Kastamonu Gezisinde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler


Kastamonu Gezisinde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Kastamonu, tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan turistik bir şehirdir. Şehrin tarihi Hitit imparatorluğu ile başlamış, sonrasında bölgeye Frigya ve Lidya Krallıkları hâkim olmuştur. M.Ö. 4. yüzyılda Perslerin eline geçen bölgeyi, Büyük İskender Makedonya topraklarına katmıştır. Sonrasında Roma İmparatorluğu’nun hâkimiyeti altına giren bölge, İmparatorluğun bölünmesi ile birlikte Bizans İmparatorluğu’nun hâkimiyeti altına girmiştir.

Kurtuluş savaşı zamanında en çok şehit veren bölgelerden biri olan Kastamonu, bu sebepten dolayı oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bölgede Türklerin varlığının 1105 yılında Danişmentliler tarafından bölgenin ele geçirilmesi ile başladığı tahmin edilmektedir. Danişmentlilerin ardından Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar bölgede egemen olmuştur. Yıl boyunca pek çok tarih sever tarafından ziyaret edilen bölgede, görülmeye değer pek çok tarihi yapı bulunmaktadır.

Kastamonu’nun başlıca tarihi yapıları arasında; Kastamonu Kalesi, Kastamonu Saat Kulesi, Cem Sultan Bedesteni, Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Nasrullah Cami, Kurşunlu Han, Kerempe Feneri, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, Pompeipolis Antik Kenti, Liva Paşa Etnografya Müzesi, Geriş Tepesi Ören Yeri, Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, Ev Kaya Mezarları, Şehit Şerife Bacı Anıtı, Taşköprü, Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, Şeyh Şaban-ı Vali Külliyesi, İbn-i Neccar Cami, Mahmut Bey Cami, İsmail Bey Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi, Münire Medresesi, Bediüzzaman Said Nursi’nin Evi, İnebolu Evleri, istiklal Yolu ve Kılıçlı Mağarası yer almaktadır.

Kastamonu Kalesi

Kastamonu Kalesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Yürüme mesafesinde yer alan kaleye, Eligüzel Sokak üzerinden ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Kastamonu Kalesi, şehrin önemli tarihi yapılarından biridir. Yaklaşık 112 m yüksekliğe sahip olan kale, M.S. 12. yüzyılda Bizans Dönemi’nde Komnenoslar Sülalesi tarafından yapılmıştır. Kalenin yapılış amacı, Türk akınlarından korunmaktır. Kaleden günümüze kadar gelen tek sağlam parçası iç kale bölümü olmuştur.

Günümüze kadar sağlam olarak ulaşmayı başarmış iç kale bölümünün içerisinde su sarnıçları, tüneller, zindan ve “Bayraklı Sultan” ismi verilen bir türbe bulunmaktadır. Kaleyi ziyaret ettiğinizde tarihi dokusunun yanı sıra şehrin eşsiz manzarasını da izleyebilir ve tarih dolu keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Kastamonu Kalesi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kastamonu Saat Kulesi

Kastamonu Saat Kulesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Oldukça yakın bir konumda yer aldığından dolayı Hükümet Caddesi üzerinden yürüyerek ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Kastamonu Saat Kulesi, şehirde birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği noktalardan biridir. 26 Ağustos 1885 senesinde Osmanlı zamanında Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yaklaşık 12 m yüksekliğe sahip olan kulenin saati her gün kurulmaktadır. 2002 senesinde yapı üzerinde restorasyon çalışmaları yapılmıştır.

Kastamonu Saat Kulesi, mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır. Kulenin hemen yanında bir şey yiyip içebileceğiniz cafeler bulunmaktadır. Bu cafelerde çayınızı, kahvenizi yudumlayabilir ve eşsiz kule manzarasını seyre dalabilirsiniz. Özellikle akşamları kulenin ışıklandırılması ile birlikte ortaya muhteşem bir görüntü çıkmaktadır.

