Ankara’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Ankara’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Başkent olmadan önce orta Anadolu’da yüksek bir tepenin üzerinde, tarihi bir Roma kalesi ile küçük bir kasaba olan Ankara, günümüzde canlı ticaret hareketliliği, politik ve stratejik önemi ile Türkiye genelinde önemli bir seyahat noktasıdır.

Cumhuriyetin başkenti ilan edilmesinden sonra büyük bir gelişme gösteren Ankara; gösterişli Osmanlı saraylarına ev sahipliği yapmasa da, hem tarihi cazibe merkezleri hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine sunacak çok fazla şeye sahiptir.

Şehrin tepeleri boyunca her yöne uzanan doğal güzellikleri, Ankara ziyaretinizde ilgilenmeniz gereken alanlardır. Ankara’nın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında; Mogan ve Eymir gölleri, Gençlik Parkı, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ahlatlıbel Atatürk Parkı yer almaktadır.

Ankara Seyahatinde Gece Hayatı

Ankara Seyahatinde Gece Hayatı


Ankara, genel olarak İstanbul ve İzmir kadar zengin bir gece hayatı olmasa da, ziyaretçilerine farklı zevklere ve eğlence anlayışlarına uygun mekan seçenekleri sunmaktadır. Şehrin merkezi kabul edilen Çankaya ilçesinde bulunan Bestekar sokak, çok sayıda bar, pub ve içki içilebilecek mekana ev sahipliği yapmaktadır. Burada, şarap barı gibi farklı ve nezih alternatifler de bulunmaktadır.

Yine Çankaya’da bulunan ve Atatürk Bulvarı’na kadar uzanan Kennedy Caddesi’nde de farklı müzik türleri sunan mekan seçenekleri bulmak mümkündür. Tunus Caddesi de farklı tarzda barlar ve sakin publar bulabileceğiniz bir diğer caddedir. Burada, içki içip dans edebileceğiniz mekanlar da bulunabilir. Çankaya’daki mekanlar, genç nüfustan da ilgi gördüğü için, özellikle hafta sonları kalabalık olabilmektedir.

Çankaya’da bulunan Sakarya Caddesi ise, uygun fiyatlı alternatifler ile doludur. Şehrin en eski barlarından bazılarına da ev sahipliği yapan bu cadde, havası ile şehirde İstanbul’a en çok benzeyen yerlerden biridir. Bu cadde, Çankaya’nın diğer gece hayatı bölgelerine göre daha ucuz içki fiyatları ve alternatif müzik tarzlarını bulabileceğiniz barlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Ankara seyahatinde farklı eğlence anlayışlarına uygun gece mekanlarının başında ise; eSkiyEni, Always Rock Bar, Fikrim Bar, Club Escape, IF Performance Hall, Zula ve Yıldız Gırnata Meyhane gelmektedir.

Ankara Seyahatinde Gezilecek Yerler

Ankara Seyahatinde Gezilecek Yerler


Türkiye’nin başkenti ve Anadolu’nun kalbi Ankara, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük şehridir. Doğu ile batı arasındaki sınırda yer alan bu güzel şehir; Orta Doğu ve Avrupa kültürlerini, yemeklerini ve sanatını da birleştirmekte, ziyaretçilerine modern ve geleneksel arasındaki sınırı geçme olanağı sunmaktadır.

Bugün, milyonlarca kişinin yaşadığı geniş bir metropol olan Ankara, vadiler ve tepeler boyunca her yere yayılır. Şehrin cazibe merkezlerinin başında gelen Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir ve Roma harabelerini gezerek tarihi bir gezi gerçekleştirmek mümkündür. Ankara, aynı zamanda Anadolu’daki ilgi çekici yerlere ziyaretler için de bir başlangıç noktası olabilir.

Bu etkileyici şehirde, ayrıca gezilecek daha pek çok yer de vardır. Hafta sonu kaçamağı ya da daha uzun süreli seyahatlerde Ankara’da gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Ulus Meydanı, Atakule, Gençlik Parkı, Beypazarı Kuyumcular Çarşısı, Roma Hamamı, Harikalar Diyarı, CerModern, Kuğulu Park, Kocatepe Cami, Samanpazarı ve Botanik Park da yer almaktadır.

Ankara Seyahatinde Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Ankara Seyahatinde Alınabilecek Hediyelik Eşyalar


Ankara’da alışveriş için en popüler noktalardan bazıları Kızılay Meydanı çevresinde bulunmaktadır. Yerli ve yabancı ünlü markaların mağazalarının bulunduğu Kızılay dışında, şık ve modern kıyafet arayışında olanlar, Tunalı Hilmi Caddesi’ni de ziyaret edebilir.

Ankara’da hediyelik eşya alışverişi için ise, şehrin gerçek birer simgesi olan renkli Ankara çarşılarına gidilebilir. Turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri, Ulus’ta bulunan Çıkrıkçılar Yokuşu’nun ünlü çarşısıdır. Burada el yapımı hediyelik eşyalardan lokum ve baklava gibi tatlı seçeneklerine, baharatlardan kıyafetlere ve şık mücevherlere kadar pek çok farklı seçeneği bir arada bulmak mümkündür.

Alışılmışın dışında bir hediyelik eşya alışverişi yapmak isteyenler, Ulus’taki ünlü Bakırcılar Çarşısı’na göz atabilir. Önceleri yalnızca bakır ürünlerin satıldığı bu çarşıda; antika eşyalardan el yapımı halılara, mutfak eşyalarından diğer popüler hediyelik eşya ürünlerine kadar pek çok şeyi bulmak mümkündür.

Ankara seyahatinde hediyelik eşya alışverişi için ayrıca; Beypazarı kurusu, Atatürk maketi ve rozeti, geleneksel el sanatları ürünleri, havuç lokumu, Güdül leblebisi, bal, dut ve Kalecik Şarabı da satın alınabilir.

Ankara’nın İlçeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ankara’nın İlçeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Türkiye’nin başkenti olması ve günümüzde hem siyasi hem de stratejik önemi nedeniyle İç Anadolu’nun merkezi bir şehri olan Ankara, Türkiye’nin en büyük ikinci ve en kalabalık şehirlerinden biridir.

Anıtkabir ve Duatepe gibi Türkiye’nin öne çıkan tarihi ve turistik yerlerinden bazılarına da ev sahipliği yapan Ankara’da; müzeler, camiler ve eğlence alanları gibi mekanlar da mevcuttur.

Şehrin her bir ilçesi, kendine has tarihi ve turistik özellikleri ile dikkat çekmektedir. Ankara’nın yöresel lezzetlerini deneyimlemek, tarihi ve turistik mekanları ziyaret etmek ve doğal güzelliklerini keşfetmek için Ankara’da ziyaret edilebilecek pek çok yerleşim yeri bulunmaktadır.

Ankara’nın merkezi kabul edilen Çankaya’dan başlayarak, şehir merkezine en uzak ilçe olan Şereflikoçhisar’a kadar, Ankara’da keşfedilecek pek çok yer vardır.

Ankara Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Ankara Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Türkiye’nin başkenti Ankara; tarihi ve kültürel mirası ile oldukça zengin bir ildir. Çankaya ve Altındağ gibi merkezi ilçeleri ve kaplıcaları ile ünlü ilçeleri, turizm açısından yıl boyunca oldukça hareketlidir.

Türkiye genelinde en büyük şehirlerden biri olan Ankara, Anadolu’da tarihi ve turistik bir gezi gerçekleştirmek isteyenler için bir merkez konumundadır.

Hem şehir merkezinde hem de çevre ilçeleri ve köylerinde çok çeşitli tarihi ve turistik cazibe merkezlerine ve doğal güzelliklere sahip olan Ankara’da, ziyaretçiler için hem lüks otel hem de butik otel, pansiyon ve apart otel tipi konaklama seçenekleri mevcuttur.

Ankara’nın Meşhur Yemekleri ve Restoranları

Ankara’nın Meşhur Yemekleri ve Restoranları


İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Ankara, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile keyifli bir gezi destinasyonu olmasının dışında; zengin yemek kültürü, geniş bir restoran seçeneği ve şehirdeyken keyifle yenmesi gereken harika yemekleri ile de dikkat çekmektedir.

Türk mutfağının geleneksel lezzetli kebap ve tatlılarının dışında, Ankara seyahatinde mutlaka yenmesi gereken yöresel lezzetler de mevcuttur.

Ankara mutfağı, geleneksel Osmanlı ve Türk mutfağının bir yansımasıdır. Başkent olması ve Anadolu’daki merkezi konumu nedeniyle, zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Ankara’ya gittiğinizde, sevdiğiniz yemekleri ünlü restoranlarda yiyebilir ya da onun yerine şehrin yöresel lezzetlerini yerel restoranlarda deneyebilirsiniz.

Ankara’ya gidildiğinde, yöresel lezzetlerden biri olan Ankara kebabı mutlaka denenmelidir. Ankara ile özdeşleşmiş lezzetler olan Ankara tavası, kokoreç, bulgur pilavı, öllüğün körü, Ankara kebabı, İnceğiz çorbası, Beypazarı güveci, İskender, Ankara simidi ve tamtak tiridi de denenmesi gereken lezzetler arasındadır.

Ankara Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Ankara Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Türkiye’nin başkenti Ankara, ulaşım seçenekleri açısından da oldukça avantajlı bir konumdadır. Ankara’ya gitmek isteyen ziyaretçiler; hem hava hem kara hem de demir yolu ile ulaşım seçeneklerinden yararlanabilir. Ankara’da ayrıca araç kiralama ve tur otobüsleri gibi olanaklar da mevcuttur.

Kalabalık nüfusu ile Ankara, yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistleri de ağırlamaktadır. Özellikle milli bayramlarda, Anıtkabir’e yapılan ziyaretler nedeniyle turistlerin nüfusu da artmaktadır. Ankara, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım seçenekleri sayesinde, Türkiye’nin her yerinden kolayca gidilebilmektedir.

Ankara Seyahatinde Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler

Ankara Seyahatinde Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler


Ankara, dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Türkiye’nin ise başkenti ve aynı zamanda kültür merkezidir. Şehrin sokaklarında yürürken, tarihini ve kültürünü temsil eden çok sayıda tarihi ve turistik yer görülebilir.

