Burdur'da Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler


Burdur'da Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler

Burdur ülkemizin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan önemli bir şehirdir. Burdur müthiş doğası ve tarihi ile bilinir. Burdur'un merkezi dahil olmak üzere toplam 11 ilçesi vardır ve bu ilçelere bağlı birçok köy bulunmaktadır. Köylerde ve ilçe merkezlerinde birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Burdur, Akdeniz Bölgesi'nde olması sebebiyle iklimi coğrafyası ve yer şekillerinin de getirileri ile birçok doğal güzelliğin oluşumuna ev sahipliği yapmış ve günümüze kadar korumaya başarabilmiştir. Burdur ilinin büyük bir bölümü dağlık ve engebeli olmakla birlikte azınlık kısmında yayla ve ovalar görülmektedir. Burdur Türkiye'nin önemli göllerine ve dağlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bununla birlikte nesli tükenmeye yakın birçok kuş türü de Burdur'da görülmektedir. Burdur Akdeniz Bölgesi'nde bulunması sebebiyle yıl içerisinde birçok turist ve ziyaretçi ağırlamaktadır. Aynı zamanda sadece Burdur'a gelen yurtiçi ve yurtdışı turistlerin sayısı da oldukça fazladır.

Burdur'un doğal güzellikleri bir günde gezilebilecek şekildedir. Burdur'a geldiğinizde mutlaka bu doğal güzellikleri yakından görmelisiniz. Tüm doğal güzellikler kolay ulaşılabilir alanlardadır. Burdur'da yer alan doğal güzellikler şunlardır:İnsuyu Mağarası, Burdur Gölü, Salda Gölü, Karataş Gölü, Gölhisar Böğrüdelik Yaylası, Yarışlı Gölü, Gölhisar Gölü, Yazır Gölü, Karanlıkdere Kanyonu, Karacaören Baraj Gölü, Kargı Kanyonu, Kent Ormanı, Kumar Yaylası, Kemer Akpınar Yaylası. Bu doğal güzellikler ile Burdur gezilmeye ve görülmeye değer bir yerdir. Gölleri ile meşhur olan Burdur, tüm bu doğal güzelliklere uzun yıllardır ev sahipliği yapmaktadır ve bu doğal güzellikler sayesinde müthiş bir atmosfere sahiptir. Burdur'un doğal güzellikleri genel olarak birbirlerine yakın konumlarda bulunmaktadırlar. Bu sayede de gezilerde  büyük kolaylık sağlarlar.

İnsuyu Mağarası

İnsuyu Mağarası, Burdur'un il merkezinin 10 kilometre uzaklığındaki Çatağıl Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Burdur'un merkezinden mağaraya ulaşım 13 dakika civarında sürmektedir. Burdur'un merkezinden İnsuyu Mağarası'na ulaşım için D650 Otoyolu kullanılmaktadır. Taksilerle ya da şahsi araçla ulaşım mümkündür. İnsuyu Mağarası'na otobüs seferi bulunmamaktadır. Mağara tam olarak Burdur-Antalya yolu üzerinde bulunmaktadır ve bu da ulaşımda  büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Mağara 597 metre uzunluğundadır. İçerisinde 9 adet boşluk ve toplam 9 adet göl vardır. Ancak bu göller zamanla kurumuştur. Mağara içerisinde sarkıt ve dikitler vardır. Türkiye'nin en büyük mağaralarından biri olan İnsuyu Mağarası'nın turistler açısından önemi büyüktür. Mağaranın içerisi soğuk ve karanlıktır. Bu yüzden bir ışık kaynağı ile gidilmesi gerekmektedir. Genellikle yazları ziyaret edilmektedir. Ziyaretçiler için ücretsiz otoparkı bulunmaktadır. Burdur halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Burdur'da mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır.

Mağara her dönem ve her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Yaz aylarında daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Sabah 8.30 ve akşam 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Yaz aylarında sabah 8.30 ve akşam 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Girişlerde herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Yalnızca sarkıt ve dikitler çocuklar için tehlike oluşturabilmektedir. Bu anlamda ailelerin dikkat etmeleri önerilir.

Mağara giriş ücretleri 10 lira ve 15 lira arasında değişmektedir. Öğrenciler için farklı, yetişkinler için farklı ücretlendirme uygulanmaktadır. Öğrenciler giriş biletlerini daha uygun fiyatlar ile temin edebilmektedirler.