Kastamonu Saat Kulesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Cem Sultan Bedesteni

Cem Sultan Bedesteni, şehir merkezinde yer almaktadır. Sadece 350 m’lik bir yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Cumhuriyet Caddesi/Plevne Caddesi ve Mehmet Fevzi Efendi Sokak üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cem Sultan Bedesteni, şehrin önemli tarihi yapılarından biridir. Yapı, Cem Sultan’ın Kastamonu Sancak Beyi olduğu dönemlerde yapılmıştır. 1469 senesinde şehre gelen Cem Sultan, burada ortalama 10 sene kalmıştır. Uzun yıllar burada kaldığı için bu bedesteni şehre armağan ederek, bölgeden ayrılmıştır.

Bedestenin içerisinde yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz bir de restoran bulunmaktadır. Tarihi dokusu ile dikkat çeken bedesteni ziyaret ettiğinizde hem şehrin tarihi hakkında bilgi edilebilir hem de içerisinde yer alan restoranında lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Cem Sultan Bedesteni’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Kastamonu Arkeoloji Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye, Cumhuriyet Caddesi üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi, 1915 senesinde Mimar Kemalettin Bey tarafından İttihat ve Terakki Cemiyeti olarak yapılmış, 1952 senesinde ise müzeye dönüştürülmüştür. Bölgede yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan birçok tarihi eser burada sergilenmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehir gezisi sırasında kullandığı eşyaları ve fotoğrafları da müzede görebilmeniz mümkündür.

Müze içerisinde Atatürk’e ait eşyaların yanı sıra Hitit, Frig, Helen, Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma birçok önemli eseri de yakından görebilirsiniz. Müze içerisinde sergilenen tarihi eserler arasında en dikkat çekenleri ise şehirde yapılmış olan heykel, mezar taşları ve cam eserleridir.

Haftanın her günü sabah saat 08.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücreti kişi başı 6 TL’dir.

Nasrullah Cami

Nasrullah Cami, şehir merkezinde yer almaktadır. Yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Cumhuriyet Caddesi ve Plevne Caddesi üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nasrullah Cami, şehirde bulunan en önemli tarihi camilerden biridir. Osmanlı zamanda şehirde ilk yapılan cami olma özelliğini taşımaktadır. 1506 senesinde Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından inşa edilmiştir. Caminin yapımında moloz ve kesme taşlar kullanılmıştır. Toplam dokuz kubbeye sahip olan yapının minaresi, camiden ayrı olarak yapılmıştır.

Caminin Kastamonu açısından bu kadar önemli olmasının asıl sebebi ise Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı ilk okuduğu yer olmasıdır. Günümüzde ibadethane olarak kullanıma devam edilmektedir. Kastamonu tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Nasrullah Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kurşunlu Han

Kurşunlu Han, şehir merkezinde Aktarlar Çarşısı içerisinde yer almaktadır. 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Cumhuriyet Caddesi/Plevne Caddesi ve Mehmet Fevzi Efendi Sokak üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kurşunlu Han, 1443 senesinde Candaroğulları Beyliği’nin son hükümdarı olan Kemalettin İsmail Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Ticaretin merkezi olarak öne çıkan hanın toplam 2 kapısı bulunmaktadır. Günümüzde bu tarihi yapı konaklama tesisi olarak kullanılmaktadır.

Kurşunlu Han’ı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kerempe Feneri

Kerempe Feneri, Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Aydıncık Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 140 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 ve Bartın İnebolu Yolu/D010 üzerinden ulaşım mümkündür.

Kerempe Feneri, denizden yaklaşık olarak 82 metre yükseklikte yer almaktadır. Osmanlı Dönemi’nde kare formunda inşa edilen yapı, mimari özellikleri ile dikkat çekmektedir. Fenerin inşa edilme amacı gemicilere yol göstermektir. 1934 senesinde Almanlar, fenere ses sireni eklemiştir.