Ankara, bazen Türkiye turizminde seyahat programlarından uzak kalsa da, aslında ziyaretçilerin düşündüğünden daha fazlasını sunmaktadır. Ankara’ya yapılacak bir seyahatin başlıca nedenlerinden biri, Türkiye tarihinin zenginliğini keşfetmektir.

Burada, hem ülke genelinde en iyi müzelerden bazıları hem de Anıtkabir bulunmaktadır. Ayrıca, şehrin kale bölgesi de Ankara tarihine bir bakış atmak için iyidir.

Stratejik ve merkezi konumu ile Ankara, Anadolu’yu keşfetmeye başlamak için ideal bir destinasyondur. Burada görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Anıtkabir, Kale Mahallesi, Ankara Kalesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Roma Hamamı, Hacı Bayram-ı Veli Cami, Hamamönü, Gordion Antik Kenti, Alaaddin Cami, Rahmi M. Koç Müzesi Ankara ve Augustus Tapınağı yer almaktadır.

Ankara Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ankara, geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Bu nedenle, özellikle ilk kez ziyaret ediyorsanız, Ankara’da ulaşım ağını ve ulaşımda dikkat edilmesi gerekenlerin öğrenilmesi gerekir. Bu, hem zaman hem de para tasarrufu sağlayacaktır.

Ankara’da dolaşırken, çeşitli toplu taşıma araçlarını kullanma ihtiyacı olacaktır. Bu araçları kullanmak için, duraklarda ve istasyon girişlerinde bulunan gişelerden ulaşım kartı satın almanız gerekir.

Ankara, Türkiye’nin başkenti ve en gelişmiş şehirlerinden biri olduğundan, geniş bir ulaşım alternatifine sahip olması ile oldukça avantajlı bir şehirdir. Ankara’ya yapılacak bir seyahat ile ilgili en iyi şeylerden biri; Kızılay- Batıkent Metrosu, Ankaray, halk otobüsleri ve Ego otobüsleri, dolmuş, minibüs gibi farklı toplu taşıma araçlarının mevcut olmasıdır.

Şehir içinde, 18 yaş üzeri ve ehliyeti bulunan kişiler için araç kiralama seçeneği de bulunmaktadır. Uzun süreli ve turistik bir gezi yapılacaksa, belirli bir maliyet karşılığında araba kiralamak da mantıklı olabilir.

5.5 milyon nüfuslu Ankara şehri, genel olarak trafiğin çok yoğun olduğu bir şehir değildir. Bu nedenle, otobüs ve dolmuşlar ile ulaşım genellikle hızlı ve rahat sürmektedir.

Ankara Tatilinde Yapılması Gerekenler

Ankara Tatilinde Yapılması Gerekenler


Türkiye’nin başkenti Ankara, İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır.Türkiye’nin başkenti Ankara, İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Tarihi simge yapıları ve Osmanlı mimarisi ile Ankara, Türk gelenekleri ve kültürü ile dolu, zengin bir şehirdir.

İstanbul kadar gösterişli olmasa da, seyahatiniz sırasında sizi mutlu bir şekilde meşgul edecek kadar cazibeye sahiptir. Bu bürokratik şehirde, görülmesi gereken tarihi yerler, müzeler, sanat galerileri, restoranlar ve mağazalar da ilgi çekicidir. Bu bürokratik şehirde, görülmesi gereken tarihi yerler, müzeler, sanat galerileri, restoranlar ve mağazalar da ilgi çekicidir.

Yazın kurak ve sıcak, kışın soğuk ve baharda yağışlı olan Ankara, karasal bir iklime sahiptir. Genel olarak yılın her mevsimi, ziyaretçilerine farklı aktivite ve gezi rotaları sunmaktadır. Anadolu’da tatil ve gezi için de en iyi bölgelerden biridir. Ankara’ya gelindiğinde, yapmadan geri dönülmemesi gereken bazı şeyler de vardır.

Anıtkabir’i ziyaret etmek, CerModern’de sanatla buluşmak, Çıkrıkçılar Yokuşu’nda alışveriş yapmak, Tunalı Hilmi Caddesi’nde dolaşmak, Divan Çengelhan’da öğle yemeği yemek, Kuğulu Park ve Eymir Gölü’nde doğayla buluşmak, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki hayvanat bahçesine gitmek, Atakule’de şehrin manzarasının tadını çıkarmak, Hamamönü sokaklarında dolaşmak, Kızılay Meydanı’nda dolaşmak ve Ankara müzelerini görmek, bu etkileyici şehirde yapılması gereken şeylerden bazılarıdır.

Altındağ Tatilinde Gece Hayatı

Altındağ Tatilinde Gece Hayatı


Altındağ ilçesi, bir memur şehri olarak bilinen Ankara’da gece eğlencesi için en çok seçenek sunan bölgelerden biridir. Ankara’da bulunan üniversitelerin kampüslerine de ev sahipliği yapan, dolayısıyla öğrenci nüfusunun da yoğun olduğu bir ilçe olan Altındağ’da, hem gece kulübü ve dans mekanları, hem de yetişkinler ve aileler için canlı müzik ve müzik eşliğinde akşam yemeği gibi mekan seçenekleri bulunmaktadır.

Hareketli bir gece hayatı için, Altındağ’da sahne şovları ve gece kulübü tarzında bazı mekanlar bulunmaktadır. Bunlar arasında; Show Taverna, Ulus Gazinosu ve Yörem Show Gazino yer almaktadır.

Gece kulübü tarzında bir mekan arıyorsanız ve sabaha kadar dans etmek istiyorsanız, İzabel Night Club’ı tercih edebilirsiniz. Ankara manzarası eşliğinde canlı müzik ve ailenizle birlikte keyifli bir gece geçirmek için ise tarihi dokusu ile ziyaretçilerini ağırlayan Hatipoğlu Konağı’nı tercih edebilirsiniz.

Altındağ’da, fasıl eğlencesi ve türkü bar konsepti ile hizmet veren çeşitli mekan seçenekleri de bulunmaktadır.

Altındağ’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Altındağ’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Altındağ, Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Aynı zamanda, şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri de olması ile, burada gezilecek ve keşfedilecek yerlerin sayısı oldukça fazladır.

Hem yetişkinler hem de çocuklu ailelere hitap eden bir gezi rotası seçeneği sunan Altındağ’da, büyük bir park alanı olarak hizmet veren ve çok çeşitli etkinlik ve aktivite seçeneklerine ev sahipliği yapan Altınpark, ilçenin turistik cazibe merkezlerinden biridir.

Ünlü yazar, şair ve sanatçıların eşyalarının sergilendiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve müzenin içerisinde yer alan Sanatçılar Sokağı da Altındağ’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Altındağ ziyaretinizde gezilmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında ayrıca; Altınköy Açık Hava Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Hamamönü, Peçenek Mesire Alanı ve Mehmet Akif Ersoy Müze Evi yer almaktadır.

Altındağ Nerededir Nasıl Gidilir?

Altındağ Nerededir Nasıl Gidilir?


Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Altındağ ilçesi, şehrin tarihi ve turistik bölgelerinden de biridir. 1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşan ve gelişimini sürdüren Altındağ, daha önceleri bir belde olarak bilinmekteydi.

Ankara’da Mamak, Çankaya, Pursaklar, Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçeleri ile komşu olan Altındağ’a Ankara Çevreyolu üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.

Altındağ’a havayolu ile ulaşım Çubuk ve Akyurt ilçeleri sınırları içerisinde yer alan ve ilçeye 25 km uzaklıkta bulunan Esenboğa Havalimanı ile sağlanmaktadır. Buradan, Belko otobüsleri ve taksiler ile Altındağ’a gidilmektedir.

Altındağ’a otobüs yolculuğu ile ulaşmak isteyen ziyaretçilerin ise ilçe merkezine 6-7 km uzaklıkta bulunan Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir. Buradan, Altındağ servisleri, minibüs ve taksiler ile ilçe merkezine gidilebilmektedir.

Altındağ’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Altındağ’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan başkent Ankara’nın tarihi bir parçası olan Altındağ, şehrin metropol ilçelerinden biridir. Tarihi, kültürel ve mimari bir mirasa ev sahipliği yapan Altındağ, Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği’nin bir üyesidir.

Ankara Kalesi, Altındağ ve Ankara’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. Son dönemde, restorasyon çalışmaları ile de yenilenmiştir. İlçe, meydanlarını süsleyen anıtları ve heykelleri, müzelerini süsleyen tarihi eserleri, antik dönemlere kadar uzanan antik Roma tiyatrosu, Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi camileri, tarihi hamamları ve çok daha fazlası ile Altındağ’da görülmeye değer pek çok tarihi ve turistik yer mevcuttur.

Altındağ seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında; Kurtuluş Savaşı Müzesi, St. Tereza Kilisesi, Arslanhane Cami, Ankara Roma Hamamı, Hacı Bayram Cami, Roma Tiyatrosu ve Ankara Anıtı yer almaktadır.

Altındağ Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Altındağ Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Altındağ, Ankara genelinde tarihi dokusu, turistik cazibe merkezleri, kültür-sanat olanakları ve yeşil alanları ile öne çıkan bir ilçedir.

Şehre yapılacak tarihi ve turistik bir gezide mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olan Altındağ’a gidildiğinde mutlaka yapılması gereken pek çok şey vardır.

Hamamönü, Ankara’nın en eski yerleşim yeridir ve Altındağ’ın en turistik semtidir. Burası, tarihi ahşap evleri ve atmosferi ile mutlaka ziyaret edilmelidir. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ışık tutan Ankara Kalesi de, hem Altındağ hem de Ankara’nın tarihi simgelerinden biridir ve mutlaka görülmelidir.

Altındağ seyahatinde mutlaka yapılması gerekenler arasında ayrıca; Kurtuluş Savaşı Müzesi gezisi, St. Tereza Kilisesi keşfi, Altındağ camilerine yapılacak ziyaret, Altınpark’ta eğlenceli bir gün, Ulucanlar Cezaevi Müzesi gezisi ve Peçenek Mesire Alanı’nda piknik yer almaktadır.

