Çanakkale’de Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler
Marmara Bölgesi’nde konumlanan Çanakkale, yıl boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen, tarihi önemi son derece yüksek bir şehirdir.
Kadim geçmişi ve sunduğu imkanların yanı sıra doğal güzellikleriyle de öne çıkan Çanakkale, geniş ormanlık arazileri, eşsiz deniz manzaraları ve temiz doğası ile birlikte ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.Ege Denizi’ni Marmara Denizi’ne bağlayan Çanakkale’de yeşil ormanlık alan sayısı oldukça fazladır. Özellikle doğa ile iç içe vakit geçirmekten hoşlanan ziyaretçileri kendisine hayran bıraktıran Çanakkale, denize kıyısı olmasından ötürü de turizm bakımından gelişmiş durumdadır.
Çanakkale tatilinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğal güzellikler; Anzak Koyu, Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Gökçeada Tuz Gölü, Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, Mıhlı Şelalesi, Hıdırlar Kaplıcası, Mıhlı Çayı, Marmaros Şelalesi, Bozcaada Göztepe, Biga Çayı ve Kestanbol Kaplıcası olarak sıralanmaktadır.
Anzak Koyu
Anzak Koyu, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kocadere Mahallesinde bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçmediği bir destinasyon olan Anzak Koyu, hem tarihi önemi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Koya özel araçla ulaşımlar, Çanakkale şehir merkezinden karşıya geçerek, sahil şeridini kuzeye takip edip, Kilye Kalesi’ni devam ettikten sonra kavşağın solunda bulunan yolu takip ederek yapılmaktadır. Şehir merkezinden 20 dakikada bir hareket eden Eceabat dolmuşları veya taksi alternatifi de kullanılabilmektedir.
Çanakkale’nin en turistik yerlerinden biri olan Anzak Koyu, tertemiz doğası ve etkileyici manzarasının yanı sıra tarihe tanıklık etmiş bir bölge olduğu için sık ziyaret edilmektedir. Gelibolu Yarımadası sınırları içerisinde bulunan koyun adı, Çanakkale Savaşı esnasında Anzakların bu bölgede çıkarma yapması üzerine Anzak adını almıştır.
Alabildiğince deniz manzarasına sahip olan Anzak Koyu’na gitmeden önce yanınıza fotoğraf makinenizi de götürebilir, böylece tanık olduğunuz benzersiz manzaraları ölümsüzleştirebilirsiniz.
Koyları plajları ve doğasıyla tatilcilere unutulmaz anılar bırakan Çanakkale’de denizin keyfini ve manzarasını her an çıkarabileceğiniz bir konaklama deneyimi için Çanakkale Denize Sıfır Oteller sayfamıza göz atarak, size en uygun otelden yerinizi ayırtabilirsiniz.
Gökçeada Sualtı Milli Parkı
Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Gökçeada’ya bağlı Kaleköy Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Çanakkale şehir merkezine 66 kilometre uzaklıkta bulunan parka ulaşım, deniz yolu seferleri ile yapılmaktadır. Şehir merkezinden özel araç, dolmuş veya taksi ile Eceabat’ta bulunan Kabatepe Feribot İskelesi’ne geldikten sonra buradan 4 saatte bir hareket eden Gökçeada Feribotları’nı kullanarak adaya 1 saat 15 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Türkiye’nin ilk ve tek sualtı parkı olma özelliğine sahip olan Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Karadeniz ile Akdeniz arasında bir göç yolu olduğu için birçok farklı balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle vatoz, su kaplumbağası, ispermeçet balinası ve Akdeniz foku gibi türlerin bulunduğu park, iki farklı alandan oluşmaktadır.
Yüzme ve balık tutma gibi aktiviteleriniz için parkın Yıldızkoy bölümü kullanılabilmektedir. Burası haricinde park sınırlarında bulunan diğer bölgelerde avlanmak ve denize girmek yasaklanmış durumdadır. Sualtı dalışları da yapabileceğiniz Yıldızkoy bölgesinde, birbirinden farklı deniz canlılarını keşfedebilirsiniz.
