Şebinkarahisar’da Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Yerler
Giresun’un turistik kentleri arasında yer alan Şebinkarahisar, her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Deniz kıyısı bulunmayan kent tarihi yapılarıyla turistlerin beğenisini kazanmaktadır. Yüzlerce yıllık tarihi yapıları ile turistlerin ilgisini çeken kent, aktif olarak restorasyon çalışmalarının yapıldığı yerler arasında bulunmaktadır.
Gençlerin ve turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan ilçe, geniş yüzölçümüne sahip olmasıyla da bilinmektedir. Genellikle yaz aylarında gezi programlarının düzenlendiği Şebinkarahisar ilçesinde pek çok tarihi mekan yer almaktadır. İlçedeki başlıca tarihi yerler arasında Meryem Ana Manastırı, Şebinkarahisar Kalesi, Atatürk Evi ve Müzesi ve Fatih Camii bulunmaktadır.
Meryem Ana Manastırı
İlçe merkezinden 7 kilometre uzaklıkta yer alan Meryem Ana Manastırına özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlanması mümkündür. Yüzlerce yıllık tarihiyle ön plana çıkan manastır, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Hristiyanların uğrak noktaları arasında yer alan manastır, mimari yapısıyla da beğeni kazanmaktadır.
Restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başaran manastır, kilise ve kütüphaneden oluşmaktadır. Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen manastırın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan manastırı istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür.
Meryem Ana Manastırı’nın giriş ücreti yoktur.
Şebinkarahisar Kalesi
İlçe merkezinde yer alan Şebinkarahisar Kalesine özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlamanız mümkündür. Restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başaran yapı, yaklaşık 25 metre uzunluğa sahiptir. İlçenin büyük bir kısmını seyredebileceğiniz kale ve çevresi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa ettirilen yapı, gözetleme ve savunma amacıyla tasarlanmıştır. Günümüzde turistik yapılar arasında yerini alan Şebinkarahisar Kalesi, fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması yoktur. Özgürce vakit geçirebileceğiniz kale ve çevresi araç girişine uygun bir bölgede yer almaktadır.
Şebinkarahisar Kalesi’nin giriş ücreti yoktur.
Atatürk Evi ve Müzesi
Özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz müze, Şebinkarahisar merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Mimari yapısıyla da ön plana çıkan müze, yaklaşık 450 metrekare genişliğe sahiptir. Kültürel ve tarihi parçaların yer aldığı müzede yakın Türkiye tarihi ile alakalı pek çok tablo bulunmaktadır.
İki katlı olduğu belirtilen mekanın heykel, tablo ve savaş aletleri gibi pek çok içeriği barındırdığı bilinmektedir. Yabancı turistlerin beğenisini kazanan Atatürk Evi ve Müzesi, Şebinkarahisar’da mutlaka gezilmesi gereken tarihi yapılar arasında bulunmaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen müzenin sabah 09:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında hizmet verdiği bilinmektedir. Araç girişine uygun konumda yer alan müzeyi özgürce ziyaret etmeniz mümkündür.
Atatürk Evi ve Müzesi’nin giriş ücreti yoktur.
Fatih Camii
İlçe merkezinde yer alan Fatih Camii, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen tarihi yapılar arasındadır. Aktif olarak ibadete açık olan caminin restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaştığı bilinmektedir. Özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlayabileceğiniz Fatih Camii, yerli halkın sıklıkla kullanıldığı yerler arasındadır.
Yaklaşık 700 metrekare genişliğe sahip olan cami, araç girişine uygun bir konumda bulunmaktadır. Mimari yapısıyla da beğeni kazanan camiyi ibadet saatleri dışında ziyaret etmeniz mümkündür. Cami girişinde yer alan kütüphane ve hayrat, turistlerin sıklıkla uğradığı yerler arasındadır.
Herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı tarihi yapıyı yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Yol kenarında yer alan caminin araç girişine uygun bir bölgede bulunduğu bilinmektedir.
Fatih Camii’nin giriş ücreti yoktur.