Ayaş Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Ayaş Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Ankara şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunan ve şehrin tarihi ve turistik bir ilçesi olan Ayaş, termal ve şifalı suları ve kaplıcaları ile ünlüdür.

1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşan ve gelişimini sürdüren Ayaş ilçesi, şifalı suları ve tarihi değerlerinin aksine, kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile de şehrin önemli bir turizm merkezi olmuştur. Yapay deniz ve plaj gibi olanaklar sunan konaklama tesislerinin de bulunduğu Ayaş ilçesi, hem beş yıldızlı lüks bir otelde konaklamak hem de pansiyon tipi uygun fiyatlı bir konaklama seçeneği için tercih edilebilir.

Çankaya’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Çankaya’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Çankaya Köşkü, Anıtkabir gibi tarihi ve turistik olarak Ankara’nın önemli sembollerine ev sahipliği yapan Çankaya ilçesi, sahip olduğu gölü, parkları ve yeşil alanları ile doğa ile baş başa vakit geçirmek için de ziyaret edebileceğiniz bir yerdir.

Eymir Gölü, Çankaya ve Ankara’nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biridir. Cennetten bir köşe gibi görünen ve Ankaralılar için bir sosyalleşme noktası olan bu göl çevresinde; piknik yapmak, su sporları ve balık tutmak gibi doğa içinde yapabileceğiniz çeşitli aktivite seçenekleri sunulmaktadır.

Çankaya’da doğa ile baş başa olmak, kuş sesleri ve yemyeşil ağaçların ortasında keyifli vakit geçirmek için mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında ayrıca; Dikmen Vadisi, Botanik Parkı, Kuğulu Park, Papazın Bağı ve Seğmenler Parkı yer almaktadır.

Çankaya Gezisinde Gece Hayatı

Çankaya Gezisinde Gece Hayatı


İstanbul ve İzmir gibi diğer büyük şehirlerin aksine, Ankara denildiğinde, gece hayatı akla gelen son şey olabilir. Ancak bu, Ankara’da ve şehrin önemli bir tarih ve turistik merkezi olan Çankaya ilçesinde eğlenmek ve keyifli bir gece geçirmek için seçeneklerin olmadığı anlamına gelmemektedir.

Üniversiteli öğrenci nüfusunun giderek arttığı Çankaya ilçesi, tarihi ve kültürel dokusunun dışında, sahip olduğu barları, canlı müzik mekanları, pubları, fasıl ve meyhaneleri ile de eğlenceli bir gece hayatı seçeneği sunmaktadır.

Genel olarak bir memur şehri olarak bilinse de, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Tunalı Hilmi Caddesi, Arjantin Caddesi, Bestekar Sokak, Filistin Caddesi, Sakarya Caddesi ve tabi ki Kızılay Meydanı’nda yer alan ve daha çok üniversiteli öğrencilerin rağbet gösterdiği çok çeşitli mekanlar bulunmaktadır.

Çankaya seyahatinde aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli bir gece geçirmek için tercih edebileceğiniz ve farklı eğlence anlayışlarına hitap eden gece hayatı mekanları arasında; 45’lik Bar, IF Performance Hall, Tektekçi, November Pub, Komşu Restoran, Zeki Bar yer almaktadır.

Çankaya Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Çankaya Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Ankara şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan ve hem Anıtkabir hem de şehrin önemli simgelerinden bazılarına ev sahipliği yapan Çankaya ilçesi; tarihi, turistik ve kültürel bir gezi için ziyaret edilebilir.

Hem gündüz hem de akşam saatlerinde sosyalleşmek ve gezmek isteyenler için çeşitli aktivite seçenekleri sunan Çankaya’da günün her saati yapılacak bir şeyler bulmak mümkündür. Çankaya seyahatinde keyifli vakit geçirmek için ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında Anıtkabir, Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi ve Arjantin Caddesi gelmektedir. Bu caddeler, hem alışveriş hem de yeme- içme için tercih edilmektedir.

Çankaya’da, alışveriş, sinema ve çeşitli etkinlikler için tercih edebileceğiniz alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Karum AVM ve Taurus AVM bunlardan en çok tercih edilenlerdir. Bir gölet ve havuza ev sahipliği yapan ve çok çeşitli bitki türlerinin yer aldığı Botanik Parkı ve sportif aktiviteler için ziyaret edebileceğiniz Atatürk Parkı ve Lozan Parkı da Çankaya seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Çankaya Gezisinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Çankaya Gezisinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Şehir merkezine 15 km uzaklıkta bulunan ve Anıtkabir ile Tunalı Hilmi Caddesi gibi şehrin turistik cazibe merkezlerinin yer aldığı Çankaya ilçesi; Ankara’ya yapacağınız tarihi, turistik ve kültürel bir gezi için tercih edilebilir.

Hem aile ile konaklamalarda hem de turistik amaçlı konaklamalarda tercih edebileceğiniz otel, süit ve pansiyonların bulunduğu Çankaya’da her bütçeye uygun otel seçenekleri bulmak mümkündür.

Çankaya Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Çankaya Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Çankaya, Türkiye’nin başkenti ve idari merkezi olan Ankara’nın önemli bir tarih ve turizm merkezidir. Şehrin en yoğun nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Çankaya, 1936 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Ankara şehir merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Çankaya; Mamak, Altındağ, Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleri ile komşudur. Kırıkkale ve Çankırı gibi yakın şehirlerden ulaşımın yakın olduğu Çankaya ilçesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının yer aldığı Anıtkabir’e ev sahipliği yapması nedeniyle, özellikle milli bayramlarda yoğun bir ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Çankaya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Çankaya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Türkiye’nin başkenti ve idari merkezi ve aynı zamanda bağımsızlık ve modernliği simgeleyen şehri Ankara’nın modern ve tarihi unsurlarının bir karışımına sahip olan ilçesi Çankaya, Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yakından deneyimlemek için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarı Çankaya ilçesinde bulunmaktadır. Bu nedenle, ilçe Ankara’nın en turistik bölgelerinden biridir. Her yıl, yerli ve yabancı turistleri, tarih ve mimari meraklılarını ağırlayan Anıtkabir’in dışında, Çankaya’da görülmesi gereken diğer tarihi ve turistik yerler ise; Tabiat Tarihi Müzesi, Kocatepe Cami, Ahmet Hamdi Akseki Cami, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Güvenpark Anıtı ve Atakule’dir.

Çankaya Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Çankaya Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Türkiye’nin başkenti ve ikinci büyük şehri olan Ankara, tatil yapmak ve keşfetmek için güzel bir yerdir. Şehrin merkezi olarak kabul edilen Çankaya ise, burada konaklama ve gezi için en çok tercih edilen bölgelerin başında gelmektedir.

Hem aile tatilleri hem balayı hem arkadaş tatilleri hem de kendi başına gezmek isteyen ziyaretçiler için çok sayıda tarihi ve turistik mirasa ev sahipliği yapan Çankaya, sahip olduğu doğal güzellikleri ile de oldukça etkileyicidir.

Sonsuz bir tarih ve kültürün buluştuğu Çankaya’da; görülmeye değer anıtlar, müzeler, turistik yerler bulunmaktadır. Ziyaretçiler, tarihinin yanı sıra bu güzel ilçenin sunduğu manzaralara ve seslere de hayran kalacaktır. Çankaya, ünlü Ankara mutfağının lezzetli yemeklerini denemek için de ideal bir destinasyondur.

Çankaya tatilinde mutlaka yapılması gerekenlerin başında;

Ayaş’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Ayaş’ta Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Ankara’nın kaplıcaları ve içmeleri ile ünlü ilçesi Ayaş; sokaklarını süsleyen tarihi ve geleneksel Osmanlı evleri, doğal güzellikleri, tarihi camileri, göleti, doğası, piknik alanları, Ayaş’ın ünlü dut ve yöresel lezzetlerini satın alabileceğiniz pazarı ve doğa ile baş başa olabileceğiniz köyleri ile gezilecek ve keşfedilecek yerler ile doludur.

Şehir merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Ayaş ilçesi, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından daha çok kaplıcaları ve termal tesisleri için tercih edilse de, keyifli bir günübirlik gezi ya da hafta sonu kaçamağı için de ziyaret edilebilir.

Yeşil Karadere Bağları, küçük bir nehrin kenarında doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için tercih edilebilir. Ayaş festivallerinin gerçekleştirildiği bölgede yer alan Kirazdibi Göleti de yine doğa ile baş başa olmak ve muhteşem manzaralara tanıklık etmek için ziyaret edilebilir.

Ayaş ziyaretinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; ilçenin sokaklarını süsleyen tarihi Ayaş konakları, Ayaş Açık Termal Yüzme Havuzu ve çevre köylerden gelen yöresel ürünlerin sergilendiği Ayaş Yöresel Ürünler Pazarı da yer almaktadır.

Ayaş Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Ayaş Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Türkiye’nin başkenti ve en büyük ikinci şehri Ankara, ulaşım ağı ile de ülkenin en gelişmiş yerlerinden biridir. Şehir merkezinin 60 km batısındaki Ayaş ilçesi; çiftlikleri, içmeleri ve kaplıcaları ile ünlü bir yerdir. 15 bin kişilik nüfusu ile ilçe, termal tesisleri ile de Ankara genelinde turistik bir gezi noktası olarak ziyaret edilmektedir.

Ankara şehri; hava, demir ve kara yolu ile ulaşım ağına sahip olması ile ülkenin en avantajlı şehirlerinden biridir. Şehir merkezine 60 km uzaklıktaki Ayaş ilçesine gitmek isteyen ziyaretçiler de bu ulaşım seçeneklerinden yararlanabilmektedir.

Ayaş Tarihi ve Turistik Yerler

Ayaş Tarihi ve Turistik Yerler


Ankara şehir merkezine 65 km uzaklıkta bulunan Ayaş ilçesi, ev sahipliği yaptığı cami ve türbeler ile şehirde tarihi ibadet merkezlerinin yoğunlukta olduğu bir ilçedir.