Burdur Gölü

Burdur ve Isparta'nın arasında bulunan Burdur Gölü'ne ulaşım için şahsi aracınızı ya da taksileri kullanabilirsiniz. Merkezden Burdur Gölü'ne gitmek için D330 Otoyolu üzerinden 13 dakikada Burdur Gölü'ne varmanız mümkündür. Direkt olarak Burdur'a giden otobüs bulunmasa da yakın mevkilerine giden otobüsler mevcuttur. Bu şekilde aktarmalı olarak da yolculuk yapabilirsiniz. Burdur Gölü, Muratpaşa mevkiinde bulunmaktadır.

Türkiye'nin en büyük 7. gölü olan Burdur Gölü kurumak üzere olduğu için halk tarafından oldukça önemsenmektedir. Bunun yanı sıra bu sebeple birçok turist Burdur Gölü'nün ziyaret etmektedir. Burdur Gölü tuzlu suya sahiptir. Gölün son yıllarda su kaybetmesi sebebiyle tuz oranı da artmıştır. Burdur Gölü sadece Burdur'da yaşayan birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Gölün kuruması ile birlikte bu nesli tükenmekte olan kuşlar da büyük bir tehdit altındadır. Bu sebeple araştırmaya ve öğrenmeye açık bir alandır. Göl müthiş bir doğaya ev sahipliği yapmaktadır. Fotoğrafçıların ve turistlerin oldukça ilgisini çeken bu göl, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Göl yakınlarında piknik ve kamp yapabilirsiniz.

Burdur Gölü her dönemde ve her mevsimde ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Burdur Gölü, tamamen halka açık bir alandır. Girişler ücretsizdir.

Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur ilinin Yeşilova ilçesi içerisinde bulunan bir göldür. Burdur il merkezine 4 kilometre uzaklıktadır. Göle gitmek için şahsi araçlarınızı, taksileri ve kent içi ulaşım sağlayan dolmuşları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda minibüs kiralayabilirsiniz. Şahsi aracınızla gitmeniz halinde D330 Otoyolu üzerinden kısa sürede Göle ulaşım sağlayabilirsiniz. İl merkezinden Salda Gölü'ne yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Salda Gölü oldukça ünlü ve meşhur bir göldür. Turistlerin de oldukça ilgisini çeken bu göl ormanlarla kaplı tepeler arasında bulunmaktadır. Müthiş bir atmosfere sahip olan ve bu yönüyle fotoğrafçıların da ilgisini çeken Salda Gölü karstik bir göldür. Salda Gölü özel çevre koruma bölgesi ilan edilmiştir. Gölün en büyük özelliği çok temiz bir suya sahip olmasıdır. Ayrıca gölün en bilindik özelliği de cilt hastalığını önleyici maddeler içeren minerallere sahip olmasıdır. Tamamen halka açık bir alanda bulunmaktadır ve bu yönüyle birçok ziyaretçiye kapılarını açmaktadır. Salda Gölü Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinmektedir. Göller Yöresi içerisinde bulunan Salda Gölü, Türkiye'nin en önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Salda Gölü'nde gökkuşağı alabalığı, sazan balığı ve sudak balığı gibi balık türleri görülmektedir. Burdur'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında bulunan Salda Gölü, etrafında piknik ve benzeri aktivitelere de açık bir alandadır.

Salda Gölü her döneme her mevsim ziyarete açık bir göldür. Tamamen halka açık bir alanda bulunmaktadır. İsteyen herkes, sabah 08.00 ve akşam 00.00 saatleri arasında Salda Gölü'nü ziyaret edebilmektedir. Herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Tabiat Parkı içerisinde kamp, mangal, piknik vb. aktiviteler serbesttir.

Salda Gölü ziyaretleri için girişlerde araçsız kişi başı, motosiklet girişi, otomobil girişi ve minibüs girişi olarak ayrı ayrı ücretlendirmeler yapılmaktadır. Genel olarak fiyatlar 5 lira ile 50 lira arasında değişmektedir.

Karataş Gölü

Karataş Gölü, Burdur'un Karamanlı ilçesine bağlı Tefenni ovasında yer alan tatlı su göldür. Göle gidişler için şahsi araçlarınızı, taksileri ya da aktarmalı bir şekilde yolculuk yapabileceğiniz kent içi dolmuşları tercih edebilirsiniz. Araçlarınızla gitmeniz halinde 43 dakikada Burdur merkezinden göle varış sağlayabilirsiniz.

