Akçakoca’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Akçakoca’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Düzce’nin popüler ilçelerinden biri olan Akçakoca, bünyesinde barındırdığı doğal güzellik alanları ve tarihi yapıları ile dikkat çekmektedir. Çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan ilçe, özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Şelaleleri, plajları, mağaraları, tarihi camileri ile öne çıkan ilçede gezip görebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır.

Akçakoca gezinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Akçakoca Merkez Cami, Akçakoca Bey Anıtı, Bekir Özkök Kültür Evi, Evliya Cami, Hemşin Köyü Cami, Tarihi Orhangazi İlkokulu, Soyat Yalıyar Kayalar, Arabacı Köyü, Yeni Meze Cami, Kurugöl Kanyonu ve Tarihi Mahalle Evleri’dir.

Fakıllı Mağarası

Akçakoca’ya bağlı Fakıllı Köyü’nde yer alan Fakıllı Mağarası, ilçe merkezine yaklaşık olarak 9 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Akçakocabey Bulvarı’nı/D010 kara yolunu kullanabilirsiniz.

İsmini bulunduğu köyden alan Fakıllı Mağarası, eşsiz doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktaları arasında yer alan mağara, toplam 1017 m uzunluğa sahiptir. Mağaranın sadece 350 m’lik bir alanı ziyarete açık durumdadır. Mağara aynı zamanda 1.derece sit alanı ilan edilerek, koruma altına alınmıştır.

Mağara içerisinde yer alan sarkıtlar, damlataşlar ve dikitler oldukça göz kamaştırıcıdır. Mağaranın çevresinde piknik yapmanıza olanak sağlayan alanlar bulunmaktadır. Dilerseniz bu alanlarda sevdikleriniz ile birlikte piknik yapabilirsiniz. Fakıllı Mağarası’nı Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 20.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Fakıllı Mağarası’na girişler ücretlidir. Giriş ücreti kişi başı 3 TL’dir.

Ceneviz Kalesi

Akçakoca’ya bağlı Hacı Yusuflar Mahallesi’nde yer alan Ceneviz Kalesi, ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıktadır. Oldukça yakın bir konumda yer aldığından dolayı İstanbul Caddesi ve Kale Yolu üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

İlçenin görülmeye değer tarihi yapılarından biri olan Ceneviz Kalesi, doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Doğu Roma ve Helenistik Roma dönemlerinden günümüze kadar gelen kale, tarih meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. İlçenin adeta simgesi haline gelen kale, aynı zamanda eşsiz bir deniz manzarasına ev sahipliği yapmaktadır.

Kale, moloz taşlar kullanılarak inşa edilmiştir. Kalenin giriş kapısında ve yanında yüksek bir kule göze çarpmaktadır. İlçenin önemli tarihi yapıları arasında yer alan bu kaleyi, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Ceneviz Kalesi’ne giriş ücreti yoktur. Gün Boyu ziyarete açıktır.

Aktaş Şelalesi

Akçakoca’ya bağlı Aktaş Köyü’ne 3 km, ilçe merkezine ise yaklaşık 11 km uzaklıkta yer alan Aktaş Şelalesi’ne ulaşım son derece kolaydır. Özel aracınız ile Akçakocabey Bulvarı/D010 üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aktaş Şelalesi, zengin bitki örtüsü ve yemyeşil alanları ile dikkat çekmektedir. Özellikle bahar ve yaz aylarında şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyarete gelmektedir. Yaklaşık 50 m yükseklikten akan şelalenin görüntüsü, gelen ziyaretçilerini adeta büyülemektedir.

Bölgede şelale manzarasına karşı piknik yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda yürüyüş yapabileceğiniz yaklaşık 10 km’lik bir yürüyüş parkuru da mevcuttur. Aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir ve bol bol doğa manzarası fotoğrafları çekebilirsiniz.

Aktaş Şelalesi’ne giriş ücreti yoktur. Özel aracınız ile gelmeyi tercih eden tatilciler, bölgeye yakın konumda yer alan park alanını kullanabilir.

Park ücreti 10 TL’dir.

Kurugöl Kanyonu

Akçakoca’ya bağlı Kurugöl Köyü’nde yer alan Kurugöl Kanyonu, ilçe merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Ketmenli Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlçenin en popüler doğal güzelliklerinden biri olan Kurugöl Kanyonu, bol oksijene sahip havası ile öne çıkmaktadır. Şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında yer alan kanyon, birbirinden farklı ağaç türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kanyonda asırlık birçok ağaç türüne rastlayabilirsiniz.

