Eskişehir’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri


Eskişehir’in Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi çeken ve doğal güzellikleri ile de kendine hayran bırakan Eskişehir; merkezindeki Porsuk Çayı, çayın hemen yanı başındaki Şehr-i Aşk Adası başta olmak üzere yemyeşil alanlara ve doğal güzelliklere sahiptir.

Eskişehir’in içinden geçen Porsuk Çayı, hem doğası hem de çevresinde bulunan kafe ve restoranları ile sosyalleşmek ve keyifli vakit geçirmek için tercih edilmektedir.

Eskişehir’de piknik yapmak için tercih edilebilecek çok çeşitli yeşil alanlar da vardır. Bunların başında, şehir merkezindeki Regülatör Piknik Alanı ve Sakarya Başı Piknik Alanı gelmektedir. Bu şehrin güzelliklerinden biri de, ziyaretçilerin kendi meyvelerini toplayabildikleri bir çilek tarlası olan Çilek Park’tır.

Balıkdamı Kuş Cenneti, Gürleyik Şelalesi, Musaözü Barajı ve Mesire Alanı, Sakarıılıca Kaplıcaları, Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi, Yelinüstü Mağarası ve Hasırca Çiftliği de Eskişehir’de görülmeye değer doğal güzellikler arasında yer almaktadır.

Porsuk Çayı

Tepebaşı ilçesinde bulunan Porsuk Çayı, şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Araba ile ulaşım, Ş. Yzb. T. Güngör Cd. üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 9S no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

Dünyanın çoğu kentinin içinden geçen nehirler gibi, Eskişehir’de de Porsuk Çayı, şehrin cazibe merkezleri arasındadır. Çevresi kafe ve restoranlar ile dolu Porsuk Çayı, biraz keşif yapmak için kıyısında gezintiye çıkılabilir.

Günün erken saatlerinde, Porsuk Çayı’nın kenarında kahvaltı da tercih edilebilir. Burası, yazın olduğu kadar kışın da ayrı bir güzeldir.

Çay üzerinde tekne turu gibi olanakların da bulunduğu Porsuk Çayı’nda, gondollara binerek ya da büyük botlardaki turlara katılarak tekne turu gerçekleştirebilirsiniz.

Bot turlarının ücreti, kişi başı 7.5 TL ve gondolların tur ücreti 40 TL’dir.

Modern yaşantısı, renkli gece hayatı, tarihi ve kültürel zenginliği ile ülkemizin en popüler şehirlerinden olan Eskişehir için düşündüğünüz seyahatinizde Eskişehir Otelleri sayfamızdan konaklama yapacağınız otele karar verebilirsiniz.

Eskişehir Şehr-i Aşk Adası

Odunpazarı’nda bulunan Şehr-i Aşk Adası, şehir merkezine 2 km uzaklıktadır. Araba ile gitmek için, Cumhuriyet Bulvarı üzerinden ulaşım sağlanır. Merkezi bir konumda bulunduğundan, taksi ile ulaşım da oldukça rahattır.

Porsuk Çayı üzerinde bulunan ve yapay bir ada olan Eskişehir Şehr-i Aşk Adası, 2010 yılından bu yana Eskişehir halkına ve turistlere hizmet vermektedir. Ağaçlar ve renkli çiçeklerle kaplı bu adaya ulaşım sağlayan köprü de en az adanın kendisi kadar etkileyici ve romantiktir.

Yeşillikler içindeki Şehr-i Aşk Adası’nda gondolla Porsuk Çayı üzerinde nehir turuna çıkmak da mümkündür. Gondol ile tur için kiralama ücreti 40 TL’dir.

Şehr-i Aşk Adası, haftanın her günü 08:00 ile 00:00 saatleri arasında açıktır ve giriş ücretsizdir.

Regülatör Piknik Alanı

Odunpazarı ilçesinde bulunan Regülatör Piknik Alanı, şehir merkezine 9 km uzaklıktadır. Ulaşım, Atatürk Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 11K ve 11S no’lu otobüs hatları kullanılabilir.

Güzel ve etkileyici bir ormanlık alan olan Regülatör Piknik Alanı; su seslerinin ve ağaçların arasında rahat, huzurlu ve sakin bir gün geçirebileceğiniz bir yerdir. Doğa ve kuş seslerinin buluştuğu bu piknik alanında, piknik alanları, mangal yerleri ve bir restoran da bulunmaktadır.

Doğa ile başbaşa bir gün geçirebileceğiniz Regülatör Piknik Alanı, haftanın her günü açıktır.

Giriş ve otopark kullanımı ücretsizdir.

Sakarya Başı Piknik Alanı

Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Başı Piknik Alanı, şehir merkezine 70 km uzaklıktadır. Araba ile gitmek için, Dumlupınar Bulvarı ve D200 karayolu kullanılır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için şehir merkezinden kalkan Çifteler otobüsleri kullanılabilir.