Haftanın her günü açık olan Gökçeada Sualtı Milli Parkı, 08:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
Gökçeada Tuz Gölü
Gökçeada Tuz Gölü, Gökçeada’nın Eşelek Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Çanakkale şehir merkezinden 45 kilometre uzaklıkta bulunan göle ulaşım için, öncelikle Kabatepe’ye ulaştıktan sonra buradan 4 saatte bir hareket eden feribotlar tercih edilmelidir.
Çanakkale’nin ünlü Aydıncık ve Kefalos plajlarının tam arasında konumlanan Gökçeada Tuz Gölü, deniz suyunun yağmur sularıyla birleşmesinden oluşmuştur. Yaz aylarında iklim koşullarından dolayı buharlaşan gölün üzeri beyaz tuz tabakaları ile kaplanmaktadır. Bu oluşumdan ötürü tuz gölü adı verilen Gökçeada Tuz Gölü, sunduğu manzarası ve gölde bulunan çamurların bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmasından ötürü turistik bir yer olarak ziyaret edilmektedir.
Tuz gölü içerisinden çıkan çamurun, özellikle romatizmadan kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinirken, göldeki çamur üzerinde yapılan çalışmalarda bol miktarda kükürt olduğu tespit edilmiştir.
Gökçeada Tuz Gölü’ndeki ziyaretlerinde çamur banyosu aktivitesine katılabilir veya sonbahar aylarında bölgeyi ziyaret eden flamingoları seyredebilirsiniz. Gökçeada Tuz Gölü’nü, haftanın her günü, dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.
Ayazma Pınarı Tabiat Parkı
Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, Çanakkale’ye bağlı Bayramiç ilçesinin Beyoba Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Şehir merkezine 100 kilometre uzaklıkta olan parka özel araçla ulaşımlar, Ayazma yolunu güneydoğu istikametine devam ederek yapılmaktadır. Ayrıca şehir merkezindeki otogardan 20 dakikada bir hareket eden Bayramiç dolmuşlarını kullanabilir veya taksi alternatifini tercih edebilirsiniz.
Çanakkale’nin en popüler doğal güzelliklerinden olan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, sunduğu eşsiz manzaraları, temiz doğası ve huzurlu ortamı ile birlikte bölgenin cazibe merkezleri arasındadır. Yerli ve yabancı olmak üzere binlerce turiste ev sahipliği yapan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı’nda uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, piknik, bisiklet sporu, olta balıkçılığı, yaban hayat gözlemciliği ve kamp gibi aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Çanakkale’nin gizli cenneti olarak bilinen Ayazma Pınarı’nın çevresinde sıralanan birçok restoranda keyifli bir kahvaltı yapabilir, gün boyu doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.
Haftanın her günü 24 saat açık olan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, Çanakkale’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken destinasyonlar arasındadır.
Mıhlı Şelalesi
Mıhlı Şelalesi, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu sınırları içerisinde yer almaktadır. Bölgenin önemli doğal güzelliklerinden olan Mıhlı Şelalesi’ne Çanakkale şehir merkezinden özel araçla ulaşımlar, Çanakkale - İzmir yolunu takip ederek 2 saat içerisinde yapılabilmektedir. Ayrıca bölgeye taksi veya Ayvacık dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.
Etrafı yemyeşil ağaçlarla kaplı Mıhlı Şelalesi, Çanakkale tatilinde doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz bir destinasyondur. Mıhlı Şelalesi’ne giderken yol üzerinde görebileceğiniz Başdeğirmen’de bulunan mesire yerinde piknik yapabilir veya doğayı keşfe çıkabilirsiniz.
Roma döneminden kalan bir su kemerini de görebileceğiniz Mıhlı Şelalesi’nin çevresi, huzur dolu ve sakin bir bölgedir. Yakınlarında bulunan küçük bir gölette olta balıkçılığı ve yüzme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.
