Keşfedilmemiş sayısız doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Atakum; her geçen gün bir yenisinin eklendiği, Karadeniz turizmini canlı tutan projeleri ve eşsiz doğası ile yerli ve yabancı turistleri cazibesine çekmeyi başarıyor.
Sahil şeridinde yer alan Atakum; yeryüzü şekillerinden dağ, yayla ve kıyı ovaları olmak üzere üç farklı iklim özelliğini bir arada bulundurmaktadır. Bölgede yazları sıcak ve kışları ılıman bir iklimin varlığından söz edilebilir. Ayrıca her mevsim ortalama yağış miktarının fazla olduğunu belirtmekte fayda var. Atakum; 20 kilometrelik sahili, ormanları ve huzuru hissettiren doğal güzellikleriyle, Samsun ilinin en çok yerli ve yabancı turist tarafından tercih edilen ilçelerindendir. Atakum Kent Ormanı ve OMÜ Göleti Atakum’da gezerken durup dinlenebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz doğal güzellikler arasındadır. Atakum Belediyesi Seyir Tesisi ise kenti kendine hayran bırakacak seyir terasıyla hizmet vermektedir.
Karadeniz Bölgesi’nde hem eğlenip hem de doğal bir ortamda tatil yapmayı düşünenler için Atakum; alkollü ve alkolsüz mekanları, konaklama ve günübirlik seçenekleriyle ziyaretçilerine çeşitli imkanlar sunmaktadır. İlçeye gidecek olan turistlerin Atakum gece hayatı konusunda taleplerine yanıt bulabildikleri söylenebilir.
Yaz aylarında daha fazla rağbet gören Atakum’da turistlerin dolu dolu bir tatil geçirebilmeleri için gece hayatına dair her şey düşünülmüş. Garage Street Food Bar, Olimpiyat Bar, Bomonti Pub, Pabuç Bistro Pub, Granda İskele, 80’ler 90’lar Cafe & Bistro, Bi Zula Cafe Restoran, Samsun Night Club & Bar, Kahve Nefes ve Promiel Bar & Club gibi Atakum’da gece hayatıyla öne çıkan mekanlar sahil şeridi boyunca sıralanmıştır.
Atakum tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Atakum Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Atakum, Samsun ilinin hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve turistik yerleriyle çeşitli aktiviteleri içerisinde barındıran bir ilçesidir. Denize girilebilecek halka açık plajları, şehir merkezine yakın olmasına rağmen yemyeşil alanları ve etrafında tarihi mekanları görülmeye değerdir. Özellikle yaz aylarında mavi bayraklı plajları olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. Alternatif konaklama imkanlarının bulunması ise Atakum’u kültürel gezilerde değerlendirilebilecek bir yer haline dönüştürmektedir.
Atakum’da gezilecek birbirinden güzel yerlerin başında Atakum Sahil Yolu, yeşil alanları ve piknik yapmaya müsait olması bakımından Çakırlar Korusu ve şehrin doğal güzelliklerini ayaklar altına seren Atakum Belediyesi Seyir Tesisi geliyor. İlçenin yakın çevresinde de günübirlik gezilip görülecek yerler bulunmaktadır.
Yaz tatilini Karadeniz’de geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelen Samsun Atakum, yaklaşık 30 km sahil şeridiyle ziyaretçilerine unutulmayacak bir tatil fırsatı veriyor. Doğal güzellikleri, çevresinde gezip görülecek tarihi ve turistik mekanları, mavi bayraklı plajları ve Atakum sahilinde yer alan aktivite merkezleriyle, ilçeye gelenlere kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenin lüksünü yaşatıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilçeye yönelmesinde etkili olan bir diğer avantaj ise Atakum’un Samsun şehir merkezine çok yakın konumda bulunmasıdır.
İlçede yaz sezonu 15 Haziran’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar devam etmektedir. Yalnızca yaz mevsiminde veya tüm mevsimlerde konaklama imkanı sunan tesisler bulunmaktadır. Atakum’da kalınacak yerler konusunda 4-5 yıldızlı oteller, butik oteller, apart ve pansiyonlar gibi her bütçeye hitap eden seçeneklere rastlamak mümkündür.