Tarihi köyleri, turistik amaçlı ziyaretler için de uygun olan Ayaş ziyaretinde, tarihi bir gezi amacıyla ziyaret edebileceğiniz pek çok tarihi yapı, cami ve türbe bulunmaktadır. İlçenin tarihi köylerinden biri olan Sinanlı Köyü’nün merkezinde bulunan Ulu Cami, 1400’lü yıllarda inşa edilmiş tarihi bir camidir. İlçede ziyaret edebileceğiniz diğer tarihi camiler ise; Bünyamin Ayaşi Cami, Ayaş Ulu Cami ve Şeyh Muhyiddin Cami’dir.

Yağmur duası ve şifa bulmak için Ayaş’ta ziyaret edebileceğiniz türbeler ise; Bünyamin Ayaşi Hazretleri Türbesi, Yavuz Analar Türbesi, Yağmur Dede Türbesi’dir.

Günümüzde müze olarak hizmet veren ve bir Selçuklu İmparatorluğu eseri olan Ayaş Tarihi Paşa Hamamı da Ayaş ziyaretinde gezilebilecek tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Ayaş Tatilinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Ayaş Tatilinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


İçmeleri ve kaplıcaları ile ünlü Ankara ilçesi Ayaş; kültürel mirası, köklü tarihi ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine sunacak pek çok şeye sahiptir.

Ayaş seyahati denildiğinde, akla ilk gelen kaplıcalardır. Ankara’ya gelen pek çok ziyaretçi, Ayaş’taki termal tesislerde konaklamayı tercih etmektedir. Şifalı olduğu bilinen Ayaş İçmecesi ve Kaplıcaları’na yapılacak bir ziyaret, ilçede yapılması gerekenlerin başında gelmektedir. Ayaş, sahip olduğu tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile de görülmeye değerdir.

Anadolu mutfağının sevilen lezzetleri de burada denenebilir. Ayaş tatilinde mutlaka yapılması gerekenler arasında ayrıca; Karakaya Kaplıcası’nda dinlenmek, ilçenin tarihi camileri, türbeleri, hamam ve kalesini ziyaret etmek, Ayaş güveci ve sarmasını denemek, Dut Festivali’ne katılmak, Yöresel Ürünler Pazarı’ndan alışveriş yapmak ve Asartepe Kanyonu’nda doğa ile baş başa keyifli bir gün geçirmek yer almaktadır.

Kızılcahamam’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Kızılcahamam’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Ankara şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunan ve Ankara genelinde en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Kızılcahamam, Anadolu genelinde üç tarafı ormanlarla çevrili öne çıkan yerlerden biridir.

Çam ormanları, gölleri, oksijeni ve huzurlu doğası ile doğa ile baş başa keyifli bir gezi rotası olarak öne çıkan Kızılcahamam, ayrıca sahip olduğu termal suları ile de ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Yoğun şehir hayatından uzaklaşıp doğa ile başbaşa bir tatil için ziyaret edebileceğiniz Kızılcahamam’da Soğuksu Milli Parkı ve Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı gibi rekreasyon alanları öne çıkmaktadır. Her ikisi de doğa yürüyüşleri, piknik ve doğa sporları için uygun alanlar sunmaktadır.

Kapadokya’nın Peribacaları’nı aratmayan manzaraları ile Abacı Peribacaları da burada görülmeye değer yerler arasındadır. Kızılcahamam’ın öne çıkan doğal güzellikleri arasında ayrıca; Pazar Köyü’nde bulunan Sorgun Göleti, Kurumcu Köyü Göleti ve Pazar Köyü Yaylası da yer almaktadır.

Kısacası Kızılcahamam; bol bol oksijen almak, çam ormanları arasında doğa ile baş başa bir tatil yapmak, birbirinden güzel doğal güzelliklere şahitlik etmek için ziyaret edilebilir.

Kızılcahamam’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Kızılcahamam’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Anadolu ve Karadeniz arasında bir geçiş noktasında bulunan Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi, başta şifalı suları ve çam ormanları olmak üzere; tarihi, doğal, kültürel ve turistik cazibe merkezleri ile şehrin görülmeye değer ilçelerinden biridir.

Termal suları ile bugüne kadar pek çok Ankaralı ve yerli-yabancı ziyaretçilere şifa dağıtan Kızılcahamam, tarih ve doğanın birleştiği oldukça etkileyici bir yerleşim yeridir. Anadolu tarihinde önemli yere sahip yerleşim yerlerine ve tarihi yapılara da ev sahipliği yapan Kızılcahamam’da gezilecek yerler de çok çeşitlidir. Burada, özellikle köyler, manastırlar, camiler, doğal oluşumlar ve türbeler oldukça etkileyicidir.

Ziyaretçilerine çok keyifli bir gezi seçeneği sunan Kızılcahamam’a gidildiğinde, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ise; Mahkeme Ağacin Köyü, Pazar Köyü, Soğuksu Milli Parkı, Kızılcahamam Kaplıcaları, Alicin Manastırı, Abacı Peribacaları, Çamlıdere Jeoparkı yer almaktadır. Kızılcahamam seyahatinde günübirlik bir gezi rotası olarak ise Macera Park Çamlıdere, Karadana Köyü ve Karagöl tercih edilebilir.

Kızılcahamam’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Kızılcahamam’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Ankara şehir merkezine 90 km uzaklıkta bulunan ve sahip olduğu termal otelleri ile şehirde konaklama için en çok tercih edilen ilçelerden biri olan Kızılcahamam, hem sahip olduğu kültürel mirası hem de termal ve şifalı sulu otelleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Yerleşimin Paleolotik Dönem’e kadar uzandığı Kızılcahamam, modern turistik tesisleri ve oksijen deposu çam ormanları ile de oldukça popülerdir. İlçe statüsüne sahip olduktan sonra Ankara genelinde çok daha önemli bir turizm merkezi haline gelen Kızılcahamam, sahip olduğu açık ve kapalı havuzlu otelleri ile Ankara seyahatinde keyifli bir konaklama olanağı sunmaktadır.

Kızılcahamam’a gelen ziyaretçiler, uzun bir tatil geçirmek için ilçe merkezinde ve ilçeye bağlı mahallelerde yer alan konaklama tesislerini tercih edebilirler. Kızılcahamam’da beş yıldızlı ve lüks otel konseptli termal otellerin dışında, pansiyon tipi konaklama gibi daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcuttur.

Kızılcahamam Tatiline Nereden ve Nasıl Gidilir?

Kızılcahamam Tatiline Nereden ve Nasıl Gidilir?


Ankara şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta yer alan ve bir termal cennet ve şifa kaynağı olarak gösterilen Kızılcahamam ilçesi; büyük kaplıcaları, pansiyon evleri, tarihi ve kültürel mirası ile Ankara’nın tarihi ve turistik ilçelerinden biridir.

Çankırı il sınırında yer alan ve Ankara’da Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Ayaş ve Güdül ilçeleri ile komşu olan Kızılcahamam, doğal güzellikleri ve termal şifalı suları ile şehrin turistik bir rotasıdır. Çevre illerden karayolu ile ulaşımın oldukça rahat olduğu Kızılcahamam’a ulaşım sağlayabileceğiniz üç ana otoyol bulunmaktadır.

İstanbul ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçiler İstanbul- Ankara, İzmir ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçiler Ankara- İzmir, Niğde ve Mersin taraflarından gelen ziyaretçiler de Niğde- Ankara Otoyolu’nu kullanabilirler.

Kızılcahamam’a havayolu ile ulaşım Esenboğa Havalimanı ile sağlanmaktadır. İlçe, havalimanına 90 km uzaklıktadır ve havalimanından ulaşım için özel transfer servisleri kullanılmaktadır. İlçeye otobüs ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçilerin ise AŞTİ Otobüs Terminali’ni kullanmaları gerekmektedir.

Kızılcahamam’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Kızılcahamam’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Ankara şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan ve şehrin tarihi, turistik ve kültürel gezi noktalarından biri olan Kızılcahamam ilçesi; termal suları ve çam ormanları ile öne çıkan, ayrıca Anadolu tarihinde önemli yere sahip isimlerin türbelerine ev sahipliği yapan bir yerdir.

Benzersiz doğal güzellikleri, termal suları, çam balı, tarihi önem arz eden geçitleri ile tarih öncesi dönemlerde de bir yerleşim yeri olan Kızılcahamam’a tarihi ve turistik bir gezi planlanabilir.

Yapılan arkeoloji çalışmaları, burada yerleşimin yaklaşık on bin yıl öncesine kadar uzandığını göstermektedir. Bu yönüyle Kızılcahamam, Ankara’da tarihi bir geziye mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir gezi rotasıdır.

Kızılcahamam seyahatinde görülmeye değer tarihi yapılar arasında; Başköy Kalesi, Abdülmecid Türbesi, Alicin Manastırı, Mahkeme Ağacin Köyü, Kırmızı Ebe Türbesi, Oruç Gazi Sultan Türbesi ve Ağsar Kalesi yer almaktadır.

Kızılcahamam Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Kızılcahamam Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Sınırlı cazibe merkezleri ve aktiviteleri olan sıkıcı bir şehir olarak haksız yere gösterilen Ankara, bir memur şehri olmaktan çok daha fazlasıdır. Şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunan Kızılcahamam ilçesi ise hem tarihi ve turistik cazibe merkezleri hem doğal güzellikleri hem kültürel mirası hem yöresel lezzetleri hem de aktivite seçenekleri ile gezilecek pek çok yer, yapılacak pek çok aktivite seçeneği sunmaktadır.

Ankara’nın 25 büyük ilçesinden biri olan Kızılcahamam, şehrin kuzeyinde yer alır ve Anadolu’nun en çeşitli bitki çeşitliliğinden birini sunmaktadır. İlçe, özellikle başkentliler ve çevre şehirlerde yaşayanların doğa yürüyüşü, piknik, mangal, kuş gözlemciliği için tercih ettiği Soğuksu Milli Parkı ile tanınır. Bunun dışında, tarihi Roma dönemine kadar uzanan termal suları da yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi tarafından tercih edilmektedir.