Bir mesire yeri ve piknik alanı olan Sakarya Başı Piknik Alanı, doğal güzelliği ile oldukça ilgi çekicidir. Sakarya Nehri’nin çıkış noktası olan bu piknik alanı, ziyaretçilerini Sakaryabaşı Anıtı ile karşılamaktadır. Gökgöz kaynağı da burada bulunmaktadır.

Oldukça temiz bir su kaynağı olan Gökgöz’de yüzmek ve dalış yapmak da mümkündür. Havuza giriş ücreti ise 7.5 TL’dir. Burada bulunan gölde, tekne gezileri yapmak ve deniz bisikleti kiralamak da mümkündür.

Piknik alanında ise, hem ziyaretçiler için piknik masaları hem de restoran ve çay bahçeleri bulunmaktadır. Piknik masalarının yanında, ziyaretçiler için mangallar da bulunmaktadır.

Sakarya Başı Piknik Alanı içerisinde, yüzme havuzunun bulunduğu bir konaklama yeri de mevcuttur.

Piknik alanı, haftanın her günü ziyarete açıktır ve giriş için ücret talep edilmemektedir.

Birbirinden konforlu ve kaliteli konaklama seçenekleri sunan Eskişehir’de tatilinizi planlamak için Eskişehir Otelleri sayfamızdaki otellere göz atabilirsiniz.

Şelale Park

Odunpazarı ilçesinde bulunan Şelalepark, şehir merkezinde yer aldığından taksi ve yürüyerek ulaşım oldukça rahattır. Araba ile, Terziler Sokak üzerinden ulaşım sağlanabilir.

Şehir genelinde en büyük parklardan biri olan Şelale Park’ın şelalesi yapay olsa da, güzelliği ile oldukça etkileyicidir. Parkın içerisinde ayrıca; kafe ve restoranlar, Sanço Park heykelleri, seyir terası, Don Kişot, çocuk oyun grupları, ufak amfi tiyatro, esinti değirmeni ve yürüme yolları da yer almaktadır.

Burada bulunan restoranda, günün erken saatlerinde keyifli bir kahvaltı yapabileceğiniz Şelale Park’a geldiğinizde, dilerseniz yakınlardaki tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu sokaklarda yürüme fırsatı da bulabilirsiniz.

Şelale Park, haftanın her günü ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

Çilek Park

Eskişehir’de bir organik çilek tarlası olan Çilek Park, Tepebaşı mevkiinde bulunmaktadır. Ulaşım, Kütahya- Eskişehir Yolu üzerinden sağlanmaktadır ve şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden kalkan Tepebaşı otobüsleri ile de ulaşım sağlanabilir.

Organik çilek üretiminin yapıldığı Çilek Park, çilek tarlalarını keşfetmek ve çilek reçeli satın almak için ziyaret edilebilir. Mis gibi çilek kokan bu çilek tarlasında kurutulmuş çilek ve çilek suyu da satışa sunulmaktadır.

Ziyaretçilerin kendi çileklerini toplayabildikleri Çilek Park’ta; at gezisi, hayvanat bahçesi ve köy kahvaltısı seçeneği de mevcuttur.

Çilek Park, Pazartesi günleri dışında 09:30-19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Gürleyik Şelalesi

Mihalıcçık ilçesinde bulunan Gürleyik Şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 120 km uzaklıktadır. Araba ile ulaşım, Sarıcakaya Nallıhan Yolu üzerinden sağlanır. 95 no’lu otobüs ile gidilebilir.

Koruma altına alınmış bir doğal güzellik olan Gürleyik Şelalesi, içerisinde bulunan şelaleleri ve doğal havuzları ile Eskişehir’in öne çıkan cazibe merkezlerinden biridir.

Doğa yürüyüşleri, doğa sporları, kamp gibi olanaklar da sunan Gürleyik Şelalesi’nin serin doğal havuzları, özellikle yaz aylarında büyük ilgi görmektedir. Trekking için de sıklıkla tercih edilen bu alanda, ayrıca özel yürüyüş yolları da bulunmaktadır.

Gürleyik Şelalesi’ne giriş ücreti, kişi başı 2 TL’dir. Araba ile giriş ücreti 5 TL ve kamp yeri kiralama ücreti de 10 TL’dir.

Balıkdamı Kuş Cenneti

Sivrihisar ilçesinde bulunan Balıkdamı Kuş Cenneti, şehir merkezine 130 km uzaklıktadır. Araba ile gitmek için, Dumlupınar Bulvarı ve D200 Karayolu kullanılır. Şehir merkezinden kalkan Sivrihisar otobüsleri de kullanılabilir.