Etrafında herhangi bir tesis bulunmayan Mıhlı Şelalesi’ni Çanakkale tatilinde, dilediğiniz bir zaman dilimi içerisinde ziyaret edebilirsiniz.
Köklü tarihi, sayısız doğal güzelliği ve muhteşem plajlarıyla ziyaretçilerini etkisi altına alan Çanakkale için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Çanakkale Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Hıdırlar Kaplıcası
Hıdırlar Kaplıcası, Çanakkale’nin en doğusunda bulunan ilçesi Yenice sınırları içerisindedir. Yenice’nin Hıdırlar Köyü’nde bulunan kaplıca, Çanakkale şehir merkezine ortalama 100 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden kaplıcaya özel araçla ulaşımlarda, Çan - Çanakkale yolu takip edilmelidir. Ayrıca kaplıcaya, taksi veya Yenice dolmuşlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.
Hıdırlar, Çanakkale’nin adeta kaplıcalar bölgesi olarak bilinmektedir. Yeşil bir alan üzerine kurulu olan Hıdırlar Kaplıcası, denizden yaklaşık 800 metrelik bir yükseklikte yer almaktadır. Yer altı suları bakımından zengin olan Hıdırlar Kaplıcası’nda birkaç yerden kaynayan su çıkmaktadır. Ortalama 73 derece olan şifalı sular, kaplıca içerisindeki havuzlarda veya özel alanlarda kullanılabilmektedir.
Romatizma kaynaklı hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan şifalı sularla dolu bir bölge olan Hıdırlar Kaplıcası, Çanakkale tatilinizde ziyaret edebilirsiniz.
Mıhlı Çayı
Mıhlı Çayı, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Bahçedere Köyü sınırlarından geçmektedir. Çanakkale şehir merkezine 99 kilometre uzaklıkta olan bölgeye özel araçla ulaşımlarda, Çanakkale - İzmir yolu takip edilmelidir. Şehir merkezinden 20 dakikada bir hareket eden Ayvacık dolmuşlarıyla da ulaşım sağlayabileceğiniz bölgeye taksi ile de yaklaşık 45 dakika içerisinde gidebilirsiniz.
Yemyeşil ormanlarla çevrili bir bölgede bulunan Mıhlı Çayı, sunduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra üzerinde bulunan taş köprü ile de dikkat çekmektedir. Roma döneminden kalan köprü, Mıhlı Çayı üzerinde yer alan tek geçiş noktası olma özelliğine sahiptir.
Çevresinde çam, çınar, incir, defne, kekik ve zeytin ağaçlarının bolca görülebildiği Mıhlı Çayı’nda keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilir, olta balıkçılığı, piknik ve kamp gibi aktiviteler yaratabilirsiniz.
Çanakkale tatilinde mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler olarak öne çıkan Mıhlı Çayı’nı, haftanın her günü dilediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.
Marmaros Şelalesi
Marmaros Şelalesi, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Tepeköy sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta olan şelaleye ulaşımlar, Kabatepe Feribot iskelesinden 4 saatte bir hareket eden feribotlar aracılığı ile yapılmaktadır.
Etkileyici manzaralara tanıklık edebileceğiniz Marmaros Şelalesi, Çanakkale’nin öne çıkan doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Yeşil ağaçlarla kaplı olan Marmaros Şelalesi’nin çevresinde uzun doğa yürüyüşleri yapabilir veya bulunduğu vadi içerisinde trekking gibi aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Etrafında herhangi bir tesis olmadığı için hazırlıklı olmanız tavsiye edilmektedir. Marmaros Şelalesi’nin buz gibi sularına ayaklarınızı daldırabilir veya piknik malzemelerinizi yanınıza alarak manzara eşliğinde unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.
Haftanın her günü, istediğiniz saatlerde ziyaret edebileceğiniz Marmaros Şelalesi’ne gitmeden önce yanınıza fotoğraf makinenizi de alabilirsiniz.