Kızılcahamam; tarihi kaleler, kiliseler, camiler, türbeler, peri bacaları ve çok daha fazlası ile tarihi değerler de barındırmaktadır. İlçeye yapılacak bir seyahatte mutlaka yapılması gerekenler arasında, Soğuksu Milli Parkı’na yapılacak bir ziyaretin yanı sıra; Mahkeme Ağacı Köyü’ne mutlaka gidilmeli, Abacı Peribacaları görülmeli, Alicin Manastırı ziyaret edilmeli, Başköy Kalesi görülmeli, Kırmızı Ebe ve Oruç Gazi Sultan türbeleri ziyaret edilmelidir.

Altındağ’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Altındağ’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Ankara’nın tarihi ve turistik ilçelerinden biri olan Altındağ, 1950’li yıllarda ilçe olmuş ve önemli bir gelişme göstermiştir. Şehrin önemli simgelerinden bazılarına da ev sahipliği yapan ve Ankara’da turistik ve kültürel bir gezi için tercih edebileceğiniz Altındağ’da birkaç gün geçirmek isterseniz, bölgede çeşitli konaklama alternatiflerinden size uygun olanı seçebilirsiniz.

Altındağ’da beş yıldız konseptli bir otel bulunmasa da, üç ve dört yıldızlı otel seçenekleri, pansiyon tipi konaklama yerleri ve ev kiralama olanakları bulunmaktadır. Burada, lüks oteller bulunduğu gibi, daha düşük bütçelere uygun konaklama seçenekleri de bulmak mümkündür.

Ayaş’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Ayaş’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Ankara’nın şifalı suları, domatesi, yöresel lezzetleri ve kaplıcaları ile ünlü ilçesi Ayaş, yeşil alanları ve doğal güzellikleri ile oldukça ilgi çekicidir. Tarihi ve turistik gezi rotalarının yanı sıra ilçede, doğa ile baş başa olmak, piknik yapmak ya da balık tutmak gibi doğa içinde gerçekleştirebileceğiniz aktivite seçenekleri de bulabilirsiniz.

Asartepe Barajı, Ayaş’ın ünlü simgelerinden biridir. Kirazdibi Göleti; Ayaş’ta doğa ile baş başa olmak için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Termal ve şifalı sularında çeşitli hastalıklara şifa bulmak için ise Karakaya Kaplıcaları ziyaret edilebilir. Ayaş İçmesi ve Kaplıcası da şifalı sularla buluşmak için tercih edilebilir.

Ayaş’ta görülmesi gereken doğal güzellikler arasında Yeşil Karadere Bağları ve Abdüsselam Dağı da yer almaktadır. Pek çoğu birbirine yakın konumda bulunan Ayaş doğal güzelliklerine toplu taşıma araçları ile de ulaşım sağlamak mümkündür.

Beypazarı’nın Görülmeye Değer Doğal Güzellikleri

Beypazarı’nın Görülmeye Değer Doğal Güzellikleri


Beypazarı, tipik bir Anadolu kentini ziyaret ederken birçok gelenek, yemek ve zanaat keşfetmek için harika bir yerdir. Tarih ve Kültür Evi, Yaşayan Müze’si, tarihi camileri, türbeleri, hamamları ve tarihi evleri ile Ankara’da çok güzel bir tarihi ve turistik gezi rotası olan Beypazarı, sahip olduğu doğal güzellikleri ile de görülmeye değerdir.

Beypazarı, doğayı hissetmek ve doğa ile baş başa olmak için de mükemmel bir gezi rotasıdır. Özellikle bisiklet gezginleri için, Bilecik’ten başlayıp Beypazarı’na giden yemyeşil bir rota, güzelliği ile oldukça etkileyicidir.

Keşfedilecek şeylerle dolu çok sevimli ve küçük bir yerleşim yeri olan Beypazarı; yemyeşil ormanlık alanları, dik yamaçlarla oyulmuş mağaraların yer aldığı vadileri, uzun uzun orman yürüyüşleri yapabileceğiniz tabiat parkları, muhteşem doğa manzaraları sunan yaylaları, zengin doğal ortamı ve ekolojik çeşitliliği ile doğa ile baş başa olmak için de tercih edilebilir.

Beypazarı seyahatinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ise; Eğriova Yaylası ve Tabiat Parkı, İnözü Vadisi, Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, Hıdırlık Tepesi, Tekke Dağı Milli Parkı, Kirmir Çayı ve Gönen Vadisi yer almaktadır.

Beypazarı Tatilinde Gece Hayatı

Beypazarı Tatilinde Gece Hayatı


Genel olarak bir memur şehri olarak tanınan Ankara, İstanbul ve İzmir gibi diğer büyükşehirlerde olduğu kadar hareketli bir gece hayatına sahip değildir. Beypazarı da Ankara’nın genelinde olduğu gibi daha sakin bir atmosfere sahiptir.

Gece kulübü ve dans mekanı gibi olanakların bulunmadığı Beypazarı’nda keyifli bir akşam geçirmek için, canlı müzik seçenekleri sunan mekanlar ve ocakbaşı konsepti ile hizmet veren mekanlar tercih edilebilir.

Beypazarı’nda, alkollü olarak hizmet veren restoranların sayısı da sınırlıdır. Aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte, nezih bir ortamda keyifli bir akşam yemeği yemek ve eğlenmek için ise Bağ Evi, Kahvezen Bistro & Cafe ve Mangalcızade gibi mekan seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Beypazarı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Beypazarı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Ankara’nın havucu, yüksek kaliteli doğal maden suyu ve gümüş işçiliği ile ünlü ilçesi Beypazarı; zaman içinde, İnözü Vadisi’nin yukarısında yer alan pitoresk bir Osmanlı kasabasından, Ankara’da bir hafta sonu kaçamağı için gidilebilecek bir yer haline geldi. Yüzlerce tarihi Osmanlı evine, restore edilen eski mahallelere ve tarihi binalara ev sahipliği yapan Beypazarı, sokaklarını süsleyen tarihi Osmanlı evleri ve 200 yıllık çarşısı ile, Beypazarı’nın İpek Yolu’ndaki önemli konumunu hatırlatmaktadır.

Tarihi evleri, sokak konseptini yansıtan hareketli sokakları, ticari faaliyetin devam ettiği tarihi çarşısı, Ankara’nın hemen her yerinden ziyaretçi çeken pazarları ve korunmuş doğal güzellikleri ile zengin bir yaşama sahiptir. Tarihi, kültürel mirası ve hareketli günlük yaşamı ile Beypazarı’na gelindiğinde, gezilecek birbirinden güzel yerler bulmak da mümkündür.

Beypazarı seyahatinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ise; Alaaddin Sokak, İmaret Meydanı ve El Sanatları Meslekleri Dükkanları, Tarihi Gümüşçüler Çarşısı ve Tarihi Beypazarı Çarşısı yer almaktadır.

Beypazarı’nda Kalınacak Yerler ve Oteller

Beypazarı’nda Kalınacak Yerler ve Oteller


Şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan ve Ankara’nın önemli bir tarih, turizm ve kültür bölgesi olan Beypazarı ilçesi, Ankara’ya yapılan seyahatlerde konaklama için en çok tercih edilen bölgelerden biridir.

Beypazarı, deniz tatili için uygun bir yer olmasa da, kültürel ve tarihi bir gezi planlayanlar için sunacak çok şeye sahiptir. Buradaki konaklama seçenekleri ise, daha çok şehir ve ilçe merkezine yakın noktalarda yer alan otel ve konaklama yerleridir.

Sunduğu tarihi miraslar ve kendine has doğası ile sakin bir gezi destinasyonu olan Beypazarı, yılın her mevsimi seyahat sever ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Beypazarı Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Beypazarı Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Ankara şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan ve Nallıhan, Güdül, Polatlı ve Ayaş ilçeleri ile komşu olan Beypazarı ilçesi, şehrin önemli bir tarih, turizm ve kültür merkezidir. Ankara’nın eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarihte İstanbul-Bağdat arasında önemli bir geçit yolu üzerinde yer alan Beypazarı, tarih boyunca gelişimini sürdürmüş ve bugünkü modern görünümüne kavuşmuştur.

Beypazarı’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Beypazarı’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Ankara şehir merkezine 100 km uzaklıkta bulunan ve şehrin tarihi bir yerleşim yeri olan Beypazarı, sokaklarında buram buram tarih kokan, oldukça etkileyici bir ilçedir.

Sadece Ankara’nın değil, aynı zamanda Anadolu’nun da en eski merkezlerinden biri olan Beypazarı, tarihte İstanbul ve Ankara ile Bağdat üzerindeki önemli bir geçit yolu üzerinde yer almaktaydı.

Şehirde önemli bir tarih ve kültür merkezi olan Beypazarı; Roma, Bizans ve Osmanlı dönemleri boyunca canlı bir ekonomik hayata sahip olmasını sağlayan konumu, kültürel mirasları, etkileyici mutfağı ve el sanatları ile de Ankara’nın gezilmesi ve keşfedilmesi gereken tarihi ilçelerinden biridir.

Beypazarı seyahatinde, burada görülmeye değer tarihi Beypazarı evleri, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne bile konu olmuştur. Ahşap ve özel tokmaklara sahip olan tarihi evlerinin yanı sıra; ilçe tarihine ışık tutan Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Anadolu’da bir açık hava müzesi olan Yaşayan Köy, bir Osmanlı dönemi eseri olan Kurşunlu Cami, Beypazarı Tarih ve Kültür Evi ve geç dönem Osmanlı eseri olan İncirli Cami de görülmeye değerdir.

Beypazarı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Beypazarı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Ankara’nın tarih, turizm ve kültür alanlarında öne çıkan ilçelerinden biri olan Beypazarı, Anadolu tarihinde önemli bir yere sahip olan tarihi konakları ile keşfedilecek pek çok tarihi yapı sunmaktadır.

Tarihi açıdan önem taşıyan konakların hala varlığını sürdürdüğü Alaaddin Sokak, Beypazarı’nda mutlaka görülmesi gereken tarihi bir sokaktır. Kent Tarihi Müzesi, Tarih ve Kültür Evi, Türk Hamam Müzesi gibi müzeler de Beypazarı seyahatinde görülebilecek diğer tarihi yerlerdir.