Büyük sazlıklar ve küçük göletlerin bulunduğu Balıkdamı Kuş Cenneti, 30 bin dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Yabani su kuşları da dahil olmak üzere, çok çeşitli kuşların göç yolu üzerinde bulunan kuş cennetini ziyaret ise ücretsizdir.

Musaözü Barajı

Tepebaşı ilçesinde bulunan Musaözü Barajı, şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. Ulaşım, Kütahya- Eskişehir Yolu üzerinden sağlanır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 64S no’lu otobüs kullanılabilir.

ğüt, meşe ve ardıçlarla dolu yeşil alanları, piknik alanları ve muhteşem baraj manzaraları ile Musaözü Barajı çevresinde, ziyaretçiler için restoran ve kamp gibi olanaklar da mevcuttur. Burası, Eskişehir halkı tarafından piknik ve mangal için de tercih edilmektedir.

Yaz aylarında daha fazla ilgi görse de, kış aylarında ağaçları kaplayan karların görüntüsü ile de oldukça etkileyicidir.

Barajın çevresindeki piknik alanına giriş ücreti kişi başı 4 TL ve öğrenciler için 2 TL’dir. Musaözü Tabiat Parkı, haftanın her günü 08:00 22:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Sakarıılıca Kaplıcaları

Mihalgazi ilçesinde bulunan Sakarıılıca Kaplıcaları, şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıktadır. Araba ile ulaşım, Mihalgazi Yolu üzerinden sağlanmaktadır. 94 no’lu otobüs hatları ile de gidilebilir.

Sakarı Ilıca Köyü yakınlarındaki bu kaplıcalar, toplamda 12 adet banyosu, havuzu, jakuzi ve küvetleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Sakarıılıca Kaplıcaları’ndaki havuzlar, saatlik olarak kiralanmaktadır.

55 derece sıcaklıktaki suları, romatizma ve kadın hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığın iyileştirilmesinde yardımcı bir tedavi olarak kullanılabilir.

Kaplıcaların çevresinde, ziyaretçiler için restoranlar, kamp alanları ve termal tesisler de bulunmaktadır.

Sakarıılıca Kaplıcaları’nda aile banyosu için saatlik kiralama ücreti 20 TL ve umumi banyo giriş ücreti kişi başı 7.5 TL’dir.

Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi

Mihalgazi ilçesinde bulunan Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Ulaşım, Mihalgazi Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 94 no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

El değmemiş güzelliği ile dikkat çeken ve Eskişehir’in saklı kalmış bir doğal güzelliği olan Avlakkaya Kanyonu, şelalesi ve muhteşem doğası ile ziyaretinizde keyifli bir gün geçirebileceğiniz bir yerdir.

Şehrin yerlilerinin özellikle Pazar günleri ilgi gösterdiği Avlakkaya Kanyonu; özellikle doğa yürüyüşleri, doğa bisikleti ve motor sporları ile ilgilenenler tarafından tercih edilmektedir. Burası, trekking turlarının da düzenlendiği bir yerdir.

İrili ufaklı şelaleleri ve tarihi kayalıkları ile de dikkat çeken Avlakkaya Kanyonu ve Şelalesi’ni ziyaret ücretsizdir ve haftanın her günü gidilebilir.

Yelinüstü Mağarası

Günyüzü ilçesine bağlı Kayakent mevkiinde bulunan Yelinüstü Mağarası, şehir merkezine 150 km uzaklıktadır. Ulaşım, Alpu - Mihalıcçık Yolu üzerinden sağlanır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 90 no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

26 metre derinliğinde ve 271 metre uzunluğundaki Yelinüstü Mağarası içerisinde birçok oda ve salonun bulunması dikkat çekicidir. Yapılan arkeoloji çalışmalarında, uzun bir süre boyunca insanlar tarafından kullanıldığı da anlaşılmıştır.

Yelinüstü Mağarası ve çevresi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Hasırca Çiftliği (Gençlik Kampı)

Odunpazarı ilçesinde bulunan Hasırca Çiftliği, şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıktadır. Ulaşım, Ş. Yzb. T. Güngör Caddesi üzerinden sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 73S no’lu otobüs hattı kullanılabilir.

Porsuk Çayı yakınlarındaki bir diğer cazibe merkezi olan Hasırca Çiftliği, doğal güzellikleri, ev sahipliği yaptığı at çiftliği ve gençlik merkezi ile dikkat çekmektedir.

İki adet kaplıcanın da bulunduğu bu çiftlik, ziyaretçiler tarafından at binmek, doğa ile başbaşa bir gün geçirmek ve çeşitli hastalıklara şifa bulmak için tercih edilmektedir.

Hasırca Çiftliği’nde; at çiftliği, gençlik merkezi ve kaplıcalara giriş ücretlidir.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan şehirde tatilinizi planlamak için Eskişehir Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.