Atakum, deniz turizmi ve planlı şehir yapılanması bakımından Samsun ilinin en gelişmiş merkez ilçesidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Atakum, Karadeniz’in güneyinde konumlanmıştır. Doğusunda İlkadım, batısında 19 Mayıs, güneyinde ise Kavak ve Bafra ilçeleri ile komşudur. Karadeniz’e Kuzey’den kıyısı vardır.
Samsun’a 133 km mesafesi olan Ordu’yla doğudan, 142 km mesafeyle Çorum’a ve 129 km mesafeyle Sinop’a batıdan, 108 km mesafesi bulunan Tokat’a ve 81 km mesafesi bulunan Amasya’ya güneyden komşudur.
Samsun-Sinop karayolu üzerinde yer alan Atakum, şehir merkezine 7 km mesafededir. İlçe, sahil şeridi boyunca uzanmaktadır. Liman şehri olan Samsun, Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan bir lojistik noktasıdır. Şehre havayolu, denizyolu ve karayoluyla ulaşım yapmak mümkündür.
Atakum, Samsun merkeze en yakın ve en uzun sahil şeridine sahip ilçe olma özelliği taşımaktadır. Mavi bayraklı plajları, berrak denizi, tertemiz kumu ve yaz aylarında kavurucu sıcağıyla Karadeniz’in en güzel plajlarına ev sahipliği yapıyor. Samsun’da nefes aldığınızı hissedebileceğiniz, hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz Atakum’un en ünlü plajları; yaz aylarında ilçenin nüfusunu bir hayli artıran yerli ve yabancı turistlerin adeta uğrak noktası olmuştur.
Atakum’da sahil şeridi boyunca uzanan popüler plajları:İnci Plajı, Körfez (Kurupelit) Plajı, Omtel Plajı ve Çatalcam Plajı olduğu söylenebilir. Kıyı boyunca çeşitli eğlence mekanlarına rastlamak mümkündür.
Samsun ilinin merkez ilçelerinden olan Atakum, plajları ve sahilleriyle Akdeniz’i aratmayan; yaz turizmi bakımından oldukça gelişmiş bir bölgedir. Samsun’un diğer yerleşim alanlarına göre daha düz bir alanda konumlanan Atakum, il merkezine yalnızca 5 km uzaklıktadır.
Samsun ve çevresinin Türk Devletleri’nin hakimiyetine girmesi ilk kez 1071 Malazgirt Savaşı’yla olmuştur. Osmanlı Dönemi’nde Canik, 1900’lü yıllardan sonra ise Matosyon olarak bilinen ilçe; ilk kez 1994 yılında Atakum adıyla belediye olmuş ve 2008 Büyükşehir Belediye Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ile ilgili Kanun kapsamında ilçe statüsü kazanmıştır.
Amisos Tepesi, Çakırlar Korusu, Amazon Köyü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Atakum’da gezilip görülmesi gereken yerlerdendir.
Karadeniz’in kıyı şeridinde, bölgenin hırçın sularına karşı sığ deniziyle ünlü Atakum, yaz tatilinizi geçirebileceğiniz bir turizm merkezidir. Sahil şeridinin her noktasından denize girebilmek mümkündür. İster halk plajlarında günübirlik isterseniz de sahil boyunca sıralanmış otellerden birinde konaklayarak işletmeye ait plajlarda, gün boyu kumsalın tadını çıkarabilirsiniz.
Plajlarının mavi bayraklı olduğu bilinen Atakum, il merkezine yalnızca 7 km uzaklıktadır. Ulaşım sorunu olmayan ilçede sahil şeridi boyunca tramvay hattı, belediye otobüsleri ve taksiler hizmet vermektedir.
Atakum modern yapılarının, göz kamaştırıcı sokaklarının yanı sıra doğayı da kucaklayan bir ilçedir. Karadeniz denilince akla başka türlüsü de zaten gelmiyor. Ormanlarında kuş seslerini dinlemenin verdiği huzuru hissetmek, yürüyüş yapmak veya sevdiklerinizle piknik yapmak da mümkündür.
