Silifke’de Kesinlikle Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Silifke’de Kesinlikle Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler


Silifke ilçe merkezi ile Mersin arasında ortalama 103 km mesafe bulunmaktadır. Mersin’in bilinirliği en yüksek olan ilçelerinden bir tanesi olan Silifke’de keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik vardır.

Denizi, kumsalları, sessizliği ve doğal güzellikleri ile Doğu Akdeniz sahil şeridinin en önemli turizm merkezlerinden biri tanesidir.

Silifke ilçe sınırları içerisinde yer alan muhteşem doğal güzellikleri arasında bulunan Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru, Tisan Koyu, Astım Mağarası, Boğsak Koyu ve Adası ve Göksu Deltası keşfedebileceğini doğa harikası yerler arasındadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Silifke için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Silifke Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Silifke’de Gece Hayatı

Silifke’de Gece Hayatı


121 bin nüfusu ile Mersin’in en kalabalık ilçelerinden bir tanesi olan Silifke, gündüzleri hareketli olduğu kadar geceleri de hareketli bir yerleşim yeridir. İlçe merkezinin denize çok yakın olması sebebi ile günün sahil kenarında geçiren insanlar gece olduğu zaman Silifke’deki eğlence mekanlarını tercih etmektedirler.

Silifke’de Adres 33Pub, Sinan’s Pub, Mey HAN, Route 33 Bistro & Pub, Alem Bar, Milyon Pub, Haliç Cafe & Bar ve Birader Pub gibi eğlence mekanlarında aileniz ya da arkadaşlarınız ile harika bir gece geçirebilirsiniz. 

Silifke tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Silifke Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Silifke’de Kesinlikle Gezmeniz Gereken Yerler

Silifke’de Kesinlikle Gezmeniz Gereken Yerler


Silifke, doğal güzelliklerden daha çok tarihi ve kültürel güzelliklere sahip olan bir ilçedir. Bunun temel sebebi, ilk yerleşim yerinin milattan önce 2000’lü yıllara kadar uzanmasıdır. Silifke, Mersin diğer bölgeleri kadar pek tanınmadığı için çok sakin bir yerdir. Bu yüzden de tarihi yapıları zarar görmemiştir.

Silifke'yi gezmek için az bir zamanının varsa, tüm tarihi mekanları gezebilmek için bir veya iki gün yeterli olmayacaktır. Silifke’de pek çok tarihi nokta bulunduğu için en az üç ya da dört gününüzü ayırmalısınız.

Silifke için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Silifke Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Silifke’de Kalınacak Yerler

Silifke’de Kalınacak Yerler


Mersin’in gözde ilçelerinden bir tanesi olan Silifke hem tarihi ve kültürel hem de doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ilçedir. İlçede turizmin aksine hayvancılık ve tarım da oldukça yaygındır. Silifke’ye her sene iş ya da tatil amaçlı yerli ve yabancı pek çok turist gitmektedir.

Siz de Silifke’ye iş veya tatil nedeni ile gittiğiniz zaman, ilçe sınırları içerisinde yer alan otel, apart ya da pansiyonlardan bir tanesini seçerek kalabilirsiniz.

Silifke’nin Meşhur Restoranları

Silifke’nin Meşhur Restoranları


121 bin nüfusu ile Silifke’nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Silifke, her sene pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Silifke ilçe merkezinde ya da çevresinde yer alan restoranlar pek çok turist tarafından beğenilmektedir.

Silifke, turizmin yanı sıra tarımı ile de gelişmiş bir yerdir. İlçede yetişen ürünler pek çok restoranda kullanılmaktadır.

Silifke’de kebapçılardan balık restoranlarına, tostçulardan tantunicilere kadar hem bütçeye hem de tüm damak zevklerine uygun restoran bulmak mümkündür. Siz de aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başınıza Silifke’ye gittiğinizde bu restoranlardan bir tanesini seçerek muhteşem yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Silifke Nerededir, Nasıl Gidilir?

Silifke Nerededir, Nasıl Gidilir?


121.000 nüfusu ile Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Silifke gerek doğası gerekse de tarihi ve kültürel güzellikleri yerleri ile ön plana çıkmaktadır.

Antik çağlarda adı Seleukia olan Silifke, Yunan çağlarında Mısır ve Selefkos Krallıkları arasında el değiştirmiştir. Milattan önce 100’lü senelerde Roma İmparatorluğu himayesi altına giren ilçe, o zamanlarda kalenin yamaçlarından ovaya doğru yayılmıştır.

Roma’nın 395 senesinde bölünmesinden sonra Bizans yönetimine geçmiştir. Silifke, Aya Tekla Kilisesi’ne ev sahipliği yaptığı için Hristiyanlar için önemli bir dini merkez haline gelmiştir. İlçe 1471 senesinde Gedik Ahmet Paşa vasıtası ile Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil edilmiştir.

