Giresun’da Görülmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler
Türkiye’nin önemli turistik şehirleri arasında bulunan Giresun, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan şehir, tarihi ve turistik yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Pek çok medeniyetin etkisi altında kalmış olan Giresun şehri, hem müslümanlar hem de hristiyanlar açısından ortak kültürel buluşma noktalarından biridir.
Yüzlerce yıllık geçmişe dayanmasına rağmen restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşan tarihi yapılar günümüzde şehrin simgeleri haline gelmiştir. Türkiye’de mutlaka gezilmesi gereken şehirler arasında bulunan Giresun, Doğu Karadeniz’in incileri arasında yer almaktadır.
Giresun’da görülmesi gereken tarihi yerler arasında:Giresun Kalesi, Giresun Müzesi, Hacı Miktad Cami, Seyyid Vakkas Türbesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu Kalesi, Meryem Ana Manastırı ve Şebinkarahisar Kalesi bulunmaktadır.
Giresun Kalesi
Şehir merkezinde yer alan Giresun Kalesi, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Deniz seviyesinden oldukça yüksek bir konumda bulunan kale, eşsiz Giresun manzarasını seyredebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Özel araç veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz kaleye yürüyerek de ulaşmanız mümkündür.
Yüzlerce yıllık geçmişe dayanan tarihi ile ön plana çıkan Giresun Kalesi restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmıştır. Şehrin simgeleri arasında yer alan kale, fotoğraf çekmek isteyenlerin de uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Gençlerin sık sık ziyaret ettiği Giresun Kalesi, yabancı turistlerin de beğenisini kazanmaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Gİresun Kalesi’nin herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır. Özgürce ziyaret edebileceğiniz kale, Giresun’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
Giresun Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti yoktur.
Giresun Müzesi
Şehir merkezine 1 kilometre uzaklıkta yer alan Giresun Müzesi, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya yürüyerek rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz müze yaklaşık 1500 metrekare alanı kapsamaktadır.
Tarihi ve kültürel pek çok parçadan oluşan müze, yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Giresun tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan müze, savaş aletlerini de incelemek için tercih edilmektedir.
Mimari yapısıyla dikkat çeken Giresun Müzesi, hem müslümanlar hem de hristiyanlar açısından önemli parçalar bulundurmaktadır. Fotoğraf çekmenin yasak olduğu müze ve çevresi, doğa ile iç içe olmak isteyenler tarafından da ziyaret edilmektedir. Giresun tarihini anlamlandırmak için mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden olan müze, şehrin en büyük müzesi olmasıyla da bilinmektedir.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Giresun Müzesi’nin sabah 09:00’dan itibaren 18:30’a kadar hizmet vermektedir. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan tarihi yapıyı istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür.
Giresun Müzesi’nin giriş ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.
Tarih boyunca pek çok medeniyete başkentlik yapmış Giresun için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Giresun Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Hacı Miktad Cami
Şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıkta yer alan Hacı Miktad Camii, tarihi yapısının yanı sıra mimari açıdan da ön plana çıkmaktadır. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen camiye özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlanması mümkündür. Düzenli olarak programların gerçekleştirildiği cami, ibadete açık olarak hizmet vermektedir.
Mekanı ziyarete gelen turistler hem bölge hem de cami hakkında bilgi edinebilir. Cami avlusunda yer alan kütüphane ve çeşme, ziyaretçilerin kullanımına açık bir şekilde hizmet sağlamaktadır. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan cami, Osmanlı İmparatorluğu zamanında yerli halkın sıklıkla kullandığı ibadethaneler arasında bulunmaktadır. Günümüzde daha çok turistik açıdan ziyaret edilen cami, ibadet saatleri dışında ziyarete açıktır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen camiyi özgürce ziyaret etmeniz mümkündür.
Seyyid Vakkas Türbesi
Giresun’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar arasında bulunan Seyyid Vakkas Türbesi, her sene on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Şehir merkezinde 30 kilometre uzaklıkta yer alan Seyyid Vakkas Türbesi’ne özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlamanız mümkündür.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen türbenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Genellikle türbeye gelen ziyaretçiler dua okuyup, Seyyid Vakkas hakkında bilgi alıp bölgeden ayrılmaktadır. Yol kenarında bulunan türbeyi istediğiniz zaman ziyaret etmeniz mümkündür. Yabancı turistlerin de ziyaret ettiği türbe ve çevresi, fotoğraf çekmek isteyenlerin de uğrak noktaları arasındadır.
Seyyid Vakkas Türbesi’nin giriş ücreti yoktur.
Bedrama Kalesi
Şehir merkezinden 45 kilometre uzaklıkta yer alan Bedrama Kalesi, her sene on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği kaleye özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlanması mümkündür. Şehir merkezinden uzakta, sessiz ve sakin bir bölgede yer alan Bedrama Kalesi, fotoğraf çekmek isteyenlerin de uğrak noktaları arasında bulunmaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Bedrama Kalesi’nin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Araç girişine uygun bir konumda yer alan kale ve çevresi, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir bölgede bulunmaktadır.
Bedrama Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti söz konusu değildir.
Tirebolu Kalesi
Şehir merkezinden 25 kilometre uzaklıkta yer alan Tirebolu Kalesi, tarihi yapısının yanı sıra mimari yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Özel araç veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz kale, eşsiz Giresun manzarasını seyretmek için ideal yerlerden biridir. Yüzlerce yıllık geçmişiyle turistlerin ilgisini çeken kale, yaz aylarında yoğun olmasıyla bilinmektedir.
Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Tirebolu Kalesi, fotoğraf çekmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Deniz seviyesinden yüksek bir bölgede bulunan Tirebolu Kalesi’nin yılın her günü ziyarete açık olduğu bilinmektedir.
Araç girişine uygun bir konumda yer alan kalenin herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir.
Tirebolu Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.
Meryem Ana Manastırı
Şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta yer alan Meryem Ana Manastırı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araç veya otobüslerle ulaşım sağlayabileceğiniz manastır, hristiyanların uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. Yaz aylarında sık sık ziyaretlerin gerçekleştirildiği manastır ve çevresi, yüz ölçümü açısından da geniş bir bölgeyi kapsamaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Meryem Ana Manastırı’nın herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan manastır, kilise ve kütüphaneden oluşmaktadır. Doğal güzelliklerin içerisinde bulunan manastır, sessiz ve sakin bir bölgede yer almasıyla da ön plana çıkmaktadır. İstediğiniz zaman gezebileceğiniz Meryem Ana Manastırı, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.
Meryem Ana Manastırı’nın giriş ücreti yoktur.
Şebinkarahisar Kalesi
Şehir merkezinden 75 kilometre uzaklıkta yer alan Şebinkarahisar Kalesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya gezi otobüsleriyle ulaşım sağlayabileceğiniz kale, yüzlerce yıllık geçmişiyle turistlerin beğenisini kazanmaktadır.
Restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başaran kale, mimari yapısıyla da ön plana çıkmaktadır. Bölgeyi ziyaret eden turistler, fotoğrafçılık konusunu ön plana çıkarmaktadırlar.[1]
Yabancı turistlerin de beğenisini kazanan tarihi kaleyi yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Herhangi bir giriş kısıtlaması olmadan ziyaret edebileceğiniz kale, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir konumda yer almaktadır.
Şebinkarahisar Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti söz konusu değildir.