Gerek tarihi önemi gerekse doğal güzellikleri ve eğlence aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ilçede daha keşfedilmeyi bekleyen sayısız doğal güzellik bulunmaktadır.
Bafra; Samsun’un batısında, Karadeniz’e 20 km uzaklıkta yer almaktadır. İlçenin denizden yüksekliği 20 metredir. Kurulduğu yer itibariyle birikinti ovası olarak değerlendirilen Bafra’nın oluşumunda Kızılırmak etkili olmuştur. Gölleri, yaylaları, dağları, ormanlık alanları ve subasar ormanlarıyla Bafra’yı ziyaret edenler kendilerini adeta başka bir diyarda hissedeceklerdir.
Doğa ve kültür turizmi denildiğinde Samsun’da akla ilk gelen ilçe Bafra; Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Akalan Şelaleleri, Bafra Balık Gölleri, Bafra Baraj Gölleri, Hayat Kaya Mağarası ve Tepen Deliği gibi pek çok doğal güzelliği sınırları içerisinde barındırmaktadır.
Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerinden Samsun’a gidip tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle Bafra’da konaklayacaklar için Bafra gece hayatına dair bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik. İlçede günün geri kalanını ailesi veya arkadaşlarıyla eğlenerek geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği birkaç alkollü ve alkolsüz eğlence mekanı bulunmaktadır.
Bafra gece hayatı denilince akla gelen mekanlar arasında; Biz Bize Birahanesi, Samsunspor Lokali, NO:74 Cafe & Bistro ve Şan Cafe sayılabilir.
Samsun’un tarihi ve doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Bafra, kentin doğa ve kültür turizmi bakımından en çok turist çeken ilçelerinden birisidir. 5000 yıllık tarihi olan Bafra’da henüz yeni yeni keşfedilen doğal ve tarihi yerler karşımıza çıkıyor. Bafra’ya yaptığınız bir gezide belki de gizli kalmış güzelliklerden birini de siz keşfedeceksiniz.
Bafra’nın her bir karış toprağından çıkarılan kalıntıların sergilendiği Bafra Müzesi, koruma altına alınmış Kuş Cenneti, geçmişin tozlu izlerini gösteren Asar Kale başta olmak üzere Bafra’da gezilecek yerler saymakla bitmiyor.
Samsun’un batı bölgesinde kalan Bafra, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini içerisinde barındıran bir ilçedir. 142.210 kişilik nüfusu bulunan ilçeye her yıl yerli ve yabancı turistler doğa ve kültür turizmi kapsamında uğramaktadır.
Kızılırmak Deltası’nın bir kısmını sınırlarında bulunduran Bafra, doğal güzellikler bakımından oldukça zengindir. Yeşil alanları, ormanları, dağları, doğal & yapay gölleri ve 5000 yıllık tarihiyle Samsun’a gelenlerin mutlaka uğradığı Bafra, Karadeniz gezilerinin uğrak noktası haline gelmiştir.
Bafra, Samsun’un gizli saklı kalmış ilçelerinden biri olarak biliniyor. Buraya gelenler için konaklama konusunda fazla bir alternatif olmamasına rağmen her türlü ihtiyaca yanıt verebilecek birkaç seçenek mevcuttur. Doğal ve tarihi güzellikleri daha rahat gezebilmek adına Samsun gezisini uzun tutacak ziyaretçiler için ilçede hem ekonomik hem de konforlu konaklama seçenekleri vardır. Bafra kalınacak yerler ve oteller listesinde Sevgi Otel, Bafra Öğretmenevi, Mis Otel, Şan Otel ve doğa severler için bir de kamp alanı bulunmaktadır.
Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun’un ilçelerinden biri olan Bafra’nın il merkezine uzaklığı 52 km’dir. Bafra Ovası ilçenin en iyi bilinen yeridir. Kızılırmak Deltası’nın taşıdığı alüvyonlarla oluşan ova, tarım için oldukça elverişlidir. Bafra doğusunda 19 Mayıs ve Atakum, batısında Alaçam, güneyinde Vezirköprü, Havza ve Kavak ilçeleri ile komşudur. İlçenin kuzeyden ise Karadeniz’e sınırı vardır.
