Ordu’ya Gitmeden Önce ilçeleri Hakkında Kısa Bilgiler
Ordu, Karadeniz’in en popüler şehirlerinden bir tanesidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Oldukça turistik bir şehir olan Ordu’nun on dokuz tane ilçesi bulunmaktadır. Ziyaretçiler; burada tarihi mekanları dolaşabilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilir.
Ordu’yu ziyaret eden gezginler; Ünye Kalesi’ne çıkıp tarihi kale kalıntılarını inceleyebilir. Öte yandan gezginler; Boztepe’ye çıkıp şehir manzarası eşliğinde sıcak bir çay da içebilir.
Altınordu
Altınordu, Ordu ilinin merkezi konumundadır. Bu nedenle de Altınordu’ya ulaşım oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Altınordu’nun yerel halkı, geçimini genel olarak tarım ile sağlamaktadır.
Altınordu’yu ziyaret eden gezginler; burada yer alan Kurul Kalesi, Etnografya Müzesi ve Taşbaşı Kilisesi gibi pek çok tarihi ve turistik mekanda dolaşabilir.
Akkuş
Akkuş, Ordu şehir merkezinden aşağı yukarı 120 km uzaklıkta yer almaktadır. Akkuş ilçesinin yerel halkı, geçimini genel olarak tarım ile sağlamaktadır.
Tatilciler; özellikle kış ve sonbahar aylarında oldukça ilgi çeken manzaraları seyretmek için Akkuş’u ziyaret edebilir. Aynı zamanda ziyaretçiler; Argan Yaylası’nda doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirebilir.
Aybastı
Aybastı ilçesi, Ordu il merkezine ortalama olarak 90 km uzaklıkta yer almaktadır. Aybastı ilçesinin yerler halkı, geçimini tarım ve daha çok hayvancılık ile sağlamaktadır.
Aybastı ilçesini ziyaret eden gezginler; dünyaca ünlü Perşembe Yaylası’nda sevdikleri ile beraber keyifli bir gün geçirme şansına sahiptir. Perşembe Yaylası’nda yamaç paraşütü ve kamp gibi pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkündür.
Çamaş
Çamaş, Ordu’nun en küçük ilçelerinden bir tanesidir. Ordu şehir merkezine aşağı yukarı 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Çamaş’ın yerel halkı, geçimini tarım ile sağlamaktadır.
Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Çamaş, doğa ile iç içe olmaktan keyif alan hemen herkesin görmek isteyeceği yerler arasındadır. Tatilciler; burada bulunan Çamaş Kanyonu’nu ziyaret edebilir, sevdikleri ile beraber keyifli bir gün geçirebilir.
Çatalpınar
Çatalpınar, aynı zamanda “Çatak” ismi ile de bilinmektedir. Çatalpınar ilçesi; Ordu şehir merkezinden ortalama olarak 65 km uzaklıkta yer almaktadır. Çatalpınar halkı; geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Çaybaşı
Çaybaşı, Ordu il merkezinin aşağı yukarı 85 km uzağında yer almaktadır. Çaybaşı’nın insanları; geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Çaybaşı’nı ziyaret eden gezginler; burada uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, şelale ve akarsuların bulunduğu noktalarda piknik yapabilir.
Fatsa
Fatsa, Ordu il merkezinden aşağı yukarı 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Fatsa ilçesinin yerel halkı; geçimini tarım ile sağlamaktadır.
Fatsa’yı ziyaret eden gezginler; burada bulunan pek çok tarihi, doğal ve turistik yeri dolaşabilir. Aynı zamanda ziyaretçiler; burada denize girip serinleme şansına da sahiptir.
Fatsa Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.
Gölköy
Gölköy, Ordu şehir merkezinin aşağı yukarı 65 km uzağında yer almaktadır. Gölköy’de bulunan yerel halkın geçim kaynağı tarımdır.
Gölköy’ü ziyaret eden tatilciler; Ulugöl’ü gezintiye çıkabilir, Ulugöl şenliklerinde keyifli vakit geçirebilir.
