Simav’da Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler
Simav ilçesi, gezilecek pek çok turistik alana ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Simav’ı ziyaret eden ziyaretçiler; burada yer alan tarihi ve doğal alanları gezerek keyifli bir tatil macerası geçirebilir.
Simav ilçesinin gezip görülecek yerleri arasında ise; Eynal Kaplıcaları, Gölcük Yaylası Krater Gölü, Simav Çitgöl Kaplıcaları, Nadarçam Yaylası, Simav Hisar Kalesi ve Ulu Camii yer almaktadır.
Eynal Kaplıcaları
Eynal Kaplıcaları, Simav ilçe merkezinden 4 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kaplıcalara ulaşım; belediye otobüsleri, özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Şifalı sulara sahip olan Eynal Kaplıcaları, birçok yerli ve yabancı turistin dikkatini çekmektedir. Bunun sebeplerinden biri ise Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde söylediği bir sözdür. Böyle yazmıştır:“Dünyada ve Anadolu’da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, böylesi yeryüzünde yoktur.”
Kaplıcanın suyunun pek çok rahatsızlığa iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bu rahatsızlıklar arasında; bronşit, egzama, kurdeşen, kas-iskelet hastalıkları, metabolizma hastalıkları ve varisler yer almaktadır.
Eynal Kaplıcaları, yılın her günü ve her saati hizmet vermektedir.
Gölcük Yaylası Krater Gölü
Gölcük Yaylası, ilçe merkezinden yaklaşık 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile sağlanmaktadır.
Yaz aylarında bile serin bir havaya sahip olan yayla, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen gezginlerin ilk tercihi olmaktadır. Yayla, çam ağaçlarıyla çevrili bir krater gölüne sahiptir. Yayla içerisinde kamp alanı, piknik alanı, tuvaletler, çeşmeler ve mescit bulundurmaktadır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyen gezginler için gölün etrafında yürüyüş yolu bulunmaktadır. Gezginler, sevdikleriyle gündüzleri piknik yapıp, akşamları ise kamp yaparak keyifli vakit geçirebilmektedir.
Gölcük Yaylası’na giriş için cüzi bir miktar para ödemesi yapılmaktadır.
Simav Çitgöl Kaplıcaları
Simav Çitgöl Kaplıcaları, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım; özel araçlar, belediye otobüsleri ya da taksiler aracılığı ile sağlanmaktadır.
Çocuklu ailelerin ilk tercihi olan Çitgöl Kaplıcaları, geniş bir yeşil alana sahiptir. Yeşil alanlarının yanında çocuk oyun parkları bulunmaktadır. Hem sağlıklı hem de doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen gezginler buraya uğramaktadır. Cennet Kaplıcaları olarak da bilinen kaplıca suyunun iyi geldiği hastalıklar arasında; kireçlenme, mide, deri ve romatizma hastalıkları yer almaktadır. Kaplıca, şifa dağıtan sularının yanında pek çok aktivite de sunmaktadır.
Simav Çitgöl Kaplıcaları, yılın her günü ve her saati hizmet vermektedir.
Nadarçam Yaylası
Nadarçam Yaylası, ilçe merkezine yaklaşık 11 km uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile sağlanmaktadır.
İçerisinde oteller ve mesire alanları bulunduran yayla, gezginlere Simav ilçesini kuş bakışı izleme olanağı sağlamaktadır. Yaz aylarında bile serin havaya sahip olmasıyla pek çok turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Gezginler, yılın en sıcak zamanlarında bile buraya gelip mesire alanlarında piknik yapıp keyifli vakit geçirebilmektedir.
Nadarçam Yaylası, yılın her günü ve her saati ziyarete açıktır.
Giriş ücreti bulundurmamaktadır.
Simav Hisar Kalesi
Simav Hisar Kalesi, ilçenin tam ortasında bulunan bir tepe üzerinde bulunmaktadır. Bizans dönemine ait 1400 yıllık Hisar Kalesi, önemli bir tarihi mirastır. Kalenin kazı çalışmalarında elde edilen buluntular, Kütahya Müzesi’nde sergilenmektedir. Simav Belediyesi tarafından yöresel yemeklerin sunulduğu bir restoran olarak düzenlendi ve 2017 yılında hizmete açılmıştır.
Ulu Camii
Ulu Camii, ilçe merkezinden yaklaşık 650 m uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım; özel araçlar, taksiler, belediye otobüsleri aracılığı ile ya da yaya olarak da sağlanabilmektedir.
Caminin yapımının 1425 yılında olduğu söylenmektedir. Simav ilçesinin en eski camisi olan Ulu Camii; Mimar Sinan’ın kalfası olan Süleyman Çavuş tarafından 1551 yılında onarılmıştır . Cami, doğu-batı doğrultulu olup kesme taştan yapılmıştır. Gezginler, buraya gelip caminin tarihi mimarisini inceleme fırsatı bulabilmektedir.
Ulu Cami’ye giriş ücreti ya da herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır. Yılın her günü ve her saati ziyarete açıktır.
Simav’da Günübirlik Gezilecek Yerler
Simav ilçesi, pek çok turistik yere yakın konumda bulunmaktadır. Simav’ı gezen tatilciler; Simav gezilerini bitirdikten sonra ilçeye en fazla 70 km uzaklıkta olan turistik yerleri ziyaret etme şansına sahiptir.
Günübirlik gezilecek yerler arasında; Esire Kaplıcaları ve Eğrigöz Kalesi yer almaktadır.
Esire Kaplıcaları
Esire Kaplıcaları, Kütahya ilinin Hisar ilçesinde bulunmaktadır. Simav ilçe merkezine uzaklığı 42 km’dir. Ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile kolaylıkla sağlanabilmektedir.
Sağlıklı ve huzurlu vakit geçirmek isteyen gezginlerin ilk tercihlerinden biri olan Esire Kaplıcalarının pek çok rahatsızlığa iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bu rahatsızlıklar arasında; nevralji, nevrit, kadın hastalıkları, metabolizma hastalıkları, cilt hastalıkları, mide hastalıkları, bağırsak hastalıkları yer almaktadır. Kaplıca, buraya gelen gezginlere konaklama imkanı da sağlamaktadır.
Esire Kaplıcaları, yılın her günü ve her saati ziyarete açıktır.
Eğrigöz Kalesi
Eğrigöz Kalesi, Kütahya ilinin Emet ilçesinde bulunmaktadır. Simav ilçe merkezine uzaklığı 57,5 km’dir. Ulaşım; özel araçlar ya da taksiler aracılığı ile sağlanmaktadır.
Bölgenin ilgi odağı olan kalenin içerisinde Eflak Prensi Vlad Tepes’in hapsedildiğinin ileri sürülmesi ile gündeme gelmiştir. Vlad Tepes’in 1476 yılında öldüğü söylenmektedir. Kalede hala ayakta kalan surlar, dehlizler, farklı dönemlere ait vaftiz tekneleri, su sarnıçları ve sırlı-sırsız seramik çanak parçaları bulunmaktadır. Gezginler, buraya gelip tarihin izlerini inceleme fırsatı bulabilmektedir.
Kale, yılın her günü ve her saati ziyarete açıktır.
Simav Otelleri sayfamızı inceleyerek beldenin görülmesi gereken turistik noktalarını yerinde keşfedebileceğiniz tatili planlayabilirsiniz.