Samsun’un komşu illeri olan Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu üzerinden Bafra’ya ulaşım Samsun-Sinop karayolu ile sağlanmaktadır. İlçeye en uzak komşu il 263 km ile Tokat ve en yakın komşu il ise 107 km ile Sinop’tur.
Bafra’ya havayolu ile ulaşım, ilçeye 73 km uzaklıkta olan Samsun Çarşamba Havalimanı aracılığıyla yapılmaktadır. Çarşamba Havalimanı’na inen yolcular BAFAŞ servislerini kullanarak Bafra Otogarı’na kadar gidebilirler. Bafra Otogarı ile Bafra ilçe merkezi arasındaki mesafe 1,6 km’dir.
Bafra’ya otobüs ile gidecek olanlar için neredeyse her yerden ilçeye direkt otobüs seferleri düzenlenmektedir. Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gelmeyi tercih eden yolcular ise şehir içi toplu taşıma araçlarını veya taksileri kullanarak Bafra’ya ulaşabilirler.
M.Ö. 5000’li yıllara kadar dayanan tarihiyle Bafra; Kalkolitik, Tunç, Hitit, Paflagon, Lidya, Pers, Helenistik ve Roma dönemlerine ait eserlerin ve kalıntıların rastlandığı, tarihsel önemi olan bir yerleşim yeridir. Romalılardan sonra ise önce Bizans, ardından 1071 Malazgirt Savaşı ile Selçuklular ve son olarak 1460’da Osmanlı hakimiyetine girmiştir.
Fenikeliler zamanında Bafira ve Bavra olarak adlandırılan ilçenin isminin bu dönemde kurulan ve koylarına gemilerin yanaştığı ticaret evlerinden geldiği düşünülmektedir. Araştırmalar neticesinde pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı kanıtlanan Bafra’nın geçmişine ayna tutan tarihi yerler arasında; İkiztepe Höyüğü, Asarkale & Kaya Mezarları, Çetinkaya Köprüsü, Şifa Hamamı, Büyük Cami (Cami-i Kebir), Emir Mirza Bey Türbesi ve Rıza Bey Türbesi sayılabilir.
Bafra, Samsun ilinin batısında yer alan, şehrin tarihine ışık tutan mekanları ve göz alıcı doğal alanlarıyla bilinen bir ilçedir. İlçe sınırlarında bulunan doğa harikaları şehre giden herkes tarafından görülmeye değerdir. Özellikle Kızılırmak Deltası ve çevresi ilçenin en değerli bölümleridir.
Bafra yaklaşık 5000 yıllık tarihe sahip bir ilçedir. Üzerinde çok sayıda medeniyetin yaşadığı, köklü bir tarihe tanıklık ettiği bilinen mekanları ile buralardan çıkarılan eserlerin sergilendiği müzeler mutlaka gezilmelidir.
Kızılırmak Nehri’nin varlığından dolayı ilçede barajlar yapılmıştır. Bu barajların oluşturduğu doğal göller ile ortaya çıkan manzaralar ilçenin panoramik bir görünüme bürünmesini sağlamıştır. Özellikle bu çevrede Batık Minare olarak adlandırılan bölge görülmesi gereken yerlerden biridir.
Bafra’da yapılacaklar listesinde günübirlik gezilere kısa bir ara vererek piknik yapma, safari turuna katılma, tırmanıcılık faaliyetlerine katılma ve akşamları eğlence mekanlarında canlı müzik performansı dinleme gibi pek çok aktiviteye de yer verilebilir.
Samsun iline bağlı Çarşamba ilçesinde turistleri kendine çeken birçok doğal alan bulunmaktadır. Karadeniz iklim özelliklerini taşıyan Çarşamba, genellikle yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise soğuk olmaktadır. Zaman zaman kış aylarında ise fazla kar yağışı bu bölgede gözlemlenebilmektedir.
Turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler ise Kabaceviz Şelaleleri, Hacıosman Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, Adapark, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı’dır
Samsun’un üç merkez ilçesinden biri olan Çarşamba, gerek cafeleri ile gerek ise barları ile gece hayatı yaşamayı seven ziyaretçiler için kaçırılmaması gereken yerlerden bir tanesidir.