Tarihi yapılarının yanı sıra, Beypazarı’nda yapılabilecek çok çeşitli aktivite seçenekleri de mevcuttur. Altı asırlık bir tarihe sahip olan ve bugün hala varlığını sürdüren Beypazarı Çarşısı’na yapılacak bir ziyaret, ilçede mutlaka yapılması gerekenler arasındadır. Çarşıda kurulan tezgahlar ve çarşı içerisinde yer alan dükkanlardan hediyelik eşya alışverişi yapmak da mümkündür.

Beypazarı mutfağının yöresel lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz Tarihi Güveç Fırını ve Hünkar Sofrası da bölgede mutlaka keşfedilmesi gereken restoranlardır. Beypazarı’na gelindiğinde; Tarihi Gümüşçüler Çarşısı ve Yaşayan Köy de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdir.

Etimesgut Seyahatinde Gece Hayatı

Etimesgut Seyahatinde Gece Hayatı


Türkiye’nin başkenti Ankara’da tarihi ve turistik bir ilçe olan Etimesgut, turistik cazibe merkezlerinin dışında, gün batımı ile ziyaretçilerine keyifli vakit geçirebilecekleri mekan seçenekleri de sunmaktadır.

Türk Sanat Müziği, Türk halk müziği gibi müzik türlerinden hoşlananlar, pop dinlemek isteyenler ya da canlı müzik programlarına katılmak isteyenler için, Etimesgut gece hayatı için farklı mekanlar bulmak mümkündür.

Etimesgut, gece kulübü ve disko tarzı mekanların bulunduğu bir ilçe değildir. Bununla birlikte; rakı balık eşliğinde müzik dinlemek, türkü gecelerine katılmak, canlı konserlere katılmak, bira eşliğinde arkadaşlarla sohbet etmek ya da kadınlar matinesinde dans ve müzik eşliğinde eğlenceli bir gece geçirmek mümkündür.

Etimesgut’a misafir olduğunuzda, güzel bir gece geçirmek için, ziyaret edebileceğiniz mekanlar; Arena Sports Pub, Büyük İskele Meyhane, Mazi Kahvesi, Çöp Box Optimum, Validebağ Cafe Restaurant ve Kafka Cafe Bistro’dur

Etimesgut Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Etimesgut Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Eski adı Ahimesut olan Etimesgut ilçesi, şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan, İç Anadolu Bölgesi’ndeki başkent Ankara’nın bir ilçesidir.

Araştırmalar, burada yerleşimin M.Ö 2000’li yıllara kadar uzandığını göstermektedir. Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar döneminde önemli bir yerleşim yeri olan Etimesgut, tarihte doğuya giden İpek Yolu üzerinde yer almıştır. 1990’lı yıllarda ilçe statüsüne sahip olan Etimesgut, günümüzde Ankara’dan İstanbul’a giden kara ve demir yolu üzerinde yer alması nedeniyle de şehirde önemli bir yerleşim yeri olmuştur.

Ankara’da tarihi ve turistik bir ilçe olan Etimesgut’a ziyarete gelindiğinde gezilmesi gereken yerler arasında; doğal güzellikleri ile dikkat çeken Göksu Parkı, özellikle çocuklu ailelerden ilgi gören ve sevimli bir köy olan Neşeli Köy, Türkiye ve dünyada sayılı benzeri bulunan Tepetaklak Ev yer almaktadır. Alışveriş, sinema ve yeme içme gibi aktiviteler için de Optimum AVM ve Dolphin AVM’ye gidilebilir.

Etimesgut Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Etimesgut Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıktaki Etimesgut ilçesi, Ankara’nın en büyük parklarından biri olan Göksu Parkı’nın da bulunduğu, ziyaretçilerine çeşitli tarihi ve turistik cazibe merkezleri sunan bir gezi destinasyonudur.

Etimesgut’ta gezilecek yerlerin başında gelen Göksu Parkı, hem doğa ile buluşmak hem de ailece keyifli vakit geçirmek isteyenler arasında popüler bir parktır. Bu park, piknikçiler tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Etimesgut seyahatinde yapılması gerekenler arasında ayrıca; Atatürk Müzesi’ne yapılacak bir ziyaret, Tepetaklak Ev’de fotoğraf çekmek, Neşeli Köy’de çocuklarla birlikte tren turu yapmak ve Türk Havacılık tarihine ışık tutan Türk Havacılık Müzesi’ni ziyaret etmek de yer almaktadır.

Etimesgut Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Etimesgut Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Başkent Ankara’nın merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Etimesgut ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. İlk çağlardan itibaren bir yerleşim yeri olan ve 1990 yılında ilçe statüsüne kavuşan Etimesgut ilçesi, Ankara’ya yapılan hem iş amaçlı seyahatler hem de tarihi ve turistik seyahatlerde tercih edilen bir yerleşim yeridir.

Etimesgut ilçesi, dört ve beş yıldızlı otellerin bulunduğu bir bölge değildir. Bununla birlikte, üç yıldızlı oteller, pansiyon tipi tesisler, süit tipi konaklama ve ev kiralama gibi konaklama seçenekleri mevcuttur.

Etimesgut Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Etimesgut Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Ankara’da tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Etimesgut ilçesi, şehrin merkezi bölgelerinden biridir. 1990’lı yıllarda ilçe statüsüne kavuşan Etimesgut, daha önceleri bir nahiye olarak bilinmekteydi.

Sincan, Yenimahalle, Keçiören ilçeleri ile komşu olan ilçeye Kırıkkale, Çankırı ve Eskişehir illerinden ulaşım oldukça kolaydır. Ankara şehir merkezine yakın bir konumda bulunması nedeniyle, Etimesgut’a araba ve toplu taşıma araçları ile ulaşım oldukça kolaydır.

Etimesgut’ta Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler

Etimesgut’ta Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler


Ankara şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Etimesgut ilçesi, Ankara Zırhlı Birliklerin bulunduğu ilçe olarak öne çıkmaktadır. Bunun yanında tarihi yapıları, turistik yerleri ve doğal güzellikleri ile de ilgi çeken Etimesgut, 1990 yılında ilçe statüsüne kavuştuktan sonra gelişimini sürdürmüştür.

600 bin kişilik nüfusu ile Etimesgut ilçesi, uzun bir süredir Ankara tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. Çevrede bulunan höyükler, burada yerleşimin tarih öncesi dönemlere kadar gittiğini göstermektedir. Roma, Bizans ve Osmanlı döneminde de önemli bir yerleşim yeri olan Etimesgut, Hititler döneminde “Amaksis” ve Osmanlı döneminde “Akmasus” olarak anılmıştır. Türkçe ismini ise, bugün ilçede türbesi bulunan ve burada ikamet eden bir ahi reis olan Ahi Mesud’dan almıştır.

Etimesgut’a ziyarete gelindiğinde; ilçe ile özdeşleşen mekanlardan biri olan Türk Hava Kuvvetleri mutlaka gezilmelidir. Müze, Türk Havacılık tarihine ışık tutmaktadır.

İlçe tarihinde önemli bir isim olan Ahi Evren’in mezarının da yer aldığı Ahi Evren Cami ve Türbesi de görülmeye değerdir. Atatürk Müzesi ve Okuma Evi de Etimesgut’ta ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler arasındadır.

Gölbaşı’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Gölbaşı’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Ankara şehir merkezinin 20 km güneyinde bulunan Gölbaşı ilçesi, şehrin popüler turistik cazibe merkezleri olan Eymir ve Mogan göllerinin bulunduğu, turistik bir yerdir.

Anadolu ve tarih kokan bu ilçe, aynı zamanda doğal güzellikleri ve turistik cazibe merkezleri ile de dikkat çekmektedir. Ankaralıların güzel havalarda doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak, kış aylarında da göl başında vakit geçirmek için ziyaret ettikleri Eymir ve Mogan gölleri, sunduğu aktivite seçenekleri ile de keyifli birer sosyalleşme noktasıdır.

Gölbaşı’nın görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biri de, bir milyon yaşında olduğu tahmin edilen doğal bir mağara olan Tulumtaş Mağarası’dır.

Gölbaşı Seyahatinde Gece Hayatı

Gölbaşı Seyahatinde Gece Hayatı


Tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri ile Ankara’nın turistik ilçelerinden biri olan Gölbaşı, hem sahip olduğu göl manzaraları hem de doğa ile baş başa olma olanakları ile gün boyunca yapılacak çok fazla aktivite seçeneği sunmaktadır.

Ankara, genel olarak İstanbul ve İzmir gibi diğer büyük şehirler kadar hareketli bir gece hayatı olanağına sahip olmasa da, Gölbaşı ilçesine yapacağınız bir seyahatte keyifli bir gece geçirmek için bar, canlı müzik, fasıl ve balık restoranı gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Gölbaşı’nda göl manzarası eşliğinde keyifli bir akşam yemeği ve canlı müzik dinlemek için Köşk Et ve Balık Mangal tercih edilebilir. Meyhane konsepti ile İncek Havalı Meyhane de ziyaretçilerinden yüksek puan almaktadır.

Gölbaşı gece hayatı için tercih edebileceğiniz diğer mekanlar arasında ise; Baba Dee’s, Bitez Yalısı Restoran, Agapi Balık Restoranı ve Inn Jack Cafe Bar İncek yer almaktadır.

Gölbaşı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Gölbaşı Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Ankara’da merkezi bir konumda yer alan ve şehir genelinde tarihi ve turistik bir ilçe olan Gölbaşı, şehrin 20 km güneyinde bulunmaktadır.

100 bin kişilik nüfusu ile Gölbaşı, tarihi yapıları, doğal hayatın devam ettiği köyleri, doğa ile baş başa olabileceğiniz gölleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi konaklarda hizmet veren kafe ve restoranları ile Ankara’da keyifli bir gezi destinasyonu olarak tercih edilebilir.

Tulumtaş Mağaraları, Eymir ve Mogan Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Gölbaşı ilçesine gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Mogan Parkı, Atatürk Sahil Parkı, Bağiçi Köyü, Bezirhane Köyü, Bezirhane Kalesi, Müze Evliyagil ve Altınçanak Köyü yer almaktadır.

