Orta Asya Şaheserleri Turu - 8 Gece 9 Gün - THY ile - 2025

Almati (1) Türkistan (1) Taşkent (2) Buhara (2) Semerkant (2)

9 Gece - 10 Gün

Tur Kalkış Yeri:İstanbul

  • İstanbul-İstanbul Yeni Havalimanı

Türk Hava Yolları ile
Vizesiz

TUR KODU:22566

3* ve 4* Oteller
Yarım Pansiyon
2.499,00 EUR94.462,00 TL
5.06.2025-14.06.2025 dönemi için geçerli kişibaşı fiyatıdır.

Hemen Rezervasyon Yapın

Ödeme tutarını görmek için konaklama bilgilerinizi girip “FİYAT OLUŞTUR” butonuna tıklayınız.

Dönem dönem fiyat listesi için tıklayın.

1. GÜN

İSTANBUL ALMATİ

İstanbul havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımız ile belirtilen tarih’te saat 22:00 da buluşma.

2. GÜN

ALMATİ

Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK352 tarifeli seferi ile 01.20’de Almati’ye hareket. Yerel saat ile 08.55’de varışın ardından bagaj alımı işlemlerimizin ardından özel otobüsümüz ile şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turumuz da ilk olarak Medeu yüksek Dağ Kompleksi ziyareti. Kazakistan’ın ünlü Kayak Merkezi Deniz seviyesinden 3200m yükseklikteki Şimbulak-Talgar’a füniküler ile çıkıyoruz. Daha sonra Panfilov Parkı, Zenkov Katedrali, Yeşil Bağımsızlık Anıtı, Cumhuriyet Meydanı göreceğimiz yerler arasında. Şehir turu sonrası serbest zaman. Akşam yemeğini yerel bir restorantta aldıktan sonra otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

3. GÜN

ALMATİ HUN ETNO KÖYÜ – TÜRKİSTAN

Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK352 tarifeli seferi ile 01.20’de Almati’ye hareket. Yerel saat ile 08.55’de varışın ardından bagaj alımı işlemlerimizin ardından özel otobüsümüz ile şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turumuz da ilk olarak Medeu yüksek Dağ Kompleksi ziyareti. Kazakistan’ın ünlü Kayak Merkezi Deniz seviyesinden 3200m yükseklikteki Şimbulak-Talgar’a füniküler ile çıkıyoruz. Daha sonra Panfilov Parkı, Zenkov Katedrali, Yeşil Bağımsızlık Anıtı, Cumhuriyet Meydanı göreceğimiz yerler arasında. Şehir turu sonrası serbest zaman. Akşam yemeğini yerel bir restorantta aldıktan sonra otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

4. GÜN

TÜRKİSTAN ÇİMKENT – TAŞKENT

Sabah erken kahvaltımızın ardından ilk olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Timur Dönemi'nin en güzel yapılarından biri olan Hoca Ahmed Yesevi Türbesi’ni ziyaret edeceğiz (14. yüzyıl). Bu yüksek yapı, şu anda küçük bir müze, cami, büyük bir bronz kazan ve Yesevi ve ailesinin mezarlarının bulunduğu otuz odadan oluşmaktadır. Türbe ziyareti sonrası Hivet Camii’ne gidiyoruz. Hilvet Camii, tasavvuf şairi Hoca Ahmed Yesevi'nin adıyla ilişkilendirilir. Gezimizin ardından odaları boşaltıyor ve aracımız ile Çimkent’e hareket ediyoruz. (232 Km) Yol üzerinde Arystan Bab Mozalesi’ne uğruyoruz. Bir mistik olan Aristan Bab'ın Hoca Ahmed Yesevi'nin akıl hocası olduğu biliniyor Burası 14. yüzyıldan kalma etkileyici bir yapıdır. İki kubbeli minare ile çerçevelenmiş ve Aristan Bab'ın halı örtülü türbesi girişin solundaki küçük bir odadadır. Oda sürekli olarak dua eden müminler ve hacılar ile doludur. Daha sonra Otrar Antik Kenti'ni gezeceğiz. Orta Asya'nın en eski kentlerinden biri ve tarihte önemli bir kültür ve ticaret merkezi olan ve Otrar, Farabi’nin doğduğu yerdir. Bu şehir aynı zamanda, büyük diplomatik ve askeri stratejik öneme sahipti. 2 bin yıl öncesine dayanan bir tarihi olan şehir ile ilgili bilgileri gezimiz sırasında öğreniyoruz. Otrar’dan sonra Çimkent’e hareket ediyoruz. Özbekistan sınırına doğru hareket. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Özbekistan’a giriş ve Taşkent’e hareket. Varışta otele yerleşme akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

5. GÜN

TAŞKENT

Sabah kahvaltımızın ardından Taşkent şehir turumuza başlıyoruz. 2200 yıllık bir geçmişe sahip bu kadim kentin önemli yerlerini göreceğimiz turumuzda; Barak Han Medresesi, Kaffal Şaşi Türbesi, Kukeldaş Medresesi, İstiklal Meydanı, Tilla Şeyh Camii, Opera Binası, Abul Kasım Medresesi göreceğimiz yerler arasında bulunuyor. Özbekistan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bulunan Hazreti Osman dönemine ait Kuran-ı Kerim'in orijinalini de gördükten sonra Mushafı'nın görülmesi Çarşı Pazarını (Chorsu Bazaar) ziyaret edip buradaki serbest zaman sonrası akşam yemeğimizi alacağız. Geceleme otelimizde.