Kaliteli, nezih, eğlenceli ve bir o kadar da canlı mekanların bulunduğu Çarşamba’da özellikle dikkat çeken cafe ve barlar Gülhane Cafe, Hava’lı Cafe, Fi Cafe & Bistro ve Kül Cafe & Bistro’dur diyebiliriz.
Çarşamba tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Çarşamba Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Samsun’da bulunan Çarşamba ilçesi, gerek tarihi yerleri, gerek ise doğal güzellikleri ile Karadeniz’de bulunan cevherlerden bir tanesidir. Çok soğuk olmamasından dolayı hem yaz hem de kış aylarında turist çeken Çarşamba’da başta Çarşamba Tarihi Köprü’sü olmak üzere Adapark, Göğceli Camii, Rıdvan Bey Camii, Çarşamba Bedesteni, Hacıosman Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, Kabaceviz Şelaleleri ve Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı gibi önemli derecede tarihi ve doğal güzellik yer almaktadır.
Çarşamba için tatil programınız hazır olduğunda, konaklama seçenekleri için Çarşamba Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Samsun ilinin en gözde ilçelerinden bir tanesi olan Çarşamba ilçesi, plajları, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerleri sayesinde her sene binlerce turist çekmektedir. Bu sayede Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm yerlerinden bir tanesi haline gelmiştir.
Çarşamba’ya gelen turistler, uzun bir tatil geçirmek istedikleri zaman bölgede bulunan çeşitli konaklama tesislerinden yararlanma şansına sahiptirler. Çarşamba’da 5 yıldızlı ve son derece lüks otellerin yanı sıra düşük bütçeli konaklama yerleri de bulunmaktadır.
Samsun’un Çarşamba ilçesi, Karadeniz’in kıyı kesimlerine daha yakın konumda bulunmasından dolayı birçok plaja ve sahile ev sahipliği yapmaktadır. Birbirinden güzel plajlar her sene binlerce insanın uğradığı ortak noktalardır. Bu uğrak plaj ve sahillere örnek vermek gerekir ise Costal Sahili (Beach), Çaltı Plajı, Hürriyet Sahili’nden rahatça bahsetmek mümkündür.
Özellikle yaz aylarına ziyaretçi akınına uğrayan bu plaj ve sahillerin bu denli dolu olmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Aile ve arkadaş grupları ile piknik ve kamp gibi aktivitelere oldukça uygun imkanlar mevcuttur. Aynı zamanda balıkçılık ve plaj voleybolu gibi sporların da yapıldığı bazı plaj ve sahillerde ek olarak iskelede yürüyüşü yapma imkanı da vardır.
Samsun il merkezinin 35 km uzağında bulunan Çarşamba ilçesi, tarihi ve turistik yerleri ile Samsun’un en gözde yerlerinden bir tanesidir.
Birbirinden güzel cami, tarihi köprü ve tarihi evlerin bulunduğu Çarşamba ilçesinde pek çok kültürel mekanın yanı sıra doğal güzelliklerin de bulunuyor olması; Çarşamba’nın ilgi görmesinde büyük rol oynamaktadır.
Burada görülmesi gereken yerler arasında ise; Çarşamba Tarihi Köprü (Yeşilırmak Köprüsü), Çarşamba Bedesteni (Tarihi Bedesten Çarşısı), Göğceli Camii (Tarihi Ahşap Çivisiz Camii) ve Tarihi Çarşamba Evi yer almaktadır.
Samsun’da günübirlik bir gezi için tercih edilebilecek en popüler yerlerden bir tanesi olan Çarşamba; sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerleri ile uğrak bir turistik bölge haline gelmiştir.
Doğa ile iç içe bir gün geçirmek, doğanın verdiği huzuru ve mutluluğu tatmak isteyenler bölgede bulunan çok sayıda şelale, göl veya ormanda yeşilliğin tadını çıkarabilirler.
Tarih meraklıları, bölgedeki tarihi ve turistik çarşı ve yapıları gezebilirler.
Günün sıcaklığından kurtulmak isteyen ve aynı zamanda kumsalın keyfini çıkarma niyeti olan ziyaretçiler, Karadeniz boyunca uzanan sahil ve plajlarda güneşin tadını çıkarabilirler.