Göl ve çevresi oldukça güzel bir atmosfere ev sahipliği yapmaktadır. Gölün suyu tatlıdır. Gölde flamingolar yaşamaktadır. Sazlık alanlar oldukça fazladır. Gidiş yolunda taşlık alanlar bulunmaktadır. Bunlar araçlarınızın düzgün bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Yüksek dağlar arasında bulunmaktadır. Etrafında yürüyüş yapılmaktadır. Göl çevresinde birçok kuş türü yaşamaktadır. Göz çevresinde ağaçlandırma çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Bunun sebebi bir mesire alanı ve kuş habitatı oluşturmaktır. Gölde bol miktarda yayın balığı ve sazan balığı bulunmaktadır. Gölde kuraklık tehlikesi vardır. Toplam 122 adet kuş türü tespit edilmiştir. Göl av ve yaban hayatı koruma alanı içerisinde yer almaktadır. Turistlerin de oldukça ilgisini çeken bu göl doğası ile Burdur'da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Kamp ve piknik yapılabilecek güzel bir alandır.

Karataş Gölü, her dönem ve her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Ziyaretler için herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Karataş Gölü, tamamen halka açık bir alandadır. Girişler için hiçbir ücret talep edilmemektedir.

Gölhisar Böğrüdelik Yaylası

Gölhisar Böğrüdelik Yaylası, Burdur'un en önemli yaylaları arasındadır. Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan bu yayla Kınıkyeri bölgesi içerisindedir. Yaylaya ulaşım için şahsi aracınızı kullandığınızda Burdur - Fethiye yolu üzerinden 2 saat içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Genellikle kalabalık olmayan ve piknik yapmak için uygun olan bir alandır. Turistler tarafından oldukça ilgi toplamaktadır. Güzel bir Burdur manzarasına ev sahipliği yapmaktadır. Meşhur çeşmesinden akan soğuk su ile de misafirlerinin beğenisini kazanmaktadır. Dağcılar tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Gölhisar ilçesi merkezine 3 kilometre uzaklıktadır. Yayla içerisinde birçok imkân vardır. Keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Burdur'a geldiğinizde mutlaka Gölhisar Böğrüdelik Yaylası'nı ziyaret etmelisiniz. Yaylada kamp yapabilirsiniz.

Yayla her dönem ve her mevsim ziyarete açık bir alandır. 24 saat boyunca istediğiniz her an yaylaya gidebilirsiniz. Yazları daha fazla ziyaret edilmektedir. Ziyaretlerde herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yayla halka açık bir alandadır ve girişlerde ücret talep edilmemektedir.

Yarışlı Gölü

Yarışlı Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer almaktadır. Şahsi aracınızla D330 Otoyolu üzerinden yarım saatte ulaşım sağlayabileceğiniz Yarışlı Gölü'ne aynı zamanda kent içi dolmuşlar ya da taksilerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yarışlı Gölü içerisinde küçük bir ada vardır. Yarışlı Gölü görüntüsü ve manzarasıyla yurtiçi ve yurtdışı turistleri kendine hayran bırakmaktadır ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bu göl, Burdur'un en önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Burdur'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir doğal güzelliktir. Gölün çevresinde ise antik şehir kalıntılarına rastlanmaktadır. Kurumak üzere olan bir göldür ve bu yönüyle de oldukça önemlidir.

Yarışlı Gölü her dönem ve her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Ziyaretlerde herhangi bir yaş kısıtlaması söz konusu değildir.

Yarışlı Gölü'ne girişlerde ve ziyaretlerde ücret talep edilmemektedir.

Gölhisar Gölü

Gölhisar Gölü, Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunmaktadır. Burdur'un merkezine 1 saatlik uzaklıkta bulunan göle şahsi araçlarınızla ya da taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Göle direkt olarak giden herhangi bir otobüs seferi bulunmamaktadır.

Göl karstik bir yapıya sahiptir. Eskiden Yamadı Gölü ve Uylupınar Gölü olarak da anılmıştır. Bu isimler eskiden çevresinde bulunan köylerin adıdır. Gölde yayın balığı avcılığı yapılmaktadır. Göl çevresi sazlıklarla kaplıdır. Gölün etrafında farklı kuş çeşitleri ve bitki çeşitleri bulunmaktadır. Gölün derinliği azdır. Oldukça önemli bir göldür ve turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Farklı bir doğal atmosfere sahiptir. Etrafında piknik yapılabilmektedir, kamp yapılabilmektedir ve fotoğraf çekilebilmektedir. Manzarası ile Burdur yerlilerinin de oldukça dikkatini çekmektedir.