Gölbaşı seyahatindeyken günübirlik bir gezi rotası olarak ise; Hamamönü, Gençlik Parkı ve Ankara Kalesi çevresi ziyaret edilebilir.

Gölbaşı Tatilinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Gölbaşı Tatilinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Gölbaşı ilçesi, şehrin pek çok tarihi ve turistik cazibe merkezine yakın olması nedeniyle Ankara’ya yapılan iş seyahatlerinde ve turistik seyahatlerde sıklıkla tercih edilmektedir.

Mogan Gölü’nün yanı başında yer alan ve göl manzaralı oda seçenekleri sunan Gölbaşı otelleri arasında, dört yıldızlı lüks otel seçeneklerinin yanı sıra, apart hotel ve butik otel konseptli oteller de bulunmaktadır. Gölbaşı’daki konaklama seçenekleri arasında, ayrıca açık havuz, kapalı havuz, spor salonu ve spa gibi olanaklar da mevcuttur.

Gölbaşı Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Gölbaşı Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile Ankara’nın öne çıkan ilçelerinden biri olan Gölbaşı, şehir merkezine ortalama 20-25 km uzaklıkta yer almaktadır. 1980’li yıllara kadar belde olan Gölbaşı, 1983 yılında çıkan kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Ankara’da Bala, Çankaya, Yenimahalle ve Polatlı ilçeleri ile komşu olan Gölbaşı, Kırıkkale il merkezine de yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunmaktadır. Şehrin merkezi noktalarından biri olan ilçe, özellikle Mogan ve Eymer göllerine sahip olması ile de turistik bir gezi destinasyonudur.

Gölbaşı’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Gölbaşı’nın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Ankara’nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan Mogan Gölü’ne ev sahipliği yapan, aynı zamanda tarihi ve kültürel değerleri ile de şehrin ziyaret edilmeye değer ilçelerinden biri olan Gölbaşı’nda yerleşim tarih öncesi dönemlere kadar uzanmaktadır.

M.Ö 300’lü yıllarda başlayan yerleşimin ardından bölge, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde de, hemen hepsinden izler taşımaktadır. Gölbaşı’nda yapılan arkeoloji çalışmalarında, çok çeşitli höyükler keşfedilmiş ve bazıları hala keşfedilmeyi beklemektedir.

Tarihi açıdan Ankara’nın öne çıkan ilçesi Gölbaşı’nda, köyler, camiler, mezar alanları ve Türkiye’nin en büyük damlataş mağarası olan Tulumtaş Mağarası da dikkat çekicidir.

İlçeye yapılan ziyaretlerde görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında ise; Müze Evliyagil, Boyalık Nekropolü, Altınçanak Köyü, Tulumtaş Mağarası, Bezirhane Kalesi ve Bezirhane Cami gibi tarihi yapılara ev sahipliği yapan Bezirhane Köyü yer almaktadır.

Gölbaşı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Gölbaşı Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Ankara şehir merkezine 20-25 km uzaklıkta bulunan Gölbaşı ilçesi, şehirde doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerden biridir.

Eymir ve Mogan göllerinin yer aldığı ve adını da bu göllerden alan Gölbaşı; tarihi ve turistik bir seyahat için tercih edilebilir. Doğa ile baş başa vakit geçirme fırsatı sunan Gölbaşı’na gelindiğinde; göl kenarında kahvaltı yapmak mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biridir. Göl manzarası eşliğinde piknik, mangal ve kamp yapmak gibi olanaklar da mevcuttur.

Gölbaşı’na gelindiğinde yapılması önerilen aktiviteler arasında ayrıca; doğa yürüyüşleri, Ankara’nın ilk çağdaş ve modern koleksiyonuna sahip olan müzesi Evliyagil Müzesi’ni ziyaret, Beynam Atatürk Ormanı’nda piknik, Atatürk Sahil Parkı’nda manzara seyri yer almaktadır.

İlçeye gelindiğinde, Ankara taşı olarak da bilinen ve Gölbaşı çevresinden çıkarılan andezit taşı da satın alınabilir. Bu taş, bir topraklama taşı olduğundan enerji alanınız için faydalı olabilir.

Haymana’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Haymana’nın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Şifalı suları Ankara ve Türkiye genelinde popüler olan Haymana, dünya genelinde de değerli kabul edilen şifalı sulara sahiptir. Termal tesisleri ile öne çıkan ilçe; doğa ile baş başa vakit geçirilebilecek güzellikleri ile de dikkat çekicidir.

Haymana seyahatinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerin başında kaplıcaları gelmektedir. Haymana Kaplıcaları, Roma döneminden günümüze çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Burada görülmesi gereken doğal güzellikler arasında ayrıca Soğulca Göleti de yer almaktadır. İlçeye 35 km uzaklıktaki Dikilitaş Göleti de görülmeye değerdir.

Haymana’ya bağlı Yaprakbayırı Köyü ve şelalesi, Demirözü Köyü’ndeki Demirözü Mağarası, Taburoğlu mağaraları ve Başdeğirmen Aile Parkı da burada görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır.

Haymana Seyahatinde Gezilecek Yerler

Haymana Seyahatinde Gezilecek Yerler


İçmeceleri ve kaplıcaları ile ünlü Ankara ilçesi Haymana, Hititler Dönemi’ne kadar uzanan tarihi ile tarihi ve turistik bir yerleşim yeridir.

Şehir merkezine 60 km uzaklıktaki Haymana; doğal güzellikleri, şifalı suları, kaplıca tesisleri, tarihi kalesi, doğa ile baş başa olabileceğiniz köyleri, köylerinde bulunan göletleri, dilek dilemek için ziyaret edebileceğiniz türbesi, tarih meraklılarına hitap eden höyük alanı ve flamingolara ev sahipliği yapan kuş gözlem alanları ile ziyaretçilerine sunacak pek çok destinasyona sahiptir.

Haymana seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında; Haymana Kaplıcaları, Gavur Kalesi, Cimcime Sultan Türbesi, Külhöyük, Haymana Göletleri, Doğal Kuş Cenneti yer almaktadır.

Haymana’dayken günübirlik bir gezi rotası olarak ise; ilçeye komşu olan Polatlı ile Eymir ve Mogan gölleri ziyaret edilebilir.

Haymana Tatili İçin Otel Önerileri

Haymana Tatili İçin Otel Önerileri


Ankara’nın tarihi ilçelerinden biri olan ve şehir merkezinin 75 km güneyinde bulunan Haymana, turistik cazibe merkezleri, tarihi mirası ve doğal güzellikleri ile şehrin turistik bir bölgesidir. Şifalı sulara sahip olması, Ankara’ya gelen ziyaretçilerin termal tesislerde konaklama için Haymana’yı tercih etmelerini sağlamaktadır.

Bir dinlenme, arınma ve şifa merkezi ve otel konseptini birleştiren Haymana otellerinde kalan konuklar, açık ve kapalı havuzlarda keyifli bir tatil geçirme olanağı da bulmaktadır. Haymana’da, beş yıldızlı ve lüks otel seçenekleri bulunduğu gibi, pansiyon ve apart otel gibi farklı konaklama alternatifleri de mevcuttur.

Haymana Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Haymana Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Ankara şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Haymana; sahip olduğu şifalı suları, kaplıcaları, göletleri, ormanlık alanları, tarihi yapıları ve kültürel mirası ile şehrin tarihi ve turistik bir ilçesidir.

Haymana ilçesi, Ankara’da Polatlı, Bala, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleri ile komşudur ve çevre illerden kara yolu ile ulaşım da oldukça rahattır. İlçe, ülkenin başkentinde bulunduğundan hem kara hem demir hem de hava yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür.

Haymana Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Haymana Seyahatinde Mutlaka Yapılması Gerekenler


Ankara’nın kaplıcaları ile ünlü ilçesi Haymana, genellikle termal tesisleri ile tercih edilse de, ziyaretçilerine farklı aktivite seçenekleri ve keşfedilecek yerler de sunmaktadır. Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Haymana’ya gidildiğinde, mutlaka görülmesi gereken tarihi köyler, kaleler ve türbeler bulunmaktadır.

Haymana’ya gidildiğinde yapılması gereken şeylerin başında, pek çok hastalığa şifa sağladığı bilinen kaplıcaları gelmektedir. Roma İmparatorluğu döneminde de kullanıldığı bilinen bu kaplıcaların dışında, burada doğa ile baş başa olmak ya da tarihe yolculuk etmek için yapılabilecek şeyler de vardır.

Haymana seyahatinde yapılması gerekenler arasında ayrıca; Gavur Kalesi’ni görmek, Cimcime Sultan Türbesi’ne giderek dilek dilemek, Külhöyük’te arkeolojik eserleri incelemek, Doğal Kuş Cenneti’nde kuş gözlemi yapmak, gölet kenarında piknik yapmak, Başdeğirmen Aile Parkı’na giderek doğa içinde vakit geçirmek de yer almaktadır.

Sincan Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Sincan Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Ankara şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Sincan ilçesi, şehrin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Roma, Bizans ve Selçuklu imparatorluklarına ve ardından Osmanlı’ya ev sahipliği yapan Sincan’da yerleşimin aslında M.Ö 5000’li yıllara kadar uzandığı tespit edilmiştir. Ancak, günümüze kadar ulaşabilen tarihi ve mimari eserlerin sayısı çok fazla değildir. Yine de, Sincan’da keşfedilecek ve gezilecek pek çok yer bulunmaktadır.

1988 yılında ilçe statüsüne kavuşan ve aynı zamanda giderek gelişen bir sanayi bölgesi de olan Sincan’da, özellikle çocuklu aileler ve gençler için gezilebilecek lunapark, hayvanat bahçesi, oyun parkları, spor alanları, alışveriş merkezleri gibi çeşitli olanaklar mevcuttur.

Sincan’da bulunan Harikalar Diyarı, Avrupa’nın en büyük çocuk parklarından biridir. Bu park, yalnızca bir lunapark değil, oldukça kapsamlı ve detaylı bir aktivite ve etkinlik merkezidir. Parkın içerisinde yer alan Masal Adası da ev sahipliği yaptığı masal kahramanları ile görülmeye değerdir. Sincan tatilinizde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında ayrıca; Evcil Hayvanlar Parkı ve Sincan merkez de yer almaktadır.