Kanyon çevresinde piknik yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Ayrıca bölgede sevdikleriniz ile birlikte kamp yapabilir, doğa ile iç içe harika vakitler geçirebilirsiniz. Kanyon aynı zamanda doğa yürüyüşleri için de oldukça uygundur. Kurugöl Kanyonu’nu, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kurugöl Kanyonu’na girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır. Kanyonu ziyaret etmek için en uygun dönem ise bahar ayıdır.

Akçakoca Merkez Cami

İlçe merkezinde yer alan Akçakoca Merkez Camisi’ne ulaşım son derece kolaydır. Yürüyerek İşgören Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İlçenin görülmeye tarihi yapılarından biri olan Akçakoca Merkez Cami, farklı tasarımı ile öne çıkmaktadır. 1989 senesinde inşa edilmeye başlanan cami, 2004 senesinde tamamlanmıştır. Son derece çağdaş ve modern görünen cami, birçok turistin ilgisini çekmektedir. Selçuklu Kıl Çadırları’ndan ilham alınarak inşa edilen camiyi, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Akçakoca Merkez Camisi’ne girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Akçakoca Bey Anıtı

Akçakoca’ya bağlı Ayazlı Mahallesi’nde yer alan Akçakoca Bey Anıtı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Yakın bir konumda yer aldığından dolayı Atatürk Caddesi üzerinden yürüyerek ulaşım mümkündür.

Akçakoca Bey Anıtı, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş döneminde büyük katkı sağlamış, ilçe için oldukça önemli olan Akçakoca Bey adına yapılmıştır. İlçeye gelen turistlerin ziyaret ettiği tarihi yapılardan biridir. Osmanlı döneminde çeşitli fetihlerde görev alan Akçakoca Bey’e ait tarihi anıtı, ilçeye geldiğinizde mutlaka yakından görmelisiniz.

Akçakoca Bey Anıtı, gün içerisinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Özkök Kültür Evi, Akçakoca’ya bağlı Osmaniye Mahallesi’nde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Yürüyerek, Osmanlı Caddesi üzerinden ulaşım mümkündür.

Bekir Özkök Kültür Evi, varisler tarafından 2002 senesinde Belediye’ye bağışlanmış, 2010 senesinde ise bakım ve onarım çalışmalarına başlanmıştır. Kültür evinin içerisinde sandal ustalığı ile ilgili bir oda, balıkçıların yaşantısını anlatan bir oda ve tarihi birçok eşyanın sergilendiği bir oda yer almaktadır.

Ev içerisinde yer alan bütün bu odaları ziyaret edebilir, ilçenin tarihi hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Özellikle tarih tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu kültür evini, Akçakoca gezilecekler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Bekir Özkök Kültür Evi’ne giriş ücreti yoktur.

Evliya Cami

Akçakoca’ya bağlı Göktepe Köyü’nde yer alan Evliya Cami, ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıktadır. Bölgeye ulaşım için; Akçakocabey Bulvarı’nı/D010 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Evliya Camisi’nin inşası diğer camilerden farklıdır. Çantı yöntemi kullanılarak inşa edilen tarihi cami, farklı tasarımı ile öne çıkmaktadır. Üzerinde yer alan süslemeler ve motifler de özellikle camiyi ziyaret eden turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Ahmet Dede Türbesi içerisinde yer alan cami, bölgenin en önemli tarihi yapıları arasındadır.

Evliya Camisi’ne girişler ücretsizdir. İbadet saatleri dışında ziyaret edebilirsiniz.

Hemşin Köyü Cami

Akçakoca’ya bağlı Hemşin Köyü’nde yer alan Hemşin Köyü Cami, ilçe merkezine yaklaşık olarak 14 km uzaklıktadır. Özel araç veya taksiler ile ulaşım mümkündür. Özel aracınız ile Karasu Şile Yolu/D010 üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hemşin Köyü Cami, 1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı esnasında Artvin’den bölgeye gelen Hemşinliler tarafından inşa edilmiştir. Toplam iki kattan meydana gelen cami, çantı tekniği ile yapılmıştır. Caminin yapımında kullanılan taş işçiliği oldukça dikkat çekicidir. Birçok turist tarafından sıklıkla ziyaret edilen tarihi yapılar arasındadır.

Akçakoca gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken Hemşin Köyü Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Orhangazi İlkokulu

Akçakoca’ya bağlı Orhangazi Mahallesi’nde yer alan Tarihi Orhangazi İlkokulu’na ulaşım son derece kolaydır. Yaklaşık 5 dakikalık bir uzaklıkta yer alan bölgeye, Santral Caddesi ve Kızlaragası Sokağı üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

1928 yılında yapılan tarihi okul, Cumhuriyet’in ilk eserleri arasında yer almaktadır. Meşhur yazar Rıfat Ilgaz’ın bir zamanlar öğretmenlik yaptığı okuldur. Günümüzde aktif bir şekilde eğitim ve öğretim hizmetlerine devam eden okulu, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Tarihi Orhangazi İlkokulu’na giriş ücreti yoktur. Tatil günlerinde gelip ziyaret edebilirsiniz.