Gölhisar Gölü, her dönemde ve her mevsimde rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir. Ziyaretlerde herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Gölhisar Gölü, halka açık bir alan olduğu için girişler ücretsizdir.

Yazır Gölü

Yazır Gölü, Burdur ilinin Çaldır ilçesine bağlı Yazır Köyü'nde bulunmaktadır. Göl Akdeniz Havzası'nda yer almaktadır. Göle ulaşım Antalya-Burdur yolu üzerinden 2 saatte sağlanmaktadır. Aynı zamanda taksiyle de göle rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Köye giden otobüsleri kullanarak köye gidebilir ve sonrasında da yürüme mesafesinde bulunan göle ulaşabilirsiniz.

Kendi yağış havzasından beslenen Yazır Gölü, temiz bir havaya sahiptir. Ayrıca şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin uğradığı ilk alanlardan biridir. Müthiş doğası ile birlikte ziyaretçilerini ağırlayan bu göl etrafında sazlıklar bulundurmaktadır ve birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Burdur'un en az bilinen gölüdür. Turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Burdur'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerdendir.

Göl hergün ve her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Ziyaretlerde herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yazır Gölü, halka açık bir alan olduğu için girişlerde ücret talep edilmemektedir.

Karanlıkdere Kanyonu

Karanlıkdere Kanyonu, Burdur'un Altınyayla ilçesinde yer almaktadır. Kanyona ulaşım sağlamak için Burdur'un merkezinden Altınyayla'ya şahsi aracınızla 2 saatte varabilirsiniz. Aynı şekilde kent içi otobüsleri ile kullanabilirsiniz. Daha sonrasında kanyonun bulunduğu köye yürüyerek gidebilirsiniz.

Kanyon içerisinde yürüyüş ve dağcılık gibi faaliyetler yapılmaktadır. Kanyonda sedir ağaçları, çam ağaçları, ardıç ağaçları ve meşe ağaçları bulunmaktadır. Doğal görüntüleriyle binlerce turisti ağırlayan Karanlıkdere Kanyonu, Burdur'un en önemli doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Pek bilinmeyen doğal alanlar arasında olan Karanlıkdere Kanyonu'na Burdur'a geldiğinizde mutlaka gitmelisiniz. Manzarası ile de turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir.

Karanlıkdere Kanyonu tamamen halka açık bir alandır ve her mevsim ziyarete açıktır. Kanyona girişlerde yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Kanyon girişleri tamamen ücretsizdir.

Karacaören Baraj Gölü

Karacaören Baraj Gölü, Burdur'un Bucak ilçesinde yer almaktadır. Baraj Gölü'ne şahsi aracınızla, taksilerle ya da şehir içi hizmet veren otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Karacaören Baraj Gölü' ne Antalya yolu üzerinde 2 saatte varabilirsiniz.

Manzarası ve doğası ile herkes tarafından ilgi gören Karacaören Baraj Gölü, piknik yapılabilecek ve dinlenme tesisi olarak kullanılabilecek harika bir alandır. Burdur'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Baraj Gölü'nde balık avcılığı yapılmaktadır. Bunun yanı sıra piknik ve kamp gibi aktivitelere de uygundur. Suyunun oldukça temiz olması ile ünlü olan bu baraj gölü, etrafında ormanlık alanlar bulundurmaktadır. Karacaören Baraj Gölü'nün etrafında birçok işletme ve tesis bulunmaktadır. Bu da burada geçirdiğiniz süre boyunca kaliteli hizmet almanızı sağlamaktadır.

Karacaören Baraj Gölü her mevsimde her dönemde ziyarete açıktır. Girişlerde hiçbir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Göl tamamen halka açık bir şekilde kullanılmaktadır.

Karacaören Baraj Gölü girişlerinde bir ücret talep edilmemektedir. Ancak göl kenarındaki tesis ve işletmelerden faydalanmak istediğimizde işletmelerin kendince belirledikleri ücretlerden yararlanabilirsiniz.

Kargı Kanyonu

Kargı Kanyonu, Burdur'un Bucak ilçesi içerisinde yer almaktadır. Kanyona Antalya- Burdur yolu üzerinden bir saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. Kanyona giden bir otobüs seferi bulunmamaktadır. Aktarmalı olarak otobüsle Bucak ilçesine geçerek buradan kanyonun bulunduğu Kargı bölgesine gidebilirsiniz. Şahsi aracınızla gittiğinizde D330 Karayolu'nu kullanabilirsiniz.