Sincan Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller

Sincan Seyahatinde Kalınacak Yerler ve Oteller


Şehir merkezine yaklaşık 30-35 km uzaklıkta yer alan Sincan, Ankara’nın eski yerleşim bölgelerinden biridir. Nüfus olarak şehrin en kalabalık ilçesi olan Sincan’da farklı bütçe ve ihtiyaçlara yönelik konaklama seçenekleri bulmak mümkündür.

Sincan’da Nerede Kalınır?

Ankara’nın Sincan ilçesi; hem iş seyahati amaçlı yapılan konaklamalar hem de aile ile konaklamalar için çeşitli konaklama seçenekleri sunan bir yerdir. Burada, hem lüks hem de uygun fiyatlı otel seçenekleri bulmak mümkündür.

Şehrin pek çok turistik bölgelerine yakın bir konumda olmak ve konforlu bir otelde konaklamak için; The Corner Hotel ve Boss Otel tercih edilebilir. Boss Otel, sanayi bölgesinde yer aldığından daha çok iş seyahatli konaklamalarda tercih edilmektedir.

Aile ile keyifli bir doğa tatili ve sıcak yaz günlerinde havuzda serinlemek için ise Sarıevler Doğa Turizm Tesisi tercih edilebilir. Termal otel konseptiyle hizmet veren Sincan Termal Otel de bölgede ilgi gören otellerden biridir. Pansiyon tipi bir konaklama için ise Tarman Otel tercih edilebilir.

Sincan’da konaklama için ayrıca; Sincan Öğretmenevi, apart daireler, konuk evleri ve misafirhaneler de bulunmaktadır.

Sincan Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?

Sincan Seyahatine Nereden ve Nasıl Gidilir?


Ankara’nın önemli bir sanayi bölgesi olan ve şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Sincan ilçesi, şehrin merkezi noktalarından biridir. 1988 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sincan, daha önceleri bir belde olarak bilinmekteydi.

Ankara’da; Kazan, Etimesgut, Polatlı ve Ayas ilçeleri ile komşu olan ve şehrin turistik noktalarına da yakın bir konumda yer alan Sincan, şehrin havalimanına ise ortalama 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Merkezi bir konumda olması nedeniyle hem turistik amaçlı konaklamalar hem de iş amaçlı seyahatlerde tercih edilen bir bölgedir.

Sincan Seyahatinde Yapılması Gerekenler

Sincan Seyahatinde Yapılması Gerekenler


Ankara’nın önemli bir sanayi merkezi ve öne çıkan bir yerleşim yeri olan Sincan ilçesi, seyahat için gidildiğinde yapılabilecek çeşitli aktivite seçenekleri sunmaktadır.

Tarihi, kültürel ve turistik bir gezi amacıyla Sincan’a geldiyseniz, burada özellikle çocuklu ailelere hitap eden çok çeşitli aktivite ve alan seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Avrupa’nın en büyük eğlence parklarından biri olan Harikalar Diyarı; ev sahipliği yaptığı Masal Adası gibi alanları ile sadece çocuklardan değil, yetişkinlerden de büyük ilgi görmektedir.

Evcil hayvanlar için aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi de olan Evcil Hayvanlar Parkı da sahip olduğu 600’den fazla hayvan ile görülmeye değerdir. Sincan’da alışveriş yapmak için ilçe merkezinde yer alan çarşı ziyaret edilebilir.

Burada tarihe ışık tutmak ve antik kalıntıları yakından görmek için ise Sincan’a bağlı köylerde yer alan Aslan Heykeli gibi tarihi kalıntılar görülebilir. Sincan’da tarihi 14 ve 15. yüzyıllara kadar uzanan tarihi camiler de tarih meraklılarına hitap etmektedir.

Kazan’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Kazan’ın Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Ankara şehir merkezine 50 km uzaklıktaki Kazan ilçesi, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi hazinelerle dolu bir yerleşim yeri olmasının dışında, sahip olduğu doğal güzellikleri ile de ziyaret edilmeye değerdir.

Kazan seyahatinde, tarihi bir hazine olan Bitik Köyü’ndeki Güvenç Göleti mutlaka görülmelidir. Bahar aylarında oldukça romantik bir atmosfere sahip olan bu göletin çevresindeki mesire alanı da doğa içinde keyifli bir gün geçirmek ve piknik yapmak için tercih edilebilir.

Kazan seyahatinde keşfedebileceğiniz doğal güzellikler arasında ayrıca Kılıçlar Köyü Piknik Alanı ve Kurtboğazı Barajı da yer almaktadır.

Kazan Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler

Kazan Seyahatinde Gezilmesi Gereken Yerler


Tarihi ve kültürel hazineleri ile Kazan ilçesi, şehir merkezine 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesinde verdiği mücadele nedeniyle kahraman unvanını alarak Kahramankazan adını alan ilçede, o gece yaşananlara tanıklık etmek için 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi ziyaret edilebilir.

Cumhuriyetin tarihinde ilk kadın milletvekillerinden biri olan Satın Çırpan’ın yaşadığı ve anıt mezarının bulunduğu evde yer alan Satı Kadın Müzesi de mutlaka gezilmelidir.

Kazan seyahatinde gezilmesi gereken yerler arasında ayrıca; Asar Kaya, Bitik Höyük, Satı Kadın Müzesi, Akıncı Ovası, Kazan Köy Pazarı, Kazan Belediyesi Spor Ve Piknik Alanı da yer almaktadır. Kazan’da günübirlik gezi rotası olarak ise Kızılcahamam, Pursaklar ve Ayaş ilçesindeki kaplıcalar tercih edilebilir.

Kazan’da Kalınacak Yerler ve Oteller

Kazan’da Kalınacak Yerler ve Oteller


Şehir merkezine 50 km uzaklıkta ve havalimanına 50 dakikalık mesafede bulunan Kazan ilçesi, tarihi ve kültürel mirası ile Ankara’nın turistik ilçelerinden biridir.

Ankara’da eski bir yerleşim yeri olan Kazan, 5 yıldızlı otel seçeneği arayanlar için uygun bir konaklama yerine sahip olmasa da; hem şehrin pek çok turistik noktasına yakın olması hem de uygun fiyatlı otellere sahip olması ile turistik ve iş seyahati amaçlı konaklamalarda tercih edilmektedir.

Kazan Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Kazan Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Ankara şehir merkezine 50 km uzaklıktaki Kazan ilçesi; Kızılcahamam, Çubuk, Pursaklar, Ayaş, Etimesgut ve Keçiören ilçeleri ile komşudur. Şehrin merkezi ilçelerinden biri olan Kazan, 1987 yılında ilçe statüsüne geçerek gelişimini sürdürmüştür. Ankara şehir merkezine yakın bir konumda yer alması nedeniyle Kazan’a ulaşım oldukça kolaydır.

Kazan’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri

Kazan’ın Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerleri


Şehir merkezinin 50 km kuzeybatısında bulunan Kazan ilçesi, tarihte Murtaza Abad ve Mürted Ovası gibi isimlerle anılmış, yerleşimin oldukça eski zamanlara dayandığı bir yerleşim yeridir.

Tarihi ve kültürel bir hazineye sahip olan Kazan’ın bugün bulunduğu bölgede yerleşim eski çağlardan günümüze kadar devam etmiştir. Kazan’da bulunan Asarkaya Antik Kenti ve Bitik Höyüğü gibi ören yerleri, tarihi kale kalıntıları, Kral Deotorosll’a ait olduğu bilinen bir mezar, tarihi çeşmeler de birer tarihi müze niteliğindedir.

Tarihin farklı dönemlerinde burada yapılan arkeoloji çalışmalarında elde edilen tarihi kalıntılar ise müzelerde sergilenmektedir.

Karalar Mahallesi’nde bulunan Asarkaya Antik Kenti’nin, tarih öncesi çağlarda önemli bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmıştır. Yapılan kazı çalışmalarında, burada Roma dönemine ait kalıntılar da bulunmuştur. Tüm bu hazineleri ile Kazan, tarihe yolculuk yapmak isteyen bir ziyaretçi için ideal bir destinasyondur.

Kral mezarları dahil çok çeşitli tarihi eser ve yapının bulunduğu Kazan’da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Satıkadın Müzesi, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi, Asarkaya Antik Kenti, Bitik Höyüğü, Saray Cami, Durhasan Şah Türbesi, Beşpınar Çeşmesi ve ilçe sınırları içerisinde yer alan diğer tarihi çeşmeler gösterilebilir.

Kazan’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Kazan’da Mutlaka Yapılması Gerekenler


Ankara’nın tarih kokan ilçesi Kazan, 50 bin kişilik nüfusu ile şehir merkezinin yaklaşık 40 km kuzeybatısında yer alır.

Arkeolojik çalışmalar, Ankara Savaşı’nın gerçekleştiği bilinen Akıncı Ovası’nın bulunduğu bu bölgede yerleşimin tarih öncesi dönemlere kadar uzandığını göstermektedir. Kazan’a bağlı Bitik Köyü’nde bulunan höyükte yapılan kazılarda elde edilen bulgular ise, ilçenin tarihinin aslında Bakır Çağ’a kadar uzandığını göstermektedir.

Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Anadolu’nun göbeğinde yer alan Kazan, bugün başkentliler için popüler bir hafta sonu kaçamağı destinasyonudur. Küçük bir kasaba görünümünde olmasına rağmen tarihi, turistik cazibe merkezleri ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine sunacağı pek çok şey vardır.

Kazan’a gelindiğinde; tarih ve arkeoloji turlarına katılmak, bandırma ve Kazan kavurması gibi lezzetleri ile yöre mutfağını keşfetmek, Kazan’ın tarihi köyler ve muhteşem göletlerinde doğa ile baş başa bir gün geçirmek, Satı Kadın ve Demokrasi Müzesi gibi müzeleri ziyaret etmek, ilçenin tarihi cami, çeşme ve türbelerini görmek mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.