Sakarya’nın Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri
Sakarya şehri; oldukça turistik bir şehirdir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Sakarya şehrinde; gezip görülebilecek pek çok doğal, tarihi ve turistik mekan yer almaktadır.
Tarihi ve turistik mekanlar açısından oldukça zengin olan Sakarya şehrinde; gezip görülebilecek en popüler yerler arasında ise; Harmantepe Kalesi, Deprem Müzesi, Sakarya Müzesi (Atatürk Evi), Rüstem Paşa Camii, Cam-i Cedid (Cedid Cami), Sapanca İstasyon Binası ve Justinianus Köprüsü yer almaktadır.
Harmantepe Kalesi
Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 15 km uzaklıkta yer alan Harmantepe Kalesi’ne ulaşım; özel araç ve taksiler aracılığı ile gerçekleştirilebilir.
Harmantepe Kalesi, 8 ile 10 metre uzunluğunda değişen kale surlarına sahiptir. Altı adet burca sahip olan Harmantepe Kalesi, Bizans sınırlarını korumak için yaptırılmıştır. Harmantepe Kalesi’ni ziyaret eden gezginler; kale kalıntılarını inceleyebilir. Bulunduğu konum itibariyle oldukça geniş ve yeşil alana sahip olan Harmantepe Kalesi’nde doğa yürüyüşleri yapmak da mümkündür.
Harmantepe Kalesi, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir.
Harmantepe Kalesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Deprem Müzesi
Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 2 km uzaklıkta yer alan Deprem Müzesi’ne ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçlarını, taksileri ve toplu taşıma araçlarını kullanabilir. Şehir merkezine yakın konumda bulunan gezginler; kısa süreli bir yürüyüşün ardından yaya olarak da Deprem Müzesi’ne kolaca ulaşım gerçekleştirebilir.
Deprem Müzesi’ni ziyaret eden tatilciler; bölgede yaşanan deprem felaketlerinin ardından ortaya çıkan görüntülerin fotoğraflarını inceleyebilir. Ziyaretçiler; yapılan küçük anıtları ve vefat edenlerin isimlerini burada görebilir.
Deprem Müzesi, Pazar günleri hariç haftanın her günü, sabah saat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
Deprem Müzesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Sakarya Müzesi (Atatürk Evi)
Sakarya Müzesi, Sakarya şehir merkezinden yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakarya Müzesi’ne ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Sakarya Müzesi, daha önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de annesi ile birlikte içinde konakladığı oldukça eski bir binadır. Sakarya Müzesi’nde pek çok arkeolojik ve etnografik eser yer almaktadır.
Sakarya Müzesi, yaz aylarında sabah 08:30 ile akşamüstü 17:30 saatleri arasında; kış aylarında ise 08:30 ile 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Sakarya Müzesi’ne giriş yapabilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Rüstem Paşa Camii
Rüstem Paşa Camii, Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Rüstem Paşa Camii’ye ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Rüstem Paşa Camii, 16. yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başaran oldukça eski bir binadır. Rüstem Paşa Camii’nin en önemli özelliği ise büyüklüğüdür. Rüstem Paşa Camii’nde, aynı anda 1200 kişi birden ibadet edebilmektedir. Rüstem Paşa Camii’yi ziyaret eden gezginler; dönemin mimarisini inceleyebilir, şehrin tarihi dokusu hakkında bilgi sahibi olabilir.
Rüstem Paşa Camii; hergün ve her saat, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.
Cam-i Cedid (Cedid Cami)
Sakarya şehir merkezinden aşağı yukarı 20 km uzaklıkta yer alan Cam-i Cedid’e ulaşım; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçları aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Cam-i Cedid; ahşap ve tuğla malzemeden inşa edilen oldukça eski bir binadır. Tavanında çeşitli süslemelerin de yer aldığı Cam-i Cedid’de; dönemin mimarisi ve sanat anlayışı hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür.
Cam-i Cedid, yılın her günü ve günü her saat ziyaret edilebilmektedir.
Cam-i Cedid’i ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti ya da giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Sapanca İstasyon Binası
Sapanca İstasyon Binası, Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Sapanca İstasyon Binası’na ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; özel araçlar, taksiler ve toplu taşıma araçlarını kullanabilir.
Sapanca İstasyon Binası, oldukça eski bir bina olmasına karşın günümüzde bile faaliyet göstermektedir. Ondan sonraki istasyonlara da örnek olan ve mimari açıdan oldukça dikkat çeken Sapanca İstasyon Binası, aynı zamanda Şener Şen’in de başrolünde oynadığı “Mesudiyeli Mesut” filminde yer alan istasyon binasıdır.
Sapanca İstasyon Binası, yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.
Justinianus Köprüsü
Justinianus Köprüsü, Sakarya il merkezinden ortalama olarak 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Justinianus Köprüsü’ne ulaşım; özel araç ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Justinianus Köprüsü, 1500 yıllık oldukça eski bir eserdir. Justinianus Köprüsü, Bizans eserlerinden bir tanesidir. 365 metre uzunluğundaki Justinianus Köprüsü, 12 kemere sahiptir.
Justinianus Köprüsü, yılın her günü ve günün her saati, tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.
Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Sakarya'da tatilinizi planlamak için Sakarya Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.