Bozcaada Göztepe
Bozcaada Göztepe, Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’nın Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Ulaşımların Geyikli Feribot İskelesi üzerinden feribotlar ile gerçekleştirildiği Bozcaada Göztepe, Çanakkale şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktadır.
Bozcaada’nın en yüksek konumunda bulunan Göztepe, Çanakkale sınırları içerisinde bulunan en iyi gözlem yapılabilecek noktalardan biridir. Bütün adayı ayaklarınızın altına serecek olan tepede, yanınıza piknik malzemelerini alıp gün batımı veya gün doğumu manzarasını da keyifli bir şekilde seyredebilirsiniz.
Bozcaada’ya ulaştıktan sonra yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş yolu kullanılarak çıkılan tepede, havanın açık olduğu günlerde Midilli Adası’nı bile görebilirsiniz.
Çanakkale’nin en iyi seyir noktalarından olan Bozcaada Göztepe’yi, haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.
Biga Çayı
Biga Çayı, Çanakkale’nin Biga ilçesi sınırları içerisindedir. Çanakkale şehir merkezine 101 kilometrelik bir mesafede yer alan Biga Çayı’na özel araçla ulaşımlarda, Çan - Çanakkale yolu sahil üzerinden kuzey yönüne takip edilmelidir. Bölgeye taksi veya yarım saatte bir hareket eden Biga dolmuşları ile de ulaşım sağlanabilmektedir.
Çanakkale’nin etkileyici doğal güzellikleri arasında yer alan Biga Çayı, Biga ilçesini ikiye bölen bir doğal sınır özelliği taşımaktadır. Büyük İskender’in Biga Çayı çevresinde savaşmış olduğu rivayeti de bölgede oldukça yayın olarak bilinmektedir. Toplamda 80 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Biga Çayı, çevresini süsleyen yeşil ağaçlar ve zengin bitki örtüsüyle birlikte muhteşem bir doğa manzarası sunmaktadır.
Marmara Denizi’ne dökülmekte olan Biga Çayı’nın çevresindeki yeşil bitkilerle olan uyum ve ahengi, görülmeye değer doğal güzellikler arasında öne çıkmaktadır.
Çanakkale tatilinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden olan Biga Çayı’nı, haftanın her günü görebilirsiniz.
Kestanbol Kaplıcası
Kestanbol Kaplıcası, Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Tavaklı Köyü’nde bulunmaktadır. Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bulunan Kestanbol Kaplıcası’na özel araçla ulaşımlarda, Çanakkale - İzmir yolu güney yönüne doğru sahil üzerinden takip edilmelidir. Bölgeye taksi veya şehir otogarından hareket eden Ezine minibüsleri ile de ulaşım sağlanabilmektedir.
Denizden yaklaşık 200 metrelik bir yükseklikte bulunan Tavaklı Köyü’nde yer alan Kestanbol Kaplıcası, yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğramaktadır. Sahip olduğu şifalı sular ile birlikte termal turizme oldukça katkı sağlayan bir nokta olan Kestanbol Kaplıcası’ndaki şifalı sular, ortalama 73 derecedir.
Romatizma ve solunum yollarından kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı suların bulunduğu Kestanbol Kaplıcası, yeşilliklerle dolu bir alan üzerine kuruludur.
Çanakkale tatilinde hem doğa keşifleri yapabileceğiniz, hem de huzurlu ortamı ve temiz atmosferi ile şifalı sularından faydalanabileceğiniz Kestanbol Kaplıcası, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında öne çıkmaktadır.
Gezilip görülmesi gereken sayısız güzelliğe sahip Çanakkale’nin doğa harikası güzelliklerini yerinde görmek için Çanakkale Otelleri sayfamızı inceleyerek, bir birbirinden farklı hizmet seçenekleri sunan oteller arasından seçiminizi yaparak harika bir tatil planı oluşturabilirsiniz.