Kurtuluş Savaşı zamanında deniz fenerinin gemicilere yol göstermesi meşhur şair Nazım Hikmet’in de dikkatini çekmiş ve “Kurtuluş Savaşı Destanı” isimli şiirinde fenerden övgüyle bahsetmiştir. Fener, şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Kerempe Feneri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi, Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Saraçlar Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Cumhuriyet Caddesi’ni ve Araç Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

2008 senesinde hizmete açılan sanat merkezi, şehrin önemli tarihi yerleri arasında yer almaktadır. Sanat merkezinin içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait ve Cumhuriyet zamanından kalma birçok önemli tarihi eser sergilenmektedir. Eserler arasında en dikkat çekeni ise Şapka Devrimi zamanında politikacıların kullandıkları şapkalardır.

Yaz aylarında sabah saat 08.00 ile akşam saat 18.00 arası, kış aylarında ise sabah saat 07.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’ne giriş ücreti yoktur.

Pompeipolis Antik Kenti

Pompeipolis Antik Kenti, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D030 ve Kastamonu Sinop Yolu/D030 üzerinden ulaşım mümkündür.

Roma Dönemi’nde yapılmış olan Pompeipolis Antik Kenti, M.Ö. 64 senesinde Paflagonya Eyalet Merkezi olarak kurulan kent, M.S. 6. yüzyılda Piskoposluk Merkezi olarak kullanılmıştır. Kentin çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonucu birçok tarihi eser ortaya çıkmıştır. Bu tarihi eserler, Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

Pompeipolis Antik Kenti’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Liva Paşa Etnografya Müzesi

Liva Paşa Etnografya Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Yürüme mesafesinde yer alan müzeye, Cumhuriyet Caddesi ve Sakarya Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

1870 senesinde yapılan müze, Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer almaktadır. 1997 senesinde müze olarak hizmete açılan yapı, toplam 3 kattan oluşmaktadır. İlk katında kullanılmakta olan bir ofis bulunmaktadır. İkinci katında ise yöreye özgü el sanatları yer alırken üçüncü katında da oturma odası, misafir odası, gelin odası ve mutfak yer almaktadır.

Müze, şehrin kültürünü daha yakından tanımanıza olanak sağlamaktadır. Özellikle tarih tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Liva Paşa Etnografya Müzesi, Kastamonu geziniz süresince mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Liva Paşa Etnografya Müzesi’ne giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Geriş Tepesi Ören Yeri

Geriş Tepesi Ören Yeri, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Yukarıhatipbağı Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 95 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Geriş Tepesi Ören Yeri, önemli tarihi kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede, Bizans Dönemi’nden kaldığı tahmin edilen manastır kalıntıları bulunmaktadır. Manastır içerisinde bulunan şekiller ve sütunlar oldukça dikkat çekicidir. Bölge, gelen ziyaretçilerine hem tarihi hem de doğal güzellikleri aynı anda sunmaktadır.

Ormanlık bir alan içerisinde yer alan bölge, doğal güzellikleri ile de oldukça dikkat çekmektedir. Geçmişte burada yaşamlarını sürdüren Rumlar için büyük bir öneme sahip olan bölgede, panayır ve festivaller düzenlenmiştir. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde hem doğal güzellikleri keşfedebilir hem de tarihi kalıntıları yakından görebilirsiniz.

Gün boyu ziyarete açıktır.

Geriş Tepesi Ören Yeri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu'daki konaklama seçeneklerine göz atmak için Kastamonu Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 135 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D759 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi, milyonların severek izlediği Hababam Sınıfı filminin yazarı Rıfat Ilgaz’ın adını yaşatmak için müze olarak hizmete açılmıştır. Rıfat Ilgaz, 1911 senesinde Cide’de doğup büyümüştür. Vefatının ardından yaşamını sürdüğü ev, bakım ve onarımdan geçerek, müzeye çevrilmiştir.

