İnebolu’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


İnebolu’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Bünyesinde barındırdığı hem doğal güzellik alanları hem de tarihi güzellikleri ile İnebolu, Kastamonu’nun en güzel ilçelerinden biridir. Turistik bir ilçe olmasının yanı sıra deniz ve kültür turizmi açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Ören yerlerinden tarihi anlatan müzelerine, plajlarından ormanlarına kadar pek çok gezilecek yere ev sahipliği yapmaktadır.

İnebolu gezinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; İnebolu Kent Müzesi, İnebolu Çarşısı, Özlüce Köyü, Geriş Tepesi Ören Yeri, Apaş Tepesi Ören Yeri, Nezihe Battal Kültür Evi, Pembe Köşk, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, İnebolu Türk Ocağı ve Gürleyik Şelalesi’dir.

İnebolu Kent Müzesi

İlçe meydanında yer alan müze, ilçe merkezine 1 dakikalık yürüme mesafesindedir. D765/Hürriyet Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden ulaşım mümkündür. Özel aracı ile gelmek isteyenler ise ilçe girişine park ettikten sonra 5 dakika yürüyerek, bölgeye ulaşabilir. Müze önünde park yeri bulunmamaktadır.

2014 senesinde hizmete açılan müze, kentin tarihsel belleğini gelen ziyaretçilere sunmaktadır. Müze olmadan önce uzun yıllar İnebolu Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılmıştır. Bölgeyi yakından tanımak isteyenlere yardımcı olabilmek adına hizmet veren müzede, ilçe içerisindeki tarihsel ve kültürel materyaller sergilenmektedir.

Müze içerisinde Kurtuluş Savaşı sırasında kullanılan bazı önemli araç gereçleri de yakından görebilmeniz mümkündür. Özellikle tarihe meraklı olanların tercih ettiği noktalar arasında yer alan müzeyi, İnebolu gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Pazartesi günleri harici haftanın her günü sabah saat 08.30 ile öğlen saat 12.30 arası ve öğlen saat 13.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

İnebolu Kent Müzesi’ne giriş ücreti 2 TL’dir.

İnebolu Çarşısı

İnebolu Çarşısı, ilçe merkezinde yer almaktadır. Merkezi bir konumda yer aldığından dolayı Abdurrahman Paşa Caddesi ve D765 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İnebolu Çarşısı, organik ve yöresel ürün tezgâhlarının bulunduğu bir yerdir. İlçenin en popüler yerleri arasında yer alan çarşıda Salı ve Cumartesi günleri halk pazarı kurulmaktadır. Hem küçük hem de sakin bir kasaba havası verdiği için gezmek için tercih edilen yerler arasındadır.

Çarşı içerisinde kurulan pazardan dolayı yoğun bir kalabalık yaşansa da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. Ayrıca ziyaretiniz sırasında çarşı üzerinde yer alan tarihi evleri de yakından görebilmeniz mümkündür.

Özlüce Köyü

İnebolu’ya bağlı bir köy olan Özlüce Köyü, ilçe merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bartın İnebolu Yolu/D010 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özlüce Köyü, Türkiye üzerinde limana sahip olan tek köy olma özelliğini taşımaktadır. Doğallığı ve sakin yapısı ile dikkat çeken köyde keşfedebileceğiniz pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucu köyün eski adının Antik Çağ’dan kalma Zarbana olduğu ortaya çıkmıştır.

Bölgeye özellikle yaz aylarında şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist gelmektedir. Mavi ile yeşilin iç içe olduğu köyde harika vakitler geçirebilmeniz mümkündür. Ayrıca geziniz esnasında sahil kesiminde bulunan plajından denize girebilir, güneşlenebilir ve gezinizi daha da eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Özlüce Köyü’nü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Geriş Tepesi Ören Yeri

İnebolu’nun Yukarıhatipbağı Mahallesi’nde yer alan Geriş Tepesi Ören Yeri, ilçe merkezine yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Zafer Yolu Caddesi/D010 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Geriş Tepesi Ören Yeri, ilçe manzarasını izleyebileceğiniz yerlerden biridir. Tarihi kale kalıntılarının bulunduğu tepe ortalama 495 m yüksekliğe sahiptir. Önemli tarihi kalıntıların yanı sıra doğal güzellikleri ile de dikkat çeken tepe, eşsiz manzarası ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır.