Daha sonra ilçenin iç kesimlerine doğru ilerledikçe Yeşilırmak karşısında çaylarını yudumlayabilir, nezih mekanlarda karınlarını doyurabilir ve eğlence mekanlarında günlerini sonlandırabilirler.
Samsun’un Havza ilçesi, doğal ve tarihi mekanlarının yanı sıra cafe ve gece kulüpleri sayesinde de oldukça uğrak turizm mekanlarından bir tanesidir. Havza ilçe merkezini ziyaret eden ziyaretçiler, Maçka Kafe, Cafe İda, Bariton Müzik, Kahveland Havza, Cafe Pera ve Cafe Latte gibi işlerinde oldukça iyi ve görülmesi gereken cafeleri ziyaret etmelidirler.
Havza tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Havza Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Samsun’da bulunan ve turistik açıdan çok önemli bir yere sahip olan Havza, doğal güzelliklerinin yanı sıra aynı zamanda tarihi ve turistik yerleri ve yapıtları ile de oldukça uğrak bir turizm beldesi haline gelmiştir.
Havza ilçesini gezip aynı zamanda tatil yapmak isteyen turist ve gezginler, Tavşan Dağı, Güvercinlik Göleti ve Evliyacalı Tepe gibi doğal alanların yanı sıra Havza Atatürk Evi Müzesi, Yörgüç Paşa Camii, Kevser Camii ve Tarihi Kaplıca Hamamları’nı gezip Havza ilçesinin tarihi dokusunu inceleyebilirler.
Kuruluşu çok eski zamanlara dayanan Havza, Samsun’un yaklaşık olarak 85 km uzağında bulunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana gerek doğal gerek ise tarihi mekanlarından dolayı oldukça ilgi görmüştür. 1882 yılında Amasya’dan ayrılarak Samsun’un ilçesi haline gelen Havza, zamanla önemli turizm noktalarından bir tanesi haline gelmiştir.
Havza içerisinde çok sayıda otel bulunmamasına rağmen, az sayıdaki kaliteli ve lüks oteller, ziyaretçilerin ihtiyacını giderebilmektedir.
Bütün gün sürecek bir gezi için tercih edebileceğiniz Havza; Karadeniz’in orta kesimlerinde, doğa ile iç içe ve tarih kokan ünlü ve bir o kadar da uğrak bir turizm noktasıdır.
Samsun Havza’da, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, manzara karşısında çayınızı yudumlarken bir yandan da aileniz ile birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Daha sonra tarihi bir gezintiye çıkabilir, müze ve tarihi yapıları inceleyebilirsiniz.
Son olarak gün sonu geldiğinde, nezih ve kaliteli mekanlarda canlı müzik keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.
Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun’da her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan birçok doğal alan bulunmaktadır. Yeşil alanları ve turistik yerleri bakımından oldukça zengin olan Samsun, genel olarak yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor olsa da kış aylarındaki turist sayısı da küçümsenmeyecek kadar fazladır.
Samsun’un en uğrak doğal alanları ise; Kabaceviz Şelaleleri, Akalan Şelaleleri, Adapark, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, OMÜ Göleti, Tavşan Dağı, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Güvercinlik Göleti’dir.
Samsun tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Samsun Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun, Karadeniz’in en uğrak turizm bölgelerinden bir tanesidir.
Samsun’da; birbirinden güzel plajları, doğal alanları ve lüks otellerinin yanı sıra keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır. Bununla beraber keşfedilecek tarihi ve turistik yerleri de oldukça fazladır.
Burada görmeniz gereken tarihi ve turistik yerlerin arasında ise; Havza Atatürk Evi Müzesi, Asarkale & Kaya Mezarları, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Çakırlar Korusu, Çarşamba Tarihi Köprü, Çarşamba Bedesteni, Gazi Müzesi, Bafra Müzesi, Batık Minare, Amisos Tepesi, Atakum Kent Ormanı, Akalan Şelaleleri, Kabaceviz Şelaleleri, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, Tavşan Dağı ve Merzifon Saat Kulesi yer almaktadır.