1993 senesinde beldeden ilçeye dönüştürülen Silifke, Toros Dağları'nın yamacında, Göksu Nehri Deltası'nın başlangıcında, sahile 5 kilometre uzaklıkta, D400 Mersin-Antalya Karayolu ile Konya Karayolu'nun birleştiği noktada yer almaktadır.
Silifke’nin doğusunda Erdemli, batısında Mut ve Gülnar, kuzeyinde Karaman ve Ereğli, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Göksu Nehri, Silifke ilçe merkezinin içerisinden geçmektedir. Silifke aynı zamanda Akdeniz Sahil Yolu’nun da üzerinde yer almaktadır. İlçe turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da kendisini geliştirmiş bir yerleşim yerdir.

Silifke’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar

Silifke’de Yer Alan Plajlar ve Beach Clublar


Silifke, Mersin’in en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra masmavi ve berrak denize sahip plajlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Silifke sıcak bir iklime sahip olduğundan yöre halkı yazın serinlemek için yayladaki evlerine taşınmaktadır. Sıcak havalardan kaçmak için kullandıkları bir başka yöntem de plajlara gitmektir.

Pek çok ilde kirli deniz bulunmasına rağmen, Mersin’de sanayileşmenin az olmasından dolayı denizi her zaman temiz ve sakindir. Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir.

Silifke’de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Beach Club tarzı yerlerde deniz ile birlikte müzik ve eğlencenin de tadını çıkarmak isteyenler Blue Beach Club ve Sinan’s Beach Club’ı tercih edebilirler.

Silifke’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler

Silifke’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler


Silifke’nin Anadolu tarihindeki bilinen yerleşimi milattan önce 700’lü senelere kadar dayanmaktadır. Toros Dağları’nın eteklerinden gelen Göksu Nehri, ilçe merkezine farklı bir hava katmış ve pek çok medeniyetin Silifke’ye yerleşmesine olanak sağlamıştır.

Silifke, eskiden Holmi adında bir İyon kolonisiydi. Milattan önce 700’lü yıllarda Taşucu’na bağlı bir yerdi. Adı Asya kralı Selefkos Nikator tarafından Seleuceia'dan alınmıştır. Seneler içinde bu isim sırası ile Seleuceia, Seleucia, Selefke, Salukiye ve Silifke'ye çevrilmiştir.

Silifke denizi kenarında yer alan harika ovalara ev sahipliği yapan bir yerleşim yeridir. Verimli ovalar üzerine kurulmuş seralarda muzdan domatese ve patlıcandan üzüme kadar pek çok meyve ve sebzeler yetiştirilmektedir. Silifke çileği, günümüzde diğer şehirlerde de aranan bir marka haline gelmiştir.
Silifke, göçebe bir ilçe olduğu için Toros Dağları’nda yüzlerce yıldır hayvancılık yapılmaktadır. Hayvancılık, bölgenin ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda yörük kültürünü hala koruyan bir kültür yaratmıştır.
Silifke-Mersin arası yaklaşık 103 km’dir. Silifke’nin 49 km doğusunda Erdemli, 74 km batısında Aydıncık, 30 km kuzeyinde Uzuncaburç, 11 km güneyinde ise Taşucu yer almaktadır.

Silifke Yapılacaklar Listesi

Silifke Yapılacaklar Listesi


Silifke hem tarihi yapıları hem doğal güzellikleri hem de zengin kültürel değerleri ile ziyaretçilerine pek çok olanak sunmaktadır. Mersin il merkezine 103 km mesafede yer alan Silifke, yapabileceğiniz pe ok şey bulunmaktadır.

Silifke’ye gittiğiniz zaman eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Göksu Deltası’nı keşfedebilir, harika plajlarda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, Silifke’nin yöresel lezzetlerinin tadabilir, ilçenin tarihini yansıtan yapıları gezebilir, kitapseverlerin akın ettiği Edebiyat Festivali’ne ve müzik severlerin tercih ettiği Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali’ne katılabilir, aileniz ya da arkadaşlarını ile birlikte Silifke Belediyesi Sayağzı Mesire Alanı’nda piknik yapabilir ve dalış yaparak Akdeniz’in derinliklerini keşfedebilirsiniz.

Silifke’nin sadece doğası değil, tarihi yapıları da çok önemlidir. Bunun nedeni yüzlerce yıldır pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapmıştır. Silifke’nin tarihi, doğası, festivalleri ve görkemli mutfağı yerli ve yabancı pek çok turiste muhteşem bir tatil tecrübesi yaşatmaktadır.
Doğal güzelliklerden tarihi yapılara, festivallerden dalış aktivitelerine kadar çok sayıda aktivitenin bulunduğu Silifke'yi mutlaka görmelisiniz.

Taşucu Doğal Güzellikleri

Taşucu Doğal Güzellikleri


Taşucu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı, turizm açısından gelişmiş bir sahil kasabasıdır. Yılın 300 günü güneşli geçen bu bölge, ziyaretçilerine Akdeniz'in neredeyse bütün güzelliklerin sunmaktadır. Taşucu'da plajlar çoğunlukta olup doğal güzelliklerin sayısı azdır. Mutlaka gezilmesi gereken doğal güzellikler arasında; Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Akçakıl Koyu, Göksu Deltası ve Yapraklı Koy yer almaktadır.
Taşucu’nun Gece Hayatı

Taşucu’nun Gece Hayatı


Mersin'in turizm açısından en önemli bölgelerinden biri olan Taşucu, tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra, cafe ve barları ile ziyaretçilerin geceleri de keyifli bir tatil geçirmesine olanak tanıyor.