Tepeye yürüyerek ulaşım mümkündür. Bölge, geçmişte burada yaşamış olan Rum halkı için oldukça önemlidir. Rumların bölgeden ayrılmadan önce buraya haç şeklini alacak şekilde ağaçlar diktiği söylenmektedir. Özellikle bahar aylarında ağaçların renkleriyle oluşan haç şeklinin görülmesi mümkündür.

Geriş Tepesi Ören Yeri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İnebolu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Apaş Tepesi Ören Yeri

İnebolu’nun Boyranaltı Mahallesi’nde yer alan Apaş Tepesi Ören Yeri, ilçe merkezine yaklaşık olarak 750 m uzaklıktadır. D765 ve Bartın İnebolu Yolu/İsmet Paşa Caddesi/D010 yollarını kullanarak, bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Apaş Tepesi Ören Yeri’nde ilçenin tarihini yansıtan kale kalıntıları bulunmaktadır. Bu kalıntılar ilçede ilk yerleşim yerlerinin burada kurulduğunu kanıtlar niteliktedir. Bu kalıntılar arasında en dikkat çekenleri ise sütun başlıklı ve nakışlı kabartma figürlü mermer parçalarıdır.

Bölgeyi ziyaret ettiğinizde bir yandan tarihi kalıntıları yakından inceleyebilir bir yandan da doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca tepeden yeşil ve mavinin buluştuğu muhteşem ilçe manzarasını seyredebilirsiniz. İnebolu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Apaş Tepesi Ören Yeri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Nezihe Battal Kültür Evi

İnebolu’nun Camikebir Mahallesi’nde yer alan Nezihe Battal Kültür Evi, ilçe merkezine yaklaşık olarak 1 km uzaklıktadır. Oldukça yakın bir konumda yer aldığından dolayı Mehmet Sabri Caddesi üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

1896 yılında inşa edilen Nezihe Battal Kültür Evi, restorasyon geçirmesine rağmen doğallığı korunmuştur. Kültür evinin dış cephe görünümü 2 katlı olmasına karşın evin içerisinde girildiğinde 5 katlı olduğu görülmektedir. Bahçesinde ise ziyaretçileri doğal yollardan yapılmış su kuyusu ve ekmek fırını karşılamaktadır.

Evin içerisinde geçmişte ilçenin tarihini etkileyen birçok önemli olay ve öykü yer almaktadır. Ayrıca evin içerisinde ziyaretçileri bekleyen 4000 adet kitabı yer aldığı zengin bir kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca ev, İnebolu Evleri konseptini yansıtmaktadır.

Kültür evini ziyaret sırasında; 1900’lü yıllarda ilçenin ticaretini gösteren kömür yakıtlı gemilerin fotoğraflarını, 1928’li yıllarda ilçe esnafının kendi imkânları ile kurduğu bando takımını ve 1930’lu yıllarda çağdaşlığa ve medeniyete ilk adım atan bölge kadınlarının fotoğraflarını görebilirsiniz.

Nezihe Battal Kültür Evi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Pembe Köşk

İnebolu’nun Camikebir Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk, ilçe merkezine sadece 1 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Mehmet Sabri Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Pembe Köşk, liman manzarası ve pembe rengi ile ilçede oldukça dikkat çeken yapılar arasındadır. Rengârenk çiçeklerle kaplı bahçesi ve meyve ağaçları ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakan köşk; nostaljik çeşmeleri, süs havuzu ve harika seyir terası ile de dikkat çekmektedir.

İnebolu Evleri konseptine sahip olan köşk, bir ailenin 1983 senesinden itibaren özel mülkü olarak değerlendirilmektedir. İnebolu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biridir.

Pembe Köşkü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı

İlçe merkezinde yer alan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na ulaşım son derece kolaydır. Ulaşım için; D765 kara yolunu kullanabilirsiniz.

İçenin önemli tarihi yapıları arasında yer alan anıt, Prof Dr. Heykeltıraş Tankut Öktem tarafından 1985 ile 1990 yılları arasında yapılmıştır. Üç farklı bölümden meydana gelen anıt, yaklaşık 12 metre yüksekliğe sahiptir.

Yapılan anıtlar arasında Kurtuluş Savaşı sırasında sırtında çocuğu ve kağnısı ile ilçeye gelen cephaneleri Ankara’ya ulaştırmaya çalışan Şerife Bacı, Türkiye Cumhuriyeti Türk toplumunu temsil eden figürler ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait heykeller yer almaktadır.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İnebolu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

İnebolu Türk Ocağı

İnebolu Türk Ocağı, İnebolu’nun Camikebir Mahallesi’nde yer almaktadır. İlçe merkezine sadece 1 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, D765 ve Zafer Yolu Caddesi/D010 üzerinden ulaşım mümkündür.

