şaraplar ve fonda müzik eşliğinde bir akşam yemeği için ise Ganohora Şarapevi önerilmektedir.

Bira eşliğinde sohbet için Port Cafe & Bistro, uygun fiyatlı bir seçenek için de Zibar Bistro Cafe tercih edilebilir.

Şarköy Gezilecek Yerler

Şarköy Gezilecek Yerler


Doğu Trakya’nın güneyinde, Marmara Denizi’nin kıyısında Tekirdağ’ın popüler bir turizm bölgesi olan Şarköy, kıyı ve tepe manzaraları arasında sevimli bir kasaba havasındadır. Türkiye’nin en uzun plajına ev sahipliği yapan Şarköy, mavi bayraklı plajları ile Marmara Bölgesi’nin yükselen değerlerinden biridir.

Şirin sahil şeridinde ağaçlarla çevrili tarihi köylere ev sahipliği yapan Şarköy, özellikle şarabı, zeytini ve üzüm bağları ile ünlüdür. Şarapçılık, günümüzde burada oldukça önemli bir endüstridir. Pek çok ziyaretçi, Şarköy’e yapılan şarap tadım ve üzüm bağları turlarına katılmaktadır.

Gaziköy, ilçenin öne çıkan gezi destinasyonlarından biridir. İlçe merkezine 25 km uzaklıktaki bu tarihi köy tarihi Bizans kilise ve evlerinin kalıntılarını görmek için ziyaret edilebilir. Şarköy’ün diğer mahalle ve köylerinde de keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi ve turistik cazibe merkezi vardır.

Şarköy seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Uçmakdere, Eriklice, İğdebağlar, Chateau Kalpak Bağları, Yeniköy, Şarköy Çarşı, Hoşköy ve Mürefte de yer almaktadır.

Şarköy Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Şarköy Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Marmara Denizi kıyısında yer alan Şarköy, Tekirdağ’ın turistik bir ilçesidir. Bir sahil kasabası görünümündeki ilçe; köyleri, üzüm bağları, plajları, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile oldukça ilgi çekicidir.

Türkiye’nin en uzun plajına sahip olma unvanına sahip olan Şarköy, mavi bayrakla ödüllendirilen plajların da bulunduğu bir yerdir. Marmara Adası’nın güzel bir manzarasını sunan sahilinde ve köylerinde, ziyaretçiler için her bütçeye uygun konaklama seçenekleri sunmaktadır.

Şarköy Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Şarköy Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Plajları, köyleri, turistik cazibe merkezleri ve yeşil alanları ile Tekirdağ’ın öne çıkan turistik ilçesi Şarköy, İstanbul’a yakınlığı ile sıklıkla tercih edilen bir kaçış rotasıdır.

Marmara Denizi kıyısında yer alması nedeniyle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi çeken Şarköy’e ulaşım da oldukça rahattır.

Şarköy’e kış aylarında uçak, otobüs ve özel araba ile ulaşım sağlanabilmektedir. Yaz aylarında, bazı şehirlerden deniz yolculuğu ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

Şarköy Seyahatine Gideceklere Plaj Rehberi

Şarköy Seyahatine Gideceklere Plaj Rehberi


Marmara Denizi kıyısında turistik bir Tekirdağ ilçesi olan Şarköy, tarihi ve kültürel bir gezi rotası olmasının dışında, kalabalıktan uzakta huzurlu bir deniz tatili için de ideal bir gezi destinasyonudur.

Yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte kalabalıklaşan Şarköy sahilinde, hem halk plajlarında hem de özel plaj işletmelerinde denize girilebilir. Pek çoğu mavi bayraklı olan Şarköy plajları, genel olarak çakıl taşlı bir denize sahiptir. Bu nedenle, Şarköy’de deniz tatiline giderken deniz ayakkabısı götürülmesi önerilmektedir.

Temiz, sakin ve nezih bir ortamda deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz Şarköy sahillerinde denize girmek için; Şarköy Halk Plajı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleyman Altınok Halk Plajı, Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisleri, Motolife Beach Club, Buket Beach Club ve Kuum Beach Şarköy tercih edilebilir.

Şarköy’ün Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Şarköy’ün Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Plajları ve turistik cazibe merkezleri ile Tekirdağ’ın en popüler gezi rotalarından biri olan Şarköy, köklü tarihi ile de ziyaretçilerine sunacak pek çok mirasa sahiptir.

Roma ve Bizans dönemine kadar uzanan Şarköy’deki yerleşimden günümüze kadar ulaşmayı başarmış bazı tarihi kalıntılar mevcuttur. İlçede, Osmanlı döneminde inşa edilmiş tarihi bir cami ve hamam kompleksi de bulunmaktadır.

Şarköy’ün tarihi ve kültürünü yakından tanımak için, pek çok kişisel eşya, belge ve arkeolojik eserlerin sergilendiği Kent Müzesi ziyaret edilebilir. 1800’lü yıllardan beri gemilere ışık tutan Hora Feneri de Marmara Denizi kıyısındaki konumu ile görülmeye değerdir.

Bir arkeolojik sit alanı olarak korunan Gaziköy, Şarköy’ün şarap tarihine ışık tutan Kutman Şarap Müzesi, 600 yıllık Güzelköy Camii, ahşap işçiliği ile dikkat çeken Kebir Cami, Tarihi Şarköy Belediye Hamamı, günümüzde hala duaya açık olan İmmanuel Kilisesi ve Melen Şarapçılık’ın üzüm bağlarının arasındaki St. Ioannis Theologos Manastırı da ilçenin görülmeye değer tarihi yerleridir.

Şarköy Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Şarköy Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Tekirdağ il merkezinin 80 km batısında, Marmara Denizi kıyısında uzanan sevimli bir kasaba görünümündeki Şarköy; pırıl pırıl sularında yüzmek, yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü gibi açık hava aktiviteleri gerçekleştirmek, köy yaşamını deneyimlemek, sahil kenarındaki balık lokantalarında taptaze balıkların tadını çıkarmak, yerel şarapları tatmak ve doğa ile baş başa keyifli bir tatil yapmak için huzurlu, sakin bir destinasyondur.

Şarköy’ün eski ahşap evler, camiler ve kiliselerin sıralandığı sokaklarında yürürken tarihe bir yolculuk yapılabilir. İlçenin tarihine ışık tutan Etnografya Müzesi ve şarap kültürünü daha yakından tanıyabileceğiniz Kutman Şarap Müzesi de ziyaret edilebilir.

Bölgenin popüler bir destinasyonu olan Uçmakdere’ye gidildiğinde ise yamaç paraşütü yapılabilir, etkileyici manzaraların keyfini çıkarıp bol bol fotoğraf çekilebilir. Uçmakdere, aynı zamanda Miras Yolu’nun da başlangıç köyüdür.

Şarköy seyahatinde yapılabilecekler arasında; Mürefte’nin ünlü sofra şarabını denemek, rüzgar sörfü dersi almak, Kocadere kenarında manzaraya karşı alabalık yemek, Hoşköy’ün ünlü üzüm bağlarını ziyaret etmek, İğdebağları Köyü’nde doğa içinde organik bir kahvaltı yapmak da yer almaktadır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.