Kaliteli, eğlenceli ve popüler mekanlara ev sahipliği yapan Taşucu, sessiz ve sakin cafelerinin yanı sıra yüksek sesli müziğin de çalındığı mekanları ile yerli ve yabancı turistlerin tatillerine eğlence katmaktadır. Harika vakit geçirebileceğiniz bu mekanlardan bazıları; Birader Pub, Route 33 Bistro & Pub, Cafe Alesta ve Okyanus Cafe’dir.

Taşucu tatilinizde gidebileceğiniz eğlence mekanları listemizden önce tatilinizi planlamak için Taşucu Otelleri sayfamızda yer alan oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Taşucu’nda Birbirinden Güzel Gezilecek Yerler

Taşucu’nda Birbirinden Güzel Gezilecek Yerler


Silifke ilçesinde yer alan Taşucu, konumu, tarihi ve doğal güzellikleri ile Mersin ilinin en çok turist çeken bölgelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanmakta ve yılın 300 gününü güneşli geçirmektedir. Taşucu iklimi, doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile özel bir bölgedir.

Her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Taşucu'da gezmeye doyamayacağınız yerlerden bazıları; Uzuncaburç, Narlıkuyu, Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Göksu Deltası ve Taşucu Amphora Müzesi'dir.

Taşucu için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Taşucu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Taşucu’nda Kalınacak Yerler ve Oteller

Taşucu’nda Kalınacak Yerler ve Oteller


Mersin'in turizm açısından en önemli ilçelerinden biri olan Taşucu, her sene plajlarını, doğal güzelliklerini ve tarihi değerlerini görmek için dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Akdeniz Bölgesinin gözde tatil yerlerinden biri haline gelen Taşucu, tatil yapmak isteyen herkesin bulmak isteyeceği güzellikleri içinde barındırmaktadır.

Taşucu'na gelen turistler, yapmayı planladıkları tatile uygun olarak, bütçelerine ve ihtiyaçlarına uygun çeşitli işletme ve konaklama tesislerinden yararlanabilirler.

Taşucu Nerededir?

Taşucu Nerededir?


Taşucu, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Mersin ilinin, Silifke ilçesinde yer almaktadır. Yoğun nüfusu sayesinde 1955 yılında belde statüsüne yükselen Taşucu, Mersin şehir merkezinin aşağı yukarı 100 km uzağında yer almaktadır.

Taşucu’nun Plajları

Taşucu’nun Plajları


Akdeniz'in en güzel sahil ve plajlarından bazılarına ev sahipliği yapan Mersin ilinin Taşucu, ziyaretçilerini büyüleyecek güzelliklerle karşılıyor.

Taşucu’nda yaz ayları boyunca güneşlenip denize girebileceğiniz ve harika vakit geçirebileceğiniz bazı plajlar; Taşucu İncekum Plajı, Kum Mahallesi Plajı ve Akçakıl Plajıdır.

Taşucu Tarihi ve Turistik Yerleri

Taşucu Tarihi ve Turistik Yerleri


Mersin'in Silifke ilçesine bağlı olan ve yeşil doğası ile masmavi denizinin yanında tarihi güzellikleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bir bucak merkezidir Taşucu. İlin en büyük ikinci limanı bu merkezde bulunup, KKTC'nin Girne Limanına düzenli olarak deniz otobüsü seferleri yapılmaktadır.

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Taşucu Liman Kalesi, Tokmar Kalesi ve Taşucu Arslan Eyce Amphera Kalesi, zengin tarihi ile büyülenerek büyük bir keyifle gezebileceğiniz tarihi yerlerden bazılarıdır.

Taşucu'da Yapılacaklar Listesi

Taşucu'da Yapılacaklar Listesi


Mersin'in Taşucu ilçesi; eşsiz sahilleri, plajları, doğal güzellikleri, tarihi-turistik yerleri ve de eğlence mekanlarıyla günübirlik bir gezinti için tercih edilen en gözde bölgelerden birisidir.

Doğa ile bütünleşmek ve sakin bir gün geçirmek isteyenler; tertemiz havası, yeşillik içindeki huzurlu koyları, adaları ve kuş cenneti olan Göksu Deltası'nı ziyaret edebilirler.

Tarihe merakı olanlar bölgedeki kilise, müze, kale ile tarihi ve turistik çarşıyı gezebilirler.

Muhteşem denizin keyfini yaşamak isteyenler eşsiz kumsal ve plajlarda güneşlenebilir, yüzebilir, bazı su sporlarını yapabilir, tekne turlarına çıkabilir ve dilerlerse kamp yapabilirler.

Daha sonra ilçenin pek çok yerinde bulunan restoran ve çay bahçelerinde başta mavi yengeç ve tantuni olmak üzere birbirinden lezzetli pek çok yemek yiyebilir, sayısız seçenekteki eğlence mekanlarında günlerini sonlandırabilirler.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.