Kargı Kanyonu dünyanın sayılı kanyonları arasında bulunmaktadır. Manzarası ve doğası ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Hem yurtiçi hem yurt dışından her yıl yüzlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Burdur'a geldiğinizde mutlaka Kargı Kanyonu'nu görmelisiniz. Kargı Kanyonu içerisinde dağcılık, yürüyüş, tırmanma, fotoğrafçılık, kamp ve piknik gibi birçok aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Kargı Kanyonu, her dönemde ve her mevsimde ziyarete açıktır. Tamamen halka açık bir alan olduğu için herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Kargı Kanyonu'na girişlerde ücret talep edilmemektedir.

Kent Ormanı

Burdur Kent Ormanı, Burdur'un merkezinde bulunmaktadır ve tam merkezinden yarım saatte ulaşabileceğiniz bir uzaklıktadır. Şahsi aracınızla, Burdur'un kent içinde hizmet eden otobüsleri ve taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Burdur Kent Ormanı içerisinde bulundurduğu göl ile beraber kamçılık, piknik, doğa yürüyüşü gibi birçok aktiviteyi de yapabilecek uygun bir ortam yaratmaktadır. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen herkesin tercih ettiği Burdur Kent Ormanı, Burdur'un doğal güzelliklerini gözler önüne sermektedir. Kent Ormanı içerisinde birçok işletme bulunmaktadır. Aynı zamanda ziyaretçiler için tuvaletler de mevcuttur. Orman içerisinde çadır kurarak kamp yapmak ücretsizdir ve ormanda bir adet binicilik tesisi bulunmaktadır. Burdur'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir ormandır.

Kent Ormanı, her dönem ve her mevsim ziyarete açık bir durumdadır. Herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Kent Ormanı'na girişler ücretsiz olmak ile birlikte orman içerisinde bulunan işletmelerde yapılan alışverişlerde ücret talep edilebilmektedir. Aynı zamanda orman içerisinde bulunan at biniciliği tesisi de hizmetlerden ücret talep edebilmektedir.

Kumar Yaylası

Kumar Yaylası, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Karayvatlar Mahallesi'nde bulunmaktadır. Öncelikle Bucak ilçesine kent içi hizmet veren otobüslerle ve taksilerle ulaşım sağlayarak buradan yaylaya çıkabilirsiniz. Şahsi aracınızla da bir saat gibi kısa bir sürede yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yayla Burdur'un en eski yaylaları arasında bulunmaktadır. Piknik, kamp, fotoğrafçılık gibi aktivitelere açık bir alandır. Burdur'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal alanlar arasında bulunmaktadır. Kendine özgü bitki örtüsü ve manzarası ile turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir.

Kumar Yaylası'na her mevsim ve her dönem giriş sağlayabilirsiniz. Yayla tamamen halka açıktır. Her yaştan kişi Kumar Yaylası'nı ziyaret edebilmektedir.

Yaylaya girişler ücretsizdir.

Kemer Akpınar Yaylası

Kemer Akpınar Yaylası, Burdur'un Kemer ilçesinde bulunmaktadır. Bodrum merkezinden yaylaya şahsi aracınızla bir saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ya da taksiyle gitmek istediğinizde ise Burdur'un merkezinden Kemer ilçesine gitmeniz gerekmektedir.

Kemer Akpınar Yaylası, Burdur'un başka bir doğa harikasıdır. Yayla içerisinde bungalov tesisleri kurulmuştur ve böylece gelen ziyaretçilerin konaklanması sağlanmıştır. Yayla içerisinde bulunan tesislerle kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Yayla yürüyüş, piknik, dinlenme, fotoğrafçılık kampçılık gibi aktivitelere tamamen uygun bir yayladır. Düğün, şenlik ve kutlamalar da Kemer Akpınar Yaylası'nda yapılmaktadır.

Yayla her dönem ve her mevsim ziyarete açık bir konumdadır. İstenen her zaman yaylaya giriş sağlanabilir. Yaylaya girişlerde hiçbir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Yaylaya girişler ücretsizdir. Ancak yayla içerisinde bulunan tesisler hizmetlerini ücretlendirilmektedir. Yaylada yapılan şenliklere katılmak ücretsizdir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.