İnebolu Türk Ocağı, Türkiye Cumhuriyeti adına önemli bir kararın açıklandığı binadır. 27 Ağustos 1925 senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şapka devrimi konuşmasını bu binada yapmıştır. Bu sebepten dolayı da tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir.

Bina, denizden yaklaşık olarak 4,5 m yükseklikte yer almaktadır. Binaya alt kattan taş bir merdiven ile ulaşılmaktadır. İnşa edildiği dönemin önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edilmektedir. Deniz manzarası ile de dikkat çeken binayı, İnebolu gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

İnebolu Türk Ocağı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Gürleyik Şelalesi

İnebolu’nun Sakalar Köyü’nde yer alan Gürleyik Şelalesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Ulaşım için öncelikle özel aracınız ile Bartın İnebolu Yolu/D010 üzerinden köye ulaşım sağlamalısınız. Ardından yürüyerek, şelalenin olduğu bölgeye varabilirsiniz.

Gürleyik Şelalesi, ormanın derinleri içerisinde yer almaktadır. Bozulmamış doğası ile dikkat çeken bölge, özellikle sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir. Yeşilliğin içerisinde harika bir atmosfere sahip olan şelale, keşfedilmemiş yerlerden biri olma özelliğine sahiptir.

Doğa ile iç içe, stresten uzak bir gün geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Bölgede sevdikleriniz ile birlikte doğa yürüyüşüne çıkabilir ve çevredeki birçok doğal güzelliği keşfedebilirsiniz. İnebolu gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.

Gürleyik Şelalesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

İnebolu’da Günübirlik Gezebileceğiniz Yerler

İnebolu, Kastamonu’nun turistik ve popüler ilçelerinden biridir. Gelen ziyaretçilerine hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır. İlçenin kendisi kadar çevresinde de gezebileceğiniz günübirlik yerler bulunmaktadır. Bu yerleri de ziyaret edebilir ve tatilinizi daha da renklendirebilirsiniz.

Toza Seyir Tepesi

Toza Seyir Tepesi, Kastamonu’nun Abana ilçesine bağlı Konakören Mahallesi’nde yer almaktadır. İnebolu ilçe merkezine yaklaşık olarak 25 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D010 üzerinden ulaşım mümkündür.

Toza Seyir Tepesi, gelen ziyaretçilerini panoramik manzarası ile karşılamaktadır. İki gözetleme balkonuna sahip olan alan, gelen ziyaretçilerine şehrin tamamını görebilme imkânı sunmaktadır. Özellikle şehir dışından pek çok yerli ve yabancı turist bu tepeyi ziyaret etmektedir.

Toza Seyir Tepesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir. İnebolu tatiliniz sırasında günübirlik gezebileceğiniz yerler arasındadır.

Kerempe Feneri

Kerempe Feneri, Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Aydıncık Köyü’nde yer almaktadır. İnebolu ilçe merkezine yaklaşık olarak 49 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bartın İnebolu Yolu/D010 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kerempe Feneri, Osmanlı Dönemi’nde Fransızlar tarafından yapılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın simgesi haline gelen fener, önemli bir değere sahiptir. Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı adlı şiirinde de adı geçmektedir.

Kerempe Feneri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İnebolu tatiliniz sırasında günübirlik gezebileceğiniz tarihi yerler arasındadır.

Hacıveli Kanyonu

Hacıveli Kanyonu, Kastamonu’nun Abana ilçesine bağlı Hacıveli Köyü’nde yer almaktadır. İnebolu ilçe merkezine yaklaşık olarak 26 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D010 üzerinden ulaşım mümkündür.

Hacıveli Kanyonu, yeşil ile mavinin buluştuğu harika bir doğal güzellik alanıdır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi güzelliği de görebileceğiniz yerler arasındadır.

Kanyonda doğa yürüyüşü yapabilmenize olanak sağlayan yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Ayrıca çevreyi keşif sırasında doğal kayalıklara, ağaçlara, tarihi köprülere ve eski değirmen kalıntılarına rastlayabilmeniz mümkündür. Bölge, çadır kurup kamp yapabilmek için de oldukça uygundur. Özellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Hacıveli Kanyonu’nu ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir ve harika bir gün geçirebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.