6. GÜN

TAŞKENT BUHARA

Sabah kahvaltımızın ardından 06:30’de Taşkent tren istasyonuna transfer, 07:27’de Özbekistan’ın en eski şehirlerinden Buhara’yı keşfetmek için tren yolculuğumuzu başlıyoruz. 11:38 Buhara’ya varışımızın şehir turumuzun ilk bölümünündeTarihi ve kültürel dokusunu korumuş bu güzel şehirde yapacağımız gezide İsmail Samani Türbesi, Eyyüb Peygamber Çeşmesi, Bolo Havuz Camisi Lebi Havuz, Ark kalesi ,Magaki Attari Camisi, Uluğ Bey Medresesi, Poyi Kalon kompleksi, Kalan Minaresi, Mir Arap medresesi, görülecek yerler arasında. Buhara’yı keşfetmeye devam ediyoruz ve Yazlık Saray, Çar-Minar Minaresi gezisi sonrası yerel bir restaurantta akşam yemeğimizi alıyoruz ve Geceleme otelimizde.

7. GÜN

BUHARA

Sabah Kahvaltımızın ardından Buhara'dan 45 km uzaklıktaki Gücdüvan Kasabası'na hareket ediyoruz. Buhara Emirlikleri yazlık sarayları, Gücdüvan Kasabası, Şahi Nakşibend Türbesi, Çor Minor medresesi başlıca ziyaret edilecek yerlerdir. Ziyaretlerimizin ardından yerel bir restaurant da akşam yemeği sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

8. GÜN

BUHARA SEMERKANT

Sabah kahvaltımızın ardından Buhara pazarında alışveriş iҫin serbest zaman. Sonrası hızlı tren ile Semerkand’a hareket. Yaklaşık 2 saat süren yolculuk sonrası Semerkand’a varıyor ve otelimize transfer oluyoruz. yerel bir restaurant da akşam yemeği sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

9. GÜN

SEMERKANT

Sabah kahvaltımızın ardından Semerkand gezimize başlıyoruz. İmam Buhari Hazretleri Türbesi ve Külliyesi, Gur-i Emir (Timur Han türbesi), Registan Meydanında bulunan üç medrese:Uluğbey, Tilla Kari ve Şirdar Medreseleri, Uluğbey Rasathanesi, Şâh-ı Zinde görülecek yerler arasında. Akşam yemeği sonrası geceleme otelimizde.

10. GÜN

SEMERKANT ISTANBUL

Sabah erken havalimanına transferimiz gerçekleşecek. Türk hava yollarının TK373 nolu tarifeli seferi ile 05:40 da İstanbul’a hareket. 08:55 varışımızın ardından turumuzun sonu.

Türk Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul-Almati/Semerkant-İstanbul arası uçak bileti,
Havalimanı vergileri,
Belirtilen otellerde 8 gece konaklama,
Programda belirtilen sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri,
Alan-Otel-Alan transferleri,
Tüm şehirlerarası transferler,
Gezi ve müze giriş ücretleri,
Almati-Türkistan arası uçak bileti,
Taşkent-Buhara arası tren bileti,
Buhara- Semerkant arası tren bileti
Türkçe rehberlik hizmetleri
Seyahat sağlık ve vize sigortası,
Yurtdışı Çıkış Harcı,
Tüm otel ekstraları, 
Şehir, otel ve turist vergileri, yerel hizmet ücretlerini kapsayan 80 Usd zorunlu tutar rehber tarafından toplanacaktır.

Acentemiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden acentemiz sorumlu değildir. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.

Fiyatlar, 01.01.2011 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır. Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tarafınıza bildirilecektir. Acentemiz, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.

Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup,  vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.
Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz

Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.

 

 


 

İbis Almaty Jetisu vb.
Ramada Hotel Türkistan vb.
Milan Taşkent Hotel vb.
Sahid Zarafshon Bukhara Hotel vb.
Silk Road Hotel Semerkant vb.

Bu turumuz vizesizdir.

Gezilecek Şehirler

Almatı


Kazakistan’ın eski başkenti Almatı, günümüzde ülkenin kültür başkenti konumundadır. Eski ismi ile Alma-ata olarak bilinen şehir, Orta Asya’nın en gelişmiş modern şehri olarak kabul edilen Almatı, doğal güzellikleri, tarihi zenginliği, yemyeşil parkları, düzenli caddeleri ile binlerce turistin her yıl ilgisini çekmeyi başarmaktadır.