Her sene şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist, müzeyi ziyaret etmektedir. Müze içerisinde yazarın kullanmış olduğu kişisel eşyalar, Hababam Sınıfı dönemlerine ait hatıralar, fotoğraflar ve sanat eserleri sergilenmektedir. Kastamonu geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evi’ne giriş ücreti yoktur.

Ev Kaya Mezarları

Ev Kaya Mezarları, Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Saraçlar Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Cumhuriyet Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Ev Kaya Mezarları, şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Şehrin en eski kaya mezarı olma özelliğini taşımaktadır. Bölgede üçgen alınlıklı ve beşgen şeklinde oyulmuş toplam sekiz kaya mezarı bulunmaktadır. Mezarların M.Ö. 7. yüzyılda açık hava kutsal tapınma alanı olarak Paflagonyalılar tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.

Sütunlu ön cephesi ve alınlığındaki Potnia Theron-Hayvanlar Hakimesi Tanrıça betimlemesi ile dikkat çeken Ev Kaya Mezarı, şehre geldiğinizde mutlaka yakından görmeniz gereken ilginç tarihi yapılardan biridir.

Ev Kaya Mezarları’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Şehit Şerife Bacı Anıtı

Şehit Şerife Bacı Anıtı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 92 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 üzerinden ulaşım mümkündür.

Şehit Şerife Bacı Anıtı, şehrin önemli tarihi yapılarından biridir. Kurtuluş Savaşı zamanında İnebolu’dan şehre cephane taşıyan Şerife Bacı anısına yaptırılmıştır. Şerife Bacı, 1921 senesinde soğuk bir kış gününde sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile taşıdığı cephaneyi kışlaya ulaştırmayı başarmıştır.

Kışla alanında hem çocuğunu hem de cephaneyi korumaya çalışırken donarak vefat etmiştir. Kahraman Türk kadınını temsil eden Şerife Bacı adına dikilen anıt, bölgedeki zorlu mücadeleyi temsil etmek amacıyla inşa edilmiştir.

Şehit Şerife Bacı Anıtı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Taşköprü

Taşköprü, Kastamonu’nun turistik ilçelerinden biridir. Şehir merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D030 ve Kastamonu Sinop Yolu/D030 üzerinden ulaşım mümkündür.

Taşköprü, ismini Roma Dönemi öncesi yapıldığı tahmin edilen ve günümüzde hala aktif bir şekilde kullanılan Taş Köprü’den almıştır. İlçede yer alan köprü, yaklaşık 68 m uzunluğa ve 5-10 m’lik genişliğe sahiptir. Kastamonu’nun önemli tarihi yapıları arasında yer alan köprü, 1366 yılından beri kullanılmaktadır.

Bölgede görülmeye değer önemli birçok tarihi kaya mezarı bulunmaktadır. Taşköprü’de yer alan önemli tarihi yapılar arasında; Kalekapısı Kaya Mezarı, Aygır Kalesi Kaya Mezarı, Direkli Kaya Mezarı, Bademci Kaya Mezarı ve Hobu Kayası Mezarı yer almaktadır. Tamamı Roma zamanından kalan bu önemli tarihi kaya mezarlarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Taşköprü’yü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Kent Tarihi Müzesi

Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye ulaşım için; Şube Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Kastamonu Kent Tarihi Müzesi, Türkiye’de açılan ilk Kent Tarihi Müzesi olma özelliğini taşımaktadır. 29 Ekim 2002 senesinde Kastamonu Valiliği tarafından hizmete açılan müzede bölgenin tarihi ve kültürel izlerini taşıyan fotoğraflar ve eserler sergilenmektedir. Müze içerisinde ayrıca bir de kütüphane bulunmaktadır.