Soyat Yalıyar Kayalar

Soyat Yalıyar Kayalar, Ceneviz Kalesi ve Değirmenağzı arasında yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye ulaşım için; İnönü Caddesi’ni ve İstanbul Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Soyat Yalıyar Kayalar, yaklaşık olarak 30 m yüksekliğe sahiptir. İlçenin en yüksek yalıyarı olma özelliğini taşımaktadır. Eşsiz deniz manzarası ile dikkat çeken bölge, özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bölgeyi ziyaret ederek, keyifli saatler geçirebilir, harika doğa manzarası fotoğrafları çekebilirsiniz.

Soyat Yalıyar Kayalar’ı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Arabacı Köyü

Arabacı Köyü, Akçakoca’ya bağlı köylerden biridir. İlçe merkezine yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Akçakocabey Bulvarı/D010 üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Samimi ve misafirler köy halkı ile dikkat çeken Arabacı Köyü, ilçenin görülmeye değer bölgelerinden biridir. Köy, özellikle fındık ağaçları ile oldukça meşhurdur. Ağaçlarla çevrili köyü ziyaret ederek, keyifli saatler geçirebilirsiniz. Köye girişler ücretsizdir. Gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Meze Cami

Akçakoca’ya bağlı Uğurlu Köyü’nde yer alan Yeni Meze Cami, ilçe merkezine yaklaşık olarak 18 km uzaklıktadır. Bölgeye ulaşım için; Karasu Şile Yolu’nu/D010 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Taş işçiliği sanatının en güzel örneklerinden biri olan Yeni Meze Cami, Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi yapılardan biridir. Yıl boyunca birçok turist tarafından ziyaret edilen caminin üzerinde Osmanlı Devleti’nden kalma tarihi yazılar yer almaktadır. Ayrıca bahçesinde görülmeye değer bir de su kuyusu mevcuttur.

Akçakoca gezilecekler listenize mutlaka eklemeniz gereken Yeni Meze Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca’ya bağlı Yukarı Mahallesi’nde yer alan Tarihi Mahalle Evleri, yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bölgeye ulaşım için; İnönü Caddesi’ni ve Orhangazi Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Tarihi Mahalle Evleri, ilçenin en eski yerleşim yerleri olma özelliğini taşımaktadır. Bölgede toplam 160 ev yer almaktadır. Bu evlerin tamamı sit alanı ilan edilmiştir. Bu tarihi evler, tek katlı, 2 katlı ve yüksek tavanlı olmak üzere toplam 3 farklı şekilde yapılmıştır. İlçenin tarihine ışık tutan bu evleri, Akçakoca gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Tarihi Mahalle Evleri’ni gün içerisinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Akçakoca’da Günübirlik Gezebileceğiniz Yerler

Bünyesinde yer alan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Akçakoca, Düzce’nin en çok ziyaret edilen ilçelerinden biridir. Gezip görebileceğiniz yerler ile sınırlı değildir. İlçenin çevresinde yer alan birçok bölgeyi, günübirlik ziyaret edebilir, sevdikleriniz ile birlikte keyif dolu vakitler geçirebilirsiniz.

Düzce Güzeldere Şelalesi

Düzce Güzeldere Şelalesi, Düzce’nin Gölkaya İlçesi’nde yer almaktadır. Akçakoca ilçe merkezine yaklaşık olarak 55 km uzaklıktadır.

Bölgenin en popüler doğal güzelliklerine sahip olan Düzce Güzeldere Şelalesi, eşsiz doğa manzarası ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 130 m yükseklikten akan şelalenin görüntüsü oldukça büyüleyicidir. Özellikle doğa tutkunları tarafından tercih edilen bölgede, sevdikleriniz ile birlikte huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

Düzce Güzeldere Şelalesi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Konuralp Müzesi

Konuralp Müzesi, Düzce Merkez’de yer almaktadır. Akçakoca ilçe merkezine yaklaşık olarak 33 km uzaklıktadır.

Günübirlik gezebileceğiniz yerler arasında yer alan Konuralp Müzesi, Roma Dönemi’nden kalma tarihi bir yapıdır. Müze içerisinde toplam 6126 tarihi eser sergilenmektedir. Bu tarihi eserler arasında o döneme ait heykeller, paralar ve mimari eserler yer almaktadır. Ayrıca bölgeyi ziyaret ettiğinizde Roma Köprüsü’ne görebilmeniz mümkündür.

Pazartesi günleri harici haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Konuralp Müzesi’ne girişler ücretsizdir.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.