Sapanca’nın Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri
Sapanca, oldukça turistik olan ilçelerden bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turist; burada bulunan doğal, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmektedir.
Sapanca; oldukça köklü bir tarihe sahiplik etmektedir. Sapanca’da gezilebilecek en popüler tarihi yerler arasında; Rüstem Paşa Camii, Rahime Sultan Camii, Hasan Fehmi Paşa Camii, Cami-i Cedid (Cedid Camii), Bizans Lahitleri ve Sapanca İstasyon Binası yer almaktadır.
Rüstem Paşa Camii
Rüstem Paşa Camii, Sapanca ilçe merkezinden aşağı yukarı 1 km uzaklıkta yer almaktadır. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım aynı zamanda; şehir merkezinden yaya olarak da kolayca gerçekleştirilebilir.
Rüstem Paşa Camii, 1550 ile 1560 yılları arasında, Kanuni döneminde sadrazamlık yapmış olan Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Oldukça büyük ve geniş olan Rüstem Paşa Camii’de 1200 kişi aynı anda ibadet etme şansına sahiptir. Yakın zamanda restore edilen Rüstem Paşa Camii’de ibadet edip aynı zamanda dönemin mimarisi ve ilçenin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.
Rüstem Paşa Camii, yılın her günü ve saati ziyaret edilebilir.
Rüstem Paşa Camii’ye giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Rahime Sultan Camii
Sapanca ilçe merkezinden aşağı yukarı 5 km uzaklıkta yer alan Rahime Sultan Camii’ye ulaşım; konumundan dolayı oldukça rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. Rahime Sultan Camii’ye ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçları, taksiler ve toplu taşıma araçları yardımı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.
Rahime Sultan Camii, 1892 yılından beri varlığını sürdüren oldukça eski bir yapıdır. Rahime Sultan Camii’de pek çok süsleme görmek mümkündür. Kubbeli yapısı ve kemerli pencereli ile oldukça dikkat çeken Rahime Sultan Camii’de dönemin sanat anlayışı ve mimarisinden örnekler görmek mümkündür.
Rahime Sultan Camii, gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.
Hasan Fehmi Paşa Camii
Hasan Fehmi Paşa Camii, Sapanca ilçe merkezinin ortalama olarak 4 km uzağında yer almaktadır. Toplu taşıma araçları, taksiler ve özel araçlar aracılığı ile Hasan Fehmi Paşa Camii’ye ulaşım gerçekleştirilebilir.
Hasan Fehmi Paşa Camii, 1885 senesinde inşa edilmiştir. Taş tuğla ve ahşap malzemeden inşa edilen Hasan Fehmi Paşa Camii; mimari açıdan da oldukça dikkat çekmektedir. Hasan Fehmi Paşa Camii; aynı zamanda son Osmanlı eserleri arasında yer almaktadır. Hasan Fehmi Paşa Camii’de günümüzde bile ibadet gerçekleştirmek mümkündür.
Hasan Fehmi Paşa Camii, yılın her günü ve günün her saati ziyarete açıktır.
Hasan Fehmi Paşa Camii’ye giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da kısıtlama bulunmamaktadır.
Cami-i Cedid (Cedid Camii)
Sapanca ilçe merkezinin 1 km uzağında yer alan Cami-i Cedid’e ulaşım; özel araçlar, taksiler, toplu taşıma araçları ve yaya olarak kolayca gerçekleştirilebilir.
Cami-i Cedid, 1899 yılından günümüze kadar gelmiş bir başka tarihi camidir. Ahşap ve tuğla malzemelerinden inşa edilen Cami-i Cedid’in çatı kısmında pek çok süsleme görmek mümkündür. Tatilciler; burada dönemin mimarisini ve sanat anlayışını gözlemleyebilir.
Cami-i Cedid, yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir.
Bizans Lahitleri
Bizans Lahitleri, Sapanca’ya 1,5 km uzaklıkta yer alan Hükümet Konağı’nın önünde yer almaktadır. Bizans Lahitleri’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir. Bizans Lahitleri'ne, ilçe merkezinden yaya olarak da ulaşım sağlamak mümkündür.
Bizans Lahitleri, Sapanca’nın en önemli tarihi eserleri arasında yer almaktadır. Sapanca’da toplamda dört adet lahit bulunmaktadır. Tatilciler; Bizans Lahitleri’ni ziyaret ederek ilçenin geçmişine dair bilgi edinebilir.
Bizans Lahitleri, yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
Sapanca İstasyon Binası
Sapanca İstasyon Binası, Sapanca ilçe merkezinden aşağı yukarı 2 km uzaklıkta yer almaktadır. Sapanca İstasyon Binası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçları, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca ulaşım gerçekleştirebilir.
Sapanca İstasyon Binası, inşası 1890 senesinde bitirilen bir yapıdır. Dönemin mimari özellikleri en iyi şekilde yansıtan Sapanca İstasyon Binası; aynı zamanda ondan sonraki istasyonlar için de adeta bir örnek olmuştur. Sapanca İstasyon Binası, Türk Televizyon Tarihi için de oldukça önemlidir. Sapanca İstasyon Binası, Şener Şen’in başrolde oynadığı “Mesudiyeli Mesut” filminde yer alan istasyondur.
Sapanca İstasyon Binası, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir.
Sapanca İstasyon Binası’na giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.