Yıl boyunca pek çok turisti ağırlayan müzede Sana-i Nefise mektebinde yapılan Anadolu’nun ilk el yapımı konsol piyanosunu ve 1907 yılında dokunmuş olan 40 m’lik tarihi halıyı görebilmeniz mümkündür. Pek çok önemli tarihi esere ev sahipliği yapan müzeyi, mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kastamonu Kent Tarihi Müzesi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Kastamonu Merkez ilçesine bağlı Hisarardı Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 2 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Cumhuriyet Caddesi’ni ve Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, 3.Murad’ın Hocası Suca Efendi tarafından 1490 senesinde inşa ettirilmiştir. Külliye içerisinde cami, kütüphane, Asa Suyu, türbe, dergâh ve şadırvan yer almaktadır. Asa Suyu’nun tadı Zemzem Suyu’na benzediği için oldukça önemlidir. Vakıflar İdaresi’ne tescilli olan bu tarihi yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

İbn-i Neccar Cami

İbn-i Neccar Cami, şehir merkezinde yer almaktadır. 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan camiye, Sakarya Caddesi ve Eligüzel Sokak üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

İbn-i Neccar Cami, Eligüzel Cami olarak da bilinmektedir. Şehirdeki eski camiler arasında yer alan yapı, 1335 senesinde Candaroğlu Adil Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Günümüzde ibadet yeri olarak kullanımına devam eden caminin yapımında kesme taşlar kullanılmıştır.

Camiyi ziyaret ettiğinizde göze çarpan en önemli yeri ise ağaç oyma sanatı ile süslenmiş ahşap kapılarıdır. 1943 senesinde yaşanan deprem sonucu büyük hasar görmüş olan caminin minaresi yıkılmış, sonrasında bakım ve onarım çalışmaları yapılarak, kullanılır hale getirilmiştir.

İbn-i Neccar Camisi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Mahmut Bey Cami

Mahmut Bey Cami, Kastamonu’nun Daday ilçesine bağlı Kasaba Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 17 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Kastamonu Daday Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.

Mahmut Bey Cami, şehrin önemli tarihi camileri arasında yer almaktadır. 1366 senesinde Candaroğulları Hükümdarı Emir Mahmut Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Caminin iç bölümünün yapımında ahşap malzemeler kullanılmıştır. Caminin sadece mihrap bölümü alçıdan yapılmıştır. Dış duvarlarının yapımında ise moloz taşlar kullanılmıştır.

Caminin özellikle görkemli kapısı oldukça dikkat çekmektedir. Cami, orijinal hali bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başaran nadir tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Günümüzde ibadet yeri olarak kullanılmaya devam eden camiyi, Kastamonu geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mahmut Bey Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

İsmail Bey Külliyesi

İsmail Bey Külliyesi, Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı İsmail Bey Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 1 km uzaklıktadır. Yürüme mesafesinde yer alan bölgeye ulaşım için; İzbeli Sokağı’nı kullanabilirsiniz.

İsmail Bey Külliyesi, Candaroğulları’nın son hükümdarı İsmail Bey tarafından inşa Şahinşah Kayası üzerine inşa ettirilmiştir. Külliye; cami, türbe, han, hamam, medrese, kütüphane gibi yapılardan oluşmaktadır. Külliyeyi ziyaret ettiğiniz bölgede, önemli bir tarihi kaya mezarı yer almaktadır.

Şahinşah Kayası’nın doğru tarafında bulunan Şehinşah Kaya Mezarı, mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biridir. İki kaya mezarı şeklinde oyulmuş olan bu tarihi mezarın Roma döneminden kaldığı düşünülmektedir. Mezarın M.S. 2.yüzyılda inşa edilmiş olduğu tahmin edilmektedir.

İsmail Bey Külliyesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Yakup Ağa Külliyesi

Yakup Ağa Külliyesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Oldukça yakın bir konumda yer aldığından dolayı yürüyerek İnönü Caddesi üzerinden ortalama 10 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kastamonu'nun tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Kastamonu Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.