Gülyalı
Gülyalı ilçesi, Ordu şehir merkezinden aşağı yukarı 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Gülyanı’nın yerel halkı, geçimini genel olarak tarım ve balıkçılık ile sağlamaktadır.
Gülyalı’yı ziyaret eden tatilciler; burada bulunan mavi bayraklı plajlarda deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini sürebilir.
Gürgentepe
Gürgentepe ilçesi, Ordu’dan ortalama olarak 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Gürgentepe ilçesinin yerel halkı, geçimini genel olarak tarım ile sağlamaktadır.
Tatilciler; Gürgen Tepesi ya da Işıktepe’de, doğa ile iç içe bir gün geçirebilir.
İkizce
İkizce, Ordu il merkezinin yaklaşık olarak 90 km uzağında yer almaktadır. ikizce, geçimini fındık ve tarım ile sağlamaktadır.
İkizce’yi ziyaret eden gezginler; burada bulunan tarihi Laleli Cami’yi dolaşabilir.
Kabadüz
Ordu’dan aşağı yukarı 50 km uzaklıkta yer alan Kabadüz’ün yerel halkı; geçimini tarım, hayvancılık, el sanatları ve ticaret ile sağlamaktadır.
Kabadüz’ü ziyaret eden tatilciler; Seyit Tepesi’nden keyifli bir gün geçirebilir, temiz havanın keyfini sürebilir.
Kabataş
Kabataş ilçesi, Ordu’dan 75 km uzaklıkta yer almaktadır. Kabataş’ın geçim kaynağı genel olarak tarım, hayvancılık ve ticarete bağlıdır.
Kabataş’ı ziyarete çıkan gezginler; burada bulunan şifalı sulardan içerek çeşitli hastalıkları tedavi edebilir.
Korgan
Korgan, Ordu şehir merkezinin aşağı yukarı 70 km uzağında yer almaktadır. Korgan yerel halkı, geçimini genel olarak fındık hasadı ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Tatilciler; Korgan Kabaktepe’de doğa ile iç içe bir gün geçirebilir, temiz havanın keyfini çıkarabilir.
Kumru
Kumru, Ordu şehir merkezinden aşağı yukarı 70 km uzaklıkta yer almaktadır. Kumru ilçesinin geçim kaynağı genel olarak tarım ve hayvancılıktır.
Kumru’yu ziyarete çıkan tatilciler; burada bulunan 30 tane köyden dilediklerini gezebilir, yöresel yemeklerin tadına bakabilir.
Mesudiye
Mesudiye, Ordu şehir merkezinden ortalama olarak 100 km uzaklıkta yer almaktadır. Mesudiye halkı, geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Mesudiye oldukça köklü bir tarihe sahiplik etmektedir. Mesudiye’yi ziyaret eden tatilciler; burada bulunan pek çok kiliseyi ziyaret edebilir.
Perşembe
Perşembe ilçesi, sakin şehir olarak bilinmektedir. Perşembe, Ordu şehir merkezinden aşağı yukarı 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Perşembe’nin geçim kaynağı; fındık yetiştiriciliğine dayanmaktadır.
Perşembe’yi ziyaret eden gezginler; burada bulunan pek çok tarihi, doğal ve turistik yeri dolaşabilir.
Ulubey
Ulubey, Ordu il merkezinin aşağı yukarı 20 km uzağında yer almaktadır. Ulubey’deki yerel halk; geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır.
Tatilciler; Ulubey ziyaretlerinde Sayacabaşı Orman Milli Parkı’nı ziyaret edebilir, sevdikleri ile birlikte keyifli bir gün geçirebilir.
Ünye
Ünye, Ordu şehir merkezinden aşağı yukarı 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Ünye’nin geçim kaynağı, genel olarak tarım ve hayvancılıktır.
Gezginler; Ünye gezileri boyunca pek çok tarihi ve turistik yeri dolaşabilir, sevdikleri ile birlikte doğa il iç içe bir gün geçirebilir.
Ünye Otelleri arasından seçiminizi yaparak tercihinize ve ulaşım detaylarına göre konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.