Finike Tatiline Gideceklere Plaj Rehberi
Antalya’nın ilçelerinden Finike, yüzölçüm bakımından küçük bir yerleşim yeri olduğu için sunduğu imkanlar her ne kadar kısıtlı olsa da sessiz ve sakin bir tatil isteyenler için oldukça ideal bir tatil merkezidir. Sınırları içerisinde yer alan plajları, genellikle durgun denize, altın renkli kumlara sahip tesislerden oluşmaktadır.
Sessiz ve doğayı tamamen yaşayabileceğiniz bölgelerden olan Finike’de, kalabalıktan uzak koylar ve ağaçlık alanların Akdeniz’in maviliği ile buluştuğu sahiller de yer almaktadır. Girişlerin genellikle ücretsiz olduğu plajlarda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri alınabilmektedir. İlçede yer alan Finike Halk Plajı, ücretsiz olduğu için ve belediye tarafından çeşitli imkanların sağlanmasından ötürü en çok tercih edilen plajlar arasındadır.
Finike’nin en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarırken mükemmel bir konaklama deneyimi yaşayacağınız otellere Finike Otelleri sayfamızı inceleyerek karar verebilirsiniz.
Finike Halk Plajı
Finike’nin en popüler plajları arasında yer alan halk plajı, Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır. Plaja ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir.
Bölgenin en uzun sahiline sahip plajlarından olan Finike Halk Plajı, tamamen kumsal alandan oluşmaktadır. Ziyaretçilerin doyasıya güneşlenebileceği, çocukların rahatça oyunlarını oynayabildiği tesiste belediye tarafından inşa edilmiş, çeşitli ihtiyaçların giderilebilmesi adına yapılmış imkanlar bulunmaktadır. Özel aracıyla gidenler için otopark alanı, duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunan plajda yer alan kumların, birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı düşünülmektedir. Plajın çevresinde yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçların giderilebilmesi adına hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
Girişlerin ücretsiz olduğu plajda, şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 10 – 20 TL’dir.
Gökliman Plajı
Finike ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Andrea Doria Koyu’na yakın bir mesafede bulunan Gökliman Plajı’na ulaşımlar, sahil yolunu güney yönüne takip ederek yapılabilmektedir. Plaja, belediye tarafından her iki saatte bir (belediye binası önünden) hareket eden servisler ile de gidilebilmektedir.
Likyalıların bölgede hakim olduğu dönemlerde liman olarak kullanıldığı bilinen bir koy üzerinde yer alan plaj, berrak deniz ve kumlu yapısıyla tercih sebebi olmaktadır. Oldukça sessiz ve sakin bir ortama sahip olan plaja aileniz ile birlikte rahatlıkla gidebilirsiniz. Turkuaz renge sahip deniziyle, yılın her döneminde temiz bir sahili olan plaj çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının giderilebilmesi için hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
Girişlerin ücretsiz bir şekilde yapılabildiği plajda şezlong ve şemsiye kiralama ücreti 10 – 15 TL’dir.
Altuncan Hatun Kadınlar Plajı
Finike ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 kilometre mesafede bulunan Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’na ulaşımlar özel araç veya şehir içi minibüsleri ile yapılabilmektedir.
Yalnızca kadınların girebildiği bir tesis olan plaja, ilçe merkezinden hareket eden servis araçlarını kullanarak da gidilebilmektedir. Denizinin genellikle durgun olduğu plajın dikkat çekici özellikleri arasında da sahilinin temizliği bulunmaktadır. Toplamda ahşaptan yapılmış üç iskeleye sahip olan plaja yalnızca kadınlar ve çocukların girebiliyor olması da, bölgeyi spesifik yapan detaylar arasında yer almaktadır.
İçerisinde duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlarda bulunan plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır.
Andrea Doria Koyu
İlçe merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alan Andrea Doria Koyu, tarihi ve doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Berrak denizi ve ağaçlık alanı ile birçok imkan sunan koya ulaşımlar özel araçla veya şehir içi minibüsleri ile yapılabilmektedir.
Ceneviz amirallerinden Andrea Doria’nın adı verildiği koy, etrafında sıralanan ağaçları, temiz sahili ve berrak denizi ile tercih edilmektedir. Caretta carettaların yaşam alanları arasında olan koy, yıl içerisinde Akdeniz fokları tarafından da sıkça ziyaret edilmektedir. Sahilini kayalık ve taşlık alanların oluşturduğu koyda denize genellikle profesyonel yüzücü veya su altı dalışları yapan kişiler tarafından girilmektedir. Kayalık alanlardan oluşması nedeniyle tehlikeli sayılabilecek bir yapıya sahip bölgede piknik, kamp ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteleri de rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Andrea Doria Koyu’na girişler ücretsizdir.
Tertemiz kumsallarıyla her yıl binlerce turisti kendine çeken Finike’de hayal ettiğiniz tatil planını oluşturmak için Finike Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Mağaralı Koy
Finike ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta yer alan Mağaralı Koy’a ulaşımlar özel araçla yapılabilmektedir. Sahilkent bölgesinde bulunan koya, ilçe merkezinden sahil yolunu batıya doğru devam ederek gidilebilmektedir.
Son yıllarda turistlerin ilgisiyle popülaritesi artan koyda çadır, piknik ve doğa yürüyüşleri aktiviteleri yapılabilmektedir. Genellikle civar bölgelerden hareket eden teknelerin yanaştığı koy, eşsiz bir manzaraya sahiptir. Denizinin turkuaz renkte olduğu koy, adından anlaşılabileceği gibi mağaralara ev sahipliği yapmaktadır. Mağara girişlerine doğru denizin turkuaz rengi iyice açılmakta ve doğal havuz görünümü yaratmaktadır.
Mağaralı Koy’a girişler ücretsiz bir şekilde yapılabilmektedir.