Seben ilçesi, Bolu ilçe merkezinden yaklaşık olarak 54 kilometre uzaklıktadır. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsleri kullanarak Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir.
Seben, doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde yoğun ilgi görmektedir. Bu güzelliklerin haricinde, şifalı olduğu kanıtlanan, Pavlu (Bağlum) Kaplıcası burada bulunmaktadır. Bu kaplıca, birçok turistin ilgisini çekmektedir ve sağlığına kavuşmak isteyen çoğu insana ev sahipliği yapmaktadır. İlçeyi ziyaret eden ve doğal alanlarda zaman geçirerek piknik, kamp, trekking gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler ise Seben Gölü ve Haccağız Yaylası ve Gerenözü Yaylası’nı ziyaret edebilirler.
Seben ilçesi, Bolu iline bağlı bir ilçedir ve Bolu merkezinden yaklaşık 54 kilometre uzaklıktadır. Özel araç ya da ilçeler arası otobüsler ile Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yaklaşık 1 saatte gidilebilir.
Bölgedeki ilk yerleşimin Hititler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Milattan önce 1000’li yıllara yaklaşıldığında ise sırası ile Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Bitinyalılar (M.Ö. 334), Romalılar (M.Ö. 74), Bizans (395), Selçuklular ve son olarak Osmanlı Devleti buraya hâkim olmuştur. Selçuklu Devleti bölgeye hâkim olduktan bir süre sonra bölge tekrar Bizans hakimiyetine geçmiştir ve 1332 tarihinde Osmanlı Devleti bölgeyi ele geçirmiştir.
İlçe, doğal ve tarihi güzellikleri ile çok ilgi görmektedir. Bunların haricinde ilçede bulunan ve oldukça şifalı olduğu kanıtlanmış olan Pavlu Kaplıcası, birçok turistin ilgisini çekmekte ve şifa arayan birçok insana ev sahipliği yapmaktadır. Kaplıcanın haricinde ilçede çok ilgi gören doğal ve tarihi mekanlarda vardır.
Doğal alanlarda zaman geçirmek ve piknik, kamp, trekking gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler Seben Gölü ve Haccağız Yaylası’nı ziyaret edebilirler. Tarihi yapılara merakı olanların gidebileceği bölgenin önemli mekanları ise; Seben Solaklar Kaya Evleri ve Çeltikdere Bizans Kilisesi’dir
Bolu il merkezine yaklaşık kilometre uzaklıkta olan Seben ilçesi, doğal güzellikleri ve şifalı Pavlu Kaplıcası ile öne çıkmaktadır. Bolu merkezinden Seben’e gitmek isteyenler Bolu – Seben Yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolunun kullanabilir, özel araç ile yapılan yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonunda Seben’e ulaşılabilir.
Bu ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin amacı; ilçenin doğal alanlarında kamp, piknik, olta balıkçılığı gibi aktiviteleri gerçekleştirmek ve sıcak kaplıcalarda şifa bulmaktır. Ayrıca bölgede bulunan bir kayak merkezi vardır ve kış aylarında yoğun ilgi görmektedir. Kış aylarında yağan yoğun kar nedeniyle yolların birçoğu kapanmaktadır ve bu sebeple yaz aylarında, kayak merkezini kullanacak olanların haricinde, ilçeye yoğun bir turist akımı olmaktadır.
Seben ilçesi, Karadeniz Bölgesi’ndeki Bolu şehrine bağlı olan bir ilçedir ve Bolu merkezinden yaklaşık 54 kilometre mesafededir. Bolu merkezden bu ilçeye gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir. Ulaşım, Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu üzerinden yapılabilir ve yaklaşık olarak 1 saatlik bir sürede Seben’e varılabilir.
Seben, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlı bir ilçedir. Seben, Bolu şehir merkezinden yaklaşık olarak 54 kilometre uzaklıktadır. İlçeye gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler tercih edilebilir. Ulaşım için Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu kullanılabilir, bu yollar üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşım sağlanabilir.
Bu bölgedeki ilk yerleşim Hititler tarafından kurulmuştur. Hititlerden sonra ise sırasıyla Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Bitinyalılar (M.Ö. 334), Romalılar (M.Ö. 74), Bizans (395), Selçuklular ve son olarak Osmanlı Devleti buraya egemen olmuştur. Selçuklu Devleti bölgede egemenlik sağladıktan bir süre (yaklaşık 50 yıl) sonra bölge tekrar Bizans egemenliğine geçmiştir ve 1332 senesinde Osmanlı Devleti bölgede egemenlik sağlamaya başlamıştır. Bölgenin köklü bir tarihi süreci olmasına rağmen burada çok sayıda tarihi eser bulunmamaktadır. İlçenin, genellikle kayalıktan oluşan, dağlarında çok sayıda yapı inşa edilmiştir ve bunların çoğu bir biri ile bağlantılıdır.
İlçe, doğal ve tarihi yapılarıyla sayesinde yoğun ilgi görmektedir. Tarihi yapılara ilgili turistlerin ziyaret edebileceği bölgenin önemli tarihi mekanları arasında; Seben Solaklar Kaya Evleri, Muslar Mağarası ve Çeltikdere Bizans Kilisesi bulunmaktadır.
Seben, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu iline bağlı bir ilçedir. Bolu şehir merkezinden yaklaşık 54 kilometre uzaklıkta bulunan bu ilçeye gitmek için Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık Yolu kullanılabilir. Bolu merkezinden Seben’e gitmek için özel araç ya da ilçeler arası otobüsler kullanılabilir ve 1 – 2 saatlik bir yolculuk sonucunda ulaşım sağlanabilir.
Seben ilçesi, doğal, tarihi güzellikleri ve şifalı kaplıcaları ile yoğun ilgi gören bir yerdir. Küçük bir ilçe olduğu için içerisinde fazla sayıda turistik mekân bulunmamaktadır fakat içerisinde bulunan mekanlar yoğun ilgi görmektedir.
Seben’e gelen turistlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerin başında Pavlu (Bağlum) Kaplıcası bulunmaktadır. İlçeye gelen birçok ziyaretçinin ilk gittiği yer ya da ilçeye geliş amaçları bu kaplıcadır.
Tarihi alanlara merakı olanlar ve buradaki eşsiz eserleri ziyaret etmek isteyen turistler, Seben ilçesinde çok sayıda bulunan kaya evlerini ziyaret edebilirler. İlçedeki en önemli kaya evleri Solaklar Köyü’nde bulunan Seben Solaklar Kaya Evleri’dir.
Bolu’nun aşçıları ile ünlü olan ilçesi Mengen, Bolu’daki birçok ilçe gibi bu ilçeyi de etkilemiştir. Bu sayede Seben’de yapılan yöresel yemekler, birçok kişinin damak zevkine uygundur ve ilçeyi ziyaret edenlerin tatmaları gerekir.
Seben ilçesini ziyaret edip doğal güzelliklerinde zaman geçirmek ve trekking, kamp, piknik, bisiklet gezintisi, olta balıkçılığı gibi faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenler için uygun yerler mevcuttur. Bu yerler; Seben Gölü, Haccağız Yaylası ve Gerenözü Yaylasıdır.