Samsun şehir merkezinde ya da denizin kıyı kesimlerinden bulunan ilçelerinden buzdolabı magnetlerinin yanı sıra, İlkadım’ı ziyarete gittiğiniz zaman orada bulunan yerli esnaftan çeşitli oyuncak ve süs eşyalar alabileceğiniz gibi, Atakum ilçesinde bulunan hediyelik ev dekorasyonlarından da sevdiklerinize güzel ve narin hediyeler götürebilirsiniz.
Samsun’da satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar listesine göz atmadan önce tatilinizi planlamak istiyorsanız Samsun Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.
Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Samsun, verimli toprakları ve coğrafi konumu sayesinde yıllar boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Çeşitli uygarlıkların burada yaşamını sürdürmesi sebebiyle birçok tarihi ve kültürel yapıya sahip Samsun’da uzun yıllar çeşitli ticaret ilişkileri yaşanmış olup aynı zamanda bölge hakimiyeti için çeşitli savaşlar yapılmıştır.
Samsun’un ilçeler haritası incelendiği zaman gezilecek ve görülecek yerler hem doğal güzellikleri hem de tarihi eserleri açısından oldukça fazladır.
Samsun’a bağlı Atakum ve Bafra ilçeleri deniz kıyısında bulunması nedeni ile yaz turizminde önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca ticari açıdan da önemli bir rol oynayan Atakum ve Bafra şehirlerinin doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yapıları her sene on binlerce turisti kendilerine çekmektedir.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerinin bulunduğu Tütün İskelesi, Bandırma Vapuru Maketleri ve Tarihi Süreller Konağı Samsun il sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm noktalarından bir tanesi olan Samsun, tarihi, turistik ve doğal alanları sayesinde her sene on binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Karadeniz Bölgesi’nde bulunan sayılı kum plajlara ev sahipliği yapan Samsun’da, deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz birçok plaj ve sahil bulunmaktadır.
Samsun’a gelen ziyaretçiler, uzun, konforlu ve bir o kadar da keyifli bir tatil geçirmek isterler ise bölgede konaklayabilecekleri birçok alternatif bulunmaktadır. Samsun’da 5 yıldızlı ve lüks oteller bulunduğu gibi, düşük bütçeli turistler için pansiyonlar da mevcuttur.
Samsun mutfağı Karadeniz, Balkan, Anadolu ve Kafkas izleri taşımaktadır. Genel olarak balık, sebze ve hamur işi ağırlıklıdır. Aynı zamanda Samsun ilinin genelinde geçim kaynağı tarım olduğundan çeşitli tahıllarla da türlü türlü yemekler yapılmaktadır.
Doğal ve sağlıklı beslenme neticesinde, özellikle yörenin kıyı kesimlerinde, karalahana, pancar, kırçan, kaldırık ve madımak gibi bitkiler genel olarak çorba ve kavurma olarak tüketilmektedir. Aynı zamanda balıkçılığın da yaygın olarak yapıldığı Samsun’da kalkan, mezgit, barbunya, istavrit, palamut, lüfer ve sargan gibi balıklar da çeşitli yemeklerde ya da tek başlarına tüketilmektedir.
Samsun mutfağında yer alan meşhur yemeklerde hem sebze hem de et ağırlıklı yiyecekler bulunmaktadır. Yemek listesine göz gezdirecek olursak; ilk olarak tirit, çakallı menemeni ve ardından da Çarşamba kıvratması gelmektedir. Bunların yanı sıra Atom, Samsun pidesi ve kasap üstü yemekleri, Samsun’u ziyaret edenlerin mutlaka tadına bakması gereken yemeklerdendir.
Samsun ili, Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm ve ticaret noktalarından bir tanesidir.
Samsun şehrine sınırı olan Çorum, Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat illerinden karayolu ulaşımı ile ulaşım sağlamak oldukça rahattır. Aynı zamanda Karadeniz Otoyolu ile de ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanabilir.
Samsun’a hava yolu ile ulaşımı, Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Samsun Çarşamba Havalimanı ile gerçekleştirilmektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan diğer ilçelere günde on defadan fazla sefer sayısı bulunan otobüsler ile ya da taksiler aracılığı ile ulaşım sağlamak mümkündür.
