Edirne’de Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Yerler
Türkiye’nin önemli turistik şehirlerinden biri olan Edirne, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yüzlerce yıllık tarihi yapılarıyla ön plana çıkan şehir, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır. Bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan şehrin pek çok tarihi ve dini yapıya ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.
Gezginlerin uğrak noktaları arasında yer alan Edirne, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Deniz kıyısı da mevcut olan şehir, turizm faaliyetleriyle ön plana çıkmaktadır. Şehirde bulunan tarihi ve turistik yerler, sıklıkla vakit geçirilen yerler arasındadır.
Edirne’de bulunan başlıca tarihi yapılar arasında Selimiye Camii, Kutsal Büyük Sinagog, Meriç Köprüsü, Rüstem Paşa Kervansarayı, Eski Ulu Camii ve Sveti Georgi Bulgar Kilisesi bulunmaktadır.
Selimiye Camii
Şehir merkezinin 12 kilometre uzağında yer alan Selimiye Camii, Mimar Sinan tarafından yaptırılmış olan Türkiye’nin önemli dini mekanlarından biridir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz tarihi yapı, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.
Mimari yapısıyla ön plana çıkan cami, günümüze kadar restorasyon çalışmalarıyla ulaşmıştır. Mimar Sinan’ın 90 yaşında yapmış olduğu ve “ustalık eserim“ diye adlandırdığı Selimiye Camii, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği tarihi yapı, 1568 yılında inşa edilmiştir.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen camiyi özgürce ziyaret etmeniz mümkündür. Herhangi bir saat kısıtlamasının olmadığı camide namaz saatleri dışında ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Araç girişine uygun olan cami, gezginler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.
Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı konumunda olan Trakya Bölgesinin en büyük şehirlerinden Edirne’nin tarihi yapılarını keşfedip zamanda yolculuğa çıkacağınız tatilinizi Edirne Otelleri arasından konaklama yapacağınız oteli seçerek planlayabilirsiniz.
Kutsal Büyük Sinagog
Şehir merkezinin 7 kilometre uzağında bulunan Kutsal Büyük Sinagog, restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmıştır. Her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen tarihi yapıya özel araç ve otobüs kullanarak rahatça ulaşım sağlanabilir. Mimari yapısıyla ön plana çıkan Kutsal Büyük Sinagog, gezginler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 3. en büyük sinagogu olan yapı, yabancı turistler tarafından beğeni kazanmaktadır. Saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan sinagog, kütüphanesiyle de bilinmektedir. Başta dini yapılar olmak üzere çeşitli tarihi ve kültürel parçaların yer aldığı mekanda ibadetler de gerçekleştirilmektedir.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen tarihi yapının 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olduğu bilinmektedir. Gençler tarafından sıklıkla ziyaret edilen yapı, fotoğrafçılık faaliyeti için tercih edilmektedir. Edirne’nin önemli tarihi yapıları arasında bulunan sinagog, düzenli olarak restore edilmektedir. Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan dini yapının herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmamaktadır.
Meriç Köprüsü
Şehir merkezinden 70 kilometre uzaklıkta yer alan Meriç Köprüsü, her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz yapı, gezginlerin uğrak noktaları arasında bulunmaktadır. 1842 yılında Abdülmecit tarafından yaptırılmış olan tarihi köprü, günümüze kadar restorasyon çalışmalarıyla ulaşmıştır.
Ulaşım açısından büyük bir öneme sahip olan köprü, Osmanlı İmparatorluğu zamanında sıklıkla kullanılan yollar arasındaydı. Lojistik konusunda ön plana çıkan köprü, günümüzde tarihi ve turistik yerler arasında bulunmaktadır. Sıklıkla ziyaret edilen yerlerden biri olan Meriç Köprüsü, restore çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.
Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı tarihi yapıyı özgürce ziyaret etmeniz mümkündür. Fotoğrafçılık aktivitelerinin ön planda olduğu Meriç Köprüsü, araç girişine de uygun bir bölgede yer almaktadır.
Rüstem Paşa Kervansarayı
Şehir merkezinin 5 kilometre uzağında bulunan Rüstem Paşa Kervansarayı, her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özel araçlarla veya otobüsler yardımıyla ulaşım sağlayabileceğiniz tarihi yapı, restorasyon çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmıştır.
16. yüzyılda inşa ettirilen tarihi yapı, yüzlerce yıllık tarihiyle ön plana çıkmaktadır. Ticaret açısından büyük bir öneme sahip olan kervansaray, önemli ulaşım yollarına da komşudur. Damat Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan kervansaray, mimari yapısıyla da ön plana çıkmaktadır. Gezginler tarafından sıklıkla ziyaret edilen tarihi yapı, fotoğrafçılık yapmak için ziyaret edilebilir.
Günümüzde aktif olarak hizmet veren kervansaray, pek çok dükkana ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli mağazaların yer aldığı kervansaray, oldukça geniş bir bölgeyi kapsamaktadır. Saatlerce vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Rüstem Paşa Kervansarayı, Edirne’nin önemli tarihi yapıları arasında bulunmaktadır.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen tarihi yapının herhangi bir giriş kısıtlaması söz konusu değildir. Özgürce vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunan Rüstem Paşa Kervansarayı, gençler tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Araç girişine de uygun bir bölgede yer alan tarihi yapı, mimari yapısıyla da bilinmektedir.
Eski Ulu Camii
Şehir merkezinde yer alan Eski Ulu Camii, tarihi yapısıyla ön plana çıkmaktadır. Her yıl on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen yapı, mimari yapısıyla da turistlerin ilgisini çekmektedir. Özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlayabileceğiniz tarihi yapı, sıklıkla ziyaret edilen yerler arasındadır.
1403 yılında inşa ettirilmiş olan yapı, restore çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Eski Ulu Camii, fotoğrafçılık konusunda da ön plana çıkmaktadır. Avlu ve kütüphaneye sahip olan cami, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı tarihi camiyi yılın her günü ziyaret etmeniz mümkündür. Araç girişine de uygun bir bölgede bulunan tarihi yapı, ibadet açısından da tercih edilmektedir.
Sveti Georgi Bulgar Kilisesi
Edirne’nin önemli tarihi yapıları arasında bulunan Sveti Georgi Bulgar Kilisesine özel araçlarla veya yürüyerek ulaşım sağlanması mümkündür. Restore çalışmalarıyla günümüze kadar ulaşan tarihi yapıyı yıl boyunca on binlerce turist ziyaret etmektedir.
1880 yılında inşa ettirilmiş olan kilise, günümüze müze olarak hizmet vermektedir. Oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan tarihi yapı, içerisinde bulundurduğu motiflerle de ön plana çıkmaktadır. Hristiyanlar açısından büyük öneme sahip olan kilise, sıklıkla ziyaret edilmektedir.
Herhangi bir giriş kısıtlamasının bulunmadığı tarihi yapıyı özgürce ziyaret etmeniz mümkündür. Araç girişine de uygun bir bölgede bulunan kilise, fotoğrafçılık açısından ön plana çıkmaktadır.
Coğrafi konumu ile tarih boyunca önemli bir yere sahip Edirne için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Edirne Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.