GÖRÜLMELİ

Almatı görülmesi gereken yerler
  • Cumhuriyet Meydanı
  • Devlet Merkezi Müzesi
  • Zenkov Katedrali

TADILMALI

Almatı ne yenir
  • Beşparmak
  • Kazak Çorbası
  • Alasha

Taşkent


Tarih boyunca önemli bir ticaret yolu olmuş İpekyolu’nun üzerinde bulunan Taşkent, Özbekistan’ın başkenti ve ülkenin kültür, ekonomi ve idari merkezidir. Yazları çok sıcak, kışları da bir o kadar soğuk geçen şehri ziyaret etmek için en ideal zaman bahar ayları olacaktır.

GÖRÜLMELİ

Taşkent görülmesi gereken yerler
  • Abdül Kasım Medresesi
  • Kukeldaş Medresesi
  • Emir Timur Müzesi
  • Prens Ramanov Sarayı

TADILMALI

Taşkent ne yenir
  • Özbek Mantısı
  • Plov
  • Samsa
  • Nişalda Tatlısı

Buhara


Farklı kültürlerle tanışacağınız, farklı lezzetler deneyeceğiniz, yeni yerler görüp keşfedeceğiniz bir tur fırsatını Gezinomi Buhara turu ile yakalayabilirsiniz. Kervansarayları, camileri, medreseleri ile ziyaretçilerine geniş bir gezi listesi sunan şehir; özgün mimarisi ve kültürü ile de kendine hayran bırakmaktadır.

GÖRÜLMELİ

Buhara görülmesi gereken yerler
  • Buhara Kalon Minares
  • Ark Kalesi
  • Hazreti Eyüp Çeşmesi
  • Chor- Minor

TADILMALI

Buhara ne yenir
  • Baracha
  • Buhara Somsa
  • Buhara Pilavı
  • Mısır Çorbası

Semerkand


Özbekistan’ın üçüncü büyük şehri olan Semerkand, İpekyolu’nun kalbi, doğu ve batı kültürlerinin kesiştiği yerdir. Birçok imparatorluğa başkentlik yapmış olan şehirdeki tarihi yapıların çoğu Unesco Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır. Semerkand’ın sokaklarında dolaşıp, tarihi ve coğrafi güzelliklerine kendinizi bırakmak için Gezinomi Semerkand turunu tercih edebilirsiniz.

GÖRÜLMELİ

Semerkand görülmesi gereken yerler
  • Uluğ Bey Medresesi
  • Bibi Hanım Camii
  • Gur Emir Türbesi
  • Afrasiyab Müzesi

TADILMALI

Semerkand ne yenir
  • Palov
  • Samsa
  • Özbek Mantısı

Özbekistan

hakkında bilmeniz gerekenler

Özbekistan
Konuşulan Dil
Özbekçe
Para Birimi
Özbekistan Somu
Saat Farkı
5
Voltaj
220 V

Genel:İpekyolu’nun önemli noktalarından biri olan Özbekistan, tarih sever gezginler için mükemmel bir ülke. Türk tarihinde de önemli bir yere sahip olan ülke, birbirinden güzel şehirleri ile görülmeyi hak ediyor.

Telefon:998

Vergiler:Vergi miktarı değişiklik göstermektedir.

Bahşiş:%10’a kadar bahşiş istenebilir.

Kazakistan

hakkında bilmeniz gerekenler

Kazakistan
Konuşulan Dil
Kazakça, Rusça
Para Birimi
Kazakistan Tengesi
Saat Farkı
5
Voltaj
250 V

Orta Asya ülkelerinden biri olan Kazakistan, aynı zamanda dünyanın en büyük dokuzuncu büyük ülkesidir. Başkenti Astana'dır.

Telefon:+7 7172 704 704

 

Misafir Değerlendirmeleri

Bu tur için henüz bir değerlendirme yapılmamış. Tur için ilk değerlendirmeyi siz yapın.

Tur Nasıldı?

Tur rehberinden memnun kaldınız mı?

Konakladığınız oteli beğendiniz mi?

5 TL GeziPara Kazan

Benzer Turlar

Özbekistan İpek Yolu Turu - THY ile

Özbekistan İpek Yolu Turu - THY ile

20.10.2024 - 24.10.2024 fiyatıdır.4 Gece 5 Gün
3098.00 USD
Klasik Uzakdoğu - SİN-BKK - THY ile - 2025

Klasik Uzakdoğu - SİN-BKK - THY ile - 2025

14.05.2025 - 23.05.2025 fiyatıdır.9 Gece 10 Gün
3898.00 EUR
Büyük Filipinler Turu - Türk Havayolları ile

Büyük Filipinler Turu - Türk Havayolları ile

2.12.2024 - 13.12.2024 fiyatıdır.11 Gece 12 Gün
5980.00 USD
Endonezya - Malezya - Bali Turu THY İle 9 Gece 11 Gün

Endonezya - Malezya - Bali Turu THY İle 9 Gece 11 Gün

16.12.2024 - 25.12.2024 fiyatıdır.9 Gece 10 Gün
5420.00 USD
Büyük İpek Yolu Turu THY İle 12 Gece 14 Gün

Büyük İpek Yolu Turu THY İle 12 Gece 14 Gün

30.03.2025 - 12.04.2025 fiyatıdır.13 Gece 14 Gün
5400.00 USD

Konum

Orta Asya Şaheserleri Turu - 8 Gece 9 Gün - THY ile - 2025

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.