Samsun şehrine otobüs yolculuğu ile ulaşmak isteyen ziyaretçiler, Samsun şehir merkezine 10 dakikalık mesafede bulunan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmalıdırlar. Otogardan şehir merkezine gitmek isteyen ziyaretçiler dilerler ise toplu taşıma araçlarını kullanabilecekleri gibi aynı zamanda taksileri de tercih edebilirler.
Samsun şehri, Karadeniz Bölgesinin en önemli deniz ticaret noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda doğal, tarihi ve turistik alanları açısından da oldukça zengindir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Samsun’da aynı zamanda deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabileceğiniz birçok plaj ve beach bulunmaktadır.
Samsun’u ziyaret eden turistlerin büyük bir çoğunluğu, tatil için yaz aylarını tercih etmektedir. Ziyaretçilerin Tatilleri boyunca ziyaret edebilecekleri plaj, sahil ve beachler arasında Atakum Plajı, Fener Plajı, Kurupelit Halk Plajı, Omtel Plajı, Çatalçam Plajı, İnci Plajı, Körfez Plajı, Mert Plajı & Aquapark, Costal Sahili, Çaltı Plajı ve Hürriyet Sahili yer almaktadır. Ziyaretçiler bu plajlar içerisinde denize girebilir, aileleri ve arkadaş grupları ile birlikte keyifli vakit geçirebilirler.
Samsun ili, Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde yer alan önemli bir ticaret ve turizm merkezidir.
Birbirinden güzel sahilleri, konforlu ve lüks konaklama tesisleri, aileniz ve arkadaş gruplarınız ile gidebileceğiniz eğlence mekanları ve cafelerin yanı sıra çok sayıda tarihi yapıya ve turistik alana da ev sahipliği yapan Samsun, her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.
Samsun’da görülmesi gereken tarihi yapıların ve turistik yerlerden bazıları ise; Asarkale & Kaya Mezarları, Bafra Müzesi, Gazi Müzesi, Çetinkaya Köprüsü, Batık Minare, Çarşamba Tarihi Köprü, Çarşamba Bedesteni, Tarihi Çarşamba Evi, Havza Atatürk Evi Müzesi, Kevser Camii ve Merzifon Saat Kulesi’dir.
Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun’un kış aylarına göre yaz aylarındaki trafiği biraz daha fazladır. Yaz aylarında farklı şehirlerden gelen hem yerli hem de yabancı turistler nedeni ile şehrin trafik yoğunluğu gözle görülebilir bir artış gösterir.
Geniş ve son derece modern yollar sayesinde, trafikte her ne kadar artış olsa da Samsun yollarında sıkışıklık çok nadir gözlemlenir.
Samsun tatili sırasında özel bir araca sahip olmanız size hem ekonomik hem de zaman bakımından büyük kolaylık sağlar. Ulaşımda tercih edebileceğiniz diğer seçenekler ise dolmuşlar, belediye otobüsleri, hızlı trenler, motosikletler, taksiler ya da kiralık özel araçlardır.
Samsun Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.
Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Her sene on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Samsun, doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile son zamanlarda oldukça uğrak noktalardan bir tanesi haline gelmiştir.
Mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Samsun’da, doğa yürüyüşleri yapabilir, tarihi ve turistik yerleri görebilir, plajlarda güneşlenebilir ve gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.
Doğa ile iç içe, keyifli ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyen hemen herkesin görmek isteyeceği yerlerden biri olan Samsun’da, çeşitli yemeklerin tadına bakabileceğiniz gibi, aileniz ve arkadaş gruplarınız ile beraber son derece lüks otellerde konaklayabilirsiniz
Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Samsun’da her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan birçok doğal alan bulunmaktadır. Yeşil alanları ve turistik yerleri bakımından oldukça zengin olan Samsun, genel olarak yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor olsa da kış aylarındaki turist sayısı da küçümsenmeyecek kadar fazladır.
Samsun’un en uğrak doğal alanları ise; Kabaceviz Şelaleleri, Akalan Şelaleleri, Adapark, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, OMÜ Göleti, Tavşan Dağı, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Güvercinlik Göleti’dir.